Jelenleg 333 vendég és egy tag online

2019. január 5. 07:19

A továbbfejlesztett MM tesztjei az ASIA szervereken

Írta:
Értékelés:
(20 szavazat)
58 hozzászólás

Az ASIA szerver még tavaly novemberben kapott egy exkluzív javítófoltot azzal a céllal, hogy néhány igen sürgető problémára keressenek és tesztelhessenek megoldásokat. Ez a kísérlet ún. éles próba formátumban zajlik és segít abban, hogy még élvezetesebbé tegyék a játékot számunkra. Össze is gyűjtötték és kielemezték az elmúlt hetekben összegyűlt adatokat és visszajelzéseket, melyek alapján kijelenthető hogy a tesztek sikeresek voltak és jó irányba haladtak, s így 2019-ben is folytatódnak, ezért most kicsit bővebb tájékoztatást is kapunk róluk.

Miután megvizsgálták a visszajelzéseket és kielemezték az adatokat rájöttek, hogy különösen két terület van, ahol további javulásra van szükség:

 • Megnövekedett a várakozási idő a tier X-es járművek számára
 • Megnőtt azon játékosok száma, akik nem várják meg a csata kezdetét, hanem még az MM feladatának elvégezte előtt kilépnek az előszobából.

Hallottak olyan visszajelzéseket is, melyek szerint az SPG-k száma is megnőtt csatákban, ezt azonban nem támasztják alá meggyőző adatok, de mindenképp szem előtt tartják majd az észrevételt. A fenti két probléma létezését azonban sikerült bizonyítani és további statisztikai elemzéseket végeznek velük kapcsolatban. Azonban, mivel a tier X-es várakozási idő kritikus elem, ezért erre december 27-én már ki is adtak egy ASAP ("Amilyen hamar csak lehetséges") javítást, mellyel orvosolni szeretnék ezt a problémát, illetve előrelépést szeretnének elérni a következő témakörökben is:

 • A csatatéri képességeid minőségének maximalizálása
 • Egy optimális MM környezet biztosítása és a várakozási idők csökkentése (különösen tier X tankokkal)
 • A napi csaták számának újraosztályozása tier X-es szinten, minek következtében a két tieres csaták száma csökkenni fog, míg a három tiereseké pedig némileg emelkedni.

Ezen célok elérésnek érdekében úgy döntöttek, hogy bevezetik a 4 top tankot tartalmazó 4-5-6 és 4-4-7 sémákat (kizárólag a hongkongi szerveren!). Ezek a sémák simulnak legjobban a jelenlegi struktúrákhoz.

Konfiguráció változtatások

Hongkongi szerver:

 • 4-5-6 és 4-4-7 sémák hozzáadva a tier X-es járművekhez.
 • A sablonok összeállításának ideje megváltozik, így az átlagos várakozási idő is lecsökken.

Ausztrál szerver:

 • 2-5-8, 2-4-9 és 2-3-10 sémák hozzáadva a tier X-es járművekhez.
 • A sablonok összeállításának ideje megváltozik, így az átlagos várakozási idő is lecsökken.

Mi következik?

Ez az Ázsia-exkluzív próbaidőszak még mindig folyamatban van. Lehetséges hogy a jövőben a teszt formátumát is megváltoztatják majd némileg, hogy még több értékes, releváns adathoz juthassanak.

Utoljára frissítve: 2019. január 5. 08:03
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  959b4be085b021a1a3341f3ef04485e1 · 7 hónapja
  "Megnőtt azon játékosok száma, akik nem várják meg a csata kezdetét" - a WG szerint.

  Én pont a fordítottját vettem észre a, megnőtt azon játékosok száma akik nem várják meg a csata végét.

  Ez biztosan a félig üres/félig teli pohár esete. Egy csomó játékos feladja/megfullad/öszeroncsolódik/bejolózik, vagy spotán olyan útvonalat választ ahol csak másodpercek vannak hátra az életéből. Azt vettem észre sokszor másfél perc sem telt el a csatából és a csapat már 0:3-5-re vesztésre áll - 3000 hp-val. Szerintem ha lenne egy olyan mission, hogy nyírasd ki magad 1 perc alatt - nekem nem sikerülne.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Szmertyij · 7 hónapja
  Szerintem a +-2 tier a játék legnagyobb hibája. Amikor Panther II-vel húszból tizennyolcszor bottom tierbe rak, az minden csak nem változatos játék. Majd pont a P II-vel fogom megflenkelni az Objekt 430U-t meg a T62A-t.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Vagabond · 7 hónapja
  Tudom, hogy teljesen abszurd a felvetésem, de mi lenne, ha a csaták legalább 50-60 %-a saját tierben történne? Miért ez a fene nagy ragaszkodás, a +-2 tierhez, miközben emelkedik a várakozási idő?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HPeter · 7 hónapja
   Ha jól olvasom ki akkor alapvetően a tier X ben van nagyobb várakozás, vélhetően nem játszanak annyian ebben a tierben, így kell a töltelék lsd ausztrál server séma 2-5-8, 2-4-9 és 2-3-10
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kaszas58 · 7 hónapja
  Lehet itt tanácskozni, hogy mit kellene változtatni a MM-en, míg a tankok nagy része teljesen kiegyensúlyozatlan. És talán itt van a legnagyobb probléma, nem beszélve arról, hogy sok tank stockon UNDORÍTÓAN játszhatatlan, és messze rosszabb a fullos verziójánál + fejlessz ki még rengeteg felesleges ágyút is (pl: Cent 7/1).
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Alexis · 7 hónapja
   Mérgelödve még úgy ahogy elviselném ,de ezzel az rng-ével végképp kiidegeli az embert.
   fullra rászükülve mindenirányban célt téveszt jó eseteben a lövések fele és kivárom a soromat végre nem -2 vagy akár -1 hanem topban vagyok és akkor persze bekapom az elsö lövést és egyböl ammorack....
   Mellesleg mintha több lenne az aimbottal nyomuló játékos is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ynnegaf · 7 hónapja
  Ebből az egészből leginkább azt látom, hogy tier8 még többször lesz bottom tier. Szóval pont adott egy pofont a sz*rnak a WG, mert a tier10-ért mindent meg kell tenni. És még csodálkoztok, hogy utálom a 10-es tankokat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   maniasol · 7 hónapja
   Ez neked hogy jött ki? Pont hogy kevesebbszer leszel bottom tier cserébe több tizes lesz akkor ellened
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bencewrr · 7 hónapja
  [moderálva]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mortein · 7 hónapja
  Mikor én kezdtem már vagy 7 éve valahogy jobb volt pedig tényleg előfordult, hogy T1 vs T10 , de valamiért sokkal élvezetesebb volt a game meg volt 3 nemzet azt csókolom... A frontline módot tegyék be állandóra úgy szerintem elég sokan kibékülnének a dolgokkal, legalábbis szerintem, bár engem annyira nem érdekel a +-2 Tier. Számomra sokkal jobb lenne, ha artykat limitálnák maximum 2/team és a kábítást max 5mp-re mert az, hogy ilyen 20mp-es kábításba van az ember az idegesítő tud lenni főleg mikor 3 arty van a csapatokban és mind engem talál meg.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   John German · 7 hónapja
   Egyet értek, de van még azért amin lehetne javítani és az nem a várakozási idő. Pl. amikor 7. csatát játszom le úgy, hogy 15:0-ra kapunk ki akkor valahogy elmegy kedvem az egésztől, egymás után kapok 3 találatot az artyktól fullba, nem látom 10 méterről aki meglő, amikor tudják honnan jövök, úgy, hogy nincs spot, stb. És igen van amikor egy csata előre eldől, tehát amikor 4x pattanok le az utolsó artyról és ő meg kiszed egy lövésből. stb stb.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HPeter · 7 hónapja
   Maximális Like!!

   Artyk undorítóan pontosan lőnek, TD módban azt érzem pontosabbak mint egy TD.....és igen ha 3 arty van egy nyílt pályán akkor egy mészárszék.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  antomysm · 7 hónapja
  Leszarom a várakozási idejüket addig amíg pl pár napja ketten szakaszban t7 tankban minden egyes alkalommal bottom tier voltunk T9 es tankok ellen, míg amikor beültünk T9-es tankba mindössze kétszer voltunk úgy top tier, hogy a legkisebb tank 8as volt. Ami persze kedvező a T9-es tankoknak, de amíg az mm ilyen kiegyenlítetlenül sorsol, hogy kis tierben csak szivat, és nem kompenzál semmit, majd magas tierben sem ad vissza szinte semmit, addig szerintem ne az legyen a legnagyobb gondjuk, hogy nőtt a várakozási idő...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bfdelta1 · 7 hónapja
   Egyetértek, én is a "leszarom a várakozási idejüket" el... Istenem, mi lett veletek ? Itt sír a szátok + 40-60 másodpercen, miközben a nap folyamán ha lemérném mind a 86.400 másodperceket, kijönne, hogy 30% a felesleges hülyeség, miközben semmit nem csinál a nép nagy része, de bezzeg itt sír ennyi kis + időn azért cserébe, hogy 1 normális, kiegyensúlyozott fair MM legyen...


   De az bezzeg fasza ezek szerint, mikor megállás nélkül T9 ellen kell játszani a T7 es tankokkak, v T10 ellen a T8 as tankkal... (és senki ne játssza nekem itt a janit, h bezzeg 7 éve T4 el ment T10 ellen, mégis kibírta, mert én is akkor kezdtem, ettől független szeretném, ha nem mindig (95% ban) T10 ellen kellene mennem a T8 as tankommal és lehetne élvezni a játék apró kis örömeit is (fasza is a Type5 vs IS3)
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    John German · 7 hónapja
    Ha te T8-al mész valaki akkor is T6-al fog menni, akkor meg az sír. Akkor most mi legyen? Ki legyen alul és ki felül? Ha fizetsz kapsz jobb MM-et az jó? De inkább várok többet egy kiegyensúlyozottab MM-ért mint gyorsan bekerülni egy Sz@r csatába.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    _MrX_ · 7 hónapja
    Hi
    Úgy bírom az ilyen hozzaszólásokat. Az jön le belőle hogy az egyik csapatban csak tier 8 van a másikban meg csak tier X. Egyszerűen hagyd ott amivel nem bírsz el... Amikor t 8 VS t X van a séma 3-5-7 van 7 tank amit lőni tudsz. A gond az hogy általában a te csapatodban a 3 top tier 300as átlagsebzesű botmaster aki persze marad hátul, néha lő, azt is mellé. Valami módon az ellen meg egy 67% winratel megáldott 1600 sebzés/csata és persze legyalulják a csapatot. Nem csak a tank számít rengeteg dolog. Elit e a tankod vagy csak egy alap stb. Szóval szirintem a kvalitás számít ezért szeretem a rangsorolt csatát ha túl vagy az elején a botfight-on akkor remek csaták vannak. Mindenki teszi amit kell.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   John German · 7 hónapja
   Én amikor elkezdtem játszani a tier 7 Tigrissel simán pakolt be tier X csatába. Nem volt gond, szerintem mot sem lenne az, ha egy csomó idiótát meg botot kidobnának.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Hunter9956
   • Moderátor
   · 7 hónapja
   Neked lehet mindegy mennyit várakozol, de több száz ezer játékosnak (köztük nekem is), igenis számít meddig bámulom a számlálót.Nem ti vagytok a világ közepe, hogy csakis a ti kívánságaitoknak feleljen meg a WG, ezt jó lenne elfogadni.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    antomysm · 7 hónapja
    Nem mondtam, hogy nekem mindegy mennyi a várakozási idő, de ne retek +5, +10 secen múljon egy rendes kör összeállítása, mert azon retteg a wg mi lesz akkor a játékosokkal?

    Amúgy meg te sem vagy a világ közepe, hogy mindenkinek azért kelljen szívni a szar mm-el, hogy te 10 másodperccel előbb juss be csatába. Ha te úgyis mindig csak T10-ben játszol, akkor valószínűleg ez téged nem is érintene, mert nem a full t10 es csatákkal szenved az MM hanem a vegyesekkel, ezért nem értem amire volt beszólásod?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    czirjakjozsi · 7 hónapja
    Kedves moderátor úr! Csak nevetek rajta hogy neked sokat jelent 1 perc várakozás. XD
    Most komolyan tudod milyen lesz a játék kilences tizes,tierbe???
    Biztos nem szóval elmondom neked, fogsz 5 percet várni minden hónapban 1 héten át a csaták közt amíg lesz frontline, mert mindenki ott fogy nyolmulni tankot húzni. 3 hétig meg csak hetes és 9-10 es tankok lesznek nem leszel soha top tier 9-es tankal csak tizesbe mész. Remélem érted mit mondok, persze ha stokkos tankkal mész be kilences tierbe akkor sebezni se fogsz mert a goldot szétnerfelik Én speciel örülök mert kilences tierbe szeretek játszani és ha lesz frontline biztos nem megyek többet randomba nyolcassal. Találd ki melyik sablonok maradnak az MM-ben
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Hunter9956
     • Moderátor
     · 7 hónapja
     A csatáim többsége most is full 10-es, szóval kétlem, hogy bármit is befolyásol majd a frontline.9-es tankkal meg nem játszok

     Nekem lényegtelen az MM, nem más játékosokban keresem folyton a hibát, és nem egy programkódtól várom, hogy nekem kedvező csatát teremtsen.
     Csökkentenék az arty számot 1-re, átalakítanának néhány csőpályát,kezdenének valamit a Type4/Type5 párossal, és számomra tökéletes lenne a játék.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      czirjakjozsi · 7 hónapja
      Na ebben egyet értek veled! De az biztos hogy eleve sokan gondolják majd úgy .int én hogy a nyolcas az azonos lesz a frontlinennal, a hetes meg nyolcas nélkül nem kerül össze kilencessel. A tizes ezáltal hogy a nyolcas (nagy esélyel) kihullik az mm-ből csak kilencessel kerülhet össze, magyarul kevesebb tank több várakozás magasabb tierekben Szerintem a wg ezért is csak időszakosra csinálta meg a frontline módot. de legyen igaza annakcaki örül a most bekövetkezendő változásoknak és legyen jobb a játék
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Paxton84 · 7 hónapja
    Amennyiben a megnövekedett várakozási idő egy kiegyensúlyozottabb csatát eredményez, úgy inkább bámulom a számlálót.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Freepunk_Hun · 7 hónapja
    Neked nem mindegy, mennyit nézed a számlálót.
    Én is szívesen áldoznék csatánként néhány másodpercet egy kiegyensúlyozottabb MM-ért. Megkockáztatom, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    szkzs76 · 7 hónapja
    Kik? Ő E/1-ben írta "Leszarom a várakozási idejüket..."

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.