Jelenleg

48
látogatónk van

2021. június 15. 06:54

[Sandbox] Field modification

Írta:
(14 szavazat)
28 hozzászólás

A mai nappal megkezdődik az új Field Modification mechanizmus tesztelése a Sandbox szerveren. Ez egy olyan eszközkészlet, ami lehetővé teszi kedvenc tankjaink finomhangolását, szerepkörüktől függően.

Lehetőséget kapunk arra, hogy tovább javítsuk járműveink egyes jellemzőit és hogy igényeinknek, játékstílusunknak megfelelően állítsuk be azokat.

A koncepció jelenleg még fejlesztés alatt van, de szeretnék megtudni a véleményünket róla, azaz hogy maga az ötlet és annak megvalósítása mennyire életképes szerintünk.

Hogyan tegyük még jobbá kedvenceinket?

Melyik tankokkal szeretsz játszani? Erre a kérdésre akkor is könnyedén válaszolhatunk, ha akár többszáz tank áll a garázsunkban; mindenkinek megvan a maga kis kedvence. Több ezer csatát vívtunk már ezekkel a tankokkal, ismerjük minden porcikájukat, nyűgjüket, erősségüket és persze fejből vágjuk már paramétereiket is.

Mindenki szeretné a legjobbat kihozni kedvenceiből direktívákkal és felszerelésekkel, azonban gyakran precízebb beállításokra lenne szükség, mint amit ezekkel végrehajthatunk. A Field modification-t az ilyen követelményekhez fejlesztették ki. Ez a speciális finomhangolás akkor válik elérhetővé egy járműnél, ha az eléri az elit státuszt.

A fejlesztés által lehetőségünk lesz a speciális műszaki jellemzők finomhangolására a tankokon.

Általános leírás, módosítási fa

A Field modification elérhető lesz minden Tier VI-X járművön (beleértve a gyűjtői, speciális és prémium tankokat), kivéve a bérelt járműveket. Azon játékosok, akiknek áll ilyen tank a garázsában, rögtön ki is próbálhatják az új mechanizmust a Sandboxon.

Az FM három féle módosításból áll:

 • Standard
 • Dual
 • Special

Ezek együtt alkotják a módosítási fát, ami a tank szintjétől és szerepkörétől is függ. Tier VIII-tól kezdve az elérhető módosítások száma növekszik.

FONTOS! Egy jármű össze módosításának kikutatásához nagyjából annyi XP-re lesz szükségünk, mint egy azonos szintű jármű kifejlesztéséhez a Tech Tree-ben!

A módosítások megszerzéséhez kreditre is szükségünk lesz.

Jármű harci szerepköre

Az összes Tier VI-X tank, ami hozzáfér az Field modification-höz, kap egy új, speciális paramétert, a Szerepkört (hasonló rendszer már használatban a rangsorolt csatákban is). 15 különböző szerepkör van: Támadó nehéz tank, Sokoldalú közepes tank, stb. Minden jármű a szerepkörének megfelelő módosítási fát kap, ennek megfelelően a módosítások különböző finomításokat fognak biztosítani az azonos típusba tartozó, de szerepkörükben eltérő járművek műszaki jellemzőiben.

Field modification: Interfész sajátosságok

Fontos: Az FM interfésze a Sandbox-on még nem végleges. A garázsban megjelenített összesített jármű paraméterek még nincsenek összekapcsolva a modifikációkkal, ezért azt javasoljuk, hogy a Field modification ablakban látható skálák ingadozását és az ott látható konkrét paraméterváltozásokat figyeljük.

Annak érdekében, hogy jobb képet kaphassunk arról, hogy az új mechanika hogyan befolyásolja járműveink paramétereit, az adaptált járműjellemzők figyelését javasoljuk az FM ablakban.

Standard és Dual modifikációk

A Standard modifikációk feloldódnak, mikor nő a Field modification szint. Ezek kisebb boostot adnak egy paraméternek, az adott tank szerepkörétől függően. Például az Áttörő nehéz tankok (IS-7, 60TP) némi plusz HP-t kap, míg egy Sokoldalú közepes tank (STB-1, M48A5 Patton) némi motorerővel lesz gazdagabb.

A Standard modifikációk kifejlesztése feloldja az azonos szintű Dual modifikációkat is. Ezek kreditért vásárolhatók meg és két paramétert befolyásolnak: Lehetővé teszik két paraméter újraelosztását, pontosabban az egyiket felhúzhatjuk, de a másik kárára.

Bármikor meggondolhatjuk magunkat és visszaállíthatjuk a paramétereket ingyen, vagy válthatunk egy másikra némi kreditért cserébe.

Speciális modifikációk

Ezeknek három fajtája van és Tier VI-VII-ben csak az első kettő érhető el.

Az első engedélyezi az Essentials Loadout-ot. Ez egy alternatív lőszer és fogyóeszköz készlet, ahol eltérő lőszerkészletet használhatunk vagy kicserélhetjük a kis javítót és elsősegélycsomagot nagyra. A csata kezdetén a visszaszámlálás alatt mérlegelhetünk (térkép, csapat összetétel, erőviszonyok) és ha úgy látjuk, átválthatunk erre az alternatív készletre.

A második az Auxiliary Loadout, ami hasonló az elsőhöz, csak ezzel direktívákból és feleszerelésekből állíthatunk össze egy alternatív készletet.

Küldetések

A Sandbox teszten küldetéseket is teljesíthetünk, némi jutalomért cserébe persze.

Utoljára frissítve: 2021. június 15. 09:10

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  alphajet · 7 hónapja
  Azt nem tudja esetleg valaki, ha megcsináltam a day1 és day2 küldiket is a sandboxon, a sandbox rewards-ot hogyan kapom meg?
  Előre is köszi!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Eddye68 · 7 hónapja
  Nem a tankokat kellene itt egyensúlyozni hanem a játékosokat-És addig itt normális random nem lesz amíg ezt meg nem lépik.Már pedig attól tartok hogy ezt soha nem fogják.Megy itt a sok áll egyensúlyozgatás, sok semmire való fejlesztés és grafikus csodák.De ezektől a játék még ugyan olyan játszhatatlan szar marad.Sőt minél tovább bonyolítják annál élvezhetetlenebb lesz mivel a játékosok 70-80%- a nagy ívben sza..ik ezekre.De hát a WOT-os dolgozóknak is kell valami munka A WG nagyfőnök mindig az egyensúlyról papol itt minden riportjában.Akkor a csapatokat miért nem akarja 10év után sem egyensúlyozni??????És az véletlen lenne hogy úgy kb.70-80 % a mi csapatunk a gyengébb?Na egyszerre elég is volt ennyi
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Shunz · 7 hónapja
   Amíg rányomsz a csata gombra, addig minden alkalommal megerősíted a készítőket, hogy minden rendben van.
   Ha nem élvezed és szenvedés a játék, akkor minek erőlteted?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Eddye68 · 7 hónapja
    Hát na Kérdezd meg a dohányost hogy miért szívja azt a szart Mikor majdnem biztos hogy tüdőrákban fok kimúlni vért okádva És tudja is.És még is szívja.Hát ennyi.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bazsi411 · 7 hónapja
   Sok balfasz azért van, mert ha egy kezdő belép a játékba fogalma sincs arról, hogy van a páncélzatnak effektív értéke, semmit sem tud a lőszerekről, stb. És miért nem? Mert a játékban ki van írva a páncélzat értéke (elöl oldalt hátul). És mit néz egy kezdő? Hát azt, hogy pl. szemből 140mm, az ő átütése meg 200mm. Óóó hát simán belövi gondolja. Hát ez itt a gond. Én is így voltam ezzel, míg rátaltam erre az oldalra. Ugyanis egy full kezdő honnan tudná ezeket? Sehol nincs a játékba leírva ez a sok dolog.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tankpeti · 7 hónapja
  Egyéni véleménnyel ellátott tapasztalatok.

  1. Pozitív hatás:
  A legnyilvánvalóbb az, hogy kedvenc tankjaink statisztikáit némileg javíthatjuk, módosíthatjuk, de ez túl általános.
  A többfajta fogyóeszköz (kitek és lőszer) egy egyértelműen kényelmi változtatás, főként azoknak, akik próbálnak minél több profittal kijönni egy csatából. Ez 1 szintbe kerül, tehát a legtöbben azonnal hozzáférnének.A többfajta felszerelés lehetőséget adna, hogy az ellenfél tekintetében specifikáltabb összeállítással tudjunk csatába menni, ügyes játékosok nyilván a saját hasznukra tudják fordítani a csapatösszeállításról és pályaismeretről szerzett tudásukat, esetleg szándékosan válaszhatnak egy olyan összeállítást, mely egy adott osztály dolgát teszik nehezebbé az ellenfélnél (példa: arty ellen repeszpáncél Heavy/TD-n; light counterre CVS egy med/TD-re). 3 szintbe kerül, szóval ez is a könnyebben elérhető bónuszokhoz tartozik.
  Speciális slotok számának a bővítése (mely csak tier 8-9-10-ben lenne elérhető) segítene zárni a különbséget a bond/bounty felszerelések ellenében (nyilván helyes használattal), és a többfajta felszerelés közüli választással nőne az egyedi, akár érdekes és hasznos setupok száma. A fejlesztési szint 6 (lásd: 2.)
  A többi elem (részletekbe nem belefolyva) választás elé állíthatja a játékost, hogy akarja-e a játék által kiválasztható bónuszt és negatív effektet, vagy inkább kihagyja (nem választ közülük). Mivel kapunk választást, így a wg-s videóval egybehangozva mondható, hogy ez jobb mint ha csak egy sima bónuszt kapnánk amibe nincs beleszólásunk.
  Összességében minél többet játszunk egy tankkal, annál jobbá tudna válni.

  2. Negatív hatás:
  OTP (akinek ismeretlen a mozaikszó: one trick pony) játékosok további előnyszerzése: a jelenlegi MM mellett még több hátrány érné azokat, akik egy tankágat fejlesztenek azokkal szemben akik mondjuk egy adott tankkal játszanak újra és újra (ez tier 6-9 között).
  A játékmechanikákkal amúgy is hadilábon álló játékosréteg további hátrányba kerülne az azokkal tisztában levőkkel szemben. Ez nem felróható a fejlesztőknek (egyéni vélemény szerint), de az események következménye közé tartozna.
  A másodlagos setupok kritikusan nagy előny biztosítana a JÓ light játékosoknak, holott ez poszt jelenleg is a legnehezebb a játékban. A másodlagos speciális slot hasonló eredményt hozna azon tankoknak, melyek azt kritikusnak ki tudnák használni (pl.: arty, med, heavy). Itt egy felmerűlő félelem lenne a csaták további gyorsulása.A speciális (pozitív és negatív hatásokkal bíró) fejlesztések sok helyen nem képeznek kérdést, és a választás túlságosan is egyértelmű, több helyen pedig nincs jó választás (habár az eredeti cél bizonyára ez kellene hogy legyen mindenhol).Több fenti dolog következménye, hogy a kompetitív játék top és bottom játékosai közötti különbség tovább élesedne, és (főként tier 10-ben) kötelező grindokká alakulna ez az "alternatív" opció.
  A modifikáció költségei ismeretlenek de a további felszerelések sokba kerülhetnek.

  3. Egyéni meglátások (kiegészítésnek):
  Mivel tudjuk (forrás: ranked; tesztszerver; szuperteszt), hogy várható a bond és bounty felszerelések bővülése (kipufogó rendszer-bounty, turbó-bond, fejlesztett edzés-bond stb...) így a speciális slot egy abszolút érthető ellensúlyozása lenne ezeknek, kötelező lépésnek is mondhatjuk, azonban az elérhetősége sokaknak korlátozott lenne (6 szintnyi költség).
  Az alap bónuszok (a fejlesztésből) sok helyen alapvetően ellensúlyozzák egyes modifikációk negatív hatásait, és ez tovább erősíti az ottani választás kényszerűségét. A játék rendelkezik olyan aspektusokkal, melynek van kihasználhatósági maximuma. Ha egy ilyet teszünk egy olyan mellé aminek nincs (pl töltésiidő és sebesség), akkor az utóbbi minden esetben egyértelmű választás.
  A másodlagos felszerelés és fogyócikkek elméletben rendben vannak, de kihasználhatóak más játékának elrontására, például top tierben direkt bevisz egy jó játékos pótkaját, hogy több előnye legyen (ha nyer - márpedig top tierként ezt egyedül el tudja érni - akkor úgyis megtérül neki), míg bottom tierként inkább az olcsóbb játékot választja, egy passzív setuppal.
  A statisztikát mutató modok szerintem további előnyt tudnának biztosítani (a top tier játékosai nem túl jók, következésképp többet lőnek repesszel/alaplőszerrel, következésképp agresszívabb setup jobban működhet és könnyebb farmolhatóság miatt direkt adott lőszerrel lőjük őket) mindez a repesz és arty változtatásokkal.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ravenholm · 7 hónapja
  Skill valami olyat magyarázott hogy ha egy tank fullra van fejlesztve.. úgy hogy a köv tank már vehető.. Akkor grindolhatunk xp t mondjuk egy 9 esre hogy az új funkciókat èlvezhessük. T6 tól van ez az új dolog. De ki a pics akar t6 t7 t8 t9 tankban 100k+ xpt farmolni hogy ezekben a tierekben tesztelhesse milyen lesz igy a vas? (Prèm tankban okè.. De amúgy?)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti · 7 hónapja
   A koncepció az, hogy azok a tankok kapják ezt meg, melyekkel sokat játszunk, még a fejlesztés után is. Tehát a fejleszthető tier 7 és 9-es tankok kiesnek (azok a jelenlegi rendszerben nem jók semmire), tier 6-8-asra farmolhatóak osztag csatákban, tier 10 pedig mindenhol (de kompetitív játékra - lásd : cw - kötelezően megszerzendő lesz).
   Példaképp a T20. Szerintem egy remek tank, de semmi okom nincs, hogy játszam vele az őt követő tankok kifejlesztése után. Ellenben ha valaki úgy érzi, hogy többé nem akar semmi mással játszani, az szépen lassan kap némi előnyt.

   UI: Egy hosszabb bejegyzésben taglalom a véleményem majd hamarosan.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Echiron
    • Kiképző
    · 7 hónapja
    Én személy szerint nem írnám le a 7-9 tiert. Relatíve jó MM-jük van.. 7-es és 9-es tankok nagyon jó mid tier tankok és top tierként meg nagyon dúrvák tudnak lenni. A 7-esek azért mert szerintem van a játékban a egyes szintek között egy "lépcső" és véleményem szerint tier 5-6 között a legnagyobb így egy top tier 7-es naggyon erős tud lenni. Most ehhez tegyük hozzá, hogy modifikálod a járműved ami csak a snowball effektust erősíti tovább. Tier 9-et is imádom (főleg azoknál a tankoknál amik nem sokban maradnak el statra a X-esüktől; így kb egy X-esed van jobb MM-el), egy jó tank rengeteget tud farmolni (statot vagy pénzt mind1)

    Mind2 tier fun játszani és farmolni is (annak ellenére, hogy más játékmódban nem használhatóak)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankpeti · 7 hónapja
     A tier 7-ben egyetértek, hogy farmra jó, de elég specifikus, hogy top tier-t várunk el a "durva" teljesítményükhöz, lévén minden tierre igaz, hogy ha top tierben vannak, akkor viszik a pálmát. Pár OP (+ spec MM-es prémium-) tanktól eltekintve (melyet az egész szinthez nem tekinthetünk alapnak) nem túl előnyös az MM ennek a tiernek, általában tier 8-ban játszanak.
     Tier 9-ben egyetértek azzal, hogy jobb játékélményt ad a legtöbb szintnél (pl tier 10-nél is), de hogy itt farmoljon kreditet valaki azt nem hinném (valahol meg kell vágnia magát: vagy stat, vagy kredit).

     Ha valaki ezen tech-tree-s tankokat játsza a kihúzásuk (és esetleges gunmarkok) után, akkor ők nyugodtan tekinthetők az adott tankok OTP játékosainak, de ezek mennyisége elhanyagolható a tier 7 OP prémiumtankokat kihasználó, és tier 9 nyereménytankjaival toló játékosoktól (illetve azoktól, akik egy-egy tankot szimplán átugranak az adott szinteken), tehát az eredeti kommentemben említett "koncepció" csak az erős tankoknak fog lehetőséget adni (tier 7 és 9-ben), a többi elszenvedője a változtatásnak.

     Ellenben például tier 6/8/10-ben nem mondanám, hogy a modifikációk alapján egy-egy tank, sokkal inkább egy-egy tankosztály lesz problematikus, de az egyensúlyozás még nem végleges, így inkább nem ítélkeznék előre.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Echiron
      • Kiképző
      · 7 hónapja
      Ez jogos, bár ahogy írtam szerintem a tier 7 top tierje a tier 5-6 közötti fejlesztési ugrás miatt erős; a tier 9-é pedig abban az esetben ha statisztikailag egy X-hez igen közel álló 9-essel játszunk.

      Akik random tankot farmolnak azok között pár ilyen csak 1-1 tankot preferáló fullra modifikált játékos nagyon meg tudja borítani.

      Én sokat játszok tier 7-ben, szeretem. Aláírom, hogy amit mondtam nem igaz mindegyik tier 7-es tankra. Megjegyzem nem prémium 7essel játszok, szóval én megtapsolnám ezt a dolgot. (Wz-131, T-43... amiket használok, nagyon jók)
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Eddye68 · 7 hónapja
    Miért is ne lenne értelme a T 20-al menned ha szereted????Pont azzal menj amivel tudsz és szeretsz.Az ág végén az M48 Patton van.Azzal mi értelme játszani ha már erről beszélünk?Én pont most adtam el szinte az összes tier X-es tankomat.Undormány ami abban a tierben folyik.Hagytam 5 db-ot de azt is csak a klán miatt.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankpeti · 7 hónapja
     Egyetérthetünk abban, hogy a Chieftain és EBR-ok is remek tankok, és szeretek is velük játszani, csak épp nem randomban.
     "Pont azzal menj amivel tudsz és szeretsz."
     Igen, de a tudás az nem csak a játékismeretet jelenti számomra, hanem hogy nem okozok a csapatomnak szándékosan hátrányt (F2P* révén nincs felszerelésem és korrekt legénységem se a tankba, hiszen azt a magasabb szintű tankokba tettem át), valamint a legtöbb játékos (hozzám hasonlóan) nem csak 1 tankkal szeret játszani.

     * Ha nincs hosszútávon profit, az számomra nem alternatíva, hiszen a kompetitív oldalát szeretem a játéknak (a tech tree-s tankok (tier 7 és 9), így bármennyire jók, a legtöbb távozik miután végeztem a fejlesztéssel).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   vaskereszt · 7 hónapja
   Ugynúgy működik ez a teszt is mint a többi, ad 100 milla free xp-t, a wg videóban meg azt mondják, hogy ezek nem fix számok, változhatnak, mármint az xp mennyiségek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  V3L0C1R4PT0R · 7 hónapja
  Nekem speciel tetszik, pláne úgy, hogy már beleintegrálták a tesztszerver változtatásait is. Tudja valaki, hogy hol lehet a tokeneket megnézni/beváltani?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   sk-skuba · 7 hónapja
   mondjuk ez a kérdés engem is érdekelne.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsikatoma · 7 hónapja
  Másodlagos fegyverzetét mikor akarják kiépíteni a tankoknak.... Szerintem nagyon jó volt az egyik halloweeni esemény amikor a tankon volt egy főágyú és egy kisebb löveg.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Echiron
   • Kiképző
   · 7 hónapja
   Armored Warfare-ben és Warthunderben ez működik. A gyengén páncélozott szutykokat nagyon gyorsan ki lehet szedni akár egy 12-20mm-es gépágyúval (ez wot-ban kb = rip EBR...)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vaskereszt · 7 hónapja
  Pár kört gurultam sandboxon. A cserélhető felszerelések, fogyócikkek lőszerek tetszenek, viszont ezek a modifikációk néhol vagy feleslegesek vagy csak az egyik választás ésszerű, viszont pozitívum, hogy csak akkor kell alkalmazni ha akarod, és nem ér semmi hátrány ha nincs meg, tehát nem lesz rosszabb a frissen kihúzott 10esed azokénál akik beleraktak plusz 100k xp-t. Az egyetlen ami miatt hátrány érhet az a +1 speciális slot hiánya, bár néhány tanknál nem is tudtam kihasználni, a második slotot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   balintfan · 7 hónapja
   Nem mentem bele ennek az újításnak a részleteibe, de azt írod, hogy: " és nem ér semmi hátrány ha nincs meg, tehát nem lesz rosszabb a frissen kihúzott 10esed azokénál akik beleraktak plusz 100k xp-t".
   Tehát ha téged nem ér hátrány a hiányában, akkor a megléténél sem ér előny. Márpedig ha nem származik belőle előnyöd, akkor minek foglalkozni vele?
   Ha meg van előnye, akkor akinek nincs meg, annak hátránya van belőle.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    vaskereszt · 7 hónapja
    Testreszabást jelent, pl mobilitást adsz hp-ért vagy pontosságot dpm-ért és fordítva. Annyiban viszont pontosítanék, hogy egyenlőre balanszolatlan vannak olyan tankok ahol túl sokat nyersz és cserébe alig buksz valamit (pl.: obj 268 v4), és vannak olyan tankok is ahol nem sikerült értelmes modifikációkat összehozniuk.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Shunz · 7 hónapja
  Ideje lenne több hasonló újítást is csinálni már, nemcsak prémium tankokat buffolgatni, bokrokat irtani és törmelék kupacokat tilitolizgatni.
  Amúgy valaki tudja mi lett a Order of War móddal?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Steiner · 7 hónapja
  Nekem kicsit vakítás az egész, akkor most új tankok nélkül végigjátszhatjuk az egész techtreet a módosított tankok xp éhsége miatt. Nem elég, hogy valaki eddig sem tudott játszani a tankjával, most félre balanszolja és egy kilences tankot lebútít hetesre. Lesz itt sniper maus, meg felderítő skorpió, még super heavy fcm-50t
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FleiszG · 7 hónapja
  Sziasztok!
  A plusz uj modifikaciokra szvsz nincs szükseg.
  DE
  Az hogy 2 különbözö felszereles szett es löszer szett között lehet valasztani csata kezdesnel az jò ötlet.
  Elsöre mehet a sima csatas beallitasok.
  Masodikra mehetnek a CW szett.
  Vagy top tier / bottom tier löszer kiosztas.
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.