Jelenleg 296 vendég és 3 tag online

2014. máj. 6. 12:28

World of Tanks vs War Thunder Ground Forces

Írta:
(16 szavazat)
80 hozzászólás

Az alábbiakban Silentstalker, az FTR blog egyik szerzőjének véleményét olvashatjátok a nemrég zárt béta fázisba lépő, ugyancsak tankokat felvonultató War Thunder Ground Forces játékról (az eredeti fordításért köszönet Dragn_X-nek, az utólagos korrekciót jómagam végeztem).


Nos, hol is kezdjem. Képzelhetitek mennyi meghívást kaptam, hogy próbáljam ki a War Thundert (nem a Ground Forces-t, azaz a tankos részt, hanem simán a War Thudert). Erre mostanra szántam rá magam.

Kipróbálni a WT-t egy dolog, írni róla viszont már más tészta. Nem tudtam eldönteni hogy megcsináljam-e és igazából még most is bizonytalan vagyok ebben, de végül is miért is ne, nem igaz? Viszolygásom nyilván a helyzetemből adódik, mivel ez egy World of Tanks blog. Ha leszidom a War Thunder-t, akkor azt kapom a fejemhez hogy a "WARGAMING KUTYÁJA" vagyok (ahogy korábban is). Ha dicsérem, akkor meg "CSEZD MEG SS, WARGAMING A KIRÁLY, WT SZOPÁS" - ez is megtörtént már.

De végül úgy döntöttem megírni és megosztom veletek a tapasztalataim. Megpróbálom az érzéseimet leírni és az állítólagos elkötelezettségemtől függetlenül összehasonlítani a két játékot. Ha jó, akkor dicsérem, ha nem... legalább igazi lesz a szidás. És igen, teljesen tisztában vagyok vele, hogy a WT még zárt béta, nem kell emlékeztetni.

Előszó

Teljesen újoncként közelítettem meg a War Thundert, azaz mint aki először indítja el a játékot. Nem olvastam el semmilyen kézikönyvet vagy hasonlót a neten, a "standard" War Thunder oldalon kívül. Nem olvastam semmilyen leírást, mert úgy gondolom, hogy egy jó és sikeres játéknak intiutívnek, vagyis ösztönösen és könnyen elsajátíthatónak kell lennie.

War Thunder telepítés

A telepítés nagyon könnyű és barátságos volt. A játék nem egy pöffeteg a maga 8 körüli gigájával, nem rossz. Viszont volt egy kis katyvasz a régebben feltelepített Nightly klienssel, amivel elméletileg a tankokat teszteltük volna, de ezt végül lezárták és a normál kliensbe tették, így kétszer kellett feltennem a játékot...

De térjünk vissza az első lépéshez. Amikor futtattam az indítóklienst, az beállította nekem a grafikát, meglehetősen optimistán, mindent "magasra" állítva. Mint kiderült ezt utólag csökkentenem is kellett, de nem nagyon.

Végül sikeresen beléptem. Itt említeném meg, hogy a War Thunder zenéje kiváló, imádom a témát és a hozzáillő háttérzenét.

A képen látható account nem a zárt béta acc, szóval miután szórakoztam a kezelőfelülettel, végül sikerült kipróbálnom 2-3 csatát. Itt azonnal is szeretnék leszögezni két dolgot:

 • A War Thunder repülők jobbak mint a World of Warplanes gépei, szinte mindenben, főleg ha csatáról van szó. Tökéletesen reagáló irányítás, intitív gépkezelés és NINCS LAG! 
 • Ami 25-30 FPS-sel fut alacsony-közepes részletességgel a WoWp-ban, az itt 60 FPS-sel fut, magas beállítással. A különbség lenyűgöző és le kell szögeznem, hogy a szörnyű WoWp élmény után, a WT-ben kifejezetten élveztem a repülőket. Nem szeretem a repülőket általánosságban, szóval nem fogok rajta játszani, de igen, ez jó cucc. Legalábbis  mikor csatáról van szó.

Eme kellemes csalódások után már reménykedve vártam a GF-et.

Ground Forces

Beléptem a GF-be és elkezdtem keresgetni a tankokat. Nincs nagy "TESZT TANKOK ITT" gomb sehol, szóval igen, irány vissza a fórumokra. Végül az FTR Facebook oldal segítőkész felhasználói mondták el, hogy az Event gombnál kell keresgélnem. Sima ügy, nemde? Nem, nem igazán. Ezen a ponton kezdett minden elhomályosodni. Kinyitottam a tank fejlesztési ágat és elkezdtem mindenhová kattintgatni, mert nem láttam elérhető tankot a csatákhoz.

Itt kezdtem ideges lenni megint. Fogalmam sincs, hogy hogyan működik a fejlesztés ebben a játékban!!! Talán ha "koncentrálsz" valaminek a "kifejlesztésére" akkor kapsz fejlesztési pontokat vagyis XP-t a csata után? Passz. És ez nem jó, ennek összehasonlíthatónak kéne lennie. Ebből a szempontból a World of Tanks egyértelműen jobb (ez érvényes a Warplanes verzióra is). Azt hiszem a fő szempont a War Thunder fejlesztési rendszerében az, hogy mindenáron különböznie kell a WoT-tól. Akárhogy is, mint írtam, fogalmam sincs róla hogy működik. És nem, nem kell elmagyarázni, őszintén nem érdekel ezen a ponton. Valamint csak szerintem nagyooon lassú a fejlődés? Mindegy, valamire rákattintottam és a tank megjelent alul a gépek mellett. Különben ezt sem értem. Korábban megnyertem egy csatát repülővel és egy ablak bukkant fel, hogy kaptam valami személyes repülőjét valami ász pilótának. Most kaptam egy új repülőfestést? Vagy prémium gépet? Passz!

No mindegy, vissza a GF-hez. Ahogy mondtam, elkezdtem kattintgatni és végül sikerült belépni egy "Árkád" event módba. A németekkel kezdve a kezdő tankom egy 1-es szintű II Ausf.F – ok, nem kezdhetünk Tigrissel, nemde? Megnyomom a csata gombot, feljön valami küldetés kép... el kell foglalnom valamit? Passz. Azért vagyok itt, hogy lőjek dolgokra. Feltűnt, hogy a pályák "történelmiek" nagyjából – ez azért szép, tetszik az ötlet... 

Szóval pálya betöltés. A térkép nagyobbnak tűnik mint WoT-ban és fele annyi idő alatt betölt. Szép! Oh. Grafika olyan részletességre állítva mint a repülőknél: 10 FPS. Ok, szálljunk le a földre. Miután mindent közepes/alacsonyra állítottam (kliens újraindítással) 40 FPS-re sikerült belőni. És a játék nem is néz ki olyan rosszul!

A játék valóban nagyon szépen néz ki, ez tény. Azonos gépen, azonos FPS-sel szebb, mint a World of Tanks. Szép! Örömmel dörzsöltem össze a tenyereim és nyomtam rá a W gombra... És ekkor b*szódott el minden.

Nem is tudom hol kezdjem kifejteni, hogy miért és mennyire rossz ez a játék. Kezdjük a tank vezetési élménnyel. Ismered az "érzést", hogy hogyan mozognak a WoT-ban a tankok. Hát a GF egyáltalán nem olyan. Igazából a tank egy versenyautó vizes aszfalton. Könnyen driftel, kileng oldalra, stb. Egészen biztos vagyok benne, hogy "nem tapadnak" a valóságban a tankok annyira a talajhoz mint a WoT-ban, de az tutibiztos, hogy nem driftelnek így. És ez nem minden. A tereptárgyakkal való ütközés sebzi a tankodat, ami lehet hogy valóságos, de BAROMIRA idegesítő. Oh, nézd, egy fa? Döntsük ki, lássuk milyen érzés! Oh, klafa... kinek is van szüksége motorra...

A mozgásról... nem tudom milyennek írjam le. Több "akció" kevesebb "vasszörnyeteg". Lehet hogy csak a gyors Panzer II miatt van, de nagyon különbözik a World of Tanks-tól. Ami feltűnt, hogy valamiért a víz olyan mint a ragasztó: belemész a nagyon sekély vízbe teljes sebességgel és azonnal lelassulsz, gyakorlatilag minden ok nélkül. Fura. És akkor ott a fizika. Úgy gondolod, hogy a valósághű "oldaladra dőlés" jó ötlet? Ezt nézzétek:

...és így töltöttem el 3 percet, miközben megpróbáltam kijutni, míg végül valaki ki nem lőtt. Nem láttam "beragadás kimentő" gombot vagy hasonlót, ergo ha beragadsz valahová, akkor véged. Szerinted ez jó móka? Várj míg meglátod az ütközést/lerohanást. Ki akartam próbálni, hogy lerohanom a Panzer III-at teljes sebességgel. A valóságban a becsapódás katasztrofális lenne mindkét járműnek, de a War Thunder-ben?

És hogy mi történt? A Panzer II ahelyett hogy ütközött volna a Panzer II-mal, "felmászott" az oldalán(!), hátraszaltózott(!!) és teljesen kiszolgáltatottan a fejére állt. Gondolom nem kell ecsetelnem hogy a Panzer II csak nevetett és (a jelek szerint teljesen sértetlenül) megölt. Nagyon valósághű.

Tank küzdelem

Akárhogy is, a mozgás és a fizika nem olyan dolgok, amiket ne lehetne javítani a zárt béta fázis alatt. A csata rendszer viszont valami egészen más. Így elsőre a Ground Forces olyasmi, mint "World of Tanks hardcore mód". Tudjátok, a játékmód amit a játékosok időnként kérnek (egyre kevesebbszer, hála Istennek):

 • nincs körvonal
 • nincs életerő
 • minden tank egylövéses
 • nagy pályák

És pár egyéb "kellemes" kis jellemző, mint pl. lassú torony forgás. Ennek eredményeképpen a játék sokkal "valósághűbb" és emiatt sokkal kevésbé élvezetes is mint a WoT. A küzdelem... nos, kezdjük ezzel:

Igen, ez valami olyasmi, amit nem láthatsz a World of Tanks-ban. Gyönyörűen néz ki. Ebből a pozícióból elindulva a képen látható "trópusi" pályán, a pálya másik végébe történő eljutás olyan 3 percbe került. Nem hangzik soknak, de játékban ez RENGETEG! Nem tudom pontosan hogy mekkora a pálya, de sokkal nagyobbnak éreztem, mint bármelyiket a World of Tanks-ban. Képzelhetitek az örömöm, mikor több percbe kerül csak az, hogy átkeljetek az egész pályán, hogy aztán egy másodperc alatt egylövésből kiszedjen egy olyan ellenfél, akiről nem is tudtam hogy ott van. És ez az árkád mód, akkor milyen lehet a "szimulátor" mód?? Mazochistáknak való...

Ahogy említettem nincs életerő, azaz a tankok egylövésből kiszedhetik egymást, akárcsak a való életben és nincsenek körvonalak sem. Ez a legegyértelműbb stratégiához vezet: teljes kempeléshez. Leparkolsz úgy a sziklák mögé, hogy csak a torony látszódjon ki és vársz hogy valaki felbukkanjon. A probléma az, hogy legtöbbször a másik oldal is ezt teszi és olykor erősen állóháború érzése van az embernek.

Egy másik "fantasztikus" dolog, a Panzer II 20 mm-es autocannon-jának impotenciája. Nem tudom hogy bugos-e, de a GF-ben NEM TUDJA ÁTÜTNI AZ OLDALÁT a korai Panzer II-nek 100 méterről! Beszarás. Az átütés teljesen véletlenszerű, egyszer túléltem két 37 mm-es lövedéket sérülés nélkül, míg egy másik esetben egylövésből kikaptak. Ha azt hitted a WoT véletlenszerű, próbáld ki a GF-et, na ott aztán random a maximumon.

A fő gond a csatákkal (az időnkénti állóháborútól eltekintve) az, hogy kaotikusak. Nehéz tájékozódni, közel sem áll annyi információ a rendelkezésre, mint a World of Tanks-ben, vagyis sokkal "hardcore"-abb. Szerintem ez nem egy jó dolog. És a növényzettől sem látsz semmit (amiből rengeteg van mindenfelé). És természetesen ott van a "repülők és tankok egy pályán" rész, amiben szétlő egy olyan repülő, amiről nem is tudtad (és nem is tudhatod), hogy feletetted van (na ez is igen mókás dolog).

Jöjjenek a hangok. Furák. A motorhang még rendben van, de mikor előre megyek, akkor van ez a fura "böfögő" hang, mintha a motor laggolna. Ez bug? Váltás? Nem tudom, de szörnyen idegesítő. 

Oh, és az észlelési rendszer. Hogyan is működik? Csak azt láthatod amit a parancsnok lát? De milyen messzire? Többször megtörtént, hogy csak úgy belefutottam ellenséges tankokba, amik néhány kő mögött rejtőztek annak bármiféle jele nélkül hogy ott lennének... ez is a kempelésre sarkall.

Versus World of Tanks

A fenti problémák ellenére biztos vagyok benne, hogy a WT:GF megtalálja célközönségét. De egy nagyon szűk közönséget, mert ez a játék NEM intuitív és NEM könnyű. "Valósághűbb" mint a WoT, de belegondolhatunk abba is, hogy mi valósághű azon, hogy négy gombbal és egérrel irányítunk egy tankot? Az egész "valósághűség" csak egy jól hangzó reklámszlogen a War Thunder GF-fel kapcsolatban. Azt állítják, hogy történelemhűek lesznek a járművek meg minden, de a WT:GF Panzer II például egy nagy történelmileg hűtlen káosz és ez csak az egyik nyilvánvaló eset. Tiger II sem létezett soha 105 mm-es ágyúval csak papíron és így tovább...

Az a benyomásom, hogy jelenleg a Ground Forces az, ami a World of Tanks "hardcore mód" lenne és igazán hálás vagyok, hogy a Wargaming végül elvetette ezt a játékmódot. Az egylövés nem mókás. Nem tudni, hogy mi történik szintén nem jó szórakozás. Nem tudni hogy mit fognak művelni a lövedékeid ugyancsak nem vicces. Mellékesen megjegyzem, hogy nagyon-nagyon remélem hogy a Wargaming meggondolja magát a felboruló tankokkal kapcsolatban, mert ez az új játékosok számára totálisan a játékélmény rovására menne. Furán is néz ki és 100+1 okot adna a játékosoknak, hogy hogyan sírjanak a percekre beragadás miatt is.

De... talán néhányotoknak bejön ez a játékmenet. Nekem ugyan nem, de megértem hogy van akiknek igen. Úgy gondolom, hogy a Ground Forces csak egy nagyon szűk réteget fog vonzani és a személyes véleményem az, hogy ez nem egy jó játék, mert egyszerűen nem szórakoztató. Egy játéknak szórakoztatónak kellene lennie, ez a feladata, nem? Persze a Wargaming-nek is megvannak a saját elcseszéseik és tudjátok hogy én vagyok az első ember aki ír róla, de a WoT koncepciója egészében véve nagyon jó.

A WT-ben maga a koncepció hibás és ez a játék legnagyobb gyengéje. A bugokat javítani lehet (biztos vagyok benne, hogy javítva is lesznek), de a koncepció gyengesége, az már más tészta. A Gaijin-nek nagyon nehéz dolga lesz a World of Tanks-szel való konkurálásban. Azoknak akik azt gondolják hogy a Ground Forces sokkal jobb lesz mint a WoT vagy hogy "WoT gyilkos" lesz, azt üzenném, hogy: Nem, nem lesz. Soha. Ha szereted a valósághűséget, kipróbálhatod és fogod is amikor kijön, de úgy hiszem hogy csalódni fogsz, még ha ezt sosem fogod beismerni magadnak vagy másoknak.


Forrás: http://wot-kpp.blogspot.hu/

Utoljára frissítve: 2014. máj. 6. 14:03
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  mathiastaddeus · 6 éve
  már nem azért, de rendes béta teszter ilyet nem ír. a béta egyébként nagyon profin közepesre lett belőve, lehetett hozzáadni,nerfelni amig arcade módot el nem érte illetve nehezíteni a szimulátor módig. és azt is fontos megjegyezni a wt fél év alatt nagyon messzire eljutott a fejlesztői munkával, ez a menő, míg a wotban meglátszik a fejlesztés irányán az üzletmodell is ami a Lol-ra is jellemző és sikeres volt mégpedig hogy e-sport játékot csináltak belőle, paytowin stb mellékhatásokkal. a wt már nem bétában van , már az amerikai tankok sem ahogy korábban valaki az alapján értékelt. nem a wothoz képest kell értékelni,pontozni , de ettől még összehasonlítható. jellemző, hogy kész játékokban már nem nagyon van 180 fokos fordulat a játékmenettől. a wt azoknak ajánlott akiknek a wot még nem volt elég, wt-ben szeretnének ezen túlmutatni, de ha valaki nem akar full simulátor módban csak a látására hagyatkozni, vagy arra hogy egy tank könnyen kiismerhető és egylövéssel meglehet bénítani, a terep bejárhatósága miatt inkább teher, mint előny az nem fogja élvezni. a wot gyors, laza játékmenete ideális körülmény hardcore gamereknek is, a wt-ben meg már egy fa is elronthatja a még meg nem kezdett játékot. + paytowin ellen egyébként a wt-ben jelenleg prémium járműveken túl, nincs prémium csatát befolyásoló "aktív" eszköz,modul, lőszer csak utólagos xp, bevételnövelők meg valami kihívás jellegű medál izé(best squad wager pl) + egy bőven jobb cikk ([url]http://forum.warthunder.com/index.php?/topic/197686-ground-forces-vs-world-of-tanks/[/url]) összehasonlításról miről is szól a két játék
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Chiftain MK.XIII · 6 éve
  Így van! Nem vagy rákényszerítve egy tankra sem! Azzal mész amelyik a legjobban fekszik vagy épp a legjobb a meglévők közül! Nincs az hogy a tier 5-ös egész jó jönnek az eredmények aztán a tier 6-ost meg összedobálja olyanokkal hogy vért kelljen hugyozni ahhoz hogy egyáltalán eljuss a csatáig! Amíg a wot tele van igazságtalanságokkal addig ebben jóval kevesebb van!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  GunnersHun · 6 éve
  Én sem tapasztalok ilyen pattogó dolgokat. Esetleg akkor, ha meredek domb oldalon spawnolok és ott csúszok lefele az kicsit bosszantó. D eltűnés és hasonlók még eddig egyáltalán nem. Itt is van rengeteg bosszantó dolog. De ami üdítő, hogy ha jobban játszol nem kezd el büntetni a játék. Nem kap az ellenfél noobshieldet stb...
  A cikk még nagyon béta formájában készült a játékról, azóta sokat változott, sokkal jobb lett.
  Amin nagyon fenn akadtam az az, hogy nem érthető mit fejleszt az ember. WTF?? Semmivel sem bonyolultabb mint a WOT rendszere. Ráadásul a kedvenc tankjaiddal kifejlesztheted bármelyik tankot, nem csak az előtte lévővel.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Max_Andaxinus · 6 éve
  [quote name="EddieCivic4g"]Ma megint mentem vele pár kört... USA alap tank. Kapásból az első 2 csatában rajtnál kicsit rángatózik a tank, majd simán felborul. 3 csatában felaprított egy bombázó, mielőtt bármit csinálhattam volna. Rengetegszer előfordul, hogy próbálom becélozni a tankot, erre eltűnik a célkereszt. Vagy épp az enemy. Ha elfordítom a tornyot, visszajön minden. Ránézek az enemyre, megint eltűnik vagy ez, vagy az. Nekem valahogy nagyon nem áll össze az egész, olyan bugos, mint az állat.[/quote]

  Te biztos nem a WOT-al játszol? :lol: Na jó ez csak viccezés volt. Nem tudom mi lehet az oka. Főleg, hogy magától felborúl a tankod. Modndjuk én nem húzom - még - az amcsi ágat így nem tudom, hogy az eleht-e az oka, hogy velük játszol vagy valami más. Én tegnap is mentem 3 kört Tier III-ban a Tiger I-el. Voltak repcsik is, de ezeket amiket leírtsz én nem tapsztaltam. Lehet hogy a tankodra fel van festve egy bazi nagy céltábla az ellenésges légierő pilótái számára :-) . De a tankeltünésekre én nem tudok mit mondani. Nálam ez még soha nem fordúlt elő. Egy tény - amit én is észre vettem - a németekkel 10 csatából 9 vesztes. Viszont én így is jól szórakozom, gyűlik a kredit, és húzom a Panther Auf D-t! Nekem csak ez számít.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EddieCivic4g · 6 éve
  Ma megint mentem vele pár kört... USA alap tank. Kapásból az első 2 csatában rajtnál kicsit rángatózik a tank, majd simán felborul. 3 csatában felaprított egy bombázó, mielőtt bármit csinálhattam volna. Rengetegszer előfordul, hogy próbálom becélozni a tankot, erre eltűnik a célkereszt. Vagy épp az enemy. Ha elfordítom a tornyot, visszajön minden. Ránézek az enemyre, megint eltűnik vagy ez, vagy az. Nekem valahogy nagyon nem áll össze az egész, olyan bugos, mint az állat.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Chiftain MK.XIII · 6 éve
  PZ III-al sose akadtam össze IS-2vel! A max az KV2 vagy KV1-ZIS5 volt de azokat a PZIV is egylövésezi ha jól találod el! főleg űrméret alattival! A repülők hát igen kb annyira idegesítő mint amikor már 17 másodperce megy a csata és valahogy kapok egyet az egyik artytól! Nagyjából ugyanaz a hatás mindkettőnél csak a Wot-ba ez a WT-be az! De amúgy igaz valakinek ez van akinek az!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Max_Andaxinus · 6 éve
  [quote name="EddieCivic4g"]Akkor neked a WT adja jobban. Én most kipróbáltam az usa ágat, full alap M3, vagy mi a kezdő talicska, és kapásból M6ok jönnek szembe. Német ág Pz3, jön szembe az IS-2. Oroszt már meg se próbáltam. Amikor kijött a GF, sokat játszottam vele, és már úgy voltam vele, hogy wot game over. Aztán jött a nagy újítás, és összekeverték a repülőket a tankokkal. Na onnantól élvezhetetlen lett számomra. Van akinek ez jön be, van akinek az.[/quote]

  Szerintem Te pont belekeveredtél abba a káoszba, amit az amcsi tankok megjelnése okozott. Mert kb-2 hétig valóban voltak érdekes MM-ek, de mostanra kezd realizálódni a helyzet. A Realisztic meg a SImu mod is kezd helyre állni.
  Ami a repcsiket illeti. Utálom őket, főleg ha nem én vezetem és bombázok, de a WOT-bam meg ott vannak az ARTY-k. Ezért jó ha van olyan aki azonnal légvédelmi egységgel kezdi a csatát a WT_GF-ben. ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Max_Andaxinus · 6 éve
  Üdvözletem Mindenkinek!
  Először a cikkről. A cikk írója nyílván nem tud pártatlan lenni sem a wot-os múlt, sem maga a fórum oldal miatt - mint ahogy ezt meg is jegyezte már az elején. Viszont, pont a wot-os múlt miatt nem is fog objekítv képet kapni a játékról, ha csak az tier I-ig vagy II-ig "próbálgatja. A feltett képeket nézve, viszont számomra nagyon is az látszott, hogy abszolút próbálta csak a negatívumokra kihegyezni a hangsújt. Ha behajtasz két szikla közé és beszorúlsz akkor mondjon bárki, egy járművet, ami ki tud jönni azonnal? Tény vannak nagy hibái a WT GF-nek, de ha jól tudom még mindíg csak BÉTA és csak a hajók megjelenése után lesz teljes a játék.
  Ami a Pz II-t illetni (meg talán az összes kezdő tankot) [b]Faralás:[/b] Igen faral meg driftel. Nem úgy mint a WOT-ban. A két játék nem ugyan az, ott is meg kell(et) tanulni az irányítást, és a WT GF-ben is. Hozzá kell szokni. Nem kell 50-el próbálni bevenni egy 90 fokos kanyart. Le kell lassítani és már nem is csúszik meg a tank. Illetve ez a jelenség a nehezebb 40-50 tonnás járműveknél már nincs is jelen. [b]Felborulás[/b]: Nos a WT GF-ben nem lehet rammolni tisztelt WOT-os kollégák. A felborulás is csak a kis tirekben van jelen, később megszűnik. Mellesleg ki van találva, hogy vissza lehet borítani a társunkat. Engem amióta játszom, azóta összesen 2*borítottak fel. Hozzáteszem valóban egy nagyon idegesítő jelenség a játékban, amit remélem idővel sikerül módosítani. [b]Célzás/Átütés/Találat[/b] Itt van a legnagyobb eltérés. A Wot-ban szerintem felesleges erről beszélni. Igen ismerni kell a tankok gyenge pontjait, de amikor van automata célzás, meg lehet 50 km/h-s sebesség melett lőni és találni ,és az is mindegy, hogy 30m-re vagy 400 m-re kell lőni így is, úgy is rá kell vinni az ellenfére és lőni. Aztán az RNG-majd dönt, hogy eltaládod vagy sem. A WT-ben - én nem az arcade csatákra gonodlok - be kell mérni a célpontokat emelni kell az ágyú csövét. Cserébe ha egyszer bemértél egy célt, azt mindíg el fogod találni. Ha elég az átütésed - és megfelelő szögben is áll - mindíg át fogod ütni. Ha pedig a megfelelő helyen találod el, akkor 1000-1500 m-ről is ki lehet lőni egy ellenséges tankot. Az, hogy egy lövedék anélkül megy keresztül egy tankon, hogy semmit sem sebez, nos ezt már hallottam háborús veteránok szájából is. Ők meg talán valóban HARDCore-ban nyomták anno. ;-)

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.