Jelenleg 294 vendég és 2 tag online

2019. máj. 19. 07:37

Rangsorolt csaták 2019

Írta:
Értékelés:
(64 szavazat)
154 hozzászólás

Az idei szezonban a rangsorolt csaták alap játékmenete jelentősen megváltozott. A visszajelzéseknek hála átdolgozták a rangsoroló mechanizmust és az előrehaladási rendszert, sportszerűbbé, átláthatóbbá és élvezhetőbbé téve őket. Egy dolog azonban nem változott: tonnányi nyeremény vár ránk, beleértve egy tier IX-es tankot is! A szabályok gyors áttekintése és az újítások részletes ismertetése a hajtás után:

Szezon dátumok

2019. május 20. 10:00 - 2019. június 10. 10:00

Hétköznapokon: 14:00-02:00

Hétvégéken: 10:00-02:00

Alap szabályok

Átdolgozott előrehaladási rendszer

Idén három szezonból állnak majd a rangsorolt csaták. Emellett a harctéri élmények maximalizálása érdekében felülvizsgálták a rangsoroló rendszert és 4 Hadosztályra bontották.

Minden egyes Hadosztály 15 rangot tartalmaz. A 4. Hadosztályból az 1. Hadosztályig lineáris az előrehaladás, és senki sem kerülhet vissza egy alacsonyabb Hadosztályba. Miután befejeztünk egy Hadosztályt, a teljesítményünk alapján a három Liga egyikében találjuk majd magunkat:

 • Arany Liga: top 20 játékos
 • Ezüst Liga: a következő 30%
 • Bronz Liga: a maradék 50%

Gyorsítsd fel az előrehaladásod

Gyorsabban szeretnél haladni? Semmi probléma. A sebesség növelésére bevezettek egy új mechanizmust, a Bónusz Csatákat. Ez egyenértékű a napi első győztes bónusz csatákkal, vagyis ilyen esetekben automatikusan duplázva lesz a megszerzett stráfok száma (2 az 1 helyett vagy 4 a 2 helyett). Ha nem szeretünk stráfot a csatában, akkor a bónusz mechanizmus nem kapcsol be, azaz nem használódik fel.

Mikor Hadosztály szintet lépünk, egy bizonyos számú Bónusz Csata jutalmazva lesz. Ennek pontos száma a csatákban nyújtott teljesítményünktől függ majd.

Tapasztalat szabályozás

A legtöbb kritika a csaták tapasztalatainak eloszlását érintette, ezért intézkedéseket tettek annak javítására. Ebben a szezonban visszavonják azt a mechanizmust, mellyel a csatákban nyújtott tevékenységünkkel szerezhettük tapasztalatot. Ezt egy olyan új rendszer váltja fel, ami az adott járművek megfelelő használatát jutalmazza majd, szerepkörük és osztályuk alapján.

Nézzük, hogy mit is jelent ez pontosan pl. a nehéz és közepes tankoknál:

 • A közelharci bunyósokkal (a Maus, az IS-7 vagy a WZ-111 model 5A) a blokkolt és a 300 méteren belül kiosztott sebzés után kapjuk majd a tapasztalati bónuszokat.
 • A közepes tankokkal (M48A5, E 50M) a blokkolt és a látótávunkban kiosztott sebzés határozza majd meg a szerzett tapasztalat mértékét.

Letiltott csapat sebzés

Annak érdekében, hogy jobban összpontosíthassunk a csatákban, letiltásra kerül a csapat sebzés (a baráti tűz és a rammolás is). Az SPG-k azonban továbbra is elkábítják majd a csapattársakat is (amiért persze továbbra is büntetés jár majd az adott játékosnak).

Jutalmak

 • Kredit
 • Kötvények
 • Arany
 • Egyedi stílusok
 • És további nyeremények...

A három szezonon keresztül nyújtott teljesítményünk alapján egy végső nyereményt is bezsebelhetünk, ami egy egyedülálló tier IX-es tank lesz. Neve, nemzete, osztálya és paraméterei egyelőre titkosak, ezekről később tájékoztatnak minket.

Utoljára frissítve: 2019. máj. 19. 08:39
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kicsicsuvi · 1 éve
  Tegnap léptem rank 13-ra division 2-ben, szerintem ezen a héten simán meglesz valamelyik liga. Tapasztalatok:

  Pozitív:
  - Hosszabb ideig tart feljutni. Még nem értem a végére, de amíg az előző szezonokban ~200 csata alatt simán megvolt a rank 15, most legalább 300-350 fog kelleni a div 1 rank 15-höz. Megértem ha ez valakinek sok, de szerintem egyáltalán nem irreális 3 hét alatt, és így legalább nem tud mindenki feljutni csak az egész napos grindolással.
  - Bár hosszabb ideig tart feljutni, mégis gyorsabbnak érződik a haladás. Az nem tetszik, hogy minél jobb vagy, annál több bónusz csatát kapsz (az ilyen típusú pozitív visszacsatolás szerintem alapból szar), de maga a bónusz csaták létezése és a 15 rankonként kávzi "fix shield" nagyon jó, még egy igazán peches sorozattal sem lehet annyit visszacsúszni, mint régebben.
  - Gyorsabb meta: végre kihaltak a type 5-ök, és magasabb szinteken sokkal több a közepes tank. Az előző szezonokban jórészt super conquerorral és is-7-tel másztam, most a gyorsabb heaviumokkal (obj. 430u/277/260/wz5a) jobban megy, és t-100-zal is mentem pár kört, az is teljesen használható volt.
  - Nincs csapatsebzés: ideje lenne végre randomban is bevezetni.

  Negatív:
  - Néha (ezen a rankon talán durván a csaták harmadában-negyedében) összerak teljesen újakkal , és olyan érzés, mint ha randomban mennék. Ezekben a csatákban ráadásul jóval gyakrabban fordul elő valamelyik oldal fölényes győzelme, mert sokszor az egyik csapat nagy része nem a "meta" helyekre megy (többször előfordult, hogy malinovkán egyetlen tank indult mellettem a hegyre, 15-2 is lett a vége az ellenfélnek). Az egyetlen pozitívum ezekben a csatákban, hogy a vesztes csapatban könnyű a top 5-ben végezni, sokszor az első hely is megvan.
  - Irtózatos mennyiségű szájkaratés
  - Rohadt sok kreditbe kerül (nem vagyok klánban, plusz félárú kaját sem halmoztam fel eleget, ezek mondjuk segítenének), ráadásul kb az összes tartalék kreditem elment a black marketes prémtankokra, b.sszák meg, hogy pont a ranked közepére rakták.

  Mielőtt még valaki azzal jönne, hogy "persze, neked könnyű, szerencséd van": 53%-os winrate-em van ebben a szezonban ~250 csata után, ezt azért nem érzem annyira kiugrónak, ahogy a 70%-os effiency-t sem. Ráadásul én sem vagyok super-unicum.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   freezer · 1 éve
   Azt vágod, h a számításaidat alapul véve kb 40 óra tiszta játékidődbe telik a dolog, vagyis mintha 1 hétig teljes munkaidőben ezt grindolnád.
   Ez azért őrült nagy mennyiség
   A WG okosan csinálta ezt, h még több kreditet rááldozzanak az emberek.
   Én sajnálom, mert a régi rendszer még tartható volt, mostmár ez csak az igazán nagy rajongóknak kivitelezhető sztem.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kicsicsuvi · 1 éve
    40 óra 3 hét alatt szerintem még bőven vállalható mennyiség, konkrétan napi 2 óra, szerintem a cw eventekre ennél jóval több időt kell áldozni. Plusz nem csak esténként van egy 4 órás ablak, hanem hétköznap 12 órán át, hétvégén 16 órán át lehet tolni, így ha valaki nem 9-től 5-ig dolgozik, munka mellett is könnyebben megoldható.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 1 éve
  Megkockaztatom,hogy a valaha volt legxarabb,es legelbaszottqabb rankedben van reszunk,ami mar felulmulja a random csatak szepsegeit.Tenyleg erosen gratulalok mindazoknak,akik tudnak haladni,ill.a szerencse csillaga alatt szulettek....De4 ezt most en magam egy failnek neveznem,mert olyan szinten nevetseges az egesz,hogy igazabol csak gondolkozom a szavakon,amikben megformalni tudnam....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 1 éve
  Az elet szep....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Alexis · 1 éve
   ranked alulnézetböl.
   ismerös
   De azért gratulálok azoknak ,akik a legfelsö ligába feltudnak jutni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Alexis · 1 éve
  létszámban hogyan töltödtek fel ezek a ligák ?
  vagy végig 0 level fog toplevellel menni ?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kriminalis · 1 éve
  Elképesztő minden egyes olyan event alatt, ahol tudni is kell játszani, micsoda fosvihar lesz a wotinfon.

  Egy nagy konteo az egész topik.

  Nem értem mi ilyen bonyolult számotokra a wotban, amihez kb nulla skill kell.
  Mi lenne veletek egy CS:GO-ban pl??
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bazsi41 · 1 éve
   Ma játszottam először ezt a fajta csatát. Hát nem a megszokott módon játszanak, az biztos. Sok a profi, ami nem baj. Viszont az számomra nagyon meglepő, hogy az összes játékos egy helyen tömörül és lövöldöznek egymásra hulldownba. Azért én nem gondoltam, hogy a nagy profik ilyen barom módjára játszanak. Sok olyan csatám, hogy még lőni sem tudtam, mert nehéz tankkal oda sem értem. De belőni is nehéz őket.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Alexis · 1 éve
    inkább az a baj,hogy elqrták az mm-et és hogy nem azonos ligából játszanak egymás ellen az emberek és áthozták a randomból a - meccsmakinget csak itt nem tankszinttel vagy alattuk,hanem a bajnoki liga szinten és ha szerencséd van talán nem viszik el a legmagasabb szinten állók az xp -t érö helyeket .
    föleg vereség esetén.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tank_szemelyzete · 1 éve
  Szeretném felhívni a figyelmet a következő mondatra, mert nekem sokat segített:
  "A közepes tankokkal (M48A5, E 50M) a blokkolt ÉS A LÁTÓTÁVUNKBAN KIOSZTOTT sebzés határozza majd meg a szerzett tapasztalat mértékét."
  Szóval közepes tankkal nem kell úgy az ellenfél arcába mászni XP-ért, mint az előző rangsorolt szezonokban, hanem lehet valamivel messzebbről is operálni. Emiatt E 50M-mel mostanság egész jól húzom a chevronokat: először valami messzebbi pozícióból (pl. Cliff térképen A5 és J5-J6, Malinovka bokorban bázison kempelés) tornyos páncélvadászt játszok, és hagyom a páncélozottabb csapattagokat közelharcolni meg spottolni (utóbbiban a lightok is segítenek). Ha ez már nem jön be, akkor dobom be magam a sűrűjébe, kihasználva a megőrzött életpontokat. Szóval meddel meg lehet próbálni a középtávú harcmodort is, hátha úgy jobb a kiosztott/kapott sebzés aránya.
  U.I. Ha az E50M épp foglalt, akkor Obj. 260, WZ-111-5A és Obj. 140 szokott próbálkozni. Első pár chevronhoz FV215b183 is működött, de aztán már túl kockázatos. Badger valamiért nem működött, de értelmes csapattal ez változhat. IS-4 sidescrape-tudásom is kevésnek bizonyult. IS-7-et majd tesztelem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Alexis · 1 éve
   ehhez képest szart sem adott 430u 3000 ,patton 4000 távolira.
   gyöztes csatában nem volt elég a dijazottak köréhez.
   persze ettöl még lehetett több,mint korábban,
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Alexis · 1 éve
    na szóval 3442 dmg top a csapatban 3 kill m48 patton egyébként csak 1 killek a csapatban 1000 spot vesztes meccs.
    pont elég egy xp 6. helyhez.
    akkor ezt hogyan is számolják kedvezöbben ?
    elsö is4 921 dmg fele több mint 300m-röl 1 kill spot 2419 és löttek rajta 4000 lepattanót.
    Ez volt 366 xp ...
    Következö csatában ismét balfasz brigád elrohan egy oldalra feladom lövés nélkül megfulladok 133 xp .
    nem is nagy a különbség....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi41 · 1 éve
  Itt milyen módokat használnak? Mert úgy lőnek fossá, ahogy akarnak még futtából is. Én meg célzok, szűkülök és fölé, mellé, stb. Most próbáltam ki először, de ez brutál. Vicc, hogy mi megy benne. Persze azért volt 1-2 jobb csatám. Olyan szitukat nem lehet belőni, hogy az elképesztő. Jön velem szembe (én hulldown), becélzom a gyengepontot és teljesen máshová lő kb 50m-ről. Hihetetlen.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Akos73 · 1 éve
   Jöhetnek a replayek.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi41 · 1 éve
    Mihez kéne raplay? Egyébként nincs és nem is lesz részemről. De ahogy láthatod többen is panaszkodnak az rng-re. Talán nem véletlen, nem gondolod?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Kriminalis · 1 éve
     Bocs hogy közbeszólok..
     De szerinted a +-25% az rankedben nem +-25%??
     Vagy mit értesz az alatt, hogy panaszkodnak az RNG-re?

     Látszik, hogy fogalmad sincs az egészről.
     Ha meg anomliákról, csalókrol hazudozol itt, akkor ne lepődj meg ha replayt kérnek.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bazsi41 · 1 éve
      Szó sincs arról, hogy csalókról beszélnék. De tudod, amikor becélzom a gyengepontot, akkor elvárom, hogy oda lőjek, ne 30 centivel arébb.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Laccvacc · 1 éve
       Akkor ne csukott szemmel célozz! Úgy nehezebb lesz neked ez a játék!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   · 1 éve
   Gondoltam kipróbálom az egy darab 10es artyval
   Háááááát...érdekes.
   Egyrészt meglepően sok lövés nagyon nem oda megy, ahova nagyjából kellene, másrészt ha telibe kapok egy egyhelyben álló tankot ne kétszámjegyűt sebezzek már Nem kell egy ezrest leszedni senkiről, de olyan, mint ha valami meggymagköpködővel lennék
   Nem voltak itt terveim de azért 8 kilőtt lövésből 4 célt se talál és így zárom 700 sebzéssel azért az elég fura.
   Volt egy csata az érdekesen alakult, ketten kihasználták ezt a tömörülést és szaladtak bázist foglalni azonnal, ezzel nyertük meg kihulott mindkét oldalon két-két tank talán, 1200 körüli sebzéssel simán középmezőnyben zártam. Lehet, hogy inkább a bázisfoglalásra kellene rágyúrni nem az izmozásra.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Alexis · 1 éve
    belém arty nem lö 500 alatt a rankedben mindegy ,hogy közepes vagy nehéztankkal megyek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Alexis · 1 éve
   Nekem is minden szarabb rankedben .
   Néha még a célkereszt is vándorútra megy.
   kb. ilyeneken múlik sokszor a jobb helyezésemen is.
   lepattanók amik hirtelen eszembe jutnak 268-4 arany másra töltve ,de lepattanó bc-n,progetton.
   leopard 2 lepattanó egymás után gc artyn nem nagy távolságból.
   sok tankos közelharcnál némi akadozást érzek ,de csak az én oldalamról.
   ilyen cw-n,frontline-on sem volt.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi41 · 1 éve
    Azt azért látom, hogy itt sok a nagyon jó játékos. Sok olyan csata van, ahol csak végig futnak a pályán olyan gyorsan, hogy még lőni sincs esélyem IS-4-el. No meg az a tömörülés egy helyen. Sokszor élvezhetetlenebb ez a mód, mint a sima normál csata.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Alexis · 1 éve
     meg sokszor mindenki csak áll
     kb. ez a vereség elöfutára
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      bazsi41 · 1 éve
      Egyébként úgy látom, hogy hamar befejezem ezt a módot! Sokkal rosszabb, mint egy normál csata. Itt mindenki egy helyen tömörül, ráadásul sokszor olyan könnyedén lőnek be még sidercapbe is, hogy csak pislogok. És nem repesszel. Nem tudom hogy csinálják, de ez nagyon szar. Máskor 5-6000-reket pattintok, most meg szinte 0-t, de max 1000-ret. Pedig a statom szerint pattintásban jelenleg 35. helyen vagyok, de voltam 7. is. Ehhez képest ebben a módban mintha szart sem érne a páncélzatom.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Kriminalis · 1 éve
       Itt tudnak játszani a játékosok, randomban pedig nem
       Ezt a különbséget érzed pusztán
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Alexis · 1 éve
        Itt is ugyanolyan random ,hogy ki a csapattársad és az is ,hogy erre a célra melyik tankok az ideálisak.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Alexis · 1 éve
       hasonlókat tapasztalok,de engem inkább a szinte folyamatos spot idegesit,amikor megyek a közepesekkel.
       az azért biztos ,hogy nehézzel elörébb tartanék,de nem szeretek velük játszani . de azt is gyorsan szétkapják ,ha már többen fókuszálnak a tankra.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  freezer · 1 éve
  Na 4*15 rankot kell elvégezni, h bekerülj egyátalán ligába, ha jól értem. Így ez sokunk számára idén esélytelen.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Alexis · 1 éve
   ugyan a 7-es rankot sem tudon megörizni
   volt eddig 8 búkó zsinórban úgy hogy kb 6x div1 div 2-esek között utolsó voltam a ligalistán.
   2x voltam második xp...

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.