Jelenleg 416 vendég és 4 tag online

2019. január 3. 04:45

Fejlesztői hírrepeszek #297 - Viacheslav Ushakov

Írta:
Értékelés:
(30 szavazat)
173 hozzászólás
 • Miért nem triplázzátok meg a csapat sebzés büntetését ahelyett, hogy teljesen eltávolítjátok azt?
 • Mert ez véletlenül is előfordulhat és ne akarjuk szétbüntetni a vétlen játékosokat.
 • Miért nem korlátozzátok a prémium lőszerek számát ahelyett, hogy a sebzésüket csökkentitek?
 • Ennek hatására a prémium lőszert ugyanúgy használnák a szupernehezek ellen. Semmin nem változtatna.
 • Tervezitek még több MOD beépítését a kliensbe?
 • Folyamatosan monitorozzuk, hogy mely MOD-okat implementálhatjuk még. Személy szerint a session statisztikának nagyon örülnék.
 • Lehetőségünk lesz kiválasztani hogy mely térképeken szeretnénk játszani?
 • Várjuk meg a prémium fiók változtatásokat, a tesztjei megmutatják majd.
 • Tervezitek a régi, nem használt fiókok törlését, hogy neveket szabadítsatok fel ezáltal?
 • Ez jelenleg is zajlik, néha külön bejelentés nélkül.
 • Miért ilyen drága a fiók nevének megmódosítása?
 • Hogy ne spamoljátok szét a szervert a sok query-vel.
 • Tervezitek hogy több játékos számára is elérhetővé teszitek az Object 907-et és a VK 72.01-et?
 • Még nem döntöttük el. A 2019-es event jutalmak listája még nem végleges.
 • A napi 10 report kevés. Esetleg egy növelés?
 • Nincs tervben.
 • Egy ELC újraegyensúlyozás?
 • Nem most.
 • Az összes bejelentést tekintve, mire számítsunk a leghamarabb?
 • A Front Line módra, már 100%-ban elkészült.
Utoljára frissítve: 2019. január 3. 05:05
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  phurges00
  • Moderátor
  · 3 hónapja
  Nem értitek ...

  A prémium lőszerért való sírás nem arról szól, hogy miért van bent a játékban?!
  Hanem azért, mert " ŐT miért lövik goldal...??????? #>&@"

  Az soha nem baj, ha az illető használja...csak ŐT ne lője senki avval.

  Engem miért nem zavar? mert nem abból szerzem az előnyömet ha játszok. Illetve már az elmúlt 1 évben nem is érdekel annyira a történt mint annak idején. És meglepő módon így is szórakoztató. Aztán lőjenek amivel akarnak. Ha nem tudnak a térképen értelmes helyeket felvenni, meg igazodni a csatához. Nem ezen múlik
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bianconeri80 · 3 hónapja
  Bár úgy tűnik a wargaming-et érdekli a játékosok véleménye, mégis tucatszszor bebizonyosodott már hogy ez nincs így. Kíváncsi leszek a csökkentett sebzésű gold lőszerre, mert megmondom őszintén, amikor valaki folyamat gold-al lő rám, mindig ránézek a személyes értékelésére. Sokan mondják hogy a noob-ok, tomato-k lőnek mindig goldddal, de én soha nem tapasztalok ilyet. Ha állandó gold lőszert kapok, az mindig 7-8000 vagy afeletti személyes értékeléssel rendelkező játékosoktól jön. Nem tudom ez mire jó, de kb. olyan lehet mint nyerni a megye III.-at úgy hogy nálam játszik Messi és Cristiano Ronaldo. Értem ezt úgy hogy egy közepesnél picivel jobb játékos egyből profi lesz értékelés alapján ha kizárólag gold lőszerrel húzza a statjait....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kriminalis · 3 hónapja
   Szóval zavar, hogy folyamat goldot lőnek?
   És szerinted megoldás, hogy csökkentik a sebzését?
   Szerintem elég logikus, hogy akkor még több goldot kell lőni egységnyi hp lesebzéséhez.
   Nem olyan 200 iq-s dolog ez....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   genyokapitany79 · 3 hónapja
   Szia Fórumtárs, néhány mondatban reagálnék neked átlagosnál jobbnak mondható játékosként!

   Én rendszeresen, a szükség elvén használok prémium lőszert, ha ennek a megoszlását kellene megítélnem, akkor nagyjából 80-90% normál lőszer - 10-20% prémium lőszer.

   A játékban jelenleg nincs korlátozása a prémium lőszernek, és mivel az ellenfél rendszeresen, gyakran szüntelenül használja ellenem is, luxus lenne ha nem használnám - egyszerre adnék előnyt az ellenfélnek és kárhoztatnám magamat hátrányra. Az tény és való, hogy a kevésbé sikeres játékosok nehezebben tudják ezt kitermelni, főleg ha nincs se prémium fiókjuk, se prémium tankjuk. Nekem csaknem 90 millió kredittel ez bátran megengedhető. 17000 csatával a hátam mögött korlátozott számú tankállományt fejlesztettem ki jól képzett legénységgel, és csak lassan, nagyon komótosan egyszerre 1 tankot húzok. Ennek köszönhetően van kb. 30 tankom 1-3 gunmarkokkal minden típusból 5-10 szinten - illetve arty csak egy van a kötelező kampányolás miatt.

   Prémium lőszert használok olyan tankok ellen, amelyeket normál lőszerrel minimális esélyem van /vagy egyáltalán nincs esélyem/ sebezni. Valamint használok még prémium lőszert, amikor nagyon fontosnak érzem a lövedék sebességét /apcr/, vagy a nagy távolságon megmaradó páncélátütést /heat/. Előfordulhat még, hogy prémium lőszer marad betöltve érkező ellenségre, akire nem lenne szükséges, de őelőtte éppen egy nehéz ellenfelet küzdöttem le. Prémium lőszert használok rendkívül kiélezett helyzetben, amikor élet-halál helyzet adódik. Prémium lőszert használok nagyon kis sebzésű tankommal jól páncélozott bázisfoglaló ellen, magasabb sebzésű tankom esetén ha sürgős találat kell, akkor már inkább repesz rombolót.

   Nem használok prémium lőszert az esetek többségében: amikor stabilan átüthető az ellenség, illetve amikor a jól páncélozott ellenség közelharcban könnyen eltalálható gyenge pontokkal küzd ellenem. Rengeteg tankomnál pedig eleve minimális a prémium lőszer igény: pl. E50M, Jagdtiger - magas lövedéksebesség, igen nagy pontosság, igen gyors szűkülés, magas átütés.

   Kizárólag prémium lőszert alkalmazok durván túlpáncélozott, gyenge pontokat még közelről is nehezen eltalálható tankok esetén. Pl. Object 268-4 esetén szemből még Jagdpanzer E100-zal is rátöltök 400-as átütésre, mert az ilyenek ellen egyszerűen nincs más opció, sajnos a nerfet mindenhova kapta, csak oda nem ahová kicsit kellett volna. Normál lőszerrel szemből nincs ellene semmi esélyed, mert miközben ő röhögve gyorsan beüt és hatalmasat sebez, neked még közelről is nehezen és nem biztosan eltalálható gyenge pontra kell lőnöd, hát ha közben még mozog is... egyszóval van a játékban egy-két gusztustalanul unfair harckocsi.


   Mindezzel együtt amit leírtam,én jobban örülnék ha nem lenne prémium lőszer, csak többféle lőszertípus, természetesen az átütés szempontjából is jobban és korrektebbül kidolgozott rendszerrel. Nem tudom mi a jó megoldás erre, kisebb különbség az ap és apcr-heat között vagy valami más, nem tudom és nem az én dolgom, de nem is akarok ebben okoskodni. Én is úgy gondolom, hogy a WG az utóbbi időkben felborította teljesen a játékegyensúlyt...ez van.


   Végül megértem a problémádat, amire csak annyit tudok javasolni, muszáj elfogadni, és ezen tudsz javítani azzal, hogy minél jobb játékos legyél. Ha csekély vigasz is, én kívánom neked a legjobbakat!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Balazs2001 · 3 hónapja
   amit meg írtál, tipikus tomato gondolkodás. azt sokan elfelajtik, hogy pl az apcr gyorsabban száll, mint az ap, ezért lövik sokan. a heat meg a svéd td-k ellen nagyon jó
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bianconeri80 · 3 hónapja
    Köszönöm a minősítést. Sajnos az efféle gondolkodást nem tudom magamévá tenni. Valahogy a fórumon mindenki "tomato"...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HUN_Sector · 3 hónapja
   A sok 7-8000-es a gold nélkül örülne, ha megütné az 5000-es értékelést.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kriminalis · 3 hónapja
    Magyar communityben még mindig a PR a mérvadó?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    genyokapitany79 · 3 hónapja
    Üdv!

    Baromság és irigység...

    Mindenekelőtt a személyes értékelés nem minden - láttam remekül játszani játékost alacsony értékkel - miközben pocsékul teljesítettem én magam...de:

    7000 feletti személyes értékelést az a játékos tud elérni, akinek általánosan van taktikai érzéke, játékintelligenciája, helyzetfelismerő képessége, nem sablonra játszik, gyorsan improvizál. Tankjával adott térképen a neki illő helyeket találja meg, ami nem azt jelenti, hogy mindig ugyanoda és "kedvenc" helyekre megy. Nézi és használja a kis térképet. Ezen felül egy jó játékos, ha nálánál erősebb ellenféllel találkozik, mérlegeli hogy kapni fog e segítséget, vagy mennie kell onnan, de mielőtt megy onnan azt is mérlegeli, hogy a pozíció feladása megér-e annyit, hogy ő életben maradjon. Ergó nem feltétlenül jár számára garázsmenettel a neki nem kedvező erőviszony.

    Szerény képességekkel megáldott játékos viszont amolyan birkamód játszik: támad ész nélkül akkor is, amikor öngyilkosság...beragad amikor éppen segítséget kellene nyújtania és miután végignézi társa haláltusáját, rohamra indul; vagy egyszerűen már eleve lelép és cserbenhagyja a társát, aki amúgy vele együtt lehet, hogy győzne... Kedvenc helyeihez ragaszkodik, azokról nem mond le, és ha sokat oszt egy csapatba belőlük a gép, jó esély van az ún. lemmingre is. Nem reagál a kis térképen látható változásokra sem. Összességében nem rugalmas, makacs, könnyen csőbe húzható.

    Ha magammal személyeskedem akkor bizony gyakran előfordul, hogy hibázok. És ritkán, de megesik, hogy kinulláznak. Összességében viszont veszélyes és hatékony játékos vagyok a csapat számára és a személyes értékelésemet nem azért értem el, mert prémium lőszert használok, amikor szükségét érzem. Aki nálam magasabb értékelést ért el, nem ócsárolom, hanem tisztelem, mert tudom, hogy a sajátomat se volt könnyű elérni - márpedig vannak nálam sokkalta jobbak. A legszánalmasabb viszont az, amikor a játékban hibám esetén nálamnál ezresekkel gyengébb személyes értékelésű játékosok ocsmányul írogatnak...

    Amiben igazat adok neked: a prémium lőszer használata valamelyest serkenti a személyes értékelést a sikeresebb átütések miatt, de még megközelítőleg sem annyira, amennyire gondolod, mivel az átlagos és gyengébb játékosok is éppúgy használják, próbálják használni. Ergó ez eléggé kiegyenlítődik, sőt! A jó játékosok nagy része szükség elvén használja leginkább, lehet azt gondolni, hogy nem így van - attól még így lesz. Másrészről ha nem használná, akkor is a lövései az átlagnál jobban helyezettek lennének, tehát a nagy részük bizony akkor is bemegy, biztosra menni viszont nem bűn, amikor az ellen is biztosra próbál menni... Persze előfordult már, hogy szegény Hellcat-re lőttem rá a prémium lőszert, de csak mert a pillanat hevében már az volt bekészítve, amit egyébként keményebb vas ellen szántam...

    Ha senki nem használna prémium lőszert, a rossz és a jó játékosok kiegyenlítődése miatt a 7000 feletti személyes értékelés hellyel-közzel ugyanannyi maradna, már csak amiatt is, mert ez az érték sokkal komplexebb és összetettebb, több dolgot is figyelembe vesz.

    Végszóra annyit, hogy nem biztos hogy ez a fajta megközelítése a dolgoknak helyes és egészséges, már ami ezt a játékot illeti...tisztelettel!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Freepunk_Hun · 3 hónapja
  Gold lőszert kivenni. +-2 tieres MM-et lecserélni +-1 tieresre, és teljesítmény alapú balancra (igen egy meccs, 30 játékos, őket súlyozva elosztva) Artykat kivezetni. RNG-t radikálisan csökkenteni. És lőn boldogság.
  Na ki szavaz rám?......
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   genyokapitany79 · 3 hónapja
   10 like-ot nem tudok adni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Marton90 · 3 hónapja
   Artik kivezetése... Érdekes ötlet továbbra is. Pedig mindenkinek van...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    genyokapitany79 · 3 hónapja
    Igen van... a kötelező kampány küldetések miatt... Ráadásul a második kampány már arra is kényszerít, hogy több nemzetből legyen...

    Gyűlölöm az arty jelenséget a játékban... de van artym... amíg kampányolok
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Marton90 · 3 hónapja
     Én is így vagyok ezzel...
     És mindenki más is....legalábbis remélem. XD
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   andiam · 3 hónapja
   Nekem kell a személyes küldetésekhez. Szólok, ha kész mind :P
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   avion1 · 3 hónapja
   Nekem az artikyal semmi bajom sincs. A többivel 100% -ra egyetértek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   tiger730 · 3 hónapja
   Artykat kivezetni...birnám
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BossJuve · 3 hónapja
  Minden tanknak vannak előnyei, hátrányai, a Type5-öt jól páncélozott, de lassú, lassan tölt, tehát valahol balanszolva van, de ha "gold" lőszerrel kevesebbet lehet sebezni bele akkor szerintem az ilyen jellegű tankok csak tovább fognak erősödni. Szerintem nem az a kérdés, hogy mi a változás célja pl. "gold spam" csökkentése, hanem hogy milyen hatása lesz a játékra (Type 5 és társai tovább erősödnek mert kevesebbet lehet majd sebezni rajtuk). Nagyon más hatást én nem látok, mert aki eddig goldspammelt az ezután is fog mert fél hogy az alap lőszer nem üti be, és inkább bevállalja a kisebb de biztosabb goldspam sebzést.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Bianconeri80 · 3 hónapja
   sokszor hallom ezt a type 5-re, de sosem tudom megérteni. Megvan nekem is és hiába forgatom 3-ból 2 lövés beüti, gold nélkül is. És ellenfélként, Is7-el, wz 111 5a-val vagy M48 pattonnal én is simán beütöm másokét. És én egy közepesnél gyengébb játékos vagyok. A type 5 gyengítése arra lesz csupn jó hogy az új lengyel 10-es heavy és az orosz csodák végleg egyeduralkodók lesznek tier 10-ben.
   U-i:: Forza Juve ;-)
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Matee · 3 hónapja
    hmm kezdjuk ott hogy a type 260 pen alatt nem utheto be (frontbol), a type 5 jelenleg meta tank ha bejon a valtozas es nem nyulnak hozza megerosebb lesz. A gyenge tankok meg meg gyengebbek pl: is-7, e-100(bar robbanoval meg op lesz). Arrol nem is beszelve hogy a nagy atutesu td-ek majd megbasznak mindenkit a t110e3 az elen meg majd megint menni fog a siras a v4 ert is hogy jaj az beut de en ot nem.


    Nem a gold a baj hanem a community folyamatos sirasa, mert mindenert megy a siras ha mashoz nem mert a jatekhoz a community kb 85% nem ert de a sirashoz igen.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tomax96 · 3 hónapja
  Valaki tudja,hogy kik azok akik sírnak a prémium lőszer miatt? Szerintem mindenki azt lő. Ha heavyben ül az ember,akkor van,hogy az egész csatában alap lőszert nem kapok. WG egy éve mondta kb,hogy csak 5% a prém lőszer amit a játékosok ellőnek. Amúgy meg minden nap jönnek szembe azok a játékosok,akik teljesítményüket tekintve a leggyengébbek közé tartoznak magas szinten,és csak prém lőszert lőnek. Persze a képességeik miatt így sem tudnak 2-3-nál több sebző lövést leadni,de ők lövik. Ez a sebzés nerf erősítené a TD-ket meg azokat amik HE-vel sokat sebeznek. Meglátásom szerint így is sok az arty,meg a TD is,pedig játékélmény szempontjából vitathatóak,ha valaki hátul ül,és csak vár (TD-vel). Ha pedig a heavy játékosok sírnának most,akkor miért lenne sok csatában 10 heavy csapatonként tier 10-ben. Jó tudom van amikor csak 5 van,de láttam már 14-et is.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   AntTheZ · 3 hónapja
   En momentan nem orulok a keszulo valtoztatasnak. Addig amig vannak tankok, maradjunk a heawyknel, amit szemben talalkozva nem tudok normal loszerrel atutni azokon a pontokon (v sehol) amiken golddal attudom addig igen is szukseget latom.
   Mondom en egy gyenge jatekos.
   Tehat ha a jatekban eleve igy talaltak ki alkor utolagos modositassal miert hoznak hatranyba?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  38M_Toldi · 3 hónapja
  Valóban kellene valamit tenni a prémium lőszerek folyamatos spammalése ellen, de:
  - az új metában behozott tankok páncélja sokkal erősebb, amíg a régi tankok alap átütési értékeit nem teszik rendbe addig nagy felháborodást váltana ki ez a lépés;
  - a mostani MM-ben 90%-ban garantált a +2 tier elleni csata. Jelenleg pl. a VK4502A-t grindelem (próbálom). Mi a fenét kezdjek alap lőszerrel pl egy japán 10-es heavy ellen? Mert azt ugye mindenki elvárja, hogy heavyvel a heavy sorra menjek és ne a TD pozícióba campelni;
  - aki komoly részt vállal egy klánban, klán csatában baromi nem mindegy, hogy az RNG miatt pl 3-at pattansz vagy 3-at átütsz. Ja és zömmel aki komolyabb klánban napi szinten aktív, az prém fiókkal nyomja és elég sok pénzt tesz a játékba.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   tothistvan50 · 3 hónapja
   Szerintem a prémium lőszer spam oka, a jobbnál jobb prémium tankok megjelenése. Könnyebb tier 8-ban, de még 6-ban is prémium tankkal játszani. Ha pl. a T34-85 grinddel az ember megvan, semmi értelme megtartani, mert tanácsos megvenni a T34-85M-et, az minden szempontból jobb. Így jobban fejlődik a legénység, ráadásul lehet a következő szintek (T-43,stb) embereit mindig visszarakni bele. Több az xp is, de "mellesleg" az ezüst is, amit mire is költsünk? Hát lőszerre, mert még goldolzva sem fizetünk rá a meccsekre. Ha nem lenne ilyen keserves a grind, és ugyanannak a tanknak nem a prémium változata lenne mindig jobb, akkor a legtöbb játékos nem úszna az ezüstben, és nem venne orrba-szájba prémium lőszert.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Vagyígyvagysehogy · 3 hónapja
   Célszerű minden csatában mérlegelni a lehetőségeidet. Egy 8-as heavyvel ne akard (ne legyen a célod) "megenni reggelire" a Type 5-öt. Esélytelen! Keress egy veled azonos súlycsoportú ellenfelet. (megjegyzem, hogy szerintem a VK4502A inkább medesen játszható tank, bár nekem nem igazán jött be, de azért megtartottam)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Khaled · 3 hónapja
  Akik felállva tapsolnak a prémium lőszer sebzés csökkentésnek, játszottak valaha pl brit közepessel ???????? Cromwell : 145/135, Comet : 148/140, Centurion : 48400 xp egy a saját szintjén elfogadható löveg 230 sebzéssel ! A 7/1-nek pedig 147000 xp a lövege, mire fel tudod tenni ! El fognak tünni a közepes szinteken a játékosok, mert egyszerűen átvásárolják magukat szabad xp-ből ( persze ebből dől a lé a WG-nek ), pedig pont itt kellene megtanulni játszani a birkáknak ! Így Döncike majd párszáz csatával beszabadul Tier IX-X-be Az lesz ám a móka és kacagás
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   sanyipictures · 3 hónapja
   Azokkal értek egyet, akik szerint meg kell tanulnod játszani egy közepes tankkal, nem pedig a goldért "rinyálni". Én is húztam azt az ágat, de az amerikai nekem sokkal jobban kézre esett, de amikor a cromwellel, vagy a comettel játszottam, akkor csak a végjátékban, a biztos befejezés miatt vettem elő a goldot, hogy az 1 lövéses heavyt, akit megflankeltem (igen közepessel flankelni kell), azt tudjam hátsóján kilőni, mert hiába beüthető alappal, rengetegszer jártam úgy, hogy a szög + rng miatt lepattant.

   Sőt, mondok még jobbat, anno a t71-es könnyű tankkal type4 heavy ellen maradtam 1v1be, és mind a ketten egy lövésnyi hpval maradtunk csatában, és képzeld, nem tulok módjára rontottam rá szemből, hanem a látótávomat kihasználva távolról cserkésztem be. Városi pályán nem tudtam 400 méterről lőni, de a spotból meg tudtam állapítani merre tart, melyik irányba áll a kályhacsöve. Szépen odalopóztam, oldalába mentem, első lövést elnyelte, másodikat is, mire rámfordult, hogy lőjön, a harmadik lövést beadta az rng. És ez egy könnyű tank, type ellen!

   Már bocs ha megsértelek vele, de wn8-al, kgb19-el, mi6-el és hasonló statisztikai számokkal bárki dobálózhat, de te vagy rá a jó példa, hogy az a szám a rengeteg gold spamből jön, nem a játék tudásodból. Annak a számnak csak akkor lesz jelentősége, ha majd egy mediummal nem szemből akarod a beforgatott tankokat lőni, hanem flankeled őket. És képzeld, ha beássa magát (nekem is kellett idő, mire leszoktam róla), akkor ott hagyod! Ha lőni akar téged, akkor kénytelen lesz elmozdulni onnan, és máris nincs op pozícióban.


   A gold nerf pedig a tier 10-es páncélozott tankoknak lesz hatalmas fellélegzés. A legtöbbet golddal könnyedén átütik bárhol! Nézd meg a jgpz.e100-at! Alig látsz belőlük a csatákban, egyszerűen azért, mert a páncélját bármi átlövi, hiába forgatja, riszálja, én is mindig átvittem. Cserébe több mint 20 secig tölt, és gyakran mellé lő, és az rng simán leviszi 800-as tartományba az alfáját.

   Vagy például az is-4em is egy hulladék, pedig egy nagyon is kellemes tank lenne még a mai napig gold spam nélkül. Példa, ha 4 ellenféllel találod magad szembe, ami egy nehéz tank esetében amolyan standardnak mondható, akkor ha csak 400-as alfákkal is számolsz, akkor hiába megyek ki lőni úgy, hogy a páncélomból a maximumot hozom ki, a gold viszi mint kés a vajat. 4-ből csak 1 fog pattanni, és én kapok 1200hp minuszt, cserébe 440 sebzésért. Még egyszer kimegyek, és 880 sebzéssel már mehetek is vissza a garázsba. Csakhogy a wg hozza be a nagyobbnál nagyobb alfás tankokat, és a 490, 520, 560, 650, 750 alfás heavykkel tele van a tier X, és nem nehéz kiszámolni, hogy ezekből ha az előbb említett 4 tank rendelkezik ilyen alfával, akkor jó eséllyel az első kibújásodnál mehetsz a garázsba. Ha lejebb megy az alfálya az ilyen vasaknak, akkor bátrabban ki mehetsz eléjük, vagy egy 3 fős heavy "rush"-t meg tudtok indítani, mert van esélyetek. Ha az ellen használja az eszét, és alap lőszert tölt be, és kivárja, hogy megmutasd a gyenge pontodat, akkor továbbra is 1 lövéssel mész a garázsba. Lényeg, hogy gondolkodásra készteti a játékosokat, és nem pedig az rng fogja eldönteni, hogy kinek adja be a gold lövéses találatot. Akinek beadja az az oldal nyer, 0 skill, 0 gondolkodás.

   És az is-4 nél maradva, az most is belőhető a torony tetején, akárcsak az is-3, én pl pattonnal, alaplőszerrel mindig eltalálom, sokszor még a szűkülést sem kell megvárni. És igen, a typeokra kellenek szemből is belőhető, 10esek alaplőszerével, gyengepontok. Most is vannak, de azok nagyon rng függők. Bár e3 alap lőszerrel mindig sikerült.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Khaled · 3 hónapja
    Butus, ha végig olvastad volna az egészet, tudhatnát, hogy tudok közepesekkel játszani, megkockáztatom, nálad jobban . De amikor egy 6-os td oladaláról ( brit) manőverezés közben 3-ból 2x pattansz, az egy kicsit kellemetlen. De ha már td ! A ferdinánd alaplövege, ha a tiger p felöl mész, 203/ 240, a 10,5-ös 200/320, persze 100 méteren. Ezeket akarják levinni 180-ra és 240-re prémium lőszernél. Kérlek MESTER taníts, egy ferdinánddal, hogy flankeljek, vagy forogjak le valakit. Szomjazom a tanításodra
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     genyokapitany79 · 3 hónapja
     Ő példaként egy tapasztalatán alapult könnyű tankot hozott fel flankelésnek...

     Ferdinánddal sehogy, semmilyen körülmény között nem a flank a cél, majdnem kivitelezhetetlen. Nyilván ezt te is tudod.... pont ezért ellenpéldaként teljesen felesleges volt felhozni. A Ferdinand ha alaplöveggel pl. pont Type 5-tel marad, akkor a Type nyerni fog és számomra ez így van rendjén akkor is ha ez fájdalmas... Egyébként megállnék egy álcázásra alkalmas helyen és reménykednék hogy megfelelő szögbe fordulva derítődjön fel, ha van egyáltalán minimális esély, akkor csakis így. A top ágyúval már más a helyzet, alacsony hp-s ellenfelet úgy kivágod vele bokorból mint macskát sz..... Persze Type 5 ellen ekkor se biztos az átütés, de az esélyek határozottan jobbak akkor is. Ha olyan minimapre kerülsz vele ahol nem tudsz már elbújni se, akkor ott dőlt el a küzdelem - miért nem volt jobb a csapat?! Semmi rosszat nem látok ebben. Sokkal gusztustalanabb és irreálisabb dolgok vannak ennél.


     Pl. BC25t minitank, szemből 2000 hp-t belepumpál prémium lőszerrel egy papíron durva páncélzatú nehéz tankba néhány másodperc leforgása alatt. Az életben meg annyi történne hogy a nehéz tank olyat lőne rá, hogy a holdra repülne...

     Vagy, ugyanez a BC nem nagy szerencsével egy rohamban kinulláza a T62es vagy E50M tankokat... hát ja...

     STRV szemből szétgoldoz távolról egy Maus tankot, ami ha véletlenül meglátja, akkor tolatva folytatja ugyanezt addig, amíg garázsba nem küldi azt a szerencsétlent...

     Óriás dpm-mel áldott közepes tank betölt goldot és szemből hpcserével leöli a tele gyenge pontokkal tarkított nehezet - nem szükséges flankelni... minek ha szemből is könnyen megy...

     Na ezek nem frankó dolgok...
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Khaled · 3 hónapja
      Nem ellenpéldaként hoztam fel, és a Typet nem is említettem ! A Ferdi alaplövegével, de még a 10,5 cm-mel sem, hiszen még kisebb a penje, alaplőszerrel, td távolságból ( 300-400 méter ) csak Fortunának tett nagyon durva szexuális ellenszolgáltatásért cserébe fogsz beütni egy akár tier 8-as nehézharckocsit szemből, az orosz medeket nem is említettem + néhány tier hetes is fog meglepetést okozni ( KV 3 és barátai )
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     sanyipictures · 3 hónapja
     ferdivel nem tudom, sose érdekeltek a német tankok, az st-1-et ismerem, annak tier 9ben 175 pen, 390 alfa, alap toronya még az is-3nál is gyengébb (legalábbis érzésre). Mire kifejlesztettem a közepes löveget (is-3 top ágyúja), addig elhiheted nagyon sok csatát le kellet játszanom, és akkor még alap felhasználói fiókkal toltam, és kb 3000 csatával. Érdekes mód 1500-2500 sebzéseket csak össze tudtam hozni. Ha typeok és mausok (akkoriban volt a maus tólbuffolva) ellen kellett volna menni, akkor mentem a medek után, és a papírnak számító toronnyal, alap motorral és alap lánccal is mindig találtam olyan ellent, akit tudtam lőni, és akkoriban még elvből nem töltöttem goldot. A szupernehezeket láncon tudtam 175 pennel is sebezni, ha meg nem tudtam találni lőhető ellent, akkor megvártam míg az ellen kijön annyira, hogy leláncoljam, és a többiek, akik goldoztak, azok szétkapták. Az ilyen csatákban 0 sebzés, 2500-4000 támogatott sebzés. És így az alap, elvileg használhatatlan st-1-re mondtam azt, hogy wow, de jól használható kis tank! milyen lesz minden modult kifejlesztve?

     Szóval számtalan példát tudok neked hozni, kérdezz bátran, de a válaszodból még mindig az jön le, hogy csak a gold, mert alap löveggel a +2-t nem ütöd be, és az alfa se menjen lejjebb. Mint írtam, az alfa nerf magas szinten jön jól, és igen, fájó tud lenni, hogy 240 helyett 190 az alfád, de képzeld, amíg nem tudtam megfinanszírozni a goldot, teljesen jól elvoltam a pershing 191-es penjével, és 240 alfájával, holott az egy nagyonis lassú mednek minősül, és emiatt igazán nehéz a flankelés.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Khaled · 3 hónapja
      Hogy mekkora ordas kamu, amit írtál, azt el sem tudom mondani. Tehát TE
      St-I-el , ami 10-ből 6x top tier, 1500-2500 sebzést vittèl be 175 pennel VKB E75 ellenfeleknek, akik ellen NEKED kellett harcolnod Szerintem amikor ezt írtad az orrod összetörte a monitort Pinokkio
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       sanyipictures · 3 hónapja
       Ha nehezedre esik elhinni, az azt jelenti, hogy tényleg nagyon gyenge játékos lehetsz. Kérj meg tényleg jó játékosok, hogy játszanak egy stock st-1-el, és nem lesz olyan hihetetlen amit írtam.


       Haverom most tart az első 9esénél, képzeld st-1-et húzta ki. Állandóan írogat, hogy segítsek neki, hogyan játsszon vele, mert tier9ben nem elég neki a 175 pen. 3. mérkőzéséről küldött képet (igen, top tier, de 175 pennel tier7es tankok is szaladgálnak a játékban ), és meglepődött, hogy lehet stockos st-1-el ilyet is. kb 3-4k mérkőzése lehet.

       Ha te olyan "butus" vagy, hogy 175 penes ágyúval keresed az e75öket, és még meg is várod míg beforgatja magát, azon igazán nem lehet segíteni, még atom töltetekkel sem. Mindegy, segítségképpen írtam le az előzőeket, ahol le is írtam, hogy az e75 féléket nem sebeztem, láncoltam. Már rég nem a témáról beszélsz, tipikus magyar mentalitással, ha valamit nem tudsz elsőre elfogadni, vagy elhinni, egyből átmész személyeskedőbe. Sok sikert a további játékhoz, bár ezzel a hozzáállással nem sok lesz neked benne.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Kriminalis · 3 hónapja
        Bot hulladékok vagytok
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Matee · 3 hónapja
        1. 2500 at egyszer meglottel 10 csatabol max 2. Ha ertenel a jatekhoz es nem csak dobaloznal a ritka(sz@r) mecseiddel akkor tudnad hogy miattad es a barataid miat lose-oltok mert mar abbol leesik mekkora bot bagazs vagytok hogy lementek overlordon a partra. 3. megnezem heavy-vel mikor ersz utol egy 40 el meno medet. 4. ha neked az az elvezet hogy 3-4k csata alatt ha bemesz es meghalsz is megvan a tier tizes nem a fullozas XD ha csak 100xp is kapsz ami lose-nal is egy atlagos xp arrol nem is beszelve hogy ha te tenyleg lotted volna folyamat a 1600-2000 3-4k csata alatt nem lennel egy narancska De vigasztalodj azon hogy minden csataban van egy ugyan olyan rossz jatekos mint te :*
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         sanyipictures · 3 hónapja
         Ha már nem az eredeti témárol beszéltek, hanem 4éves óvodás szintján személyeskedtek, akkor elmondanátok, hogy ebben ti mit élveztek? mert nekem ebből csak az jönl le, hogy pont hogy ti szerzitek meg tier9es tankkal 3-4k csatából a tier 10est, és ha valami olyan történik, ami a ti kocka gondolkodásotokba nem illik bele, akkor hisztibe kezdtek, és próbáljátok leoltani a másikat, valótlanságot állítva. Természetesen a ti hozzászólásaitokat nem moderálják, az alapelvekbe az beleillik, de most nem a wotinforol van szó.

         Vannak játékosok, akik utánanéznek az accomnak, mert accnévvel vagyok itt regisztrálva, és azok alapján le tudják vonni a következtetéseket.

         Mert a te stílusodban én is írhatok olyat, hogy ritka nagy noob vagy, hogy még csak helyesen sem tudsz írni, ékezeteket használni luxus, és még te képzeled magad jó játékosnak, apuci pénzén kapod a prém tankokat, használod az aimbotot, és csorog a nyálad ha az opnak hitt tankodban a skorpion g egylovésez, és jössz a fórumokra bőgni, hogy telelett a pelenkád, mert wargaming a sátán. De vigasztalodj azon, hogya bölcsiben még ki is törlik a teletolt gatyádat.
         Mindezt úgy, hogy még csak utána se néztem az accodnad, és semmi fogalmam sincs róla, hogy ki vagy, vagy milyen játékos vagy.

         Szóval mégegyszer, miért személyeskedsz, ahelyett, hogy vitatkoznál és elfogadnád, hogy lehet másként is játszani a játékot?
         Két beszólogatás közt, ajánlom, hogy ránézz az accomra, és láthatod, hogy egyetlen tier 9es tankommal sem értem el a 300 mérkőzést, mire elitre tudtam húzni őket.

         Azért irok tovább, mert vannak játékosok, akik másoktol tanulni szeretnének és ha olvassák az írásomat(vagy bárki másét), akkor tanulhatnak belőle.
         Heavyvel nem érem és nem is akarom utólérni a medeket, mert akkor én kapnám a stockos tankomra az első lövést. Támogató szerepet kell betölteni. Mivel ilyenkor az ellent át lehet tolni az egyik oldalt, így a medek be tudják keríteni az ellenséges heavyket, és egy type4-5 heavybe a 175 penes gunnal máris az oldalába vagy a hátsójába kerültél, ergó hozzájárultál a csapatod győzelméhez, és ráadásul 2-2500 sebzést 390es alfával pár lövésből összeszedtél.
         De ha a type4-5 heavyvel szembe állnék, akkor a gold 215 körüli átütésével sehol nem tudnám sebezni, és 0 dmgvel jönnék ki a csatából, és ingyen frag lennék a typenak. A csapat top tierjei és a tdk úgy is a heavykre utaznak, ők majd feltartják az ellent, amíg nem jönnek a medek a hátukba.
         Ezáltal nekem se kell goldot lőni, sebzek is, és a csapat jó eséllyel nyer is.

         Olvasd vissza a te stílusodban írt hozzászólásomat, és hasonlítsd össze az utána lévő taktikával, és döntsd el magadban, hogy melyiknek van több értelme és haszna egy fórumon.

         Remélem akik ésszel játszanak azok hasznosnak találják, te pedig barátom úgyis valamilyen óvodás hozzászólással próbálsz majd oltogatni(ami téged minősít nem engem), és még véletlenül sem gondolod át, hogy lehet másképpen is játszani a játékot, és egyben sikeresen is.

         Ja és még valami, olvass el pár tank elemzést heavy tankokról, ahol az ajánlott játékstílusnál oda lesz írva, hogy bottom tierként támogassuk a medeket, és le van írva az indoklás. Utána pedig hűen magadhoz szólj be a cikk készítőjének, hogy mekkora egy noob
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Black_Sheep_01
          • Moderátor
          · 3 hónapja
          Megnéztelek, hogy ST-I-vel milyen köröket mentél: az átlagsebzésed 1.427, ami nem rossz a statoldal szerint, de nem is kiemelkedő. Én is stockként játszottam vele, gold nélkül, mert még tartottam magam a hülye elveimhez, miszerint csak CW-n lövök goldot (ez már elmúlt, meggyógyultam). Annyi a különbség köztünk, hogy én prémfiókkal toltam, és teljesen más stílusban.
          Neked 1.427 sebzés, 47,41% WR, 1249 WN8 a teljesítményed.
          Nekem 2.064 sebzés, 56,3% WR, 2.215 WN8.
          Szerintem kijelenthető, hogy jobban megéri heavyként használni az ST-I-t, mint lassú és vak medként.
          Aki pedig azt írja, hogy medezzünk egy lassú, vak, lassan szűkülő, lassan töltő, lassú torony- és testforgású tankkal, azzal szívesen vitatkoznék.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Khaled · 3 hónapja
        Tehát TE a szerencsétlen 7-8 könnyű és közepeseket lövöldözted . És ki lőtte ki az E75-öt meg a VKB-t ? Hát az arannyal lövöldöző tiger II is-3 Tehát a gold noobok hozták a mecset, nem TE MESTER
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ______Pistike______ · 3 hónapja
   Ezt miért kellet ide :cwl:... .Véleményemre ennyit írtál érvelés nélkül és most tudom miért , tehát : 1) véleményed szerint eltűnik a középszint ,véleményem szerint nem , mert nem is állmódod mennyire költséges csak X-ben játszani ; 2) Csak te fejlesztettel britt közepes tankot és csak te tudod milyen nehéz;3)Mindenki a Type 5-re gondol mint ellenségként (meg Hunti is beakadt a 280 penjevel) és mindenki úgy gondol erre a japán ágra mint egy szoborra amelyik mellet nincs hely tovább menni és Hunti meg a többi : az ellenséges Type meg kell forgassa a tornyát és így megvan a lehetőség a 280 penre . OLvasa utan mentem egy Type 5 csatat 8-9 ellen és ha azt írom hogy aranyal sebeztem elsőben 93-at (es a toronyt találtam el a 9-es WZ-nek )De senki nem panaszkodik az E3-ra ,az ellen mit csináltok ?! Csodalatos módon sokan panaszkodnak a RNG ellen és erről nem említ a WG ,hallgatnak mint a szar a fűben. Korlátozás ,korlátozás ,korlátozás , mást nem tudtak ? Akkor miért tudjon a WG ? Peace.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HUN_Sector · 3 hónapja
   Megtanuljàk, hogy mire valò a tankjuk. Abban a tierben az bőven elég àtütés.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Khaled · 3 hónapja
    Nem is a saját szintjükön van baj ! Kérlek próbálj meg egy kicsit beforgatott Párducot átütni szemből 200 méterről cromwell-lel alaplőszerrel, vagy akár egy comettel ! Ő ott üt lyukat rajtad ahol akar, te meg majd 100-as sebzéssel, ami lehet akár 75 is bontogathatod . Szép kilátások Persze tudom, célozz gyenge pontra ! Ugye tudod, hogy a 0,33 pontosság 200 méteren már 66 centiméter ! Nem is beszélve arrol, hogy ott már nem is 145 a pen
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     genyokapitany79 · 3 hónapja
     Miért is kellene tudni cromwellnek nagy távolságról beütni panthert? Miért is baj, hogy ő könnyedén beüt? Az életben is így történne...

     +1 tierrel rendelkezik, a szintjén egy jól páncélozott tank, ami alkalmassá teszi dpm alapú konfrontációra, tekintve az ágyúját és azt hogy van esélye pattintani lövéseket. A cromwell egy más stílusú tank, ergó a páncélzata alkalmatlan arra, hogy azt a stílust képviseld, amit a panther, ráadásul nagyon is rendjén van, hogy egy ennyire durván mozgékony tank nem rendelkezik eget verő átütéssel, van idő vele elérni bárhova, egy csomó tankot szemből elintéz, ha nem nézzük a panthert, tessék flankelni, spottolni is vele, az erő alapú megoldást bízzuk a nagyfiúkra...

     Ott a t34/85 aminek kb. ugyanannyi az átütése, aztán a való életben sokkal durvább és hatékonyabb volt az ágyúja... Cromwell szemből panthert az életben nem ütött át nagy távolságról és még a t34/85-nek se ment könnyen... Ehhez képest a játékban a cromwell jócskán erősebb a való önmagához képest...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     neverluckybabyrage · 3 hónapja
     Szemből támadni panthert Van ám az előre gombon kívül 3 másik is, meg is lehet kerülni azt a panthert. Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy csak azok rinyálnak a cromwell és comet átütés értékeken, akiknek fingja nincs arról, hogy mit is kellene csinálni azzal a két tankkal.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Khaled · 3 hónapja
      Kis butus ! Ugye tudod, hogy egy panther nem lehet csak úgy leforogni. Ha nem megfelelő szögben lősz, még az oldaláról is pattansz, mert az a 145 lehet 110 is☺ és ugye ő 199-cel mint mondtam mindenhol belő. Amúgy 1800 wn8-am van cromwell-lel, tehát az átlagnál azért kicsit jobb vagyok, ha pedig manőverrezés közben véletlenül hozzáérsz az az kapásból -200-300 hp
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Dzsungelcsavo · 3 hónapja
     [moderálva]
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Hunter9956
      • Moderátor
      · 3 hónapja
      Jobb lesz ha pihensz egy kicsit!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       xyz123 · 3 hónapja
       És elárulod, hogy miért? Talán fáj az igazság? Hogy egy közepes tankkal nem campelni kéne, hanem közelharcot vívni?
       Neked lenne célszerűbb moderátorként pihenned. Semmi offenzívat nem írtam. Ellenben van egy rakás komment, amit moderálni kéne.
       Ne élj vissza a hatásköröddel, és lásd be, hogy egy stratégiai játéknak nem arról kéne szólnia, hogy ész nélkül lövöldözzünk a másikra, hanem kicsit használjuk az agyunkat is.
       A staffnak pedig üzenném, hogy ne önkényeskedő hisztis barmokat használjanak moderátornak.
       Üdv.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Bhalangir
        • Moderátor
        · 3 hónapja
        Köszönjük, ezért kár volt visszajönni....kibírhattad volna azt az 1 napot....nem sikerült....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bojack41 · 3 hónapja
  "Miért nem korlátozzátok a prémium lőszerek számát ahelyett, hogy a sebzésüket csökkentitek?
  Ennek hatására a prémium lőszert ugyanúgy használnák a szupernehezek ellen. Semmin nem változtatna." A válaszból számomra az derül ki, hogy a szuper nehezeknek kedveztek ezzel a változtatással, mivel azokat még prém lőszerrel sem egyszerű átütni, főleg ha az rng beleszól. Ezentúl is mindenki prém lőszerrel fog lőni rájuk, viszont a kisebb sebzés miatt még többet fognak venni, mert az szuper nehezek hp-ja nem csökken. Ezzel a sok 9-es és 10-es tankok többsége kredit szempontjából nagy mínuszokat fog elkönyvelni. És itt a másik lényeg. Szerintem inkább az rng-n kéne változtatni. Hogy miért? Pont ma jártam úgy, hogy IS-4-el IS-7 nemhogy hasát, hanem az alvázát lőttem telibe golddal ahogy jött lefelé egy lejtőn. Ennél csodásabbat nem is nagyon lehet elképzelni. Tehát alulról telibe vágtam és láss csodát, mi lett? NEM ÜTÖTTE ÁT A PÁNCÉLT!!! Tele van a tököm az ilyenekkel. És egy csatán belül nem egyszer, hanem többször is előfordul, függetlenül attól, hogy milyen tankot lövök. Egyébként nem szeretek prém lőszert használni, mert drága. 20-5-5 arányban szoktam IS-4-el játszani.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   avion1 · 3 hónapja
   Én tegnap lőttem seggbe egy álló Cromvellt P.43 Ter -el 2szer(alp lőszerrel). Hát mind a kettő pattant róla.

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.