Jelenleg 319 vendég és egy tag online

2019. december 30. 07:23

TVP T 50/51 - A 3. gunmark megszerzése

Írta:
(41 szavazat)
7 hozzászólás

Következzék ismét egy írás Facebook csoportunkból Kiss Gábortól:

Közepes harckocsi, a csehszlovák fejlesztési fa jelenleg egyedüli X-es szintű képviselője.

A tank váza viszonylag magas, a legénységet mindössze 65/40/30 mm páncélzat védi. Érdekessége hogy szemből a szovjet nehéz tankokra emlékeztető íves kialakítást kapott, ami beforgatva nagyon ritkán eredményezett számomra néhány nem várt lepattanót.

Egy közepes méretű tornyot kapott amit 120/80/60 mm vastag védelemmel láttak el. A szintjén ez gyakorlatilag papírnak számít, nem jellemző hogy bármit is pattintani fogunk vele. Repesz lőszerek átütő találata ellen nyújt inkább csak védelmet. Összességében tehát nem érdemes effektív védelemmel számolnunk, el kell fogadnunk hogy ha valami eltalál, az sebezni fog.

A magas sziluettből adódóan az álcázási értékkel hátul kullogunk. Amennyiben nincs light a csapatban, de mi szívügyünknek érezzük a spotolást mert közepes tankkal vagyunk, nagyon könnyen garázs menet lehet belőle. Az alap spot távolság 410 méter, ezzel viszont a jobbak közé tartozunk. Megfelelő skillekkel és kiegészítőkkel felturbózva könnyedén villanthatunk vele akár lightokat is.

A fegyverzet egy 100mm AK1 típusú löveg. Az alfa sebzés 320 HP, a szórás értéke 0,35m, ami közép távolságig hatékonyan használható, 400 méter feletti snipeolásokkal viszont már gond adódhat.

Az ágyú vertikális kitéríthetősége -8 és +20 fok között van, javarészt elegendő, ritkán bizonyul kevésnek.

Az alap lőszer APCR, 248 mm átütési értékkel és 1400 m/s torkolati sebességgel. Használata távolabbi célpontok, gyorsan mozgó lightok, és üreges páncélzattal rendelkező egységek ellen javasolt. Hogyha komolyabban páncélozott ellenfelekkel találjuk magunkat szemben, HEAT lőszert van lehetőségünk tölteni. Ez 310 mm páncél átütésre képes, viszont a sebessége lecsökken 900 m/s-ra. Ennek segítségével akár super heavyk sebzése sem okoz szemből problémát. 48 lőszert vihetünk magunkkal, amit személy szerint 28/20 leosztásban javasolnék.

A löveg automata töltőrendszert kapott, egy tár 4 lőszer kapacitású. A teljes újratöltés 23,9 másodpercet vesz igénybe, ami pont arra elegendő hogy kigondoljuk a következő lépést vagy újra pozicionáljunk. 2 lövés között a töltési idő elképesztő 1,5 s, amivel toronymagasan veri a többi táras harckocsit a TVP. Egy kis számolással hamar kiderül, hogy az első lövéstől kezdve mindössze 4,5 s alatt 1280 potenciális sebzés kiosztására képes. Ez a gyakorlatban annyi tesz, hogy egy emelkedőn átbukó lassabb tanknak esélye sincsen fedezékbe vissza tolatni anélkül, hogy ne tudnánk kiüríteni rá a teljes tárat. Bizonyos táras tankok esetében 2 tüzelés között szükséges várni még 1-2 másodpercet a teljes szűkülés érdekében, a TVP-nél csak akkor érdemes, ha távolabbi célpontot sorozunk. Közelebbi ellenfeleknél magabiztosan kihasználható a brutális tűzerő, mert nem esik szét olyan mértékben a célzókör.

Mobilitás tekintetében egy 1000 lóerős Praga AXK típusú motor hajtja meg a 40 tonnás harckocsit, a csúcssebesség 60 km/h, tolatni pedig 20-szal lehetséges. A test 56 fok/másodperc sebességgel fordul, ezáltal összességében a páncélzat hiányát kompenzálja a jó mozgékonyság.

Vertikális stabilizátor, szellőztető rendszer (7,5%), és fejlesztett célzórendszer amit érdemes használni. Legénységnél az ágyú karakterisztikáját javító skillek, BiA és álca amik első körben fontosak.

A játékstílust tekintve több szerepkört is alkalmazhatunk, mindezt a csapatösszeállítás függvényében kell helyesen megválasztanunk.

Első körben mindenképp support pozíciót érdemes elfoglalni, majd találni magunknak egy olyan ellenfelet, aki egyedül van, és nincs tudomása rólunk.

Lehetőség szerint próbáljunk akkor lecsapni rá, amikor épp tüzelt, mert a töltési ideje biztosan több, mint amíg mi kiürítjük a tárat. A lövéseket célszerű összpontosítani a görgőkre, mert ezzel mindamellett hogy mozdulatlanul tudjuk tartani, értékes assist sebzést is jó eséllyel begyűjthetünk.

A TVP nem alkalmas CW-re, viszont kiváló eredményeket lehet vele elérni randomban és rangsorolt csatákban.

Első X-esnek nem ajánlanám, mert a páncélzat és az álca hiánya miatt nem tolerálja a hibákat. Szeretik az artyk és a nagy kaliberű páncélvadászok, sajnos többször is előfordult, hogy a brit halálcsillag full hp-ról egylövésezett. Aki már ügyesen használja a francia és olasz tárasokat, annak bátran ajánlom, mert könnyű rá érezni.

A 3. gunmark megszerzéséhez jelenleg 4800 kombinált sebzést volt szükséges minimum produkálni. Az automata tűzoltókészüléket pótellátmányra cseréltem és direktívák közül a szellőzés hatását további 2,5%-kal növelő bónuszt aktiváltam.

Akit érdekel, ezen a linken található a csata ahol elértem a 95%-ot.

Utoljára frissítve: 2019. december 30. 07:36
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pg · 8 hónapja
  Jó leírás, Szép Játék! T 50 Már veszem is meg ,hogy tovább lépjek
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HungarianSkill · 8 hónapja
  Köszönöm a Wotinfo csapatának hogy megjelent a weboldalon az írásom.
  Jó látni a pozitív visszajelzèseket, remèlem sokak számára hasznosnak bizonyul.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Celebúr
  • Kiképző
  · 8 hónapja
  Hasznos és mindamellett kedvcsináló jellegű replay + leírás...lehet visszaveszem a tankot?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunor_Fia · 8 hónapja
  Szuper kis összefoglaló! Köszönjük! A most volt leárazáskor vettem meg én is. Még ki se próbáltam. Ezek szerint nem lesz kezelhetetlenebb mint a T 50, amit imádok és meg is tartok.

  Gratula a gunmarkhoz!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  hunwotan · 8 hónapja
  Ez egy nagyon jó befejező tank random csatákra.Nagyon jó írás,és szép teljesítmény
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Scheff · 8 hónapja
  A CW részhez annyit, hogy bár valóban off-meta, de sokkal inkább illő szituációs egységnek nevezni, mint teljesen alkalmatlannak. Bár igaz, hogy TVP hordák jó eséllyel valóban nem fognak szembe jönni CW-n.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Puma_81 · 8 hónapja
  Köszi, nagyon hasznos leírás, a tank elemzések közé be is lehetne tenni. A gunmarkhoz pedig szintén gratulálok!

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.