Jelenleg 375 vendég és egy tag online

2019. október 16. 06:59

WOT ENCORE RT - Ray Tracing árnyékolás

Írta:
(23 szavazat)
48 hozzászólás

A WOT hamarosan támogatni fogja a valósidejű Ray Tracing árnyékolást. Ennek a technológiának köszönhetően a tankok legkisebb részletei is tovább finomított, természetesebb és valósághűbb árnyékokat kapnak majd.

2018 márciusában az 1.0-s verzióval hatalmas vizuális frissítést kapott a játék, azonban az új Core motor fejlesztése itt nem állt meg. A többmagos optimalizációt követően megkezdődtek (többek között) az árnyékolással kapcsolatos munkálatok is.

A játékfejlesztők egyik legnagyobb kihívása az árnyékok helyes megjelenítése. A WOT-ban jelenleg a "Cascaded Shadow Mapping" technológiát használják erre, ami a szabályos textúrák használatán alapul. Felbontásuk azonban korlátozott, ami a következő problémákhoz vezet:

 • Az árnyékok nem részletesek és mikor közeledik egy árnyék, egyenetlennek és egyenetlen szélűnek látjuk azt ("aliased").
 • Az ún. "Peter Panning" (Pán Péterezés). Ez a kifejezés a gyerekkönyvek szereplőjéről lett elnevezve, aki a történet szerint képes volt repülni és akiről levált a saját árnyéka. Ez a hatás azt eredményezi, hogy azon objektumok, melyeknek hiányzik az árnyéka, leválnak a felületről és lebegni látszanak felette.
 • Száz méteres táv fölött eltűnnek a tankok árnyékai.

A tankok részletessége bizonyos pontokon meghaladta az árnyékuk részletességét és ezt a különbséget szerették volna megszüntetni a fejlesztők az új RT technológiával. Elméletileg a mostani megoldással is növelhető lenne az árnyékok részletessége, ez azonban erősen a teljesítmény rovására történhetne meg (FPS esés). Ezért ehelyett a modern Ray Tracing technológiát választották és fogják bevezetni a játékban, ami drasztikus javulást fog hozni az életszerű árnyékok leképezésekor is.

A fejlesztésekhez felbecsülhetetlen segítséget kaptak az Inteltől is, minek eredményeként a tankok árnyékait magasabb minőségben tudták újraalkotni, így adva azok legkisebb részleteihez is szuper realisztikus árnyékokat, mikor rájuk vetődik a nap fénye.

"Szükségem van új VGA-ra ahhoz, hogy láthassam az új árnyékokat?"

Nem, nincs. Az új technológia működni fog minden olyan VGA-val, ami támogatja a DirectX 11 vagy nagyobb API-t. A funkció maga kézzel kapcsolható ki/be a kliensen belül.

Hogy hogyan is néz ki és működik az új cucc a saját PC-nken, kipróbálhatjuk a World of Tanks Encore RT kliens letöltésével.

"Hogyan hat ez az FPS-esemre?"

Ha kikapcsoljuk a funkciót, akkor sehogy, azonban ha használni szeretnénk, akkor azért számítanunk kell némi FPS esésre (VGA függő hogy mennyire).

"A Ray Tracing árnyékok minden objektumra alkalmazva lesznek?"

Nem, első körben csak magukon a tankokon alkalmazzuk az új árnyékolást (azon belül is csak a sértetlenekre, tehát a kilőtt tankokra már nem).

Utoljára frissítve: 2019. október 16. 07:53
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi41 · 1 éve
  Inkább azzal foglalkozzanak, hogy ha papír tankra lövök, akkor azt üsse be, és ne azt az üzenetet kapjam: "nem ütötte át a páncélt". Progetto, artyk, b-c25, FV kukás, grille. No meg futtábból célzás nélkül nem lőjenek be, amikor side-ban állok. Bezzeg, amikor én rászűkülök, akkor sem oda lövök, ahová célzok. És persze én vagyok a noob! Tegnap IS-4-em tornyát IS-7 egymás után kb 4-szer lőtte be, igaz közvetlen közelről. Azt tudom, hogy az egy orbitális gyenge pont, de a több mint 3600 csatám alatt ezzel a tankkal még nem jártam így. egyszerűen röhej! Amikor oda lőttem, ahová céloztam, akkor csatánként 3-6000 hp közötti sebzést hoztam. Ez tartott 1 hétig kb. A napi értékelésem volt 7,000-9,000, most 5,000 körül vagyok. Nem beszélve a kreditről, ami ilyenkor nem kis mínusz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _tothjanos_ · 1 éve
   A felsorolt papír szarokra lőj alaplőszerrel, de még inkább repesszel....csodát fogsz látni!

   Amúgy aranylőszerrel valós dolog amit írsz, de azért adta az Isten az agyadat, hogy gondolkozz vele, a játékkészítők meg azért adtak 3 (!!!!) féle lőszert, hogy használd azokat! Elhiszem, hogy egyszerűbb a csata elején, egy 10-es csatában bebaszni a csőbe a goldot mert azt gondoljuk, hogy az mindent visz. De a valóság meg szembe jön, oszt nem kérdez.....
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    NR76 · 1 éve
    Aha! Mert te amint felvillantod a vak orosz heavy vel a grillét még átváltasz repeszre :/ Ügyes vagy
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
     Tudod némelyek képesek 1-2 mp-re előre gondolkodni, és ha esélyes a grille átváltanak repeszre. Max ha nem úgy alakul meglősz vele mást is. Nem agysebészet.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi41 · 1 éve
    Ha nem muszáj, nem használok goldot. A valóság meg az, amit írtam.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 1 éve
   Megadnád a felhasználói neved? Érdekelne az IS-4 játékod.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi41 · 1 éve
    bojack41, egyébként nem állítom, hogy olyan kiváló játékos vagyok.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
   Már ne haragudj, de ha IS4-el játszol, és csodálkozol, hogy belövik, akkor nem a játék a hibás. Ismerni kéne a tankokat.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi41 · 1 éve
    Nem azon csodálkozok, hogy belövik a tornyát, tudom, hogy az gyengepont. De egymás után 4-szer, az kicsit erős.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kriminalis · 1 éve
   Te egy épkézláb kommentet amúgy nem tudsz írni, ahol épp nem az RNG-vel, illetve a játékmechanikával van gondod?
   Jöhetnek a visszajátszások, ahol te lepattansz a grille 15ökről, téged meg (merő véletlenségből sem a 2x túlforgatott szarodat) sideban lövöldöznek be.
   Jaaaa, hogy 2019-ben nem fér el a 800 kb-os replay a HDD-n...

   is4 tornya overmatcelhető, 3 kaliber szabály mond valamit?
   Javaslom tanuld meg a játék ALAPJAIT, akkor talán nem spammelsz szét mindent a hülyeségeiddel.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    NR76 · 1 éve
    Igen is pattint a grille! Sajnos.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi41 · 1 éve
    Meg fogod kapni a videókat, mihelyt megtaláltam. Van jó pár ilyen. Egyébként IS-4-el nem keveset pattintok, nem véletlenül vagyok ebben a kategóriában 30. helyen.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kwiktor · 1 éve
  Hát ÁRNYÉKOSNAK, elég árnyékos már a játék!
  10 csatából 9 vereség, de csúnyán!
  Ha az RNG ennyit tud akkor elég SZaharin az egész, kb 1 éve ez van!!
  Nem engedi a játék közelről sem eltalálni az ellenfelet!
  Alá, fölé, mellé, lepattan, de sebezni azt már nem, valahol érthető, biztos fáj neki!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kriminalis · 1 éve
   Mi köze az RNG-nek a győzelmi arányhoz?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14 · 1 éve
    Te ezt nem érted. Az RNG egy nagy mágikus szó,aminek mindenhez van köze. Olyan mint a zsukslusszkulcs.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  AzertsemJo · 1 éve
  Látványban sem ér sokat a jelenlegi formájában.
  Miért írom ezt ? Egyszerű , ugye csak a tankokra (és ott is csak az "élőkre") fogják alkalmazni. Márpedig hányan fogják ezt nézegetni/észrevenni csata közben ?
  Gyakorlatilag "észrevehetetlen" újítás.

  DE . . . . .

  Ha bejön , azaz vállalható teljesítmény vesztés mellett alkalmazható lesz/lehet a játék egészére akkor már megérheti a beépítése.
  Hiszen ha minden árnyékot így jeleníttetnek meg akkor már anélkül is látványosabb lesz a játék hogy "keresgetni" kellene a különbségeket. Egyszerűen az összkép fog jobban kinézni/megjelenni. Mivel a sok kisebb nagyobb árnyék szebb és mindenre kiterjedő megjelenítése már anélkül is látványosabb képet fog adni hogy bárkinek is ezt kellene figyelnie.

  Ami tetszik , hogy ezt nem célhardverrel (nVidia RTX) , hanem simán már meglévő szoftveres alapon és a CPU magokat felhasználva tervezik megvalósítani.
  Kíváncsi vagyok mi fog kijönni belőle
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kwiktor · 1 éve
   Lehet, lagg, meg a többi hiba, amit minden frissítés után megélünk!!
   De véletlenül el is ronthatják és akkor jó lesz!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  NR76 · 1 éve
  Nem hiszem h ez volt a legnagyobb gond a játékkal. A FL még megérne egy misét. Ennyi tankon áthaladó lövést még nem láttam. Persze az EBR t is csak kritikusra lövöm
  Fos
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Illenatronix · 1 éve
  Már látom ahogy a ghost shellen szolídan megvillan a reggeli napsugár majd a friss fejlesztésű hiperélethű sárgarigó füttyel kisérve átteleportál a célbavett tankon.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Addideadidit · 1 éve
  Örülök neki, hogy extra mega HD ban fogom látni az árnyékaimat is, a lapátom mellett!
  Csitti fitti, szépítgetés, toldozás foldozás, már szebb a játék mint anne hathaway, ettől még mindig okádék a játékmenet. A 3-15 ös csatákon kéne kalibrálni, meg az állandó plusz két tierben szopatáson. A három clickmasteren, meg a csaló 75% RNG-n. Ezeken miért nem lehet ügyködni? Miért mindig a hülyeségen, a szarságon jár a fejük? Arról nem is beszélek, hogy a legendás német tankokat egy hajléktalan csöves a blaha lujza téren délelőtt fél négykor is áthányja egy lyukas zoknival bármikor és bárhol. Természetesen a ruszki csodák a legjobbak: Mozgékonyak, nagy a tűzerejük, troll páncéljuk van, alacsony profil, sebzésükhöz képest gyorsabban töltenek. Ellenben egy német heavy: Magas mint a gellérthegy, jelentéktelen páncél, irrálisan hosszú töltés idő, semmit nem sebez még ha penetrál sem, és lassú mint egy tetü járókerettel. Ezeken miért nem lehet javítani? Minden összefügg mindennel alapon írtam kommentemet, és neharagudjon meg senki, ha totál telibeszarom hogy milyen réj trészinges árnyékvetülés lesz a @&!.. tankomon..
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ticsungg · 1 éve
   Biztosan csak hozzám kegyes az RNG, de ritkán kerülök +2 TIER-be, amióta változtattak... Szerintem te nem is játszol....
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    perretz · 1 éve
    én sem, ha tízes tankkal játszom, soha.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kwiktor · 1 éve
   Ha meg belépsz, nem játszani kell, gyönyörködni, mint egy tájképben!!
   Na erre is jó a játék!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   kwiktor · 1 éve
   Teljesen jogos ok fejtés, észrevétel, meg igaz is, de sajnos a játék akkor is silány lett, meg lesz, de a tankok csillognak, villognak, sok csövük lesz, szép árnyékkal, semminek sem tudsz örülni??
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vaskereszt · 1 éve
  amúgy egy megjegyzés az árnyékokat ray tracelik de a tükröződéseket nem?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Balog · 1 éve
   Valszeg a tukrozodes tobbet enne.Jobban megterheli a procit.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Nortonor
    • VIP
    • Kiképző
    · 1 éve
    Szerintem itt annyira minimális a tükröződő felületek száma, hogy látványosabb eredmény ha az árnyékokat updatelik először. Később lehet majd arra is sor kerül.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Nortonor
  • VIP
  • Kiképző
  · 1 éve
  Not bad...

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.