Jelenleg

13
látogatónk van

2019. március 22. 15:17

SPG egyensúlyozás: Változó kábítási paraméterek

(35 szavazat)
206 hozzászólás

Mint kiderült, újabb SPG egyensúlyozás készül, mely több nagy blokkból fog állni. Elsőként azt tervezik, hogy lecsökkentik a kábítás időtartamát minden artynál, ami egy már elkábított járművet talál el.

De hogyan is zajlik most a kábítási idő kiszámítása? A maximális kábítási idő két összetevőtől függ:

  • Az első egy a lőszerre vonatkozó konstans érték, ami nem függ az okozott kár mértékétől. A lőszer beállításaiban ez egy 0 és 1 közötti szám, ami a garázsban már másodpercben jelenik meg a Minimális kábítási idő sorban. Ez az érték egy ugyanolyan egyensúlyozási paramétere a lőszereknek, mint pl. a torkolati sebesség vagy az átütés. Ez a paraméter egyébként külön-külön lett konfigurálva minden egyes SPG lőszerhez.
  • A második komponens egy változó érték, ami a lövedék által okozott sebzés alapján kerül kiszámításra. Ez a paraméter nem szerepel a kliensben, hisz mindig más-más értéket vesz fel, ami könnyen kiszámítható.

E két komponens összege minden SPG-nél 1-gyel egyenlő, azaz csak az különbözteti meg egymástól az artykat e téren, hogy melyiknél mekkora arányban érvényesül a fix és a változó érték. De nézzünk meg egy példát, az Object 261-et:

  • A konstans érték aránya = 45%
  • Lőszer kábítási ideje (maximális idő) = 29 s
  • Minimális kábítási idő = Konstans érték arány x Maximális kábítási idő = 0.45 x 29 = 13,05 s

Ezen adatok alapján értelemszerűen könnyen kiszámítható a változó kábítási érték aránya is, ami a fenti példában 55%.

Min akarunk változtatni?

Az érthetőség kedvéért vegyük azt az esetet, mikor egy Object 261 tüzel egy IS-7-re.

  1. Módosítani fogják a kábítás konstans összetevőjét - mely nem függ a sebzés mértékétől - minek hatására 5%-kal növekedni fog a változó - sebzésen alapuló - tényező hatása. Azaz a fenti példánál a 45-55 helyett 40-60-as arány lesz. Ez megváltoztatja az Object 261 minimális kábítási idejét, 13,05-ről 11,67 másodpercre.
  2. A kábítás másik összetevője is módosítva lesz, konkrétan megváltoztatják a splash sebzés mértékét a tank és a robbanás középpontjának távolságától függően. Jelenleg ez a távolság a splash közepén lévő 0,5-ös szorzótól a szélén lévő 0,15-ösig terjed és ezek közül utóbbit csökkentik le 0,05-re. Ez minden splash sebzés mértékét lecsökkenti, kivéve azokat az eseteket, mikor a HE lőszer közvetlenül a páncélzaton robban fel, ami viszont a kábítás második komponensének enyhe csökkenését fogja okozni.
    Jelenlegi:

    Új:
  3. Ha már a kábítás hatása alatt állunk, akkor a további kábítások hatása a felére csökken.
  4. Tovább csökkentik a kábítási időt, mikor egy SPG egy olyan járművet talál el ami már kábítás alatt van és fel van szerelve repeszpáncéllal. Ebből a szupernehéz verzió 20%*-kal, míg a nehéz verzió 10%-kal csökkenti majd a kábítás idejét.

Az idők összeadódásának módosításai

Jelenleg ha a hozzáadandó kábítási idő hosszabb, mint a hátralévő idő az előző kábításból, akkor ez az idő hozzáadódik a teljes kábítási időhöz, amit az alábbi ábrán láthatunk:

Az első kábítás 20 másodperc. 8 másodperccel később újabb találat éri a tankodat, ami újabb 23 másodperccel megnöveli a kábulat időtartamát, konkrétan 8+23=31 másodpercre.

Ezen mechanika módosítása után az ilyen hozzáadandó idők automatikusan lefeleződnek, azaz:

Mint látható, az új módszerrel már "csak" 20 másodperc lesz a kábulati időnk a második találat után.

A 30 és 21 másodperces kábulat között jelentős a különbség, sőt, az 5 másodpercnél rövidebbek nem is adódnak hozzá az időhöz.

A SPG-k karakterisztikáján változásai

Az egyes módosítások aprónak tűnhetnek, de együttes hatásuk jelentősen csökkenti a kábítási időket, különösen a kábulat alatt bekapott találatoknál. Ezek a változások más-más módon fejtik majd ki hatásukat az egyes SPG-nél, azok egyéb beállításait és harci hatékonyságától függően.

A következő járműveknél 5%-kal csökkentve lesz a robbanósugár (splash radius):

  • G.W. Panther, G.W. Tiger (P), G.W. Tiger, G.W. E 100, M12, M40/M43, M53/M55, S-51, SU-14-1, SU-14-2, 212А, Conqueror Gun Carriage, Object 261

A következő SPG-k jellemzőit egyedileg módosítják:

  • Conqueror Gun Carriage:
    • Lecsökkentik a lövedék sebességét 35 m/s-mal: 395 -> 360 m/s
  • G.W. Panther:
    • A pontosság 0,02-vel romlik: 0,66 -> 0,68 m/100m; 0,62 -> 0,64 m/100m
    • 1 másodperccel megnő a töltési idő: 27,2 -> 28,2 s; 26 -> 27 s
    • Megnő a torony forgatása miatti szórás: 0,46 -> 0,48 m/100m; 0,44 -> 0,46 m/100m

Utoljára frissítve: 2019. március 25. 14:20

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 4 éve
    Arti25 - YouTube

    Oktató csatorna arty használóknak.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      KamizZa
      • Tankos
      · 4 éve
      Az derék, mennyi arty van meg.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mortein
    • Tankos
    · 4 éve
    Arty számát korlátoznám 1 / csapat kábítás Tier 5től lenne 5mp és Tierenként menne +1mp-t fel és a max 10sec lenne ami bőven elég szerintem... A TD számát is korlátoznám 3ra mert néha azzal is túlzásba tud menni... Így nekem sokkal játszhatóbb lenne, de ami most van azzal kell valamit csinálni pl 3 arty / team meg 6 TD eléggé elbassza a játékot és sajnos elég gyakori jelenség...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    norbi215
    • Tankos
    · 4 éve
    ja és még valami felmerül az uj kerekes tank.....én csótánynak hivom
    na ez az a tank ami végképp nem kell a játékba és ha itt tartunk akkor még hasonló sem jelent meg sem a háborúban sem napjainkban...tehat végképp nincs itt helye, máslülönben leszopatja az osszes tankosztályt a lightokat is....
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      HUN_Sector
      • Tankos
      · 4 éve
      Pedig bizony volt nem is egy kerekes harcjàrmű a II vh-ban
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    norbi215
    • Tankos
    · 4 éve
    Végig olvastam az összes hozzászólást és azt kel mondjam, hogy sok mindenre fény derült...
    Több szemszögből érv és ellen érv....
    Arty használóként csak azért érvelek mellettük mert, mert ha nem lennének akkor még nagyobb fokú campelés lenne, ami már most is súlyosan megkeseríti a játék élményt.
    Ugy gondolom ez már ebből az idegesítő mederből nem fordítható vissza, sőt csak egyre többen fogják ugyan azt a campelést csinálni, mert sokan nézik végig a csatát és ha megerősítést kapnak abban, hogy ugy lehet sokat lőni, hogy bokorban várok, akkor bizony sokan csatlakoznak ehhez a táborhoz... ha az elmult 5 évet veszzük alapul, akkor bizony ez engem igazol....
    Máskülönben 3 arty egy kinzás bárki számára...elegendő lenne 1
    végszóm pedig az, hogyha kivennék netalántán akkor az összes xp-t, modul és tank utan járó kreditet irják jóvá a számlámon...
    durván 3 ág esetében ez kb 50 millio kredit minimum és egy millió szabad xp...
    plusz kárpótlás....
    Ha ezt megadják el is felejtem....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 5 éve
    Nem az arty-val van baj, hanem az egész játékkal.
    5 perc alatt zajlanak le 4:15-ös csatak, az artynak ideje nincs semmire már lassan.
    A kábításokkal valamennyire lassítja a csatákat, de már az a múlt.
    Azzal kellene foglalkozni, hogy ne adjaon +25-öt az egyik csapat összes tagjának, míg a másiknak -25 rng. Erre vezethető ez vissza, meg hogy nagyon-nagyon gyenge játékosokat rak sok jó játékos közé, hogy meglegyen a 40százaléknyi nyertes csatája, jó játékosok meg teljesen esélytelen csapatban hullanak ki. Kinyírták a játékélményt sajnos.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 5 éve
    Az artyknak sikerült annyi kárt okozni, hogy már nincs az az ajándék nyócas prém tank ami segítene belopni ezeket a vackokat a szívünkbe.
    -Lötáv gyakorlatilag nincs
    -Műhold nézet.
    -Drón zomm(batle assistant)

    -Kirajzolási távig tudjon lőni,
    -Műhold nézet kuka
    -Batle assistant átformálva inkább sniper zoom

    Kapja vissz az AP-t és mehet TD-nek a városba.
    Vhol van egy film egy BIson-ról ahogy használták a városban.

    De tultettem magam a wot játszadozásain.( Prémfiók elég de csak akcióban és ott játszom ahol jól esik.
    Ha 6x rak egymás után low -2 tirbe 2 hónap játékmentes idő után, megajándékozva arannyal, kuponnal ...) Az a cég baja... veszít egy vásárlót.





    -
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sezamme
    • Tankos
    · 5 éve
    (Mielőtt anyámat vagy a címemet keresnétek előre szólok, hogy vicc következik) Összegezve az artyt ellenzők által mondottakat kijelenthető, hogy szerintük az artysok a WoT legprofibb játékosai. Ugyanis:

    - 3 arty jól összehangoltan egy superheavyre céloz, lő. Egész meccsen, minden meccsen, minden pályán.
    - minden arty eltalál mindent amire lő (100% acc, OMFG!!!)
    - ha az artys lövés előtt erősen arra gondol, hogy "átütő találatot légyszi!!!", akkor a következő lövése alapból átütő találat lesz.
    - az artysok annyira profik, hogy folyamatosan egy tankost zaklatnak! Sőt, tudják, érzik xvm nélkül is, hogy ki a véennyóc mester: tehát őt kell lőni, hogy frusztrálódjon.
    - az artysok mindegyike csillagos ötös volt fizikából az oviban hisz szándékosan a Type-ok hasa alá céloznak, hogy a tank ráhajtson a splash-re! Hasa alá céloznak direkt. Értitek...
    - az artyk állandóan vakon lövik a bokrokat (BÁRMELYIK Bokrot hékások!), mert erre a fél perces reload tökéletes! Nem csak hogy lövik a bokrokat, de ott is átütnek, de minimum sebeznek!
    - az artysok annyira profik, hogy már a létezésükkel "versenyszintű játékosok" (sry, no offense ezt a kifejezést nehéz feldolgoznom) foglalkoznak.
    - az artysoknak nincs tehetsége a "rendes" játékhoz mégis tudják frusztrálni az önjelölt tehetségeket mindenféle skill nélkül és ez nem semmi dolog!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tekagi
    • Tankos
    · 5 éve
    Nekem 6-os amerikai arty-m van, este toltam vele 3 kört, az első meccsen (8-as volt) topp tier rögtön meghivott csapatba, s remekül összedolgoztunk. A másodikon meg kaptam egy városi pályát, összevissza rohangáltam tudjak segitenni csapatnak Szóval az áll hátul s csak klikkelget nem mindig igaz. (egyre többször hivnak meg csapatba ha arty-zok)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    matyusfia
    • Tankos
    · 5 éve
    Egyszerűen szánalmas már ez a picsogás az artyk miatt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 5 éve
    Sziasztok.
    Valahol lentebb olvastam Black Sheep véleményét,ami egészen korrekt elképzelés arty fronton.
    Jómagam teljesen idegőrlőnek tartom a bénitást.Véleményem szerint sokkal nagyobb károkat okoz,és nem szó szerint értelmezve,hanem a játékod szempontjából,mint a bénitás előtti állapot.
    Igen néha kicsapták az embert full hpról,de az max száz meccsből egyben történt meg.
    Vagy még kevesebbszer.Általában belédvertek egy nagyot,leesett a láncod,kidőlt valaki a legénységből,de azután mentél tovább.
    Most nem tudsz továbbmenni.
    Főleg nem 3 arty mellett.
    Főleg nem lassú tankkal.
    Mint pl.Lövével.
    Kipécéznek,és onnantól kezdve gyakorlatilag ott rohadsz meg,ahol vagy...
    2 arty maximálisan elég lenne egy csatában,és én visszaadnam a régi sebzéseket,viszont növelném a töltésidejüket,vagy csökkenteném a sebzesüket,de ezáltal a töltési idejüket is.
    És felejtsük el a bénitást.
    Ugyanakkor illő lenne foglalkozni a type hevi kérdéssel is.
    Mert nevetségesnek tartom a kiváló páncél mellett azt,hogy elég ha rádforditják a tornyot,biztos hogy belédvernek mindenféle gyengepontok nélkül.
    Az új kerekes csodák pedig....te jó Isten...Ahhoz csak gratulálni tudok a WGnek...Annyira hiányoztak a játék dinamikájába,és stilusába,mint vak embernek a szemüveg.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 5 éve
      Korrekten leírtad a problémákat, a kerekesekkel kapcsolatban is. A kor akkori viszonylatában a kerekes járműnek semmi esélye nem lenne és alapvetően a tüzérek pedig egyáltalán nem voltak képesek leadni akkoriban ennyire pontos lövéseket még csak megközelítőleg sem, sőt alapvetően a nagy létszámú élő erőben és statikus állásokban tudtak ténylegesen komoly károkat okozni, egy tank esetében a telitalálathoz tömeges viszonylatban kicsi volt az esélyük, mellélövéssel pedig csak megrongálni tudták azokat.

      Ehhez képest a játék gusztustalanul elrugaszkodott - és gusztustalanná is vált az arty és a kerekes is a játékban. Egyre ritkábban is játszunk az utóbbi időben, az elmúlt héten momentán egyszer sem, találtunk sokkal korrektebb játékokat más műfajban. Azért néha visszanézünk, de elég két három csata, hogy rájöjjünk, az artyk és a kerekesek miatt ez a játék már közel élvezhetetlen, kiváltképp a magas személyes értékelésűek számára.

      Egy külföldi portálon egyébként múlt hónapban azt is fejtegették, hogy az artyk azért is keltik azt az érzetet, hogy egyre többen játszanak, mert azon túl, hogy az új kampányba is behelyezték kötelező jelleggel, rengeteg jó játékos távozik időközönként, mint nem arty játékos - ami a csökkenő létszám tekintetében tovább növeli a tüzérség jelenlétének arányát. Összességében új játékosok is bekerülnek, így a létszám összegezve csak kis mértékben változott - de az újak esetében már drasztikusan nagyobb az arány az arty használatra. Ez az egész számomra eléggé letaglózó és előrevetíti azt is, hogy meghagyom ezt a játékot azoknak, akiknek még van ehhez türelme.

      Azt is megjegyzem, hogy amikor itt azzal érvel egy arty használó, hogy mert ő segíti a csapatát és a többi, erre az a véleményem, hogy köszi szépen, nem kérek segítséget inkább és szűnjön ez meg mindkét oldalon. Engem nagyjából 5-szörös gyakorisággal lőnek, vagy próbálnak lőni, mint ami segítséget általában kapok. A pozícióikat meg hiába adom meg, sose kapok rá reakciót. Erről ennyit.

      Nagyjából pont nem érdekel az sem, amikor azzal is érvelnek, hogy egy heavy vagy kemény tornyos beágyazta magát... Találtam már ilyennel szemben magam - és amikor nem tudtam megoldani, megnéztem hogy mi az állás a másik oldalon - ha jól álltunk vártam, ha nem jól akkor felmértem az egyéb lehetőségeket, pl. hogy vissza kell vonulnom segíteni a másik oldalon - nem elfelejtve, hogy ő majd a hátamba kerülhet, viszont akkor már nem beágyazottan - vagy másik lehetőség pl. amikor esetleg le tudom rohanni erőből, vagy nagy alfával lebontom repesszel. Ha semmi nem működik akkor meg szívás van, ezt is el kell fogadni, azért van egy jó páncél vagy erős torony az ellenfélnek, mert ki akarja használni. Nem kellene ebbe beleugatni artynak. Régen voltak olyan csaták nem kis számmal amikor több, mint fél csapat heavy tank volt, fantasztikus jó volt. Azt mondják heavy meta van, ez nem igaz - csak a sebzésből nem lehet kiindulni, ugyanis a heavy esetében törvényszerű, hogy mindenképpen tömény sebzésváltás alakul ki. Játszhatóság szempontjából a közepes tankok a legjobbak, mivel ezek a leguniverzálisabbak, és némely térképen a könnyű tankok is. A legtöbb 3 gun markom is ezeken vannak - ami valahol ezt támasztja alá, habár szubjektív értelemben csak.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.