Jelenleg 406 vendég és 2 tag online

2019. máj. 22. 06:58

Szuperteszt: Tier I-VI HP növelés

Írta:
Értékelés:
(16 szavazat)
36 hozzászólás

Hamarosan elkezdődik minden tier I-VI-os jármű HP-jának megnövelése a szuperteszten. Azt feltételezik, hogy a megemelt életerők tovább a csatákban tartják majd a alacsony és közepes tierű tankokat, kényelmesebbé téve így a magasabb tierű járművekre történő áttérést is. A szuperteszt megmutatja majd, hogy ezen elképzelések helyesek-e.

A járművek fejlesztése és a tierekben történő feljebb haladás közben minden játékos érezheti a tankok statisztikáinak és harci hatékonyságuknak javulását, növekedését. Egy jármű hatékonyságát befolyásoló tényezők egyik legfontosabbika pedig nem más, mint az életerő. Jelenleg tier I és VI között a HP növekedési görbéje azonban túl meredek, amit aztán egy sokkal egyenletesebb emelkedés követ a VII-es szinttől egészen a X-esig.

Ez sokkal kényelmetlenebbé teszi az alacsony-közepes szintű játékot, mint kellene. Ha egy ilyen jármű magasabb szintű tankkal találkozik a csatában, hatalmas különbséget érezhet a saját és az ellen életereje között.

Pontosan mit terveznek tenni ez ellen?

Ahhoz, hogy a HP görbét egyenletesebbé tegyék, tesztelni fogják azt minden I-VI-os járművön. A zárt teszten az egyes szintekre vonatkozó növekmény eltérő lesz, de egy adott szinten belül ugyanaz a szorzó fog vonatkozni minden járműre (az 1-es egyenlő a tankok jelenlegi HP-jával):

Tier I II III IV V VI VII VIII IX X
HP szorzó: 2,14 1,99 1,78 1,53 1,31 1,12 1 1 1 1

A táblázat szerint a tier I-es tankok kapják majd a legnagyobb HP buffot, konkrétan minden I-es tank HP-ja a 2,14x-esére lesz növelve a zárt teszten (+114%). Ennek oka az, hogy minél alacsonyabb szinten járunk, annál élesebb jelenleg a különbség a életerő értékek közt. Mindezek értelmében például az MS-1 a jelenlegi 100 helyett 215 HP-val fog rendelkezni (felkerekítve), míg a tier II-es T-45 140 helyett 280 HP-t kap.

Az életerők növelése lehetővé teszi a következőket:

 • Finomodik az átmenet a tierek közti előrehaladás során
 • Megnő az átlagos túlélési idő az alacsony és közepes tierű csatákban.

Meg kell jegyezni, hogy most az első tesztelési fázisról beszélünk, ahol is a HP harci statisztikákra gyakorolt hatását vizsgálják. Így értelemszerűen a szorzók nem tekinthetők véglegesnek.

Utoljára frissítve: 2019. máj. 22. 07:39
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Weder95 · 4 hónapja
  Így elolvasva értem én, hogy növelik a hp-t, de nem kéne akkor mondjuk pár tanknak a lőszermennyiségét is növelni ebben az esetben, vannak járművek amikben gyakran még most is kevés a lőszer.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Freepunk_Hun · 4 hónapja
  Fogynak a fókák.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Shrek · 4 hónapja
  Oké, emeljék meg a Tier 5 HP-ját 30%-kal. Legfeljebb a Turánból az eddigi 6 perc helyett 4 alatt kifogy a lőszer...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Felemi · 4 hónapja
  Olyan orbitális hiszti megy már ebben a játékban, hogy az elképesztő. Én a játék hibáinak 90+%-át magukban a játékosokban látom:

  - Türelmetlenség: nem kell a jó pozíció, inkább rush hogy gyorsan lehessen lőni vagy épp ellenkezőleg: irány a kemper pozi, tankot 20 méter mélyre beásni, aztán hadd szóljon. Csata végén meg lehet büszkén veregetni a saját vállunkat, hogy "na, lőttem kettőt, egy be is ment".

  - Vakság: van minimap, de minek?! mesterlövész módban csata végéig, aztán majd lesz valami.

  - Nulla tudás: minden térkép más (vagyis régen más volt, most hogy könnyebb legyen az ostobáknak, ezért egyre több a totálisan tükrözött térkép, nehogy valamit tanulni kelljen), épp ezért minden térképet és JÁTÉKMÓDOT ismerni kell. Imádom, mikor Lakeville ütközet módban megindulnak a heavyk a völgybe. Vagy Prokhorovkán mindenki megy kempelni a földútra, a dombot meg szabadon hagyják.

  - Nulla tudás2: Kit érdekelnek a tankok gyengepontjai? A saját tank erősségei?

  Nem vagyok egy jó játékos, az én nagy hibám az első pontban emlitett türelmetlenség. De nem is hisztizek miatta, és nem is kenem másra a dolgot. Mindenki tudja, hogy PzIVH úgy pofánbasz, hogy leesik a fejed, mégis kimennek elé. Aztán sirnak. Mindenki tudja, hogy az atyaúristen sem lövi be szemből a Type 5-öt, mégis odamennek szemben vele. Mindenki tudja, hogy a mezőn fejbe fog verni az arty, ha kempelsz, mégis mindenki beáll a bokor mögé. Szóval amig nincs normálisabb tutorial a játékhoz, amig nulla tapasztalattal T8-as prémet lehet venni, stb, addig sok lesz a hülye. És ezeken a hülyéken a dupla meg a tripla hp sem fog segiteni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   WolframAlpha · 4 hónapja
   Szinte teljes mértékben egyet értek veled ( a Type 5 túlzás, szinte minden tier 8+ bepisili majdnem minden pozícióban). Az igazi fejlesztés az artyk csatában való lépés késleltetése lenne, vagy a kötelező arty küldetések törlése meg az XVM használat szigorú büntetése. Tudom, hogy az XVM legális, de vannak arty játékosok, kik inkább nem játszanak, ha épp pach jött, XVM meg hulla, mivel szent küldetésüknek tekintik az ellenség jó játékosainak bactatását. Alacsonyabb tierben nem probléma az a + 100-200 HP, mivel jóval pörgősebb ott az élet...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    vaskereszt · 4 hónapja
    ha artizok inkább a pirosakat lövöm, kisebb az esély hogy elmozdul, amúgy a wn8is relatív, nem tudhatod sose, hogy éppen valami 10essel szedte össze, vagy van 5000csatája t67el
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Marchusz · 4 hónapja
  Én személy szerint a T4==>T5 szükséges XPjét csökkenteném, jó néhány tanknak sok a 12-13K XP, rémes néhánnyal grindelni. KB 8-9K szerintem már elfogadható lenne.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   maniasol · 4 hónapja
   arra már ottvannak a tervrajzok ha nehéz egy grind akkor kivárod míg összejön pár tervrajz vagy töredék és máris nem olyan nehéz a grind
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tutyimutyi2 · 4 hónapja
  Hm magyarán akkor a Matildám 581 hp-val fog rendelkezni mint tier 4-es "med" Ez vajon olyan tankokra is kiterjed majd mint pl a LeFH hogy nemcsak hogy 400 méter feletti látótávom lesz hanem még akár egy M4 vagy Pz. IV troll lövést is túl élhetek
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 4 hónapja
  "A járművek fejlesztése és a tierekben történő feljebb haladás közben minden játékos érezheti a tankok statisztikáinak és harci hatékonyságuknak javulását, növekedését."
  Sztem ez nem helytálló, kvázi másról szól a hp növekedés célja.
  Szvsz! Ami egy tankot meghatároz az az ágyú beszűkülése, dmg-je és pontossága. A minsz 2-tierben azért nem szeretnek lenni a csókák mert pl én az előző tank ágyújával pötyögtetek 130-at amaz meg a top ágyúval 6skill-el és 3-10ezer csatával a háta mögött visszaböffent 520-at.
  Itt helyes megoldás lehet:

  -(szvsz) a szabadon fejésztett tankokkal ha elérte az "Elit" státuszt ne lehessen randomban visszajátszani . (ötös teir francia artyval 5372-csata na az király )
  -Ranked minden tierben (1-4-tier más világ az ötösket 2 részre bontani fel és lefelé egyensúlyozni, és tier6-10 ranked de nem accra hanem a tankokra(minden tankra a gunmark helyett)
  -"HE"lőszer alapos átalakítás. max sebzés 150mm-s ágyú esetén a HE(RRO) 300dmg(artynál is) átütés 20mm(lásd type 4-5)
  -HESH lőszer is igényelne vmit. Ugyani lehet az olasz4-es HESH-el 217-t verni a Crusaderbe 178-t a KV1-be és 204-t a T34-be...Miközben 110-körül az AP (70-és98 az átütés :D)

  Véleményem szerint a HP emelés free kaja a magasabb tankokban ülő tizes tankkal rendelkező régi játékosoknak, had élvezzék a játékot. (ami részben jár is nekik)
  -Off szagértettem Písz!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   WolframAlpha · 4 hónapja
   Nem vagyok heavy párti, (2012-ben húztam ki az Is7-et és ennyi) A Type 4-5 HE átütés 70 mm, szerintem még mindig kuka. Van jobb átütéssel és hasonló sebzéssel rendelkező light tank is.(A Type heavy nem ellenség még a leggyengébb mednek se) HP emelés tier 1-6-ról szól, semmi köze a tier 10-hez, akár jár nekik a free dmg, akár nem!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   _Szazados_ · 4 hónapja
   " a szabadon fejésztett tankokkal ha elérte az "Elit" státuszt ne lehessen randomban visszajátszani"

   Wat?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Khaled · 4 hónapja
   Elit státusz után ne legyen random ? Én azért kezdtem játszani, hogy meglegyen a Tigris I ! Van vele 7000+ csatám, ha csak 1 csatát játszok egy nap, akkor vele. Ha csak ranked lenne, olyan tankok esnének ki az ellenfelek közül, amik ellen kifejlesztették, és olyanok ellen menne, amik soha sem léteztek, vagy amikkel soha sem találkozhatott ! + mi köze van ahhoz, hogy valakinek van tier X-es tankja ahhoz, hogy tier I -VI -ban növelik a hp-t ?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Echiron
    • Kiképző
    · 4 hónapja
    Nem tudom Khaled játszottál-e akkor mikor a Historical mod be lett vezetve. Történelmi leosztásban sorsolt akkor csatákat... ne tudd meg mit művelt a King Tiger a történelmi leosztésban 5-ös 6-os tankokkal. Mészárlás volt; én orrba-szájba toltam a tigrissel mert nagyon fun volt de hamar kikapták mert rájöttek h a normár tierleosztás szerinti post-war tankok veszik csak fel a versenyt a német vetélytársakkal.
    Respect a Tigris csataszámhoz
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Khaled · 4 hónapja
     Te mázlista Vagy tucatnyi alkalommal próbáltam csatába belépni, de 5 perc után mindig feladtam Az igaz, hogy csak 1800 vele a wn8-am, de csak úgy vagyok vele hajlandó játszani, ahogy az történelmileg hiteles ! Nem számít, tier IX, vagy a kezdetekben arany nélkül tier X ( az első Maust 500 + össz csatával vele lőttem ki )
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Khaled · 4 hónapja
  A Churchill I-nek 910 hp-ja lesz ????????????? Ezek normálisak ???????? Több, mint egy tier VII páncélvadásznak !!! Vagy egy KV-1 850 hp, mire pl. egyTigris kiszedi face to face, neki sem kell nagyon tovább gondolkodni az adott csatán
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KSA_iwnl · 4 hónapja
   Chucrhill 7 sosem volt jó tank, ez után sem lesz. KV-1 sem akkora meta, mint még pár éve volt.
   Felesleges a nyavajgásod extra 100-200hp miatt, amikor 3sec alatt töltenek a legjobb medek tier6-ban.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Echiron
    • Kiképző
    · 4 hónapja
    Ez az egyik amit @Khaled is mondott + a Kv-1 a legjátszottabb és egyben legeredményesebb tankok közt van számontartva a mai napig

    T-67 -> AMX ELC -> Kv-1 -> T-34 -> Chafee -> O-I exp

    Arról nem is beszélünk, hogy abba belegondoltál-e @KSA_iwnl ,hogy egy T-67 eset vagy AMX ELC ha jól játszik akkor max rangen tartva téged egy 6-os meddel simán leszedeget 100-200 dmg-enként míg te nem nagyon fogod őket látni és ha mégis akkor 200-300 hp-val többet kell beléjük eresszél ha bejön ez a módosítás... kétélű a kard!
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Khaled · 4 hónapja
    Először is Churchill I, és nem Churchill 7 ( VII ), és nem nyavalygok, csak megjegyezem, az a + 200 hp, az pont + 2 lövés, 320 sebzés a Tigrisbe, annyi, amennyit egy T29 lő, tényleg bagatell

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.