Jelenleg 768 vendég és 2 tag online

2019. április 18. 06:25

TwitchCon: Interjú Victor Kislyi-vel, a Wargaming alapítójával és elnökével (CEO)

Írta:
Értékelés:
(25 szavazat)
90 hozzászólás
 • A 9.18-as verziótól kezdve a játék rengeteg kritikát kapott. Victor szerint a probléma az volt, hogy a Wargaming rendkívül gyorsan növekedett és a dolgozók gyakran inkább magukról gondoskodtak, minthogy a játékra fordítottak volna több figyelmet. Néhány kérdés megoldását gyakran túl sokáig halogatták, mert mindenkinek meg volt a maga saját véleménye.
 • Victor maga a német tankok nagy rajongója, de úgy véli hogy sokkal jobb a játék számára az, ha a nemzetek megfelelően ki vannak egyensúlyozva (egymással szemben is).
 • Természetesen részletekbe nem mehet bele, de a következő 1.5-ös verzió globális újraegyensúlyozást is hoz majd magával, ami a német tankokat is érinteni fogja (itt a Leopard 1-et, E 100-at és Tiger II-t említi).
 • A Leopard 1-re radikális újraegyensúlyozás vár, ami olyan változtatásokat eszközöl majd a tankon, amik Victornak már most nagyon tetszenek.
 • A Tiger II-n végrehajtott módosítások rendkívül specifikusak, és reméli, hogy működni fognak. Kvalitatív és széleskörű változtatások várhatóak.
Utoljára frissítve: 2019. április 18. 06:38
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsikatoma · 1 éve
  Itt egy kis példa az orosz balanszra...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Maustiger · 1 éve
  Tök egyszerű a képlet nem kell itt buff meg nerf csak a gold lőszert kellene olyan átütési értékre vinni minden tanknál hogy a vele szemben álló tankokat amit alappal nem tud belőni csak éppen be tudja lőni vele, ezzel megadja az esélyt hogy esetleg nem üti be. És akkor nincs az hogy full gold és széthentelünk mindenkit. Személy szerint engem már nagyon zavar, hogy egyszerűen nem lehet taktikázni semmit, mert ha olyan tankkal vagyok (mostanában type5) azonnal full gold mindenki, de van amelyik még alappal is fronton átüt és még akkor nerfelni akarják miért is? A szuper nehezeknek nem pont ez lenne a lényege, hogy töri az arcvonalat, mert szétlőhetetlen szuper tank. Jó lenne már a tankosztályok helyrerakása.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   · 1 éve
   Pontosan és jól látod.

   Hozzáteszem ez a probléma az összes többi szuper nehéznél is fennáll - a MAUS is maga a szánalom. Akkor lenne jó a játék, ha egy szupernehéz tank a lomhaságáért cserébe pontosan azt kapná, hogy frontban bitang nehéz legyen átütni bármilyen tankosztálynak. Ezzel felállítva számukra egy dilemmát, vagy visszavonulnak olyan pozícióba, ahol legalább részben oldalról is tudják támadni /elágazások/, vagy el lesznek tiporva.


   Persze mindenki tudja, hogy ez nem szimulátor, hanem árkád játék, na de azon belül attól még elvileg a komolyabb és az élethez közelebb állók közé tartozik. A játékmenet azonban teljesen elhúzódott a mese és bohóckodás oldalára. 20 tonnás tankok átütnek 100 tonnásat meggymag köpködőkkel, te agya ég...

   Miért is lenne már baj az ha rákényszerítik a játékost arra, hogy próbálja meg használni az eszét, és ne csak erőből csináljon meg mindent!? Egy oriosz közepes tanknak ne legyen már a gyakorlatban erősebb tornya mint egy vele azonos szintű szupernehéznek...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gest · 1 éve
    Sok új játékosnak biztos meglepetés, hogy amikor indult a WoT, bizony rá voltak kényszerítve a flenkelésre. Amikor még 175 pennel is boldogulni lehetett t8-ban (T-44), valahogy fun volt, mert érezted az elégedettséget ha eredményt értél el. Nem az hogy simán goldspam szemből mindenkibe. Az is valahogy normális volt, hogy a prém tankok gyengébbek voltak a normál tankoknál, kivéve kredithozam. Aztán eme eretnek dolgok ellenére - ki hinné - pont ezekben az időkben nőtt robbanásszerűen a WoT népszerűsége.

    Úgy gondolom most már teljesen feleslegesen csinálnak bármit, javítgathatnak meg buffolgathatnak, már régen elvesztették a realitás érzését, kicsúszott a talaj a fejlesztők lába alól. Jobban járnának, ha csinálnának egy második részt - természetesen álnéven, nem WG-ként - és ott komolyan figyelnének a balanszra. Lehet, hogy hosszú távon stabilabb lenne a játék népessége.

    Persze mivel oroszok, akiknek egy percnyi "balanszolt" időszak sem volt az egész történelmükben, nyilvánvalóan nem képesek balanszolni semmit, szerintem még az egyensúly fogalmát sem értik, amolyan Conan féle "To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women!” módon élnek, teljesen elrugaszkodva a józan észtől.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     KUF · 1 éve
     Hasonlóan vélekedek én is, a T-55 Ht-15 küldetésen már féléve elakadtam, mert azonnal kapom a goldzáport. Pedig már csak ez hiányzik a tankhoz.
     Erre a célra van Type4 és Mauschen is, de teljesen mindegy melyiket viszem, mert a saját hp-m pattintása is gyakorta ritkaságszámba megy. És nem azért mert seggel előrefelé döcögök velük.
     Ezek után mindkét ágon megálltam félúton a T10-es társaik felé haladva, hiszen ugyanebből a receptből főzött kajával fogják ott is teletömni a pofám.

     Valami limitet tényleg bevezethetnének már erre a goldözönre.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Xavarek · 1 éve
      Nekem a 7k spotter küldetés van hátra( már 1 hónapja szenvedek vele ) én simán megcsináltam talán 5-dik próbálkozásra MAUS-al az össszesítettet.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       · 1 éve
       Fogsz is szenvedni vele, a passzív spot lehetőséget jelentős mértékben rontja a kerekes járgány behozatala a játékba. Aktív spotban meg látótávolság hátránya ellenére is agyonverik a klasszikus könnyűtankokat.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Pria · 1 éve
  Az E 100 volt az első X-es tankom.
  Mikor kifejlesztettem, csak annyit játszottam vele, hogy a nagyobbik ágyút rárakhassam, de azt is a napi első győztes csatás szorzókból húztam ki.
  Igazából nekem csak a tornya miatt nem tetszett a tank, mert szinte mindenki aki velem szemben volt, gond nélkül belőtte "golddal" ha felé fordítottam a csövem. Az E75-öt ilyen szempontból jobban bírtam, pedig azon kupola is volt. Van még mit tanulnom a játékról, mert nem vagyok jó játékos, de a torony -nem csak szerintem- egy nagy gyenge pont. Én főleg azon változtatnék.

  Leopard 1-re kíváncsi leszek... Jelenleg egy alap modulokkal felszerelt Leopard PTA van a garázsomban 0 csatával.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Artyom1986 · 1 éve
  Panther 8,8 buff is időszerű lenne...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Xavarek · 1 éve
   Vagy tierlimit.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsikatoma · 1 éve
  5420 csatából 5380 német tankkal nyomtam. Tiger 2-vel több mint 700 csatám van és löwével is 700 fölött járok. Vagyis nagyon örülnék már egy német buff-nak. De a tiger 2 páncél buff hogyan lenne ?! A növelnek a páncélon az már nem tiger 2 lenne. Max ágyú kezelhetőségen lehetne javítani,de az nem sokat segítene rajta. Tiger 2, E75 és E100 legnagyobb gyengéje a torony front + alsólemez. Tiger2 250 mm torony fronttal lenne a defender szintjén. E75 nem rossz,de 125mm ágyú dpm buffot kaphatna. Az E 100 torony front hát igen... aki egy kicsit is tud játszani az goldot tölt rá és 90% be is üti. Az T29 torony erősebb szemből,mint a E100 torony. Is7 és obj tier 10 tankok tornya szemből belöhetetlen...gyengepont egy lapos kupolával a tetején ami nagyon rng függő. Az E100ra vagy egy jobb kialakítású torony kéne vagy 290-300 mm torony front a jelenlegi toronyra.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Xavarek · 1 éve
   E100 Henschel torony esetleg? Vagy módosított Maus toronnyal.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kertesz · 1 éve
  Nekem tetszik ez a mondat:Victor szerint a probléma az volt, hogy a Wargaming rendkívül gyorsan növekedett és a dolgozók gyakran inkább magukról gondoskodtak, minthogy a játékra fordítottak volna több figyelmet.
  Valaki szoljon mar Viktornak ez mar nem a KGB. Mert ha most veszi eszre a 9.18 tol hogy baj van akkor vagy baromira szar vezeto es tulajdonos vagy kurv@ra feltek neki szolni.
  Valoszinuleg nem az eszevel kereste meg a befektetett toket ha ilyen keson kapcsol.
  A dolgozok meg aljanak le a szerrol es talan idoben eszreveszik hogy kezd igen kifutni a szeker es igenis gurulnak le a lejton.
  Mert a wot tortenete ota soha nem volt ilyen keves az uj regisztracio, ezert a nagy kapkodas.
  Ketelkedok itt a link meg lehet nezni. http://wot-news.com/stat/server/eu/norm/en
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   · 1 éve
   Hát már csak kíváncsiságból is megnéztem, eléggé beszédes. Lényegében kezd beérni a gyümölcse a játékosok irányába történő érdektelenségnek.

   A játéknak hosszú távon nagyon jelentős csökkenő tendenciája van, vannak időszakos visszamászások - gondolok itt speciális kedvezményekre, ünnepekre stb... ám összességében kemény, nagy arányú visszaesés látható.

   2018 a mélypont, de 2019 is általam feltételezhetően az átalakított matchmakernek és a rengeteg nagy akciónak köszönhetően hozott némi visszamászást. De ez a visszamászás is messze elmarad az előző évekhez képest. Ebből azt feltételezem, hogy belefáradtak a várakozásba és a frusztráltságba a játékosok, feladták. Ráadásul rengeteg olyan elem került a játékba, amelyek az elégedetlenséget és frusztráltságot tovább növelték: ilyen a például a kábítás, valamint a kerekes joló járgány is, amelyet a való életben a játék korának viszonylatában reggelire megennék a kicsit is komolyabb tankok.

   A játék az elmúlt 5 évben az egyes nemzetek buffolgatásával és ezzel szemben a többi nemzet állva hagyásával durván kiegyensúlyozatlan lett. Míg régen a játékban gyakorlatilag szinte minden tank látható volt, ma már rengeteg tank van, ami csak elvétve fordul elő - ezzel szemben bizonyos tank típusok meg egy csatán belül is tömegével fordulnak elő.

   Az arty játékosoknak bár ez nem szimpatikus, de a tüzér jelenség, mint probléma elhúzódása is sokat ártott a létszámnak. Ez szinte biztos tény abból kiindulva is, hogy nem egy ismerősöm nagyrészt emiatt fejezte be a játékot.

   A random csaták időtartama is durván redukálódott sok évvel ezelőtthöz képest, ami a taktikai jellegű, valóban élvezetes játékok háttérbe szorulását eredményezte. Elképzelhető, hogy ebben tudatos profitérdek is volt - ám ha hosszú távon nézzük azt, hogy mennyi játékost veszített a WOT, akkor ez már nem csak morálisan kérdőjelezhető meg.

   Mivel csökkent az egyes csaták időtartama, csökkent a taktikus ütközetek száma, növekedett a villámcsaták száma, egyértelműen érezhető, hogy a csaták messze nagyobb része egyáltalán nem szoros, és már 2-3 perc után valószínűsíthető a végeredmény is. Ez 45-65% győzelmi arányra állított játék esetében rendkívül sok frusztrációt és kiábrándulást tud előidézni az egyes játékosokban, ami durván csökkenti az élvezhetőséget szintén. Ma már meglehetősen kevés az olyan csaták száma, amelyek 15-10 vagy ennél szorosabb arányú különbségeket produkálnak.

   Mellékesen megjegyzem, hogy nagyon örülök, ha végre a német tankokat is buffolják, de nem ez lenne a megoldás. Az egész ilyen folyamatot el se kellett volna kezdeni még régről.

   Érdekelne azonban egy olyan lehetőség is, hogy felmérésképpen korlátozott ideig, csak pár hétig próbaképpen betennének egy olyan funkciót a játékba, hogy a játékos, amennyiben akarja, ki tudja kapcsolni az artykat. Azaz eldöntheti, hogy szüksége van e arty segítségére vagy nincs, ki akarja e tenni magát ellenséges artyknak, vagy nem. Ha éles szerveren nem is, de legalább próbaszerveren megpróbálhatnák. Ez szerintem elég sok vitás kérdésre adna választ, függetlenül attól, hogy én simán borítékolom az általam feltételezett végeredményt.

   A játék még mindig nagyon jó a fent leírtak ellenére, de számomra legalábbis tény, hogy sokat gyengült.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  D00M · 1 éve
  Mondjuk azt nem értem, mit akarnak pont az E-100-on még buffolni? Nem elég az a 750 alfás baszó ágyú, meg a kupola nélküli torony? Inkább az E5-höz nyúlnának hozzá, talán játszana is vele valaki.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Robert_07 · 1 éve
   Rafer az E-100ra a buff, mondjuk egy kisebb torony meg valami gyorsabb toltesu 128as loveg kíséretében.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   · 1 éve
   Az E100 egykor egy félelmetes első vonalas tank volt. Ma már egy ütőképes játékos darabokra szedi, a torony nagyon gyenge a szintjén, a hasi lemez is nagyon gyenge ahhoz képest, hogy messziről is nagy eséllyel eltalálható. Közelharcban alig lehet úgy forgatni, hogy ne üsse át az ellenfél. Az ágyú átütése meglehetősen alacsony a szintjén, ráadásul a 8-as szintű tankokban is van néhány 700-as feletti sebzés. Szóval ez a 700+ önmagában kevés. 60tp mindenben jobb:

   Mozgékonyabb, brutálisan erős torony, ágyú alatti gyenge pont saját ágyúval takarható, hasi lemez sokkal kisebb és mozgás közben sokkal nehezebb eltalálni.

   Orosz nehéz tankok kb. mind jobbak. Super conqueror dettó. A játék mai fázisában a szuper nehéz tankok nem tudnak rendeltetésüknek megfelelően funkcionálni. Simán szemből is átütik őket... Német nehéz tankok sajnos egyértelműen a leggyengébbek a 10-es szinten.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HUNterRichie · 1 éve
   Kb a tornyát keresztülh*ggyozza bárki, ha nincs forgatva. Akkor meg hiába a 750 es alfa, ha azt figyelik, mikor egyenesíted.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Weder95 · 1 éve
    és persze akkor még beszélhetnénk a hatalmas belőhető alsó frontpáncélról
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ggamer4 · 1 éve
  Tiger2 buffot már várom. Ha nem rontják el a "buffal" a tankot akkor tényleg nekiugrok a harmadik kiválóságjelnek!
  Azt várom tőle hogy front páncél buffot kap, miközben a mobilitása nem romlik tovább és az ágyún se reszeljenek, részemről az rendben van.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018 · 1 éve
   Én most toltam vele pár játékot sőt kivittem Frontlinera egész tűrhető

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.