Én túl a négy x-en azt gondolom, hogy a legnagyobb kincs, amit képességként magamra szedtem az a szelektív hallás és szelektív látás (időnként ha kevésbé konyhatündér otthonába látogatok, akkor a szelektív ízlelés).
Szerintem az ilyen időről-időre egymásnak ugrunk történetekben mindkét oldal szereplői jobban járnának, ha időnként egy-egy elolvasott bejegyzés után előbb valami más tevékenységet folytatnának, és csak ha kiszellőzött a fejük, utána válaszolnának. MÁR HA MUSZÁJ VÁLASZOLNI. Ez egy fórum, és más a pszichológiája egy fórum vitának, mint egy beszélgetésnek. Egy sörözés közben, ha elhangzik egy "hülye vagy", akkor ezt el lehet intézni pár ütés-váltás után egy "te fizeted a kövekező kört" megjegyzéssel. Itt a fórumon nincs meg a lehetősége a nagy gyomorgörcs feloldó, viták végére pontot tevő katarzisnak. Itt gyakoribb, hogy mindkét oldal görccsel a gyomrában (és a másik iránt növekvő gyülőlettel) hagyja el a "frontot". Ez a következő alkalommal még keményebb kezdést fog eredményezni, mert még mindenkiben ott a tüske.
Számolatlanul van ennek előzménye itt a fórumon, ahogy más fórumokon is, mert ez már csak ilyen emberi.
Most mondhatnám, hogy jó lenne, ha mindenki tiszteletben tartaná, hogy a dühöngő dühöngésre való, az örömködő örömködésre, a klántopik meg klánkodásra, a segítő "szakmai" topikokat meg hagyjuk meg a jószándékú tanácsadásra: ha öt személy ad ötféle véleményt, ám legyen. Szerintem mindenki, még egy 10 éves is tud annyira nagyfiú lenni, hogy eldöntse, hogy melyik lila/kék/zöld játékos véleményére ad inkább. Ez nem a demokrata/rebublikánus konvenció, hogy csak egy jelölt állítható. (Még jó.)
Végezetül értelmes, okos emberek vagytok (mégha egymásról nem is ezt állítjátok-gondoljátok), hát ne csináljatok egymásból (és magatokból) feleslegesen trollt. Időről-időre jönnek azok maguktól is.
Battlefield 2D style
"You've been thunderstruck."