Jelenleg 324 vendég és 4 tag online

2018. december 30. 09:04

2019-ben érkezik a valós többmagos támogatás

Írta:
Értékelés:
(29 szavazat)
31 hozzászólás

Jó ideje dolgoznak már a Wargaming-nél a több CPU magos rendszerek támogatásának megoldásán. Mint tudjuk, egy verzió már jelenleg is működik a játékban, azonban ez igen fapadosnak mondható. Nagyon leegyszerűsítve: az egymástól funkcionalitásban jól elkülöníthető folyamatokat külön CPU magok kapják meg, így levéve a terhelést a fő magról (1. kép). Ez a megoldás azonban nem oldja meg azt a problémát, hogy a legtöbb erőforrást felemésztő processek számításait is párhuzamosan több magon végezhesse el a játék, vagyis a terhelés eloszlása csak részben valósul meg. Jövőre ezt fogják orvosolni (2. kép), azaz valós terhelés elosztást és párhuzamosítást kapunk majd, de a képek többen mondanak minden szónál (jelenlegi/tervezett):

Tehát míg jelenleg például a hangokat és az átütések számítását már más magokra helyezik ki, addig a legnagyobb erőforrásokat igénylő láthatósági rendszer számításait továbbra is egy mag végzi el, azaz ez a folyamat nincs megosztva; ezt a hiányosságot küszöbölik majd ki a jövőben (valószínűleg ezen folyamatot olyan alprocessekre bontják majd, melyek már futtathatóak lesznek egymástól párhuzamosan is). A dolog ennél persze sokkal bonyolultabb, de nekünk szerencsére csak annyi dolgunk lesz vele hogy örülünk majd neki ha megvalósul wink

Utoljára frissítve: 2018. december 30. 09:44
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  RNiI · 11 hónapja
  nah akkor addig abba is hagyom a személyes küldetések teljesítését....mert gondolom a támogatás hiánya miatt nem veszi figyelembe a játék, hogy már 2 csata top 3 sebző teljesítését(ami mondjuk el is várható tőlem)nem sikerült elkönyvelnie
  ha valaki tud valami megoldást erre a problémára a több magos támogatás hiányát leszámítva, annak szívesen venném a segítségét (ez amúgy a blokk13 vagy melyik küldetés lenne)
  mindjárt keresztülqrom a billentyűzetet a monitoron így újév alkalmából úgy felidegesített
  boldogot mindenkinek
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Seneca · 11 hónapja
   A top3 sebző nálam sem műxik. 10 csatából 4 szer voltam a top3-ban(mindkét csapatot tekintve, mégsem könyvelt el semmit. Ha valaki tuja mit nem csinálok jól, örömmel várom a vákaszt. Egyébként BUÉK mindenkinek!
   A billentyűzet áthelyezésen én is gondolkodtam :-)
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    RNiI · 11 hónapja
    ööö pedig úgy van, ahogy a kolléga leírta, nekem azóta már rég meg van a küldetés
    viszont valóban van jó néhány bug ebben a szarban a küldetések terén
    pl. az hogy a pattanók egy igen jó részét nem számolja el
    nem hogy csata közben még a végén sem, nah ez az ami most mocskosul felbasz és nem, nem használok semmilyen modot már vagy 4 éve.
    a játékot évente uninstalálltam, újra telepítettem és így is..ez van el kell fogadni,szarból továbbra sem lehet várat, sőt semmit sem építeni!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   RedFox69 · 11 hónapja
   A top 3 sebzővel én is szívok, ugyanis mindkét csapatra értendő. Tehát a saját és az ellenfél játékosai közül, ami 30 fő, legyél benne a top 3 sebzőben.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    RNiI · 11 hónapja
    OHH MY GOT csodálatos, gondolom a több magos támogatás hiánya miatt nem sikerült egyértelműen leírni a küldetést, elképesztő hogy milyen hátrányokkal jár ha egy játéknak nincsen több magos támogatása
    nagyon szépen köszönöm a segítséget és kellemes tankmentes boldog új évet kívánok


    "melyek már futtathatóak lesznek egymástól párhuzamosan is" jah és hogy ha már itt vagyok akkor kötekednék egy kicsit, ennek így semmi értelme :DDDD közel állt az agyam a kék halálhoz, amikor megpróbálta értelmezni de szerencsére nekem van több magos támogatásom
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MarkHUN004 · 11 hónapja
  Jó lesz végre
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Leopardusz · 11 hónapja
  Tulajdonképpen 10 év után már lassan időszerű lesz ez a lépés is...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  freetrance · 11 hónapja
  Kedves Kertesz!

  Szerintem tankonként kellene az értékelést is mutatni, mert láttam már 5-6K tankot is bal...kodni, és fordítva is, narancs vagy paradicsomot is jól játszani (újrakezdő, hogy jó legyen a statja?) Mindenkinek van olyan tankja amivel jobban, és van amivel rosszul játszik, mármint nem a tanknak megfelelő stílusban és nem biztos hogy ugyanúgy teljesít TD-vel, mint mondjuk heavy-vel így a személyes értékelés SEM objektív.

  "En szemely szerint 1 fejlesztest varnok nagyon. Aki ledolgozott 40-50 k csatat ami nem 1 ev es nem kepes elerni 5k szemelyes ertekelest tegyek 1 kulon szerverre es ott cseszek el egymas jatekjat. "
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bojack41 · 11 hónapja
  Hát az átütések számítását nem ártana normalizálni, mert ez jelenleg egy katasztrófa. Lövöm a gyenge pontot és semmi, csak a szokásos üzenet (nem ütötte át....., lepattanó). Ezt még light tankokkal szemben is elég sokszor tapasztalom haevyvel. No meg a meg lövöm az elülső lánctalpat és kigyullad. Engem szemből (hulldownban) tornyot lőve gyulladok ki. Szóval vicc az egész.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Freepunk_Hun · 11 hónapja
   Nyugodj meg. Tegnap este Jg.Pz E100 420mm-es átütésű, 17cm átmérőjű lőszere kétszer egymás után pattant egy T49 ről. ( a játékban a legvastagabb része is 38mm) Azt hittem, hogy beleverem a billentyűzetet a monitorba..... Szóval nagyon-nagyon örülnék neki, ha sikerülne javítani a helyzeten.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Okynawa · 11 hónapja
    Lol, akkor már énis, ugyanez a jgpze100 csak én repesszel lőttem tornyon wtpz4 et. Akkora páncélja van annak, hogy a 170mmes repesz lövedék 37et sebzett! Soha nem láttam még ilyet. Tuti tornyon lőttem, láttam a szálló lövedéket
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ticsungg · 11 hónapja
  Aha. szóval a GPU-t maximálisan tudja majd pörgetni...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gsus49 · 11 hónapja
  Kíváncsian várom mi sül ki belőle. Jelenleg videókártya nélkül játszom egy 8600k CPU-val. Minimum beállítások mellett baromi jól fut a játék, 150-180 FPS-el. Bírná a magasabb beállításokat is, viszont a bokrok mögött már bajban van. Sokszor leesik 30-ra is az FPS (magasabb grafon akár 10-20-ra is), ami célzásnál mocskosul zavaró tud lenni. Fogalmam sincs, hogy ennek a változásnak lesz-e ehhez köze, de ha ez jobb lesz akkor továbbra sem veszek videókarit.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Pales · 11 hónapja
   Az nem a processzor miatt van, használtan már 20000 környékén kapsz GTX 760-at vagy Radeon 7870-et, ami sokkal jobb mint a prociban van.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   AzertsemJo · 11 hónapja
   A durva FPS dropp pont az ami miatt ezt meg akarják lépni.
   Vagyis ha megvalósul akkor ez csökkenni fog.
   ( A videóban a laptopos részen van róla szó)
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Pales · 11 hónapja
    Egy laptopnál lehet ami régebbi 4 magos és kevés az egyszálas teljesítméye, de 8600k-nál ez nem fordulhat elő, max fronline módban ahol nagyon sok a játékos.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     AzertsemJo · 11 hónapja
     Mivel a játék még mindig egy magot használ elsősorban ezért ha az igp-t használod játékra hiába erős az egyszálas teljesítmény. Pont arról van szó hogy akár 100+ fps-t is kiadhat , de mivel nem osztódik a magok közt ezért visszaveszi a magas turbó órajelet alapra amikor eléri a fogyasztási/melegedési limitet a CPU+IGP.
     Ezt mutatja is a videóban. Ezért akarják elosztani a terhelést egyenlően a magok között. Így ez elkerülhető.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Pales · 11 hónapja
      A 8600k esetében a turbó órajel 4,3 GHz az alap pedig 3,6 Ghz. Más esetben tényleg fenn áll amit mondasz, de ebben a konkrét példában szerintem kizárt. Kb 20%-os órajel csökkenés miatt szerintem nem fog 150 fpsről 30-ra csökkeni.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Gsus49 · 11 hónapja
       Pályafüggő amúgy. De a konkrét probléma a bokrok mögött jön elő, főleg ha több is van előttem. Pl. Prokhorovka TD vonalon amikor fél pályányi bokor van előttem eléggé megnehezíti sniperben a célzást, ott annyira leesik az FPS, mintha laggolna. Előbb-utóbb úgyis ráveszem magam egy videókari beszerzésére, de mostanában minden másra kellett a lóvé. Addig meg remélem pozitív irányba megy ez a fejlesztés.

       OFF: Tudom ez nem ide való, de ha már itt tartunk, milyen videókarival lehet ultrán futtatni a játékot? 1050TI elég hozzá?
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Okynawa · 11 hónapja
        A gép amit idén karácsonyra odaadtunk a gyereknek, i5 3570k és 1050ti van. 1920×1080 ban max beállításon volt, élsimítás 2esre visszavéve, elmosódás kikapcsolva, 65-70fps volt, de 55 alá nem ment soha. Az enyém 8600k 1070ti, 2k ultra elmosódás kikapcsolva, minden full, 130-140fps. Néhány szar wg hangolt mappon 115 körül.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Orin_95 · 11 hónapja
        Azzal nem lesz mindig 60 fps fölötti értéked ultrán. Pár pályán néha még a 1060 6 GB is alámegy sajnos :/ Érdemes lehet körbenézned AMD oldalon is. Kedvezőbb áron találsz 1060-hoz mérhető teljesítményű kártyát. (pl: https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1060-6GB-vs-AMD-RX-580/3639vs3923)
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 11 hónapja
  Gondolom az a 30%-os játékosszám csökkenés azért volt mert elmentek azok a régi játékosok akiknek tele volt a f***a amiért a wot nem használja ki a többmagos processzorokat.
  Valamit lépni kellett ennek a problémának az ügyében.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HUNterRichie · 11 hónapja
   Igen, igen, ez a WOT fő nagy baja. A játékélmény, szép lassan, abszolút zérushoz kúszása az nem befolyásolt senkit...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ttocra · 11 hónapja
    Régebben elvakultan játszottam, nem érdekelt, hogy szar is lehet a játék. Az utóbbi időben kb a csaták 40%-át élvezem, a többi elmegy vagy értékelhetetlen kategória.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kriminalis · 11 hónapja
   Igen, nyilván ez miatt mentek el.

KERES
© 2019 WOTINFO. Minden jog fenntartva.