Jelenleg

28
látogatónk van

2019. augusztus 31. 18:10

Amire nem szeretnél ébredni: Messerschmitt Bf-109 G6 (Daimler-Benz 605)

(35 szavazat)
6 hozzászólás

A Bf 109 a második világháborúban a német légierőben (Luftwaffe) rendszeresített, és a legnagyobb példányszámban gyártott vadászrepülőgép. A Bf 109-essel repülő pilóták több légi győzelmet arattak a második világháború során, mint bármely más gép pilótái a repülés történetében. A kor első igazi modern vadászgépe, olyan tulajdonságokkal, mint például a csupa fém félhéj építésű sárkányszerkezet, alsószárnyas elrendezés, zárt pilótafülke, vagy a behúzható futóművek. A Bf 109 a Luftwaffe alap vadászgépe volt a világháború alatt.

A Gustav 1941-es megjelenését az indokolta, hogy a Luftwaffének szüksége volt nagy magasságban is jól szolgáló repülőgépre. A korábbi változatok DB 601-es hajtóművével szemben ezen változattól kezdve a DB 605-ös motor került beépítésre.A G-6 verziótól lecserélték az addigra igen alacsony hatékonyságúvá vált motor fölötti MG-17-es géppuskákat a 13 mm-es MG-131 nehézgéppuskákra, valamint opcionálisan lehetséges volt a motorba épített 20 mm-es MG-151-es helyett a nagyobb romboló erejű de alacsonyabb torkolati sebességű és kevesebb lőszerrel ellátott MK-108 gépágyú alkalmazása, a további G és K verziók ezekkel a fegyverekkel készültek.

Utoljára frissítve: 2019. augusztus 31. 19:51

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Norbert_HUN
    • Tankos
    · 4 éve
    Az IL-2 játékban mindig is a Messzerrel nyomultam, persze magyar szinekben.

    A való életben 6.000 méter alatt, jó pilóta kezében verhetetlen volt. A szövetségesi ajánlásban így is szerepelt, hogy az adott magasság alatt fordulóharcba keveredni egy " Fűrésszel " öngyilkosság, legyen az Spitfire vagy akár Mustang. Az etanol befecskendezés, melyet csak rövid ideig lehetett csak használni, sok pilóta életét mentette meg, mikor gyorsan le kellett lépni a harcból. Ellenben a futóműve gyengére sikeredett, sok baleset volt le illetve felszálláskor. A gyakorlatlan pilóták sok esetben felszálláskor, az első gázbeadáskor " berádliztak" az-az a motor hatalmas nyomatéka miatt fellépő centrifugális erő egyszerűen megpörgette az egész gépet a függőleges tengelye körül.

    Ajánlom mindenkinek : Becze Csaba : Elfelejtett hősők című könyvét vagy Tobak Tibi bácsi : Pumák földön-égen című könyvét a magyar Messzer-történelem bibliáit.

    Tobak Tibor 4 légi győzelmes Puma pilóta ( hívónevén : Cica ) 2001-ben költözött át az égi vadászmezőkre.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    CrossMetal1
    • Tankos
    · 4 éve
    Egyszer szeretném élőben látni hallani.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    miszterq
    • Tankos
    · 4 éve
    A korábbi kiadású mk103 gépágyúval lő a tier5-ös Leopard is. Vagyis én azzal használtam, 95-ös átütés, elég fun volt.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      kisbubi94
      • Tankos
      · 4 éve
      Azóta se értem, miért kellett köhögő légpuskahangot adni annak a gépágyúnak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    vaskereszt
    • Tankos
    · 4 éve
    még annyit érdemes megjegyezni, hogy a G-6-osnak van a legtöbb magyar vonatkozása ( a G-14 mellett)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    alphajet
    • Tankos
    · 4 éve
    Azt kevesen tudják, hogy a franciák a 2. vh után a német 30 mm-es gépágyúval, később ennek továbbfejlesztett változataival szerelték fel egy csomó gépüket:
    Mystere-IV, Sud Aviation Vautour-II meg a leghíresebb a Mirage III. (megjegyzem az arab-izraeli háborúk során ismét bizonyítottak - arattak az arab gépek között)
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.