Jelenleg 296 vendég és egy tag online

2020. október 12. 05:37

[Szuperteszt] Rinoceronte - Tier X olasz nehéz tank paraméterek

Írta:
(24 szavazat)
18 hozzászólás

Megérkeztek az új X-es olasz heavy részletes paraméterei, a hajtás után olvashatjátok őket:

 • Besorolás: Tier X olasz nehéz tank
 • Életerő: 2150 HP
 • Motor teljesítmény: 770 LE
 • Súly: 44,72 tonna
 • Motor fajlagos teljesítmény: 17,22 LE/t
 • Végsebesség: 50/-18 km/h
 • Fordulási sebesség: 29,2°/s
 • Torony forgási sebesség: 26,07°/s
 • Látótáv (rádió): 390 m (750)
 • Test páncélzat: 135/75/40 mm
 • Torony páncélzat: 190/110/50 mm
 • Gun - 127 mm OTO Melara Gun:
  • Sebzés: 490/490/640 HP
  • Átütés: 268/310/127 mm
  • DPM: 2043 HP/perc
  • Lőszerek a tárban: 3 db
  • Lövések közti lőszer betöltési idő: 3 s
  • Egy lőszer betöltési ideje: 19,6/16,6/14,4 s
  • Tár teljes betöltésének ideje: 50,61 s (az utolsó lőszer kilövése és a tár teljes betöltése közti idő)
  • Pontosság: 0,32 m/100m
  • Célzási idő: 1,44 s
  • Ágyú vertikális kitéríthetőség: -10°/+15°
  • Lőszer kapacitás: 33 db
 • Legénység: 3 fő (Parancsnok, Vezető, Lövész)
 • Álca (álló/lövés után/mozgó/mozgó lövés után): 7,18/1,1/3,59/0,55%

Utoljára frissítve: 2020. október 15. 08:47
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ríviai Geralt · 12 napja
  A kimagasló célzási időt abszolút értelmetlennek érzem, főleg annak függvényében, hogy a tier 9-es közepes Leopard tanknak az ennél lényegesen rosszabb célzását fogják nerfelni. A pontosság szintén kérdőjeles; de legalábbis ha ilyen rövid célzást határoznak meg neki, akkor ne legyen ennyire op a pontossága is - ugyanis fennál majd a veszélye annak is, hogy klasszikus TD szerepben fogják használni 8-9-10 leosztásoknál, ahol a nehéz tank oldalon hiányozni fog. A többi érték véleményem szerint rendben van és a tank külleme is tetszetős.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti · 12 napja
   A célzási idő minél nagyobb, annál biztonságosabb játékra sarkall, de nyilván a mozgás közbeni szórás hozzávételével lehet csak behatárolni. A szórás más tészta: ha a fenti kettő jó, akkor ez a mennyiség nem fogja meghatározni a tank használhatóságát. Ellenben ha csak a szórás jó, de menet közbeni stabilizálás hiánya fennáll (lásd arty elmozdul, a célzási ideje jelentősen megnő), akkor a tankot kötelező statikusan játszani, vagy semmit nem talál el (pl: T69). Ha mind a kettő érték jó (vagy jóra hozható felszerelésekkel), akkor a tank meta, ráadásul jó érzés vele játszani.
   Az olasz tankoknak nem lesz dpm-je, ez biztos. A páncélérték egy autoloader esetében elhanyagolható tényező, ha a használhatóságot nézzük. Tehát kulcspozíciók statikus tartására kompetitíven nem, normálban talán lesznek csak jók. Ha az ágyú túl pontatlan lesz (a progetto ágyú balance odavágta rendesen azt a tankot), akkor ez a tank nem fog létezni.

   "ugyanis fennál majd a veszélye annak is, hogy klasszikus TD szerepben fogják használni"
   Sokan pedig pontatlan tankokat játszanak TD-nek, és papír TD-ket frontline-nak. Ami megkülönbözteti egy tank felhasználóit az az, hogy képesek-e vele lehozni a csatát, vagy sem (és egy TD stílussal, ez határozottan nehezebb).
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ríviai Geralt · 12 napja
    Én leginkább az előzetes papíron létező statisztikából indultam most ki, függetlenül attól, hogy amit leírtál nekem, kristálytiszta számomra is. Azonban itt egy 1.44-es célzásról beszélünk /amelyet szerencsére máris nerfeltek/, ehhez képest a többi 10-es szintű táras nehéz tank 1 teljes másodperccel rosszabb. Ezért úgy gondolom, tekintettel mivel a régieknek az átütésük, a páncélzatuk és a mozgásuk sem jobb, a célzásban és a pontosságban eléggé nagy fölényben van az új olasz. Egy nehéz tanknak nincs szüksége erre közelharchoz.
    Írtad reakciódként, hogy sokan pontatlan tankokkal is játszanak TD szerepet. Ez így van, néha szükségszerűen és néha nem - körülményfüggő. Na de ezekkel az értékekkel ez a tank a kempelés esélyét tovább növeli - pontosan azért mert még pontatlan tankokkal is hajlamosak hátulról tüzelgetni, nemhogy majd ezzel. Ez a jelenség pedig nem feltétlenül, de jó eséllyel a kiegyensúlyozatlan végeredményű csaták esélyét fokozza tovább. Hogy miért? Azért mert itt van egy nehéz tank, aminek papíron kimagasló pontosságértékei vannak, ráadásul még táras is... Ahogy írtam már korábban, 10-9-8 leosztású csatában igen kellemetlen ha ezzel a tankkal 5 td mellé beáll mesterlövészkedni bárki, miközben az ellenséges top tier nehéznek nem lesz ellenfele. Persze általánosan nem lehet kijelenteni, hogy ez adott csatában feltétlenül baj, de ettől még ez akkor is nagy baj - legalábbis szerintem.
    A dpm egyébként ennek a tanknak, amire azt mondanám én is, hogy gyenge pont. De azért ez mellé kell tennem azt is, hogy nyers dpm-ben az olasz tankok nem magasak, ám a töltési mechanizmus miatt ennek viszonylag csekély a jelentősége, mert ha a helyzet éppen megkívánja az 1-1 elleni küzdelmet, akkor vagy a leggyorsabb betöltési szakasznál kell velük lőni és tölteni /ami által a gyakorlati dpm magasabb lesz/, vagy alacsony hp esetén ki kell rá tárazni és csókolom.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Lidercnyomas · 13 napja
  A klasszifikációhoz csak annyit, hogy a Magyar Királyi Hadsereg a Panther-t nehéz harckocsiként lajstromozta.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   matyiabagoly · 12 napja
   Panther: 45 tonna
   Kranvagn: 44 tonna
   Van még kérdés?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Lidercnyomas · 12 napja
    Löveg, dpm, tier, évszám?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     perretz · 12 napja
     . . . anyja neve . . .
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FleiszG · 13 napja
  Sziasztok!
  Szerintem az új ágak behozatalánál egész jól csinálja a WG, hogy az új mechanika általában tier 8-tól kezdik. És próbálják az egymást követő tiereket (T8-9-10) hasonló adottsággal felruházni (pl.: Foch, Progetto, AMX, T57).
  Viszont nagyon nem szeretem ha T8-tól megváltoztatják a legénység számát! Képzettség nem nagyon számít, de +-1 legénység tag változás az bosszantó. Még a +1 az nem olyan nagy dolog. Különösen rossz ha a prémium tankban több legénységi tank kell mint tier X-be.
  Valakinek esetleg van infója a olasz nehéz tier 7/8/9. Mert a tier 10-ben 3 fős legénység van a prémiumban 4 fős.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kgergo · 13 napja
  "Régi motoros vagyok a szakmában". A felesleges időm egy részét a gép előtt töltöm és nyomom a randomot. Az új tankok fejlesztése helyett az MM-mel kellene többet foglalkozniuk, mert lassan játszhatatlan lesz a játék. A kiegyensúlyozottság hiánya eredményezi a 15:0-ás és (vagy) 3 perces csatákat még tier X-ben is.
  Pl.
  A kerekesek térnyerése és heavyket megszégyenítő átütése, sebzése és a menet közbeni pontossága lesújtó. Ezzel a jármű osztállyal egy jó játékos gyakran csatákat képes eldönteni. Nerfelték? - dehogy! Az új felszerelések csak javítottak rajta.

  Ezzel is kezdeni kellene valamit!

  Visszatérve az olasz "nehéz ágra".... ez nem az, inkább olasz med. 2.0.
  Klasszikust idézve: "A krumplileves legyen krumplileves."
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Totti5 · 13 napja
  Ezzel a kilógó ágyúval érdekes lenne ha nem sárgítáná/pirosítaná minden egyes lövés az ágyút. Nem látom hogy miért lenne ez heavy tank, azon kívül hogy a WG annak nevezi, inkább tűnik egy erősebb mednek, a jelenlegi 10-es tankállomány 70%-a probléma nélkül üti majd be bárhol. Csak arra jó, hogy lesz még egy campelő hulldown pozícióban (bár szerintem ez a toronykialakítás alkalmatlan erre), és a valós tartalmon alapuló tankok teljesen elértéktelenednek. Elég furcsa számomra hogy olyan tankok is amikről elvileg vannak fennmaradt tervek évről évre változtatják a páncélvastagságot pont az ilyen fake kreálmányok miatt, mert legalább arra rájöttek orosz barátaink, hogy az tényleg unalmas lenne még randomban is ha csak 4-5 X-es tank lenne játszható.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   atis123Juve · 12 napja
   Ez a tank arra lesz jó hogy bármilyen kis gödörben hulldownban lesz. Illetve a test páncél 135, és ugyanazokkal az elmebeteg szögekkel, mint a Progetto 65. 70 foknál 394,713 mm amit még a legnagyobb átütésű tankok se fogják 100%-ban beütni. 395-ös TD goldok, JgPze E100 420-ával kicsibb nagyobb esély lesz. Tanks.gg 50%-ot kalkulál arra az esetre, ha ugyanaz az átütésed mint az effektív páncél. Nem tudom, hogy mennyire igaz az. De az alapján a teste gyakorlatilag beüthetetlen lesz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kriminalis · 13 napja
  Megint gyógyszerre ittak?? Sebesség jó, páncél van, ágyú brutális
  Mi van a régi kő papír olló balansszal? Lényegében mindenhova odaér időben, heavy részen előbb fel fogja venni a kulcshelyeket mint a legtöbb heavy, és addigra pont be lesz töltve 1470 alfa. Papíron még nem tűnik a páncél annyira durvának, de az a 190 mm-es torony ebben a kialakításban biztos vagyok benne, hogy nem lesz rossz + lehet majd lőni abba a tumor gun mantletbe a critical hiteket. Megkapta az új, egységesített 490 alfát, elmebeteg értékekkel. 1,44 sec aim time??????? he???? mi van???? Kis túlzással vegyük már ki az aim timeot a játékból nem? Meg ha már szűkülési időd nincs akkor laser pointer is legyen, csak a balansz jegyében. Egységesített alap 10 fok gun dep 2020-ban alanyi jogon jár már egy új tanknak, ezen meg sem lepődöm, hull down meta van, majd lőjjük repesszel egymást taknjátékponthu
  Ami nyomokban balanszra emlékeztet, az a 310 gold pen, és talán az újratöltési értékek sem lettek annyira túltolva, bár értelmes ember ritkán fog teli tárat ellőni vele.
  Tankban amúgy aboszlút semmi egyedi nincs, standard powercreep tank, fogjuk meg a 10-es olasz medet, buffoljuk fel (most volt nerf nem?), és kész a heavy.
  Nem jó ez az irány, nagyon nem. Persze érthető, ez tartja életben a free to play játékot. Amíg a sok tankjáték függő valog szám önti ugyanúgy bele a lóvét, mint amikor még volt koncepció a játékban, addig ez is megéri a wg-nek.
  Szerk: Hiába írok valamit új sorba, általában egybe rakaj az egész szöveget az oldal
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HUNterRichie · 13 napja
   Majd 1 év és arra a sorsra jut, mint a Progi, balanszolják.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Ferrari-fan · 13 napja
   Lényegében semmi másat nem csináltak, mint behozták a tech-tree chieftaint a játékba. Azonban nem akarták olyan látványosan, mint tették azt a VK7201K és PZ VII esetében.

   Viszont mivel ezt ki lehet majd fejleszteni (értsd: Képességtelen Aladárnak ugyan úgy meglesz mint Epéniszméregető Jóskának) olyan sokat nem fog hozzátenni a játékhoz, mint a papír mutatja.
   Nálam ez a kategória az, ami inkább kivágta a cuccost. A tier 8-as Chieftain, de legalábbis T95E6 tumor nélkül. https://tanks.gg/v11011ct/tank/progetto-71/model?vm=live
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 13 napja
   "Hiába írok valamit új sorba, általában egybe rakaj az egész szöveget az oldal"

   Sajnos bugos a cikk-comment motor jelenlegi verziója, szóval az újabbig sajnos ez van. +1 entert kell nyomni ahhoz, hogy a kívánt eredményt elérd, tehát ha új sort akarsz, akkor a normális 1 helyett 2 enter. Ha új bekezdést (tehát legyen egy üres sor), akkor a normális 2 helyett 3 enter.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   zics911 · 13 napja
   nem sírni kell, hanem kifejleszteni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Zellergumo · 13 napja
    Ja ugyanazt a tankot 4-szer 5-ször.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.