Jelenleg

26
látogatónk van

2018. augusztus 2. 06:48

1.1 - Érkeznek a lengyelek

(19 szavazat)
53 hozzászólás

Az idei évre két új nemzet érkezését is ígérte a Wargaming: az olaszokét és a lengyelekét. Az olasz tankok már bekerültek a játékba, így itt az ideje, hogy a lengyelek is kigördülhessenek végre mindenkinél a csataterekre. A lengyel ág klasszikusnak mondható a tekintetben, hogy könnyű tankokkal kezdődik, majd a közepes tierekben közepes tankokra vált, és végül nehéz tankok várnak minket a legfelsőbb szinteken.

Lengyelország volt a következő logikus lépés, mint nemzet, de miért is? Ez az ország mindkét világháborúban keleti és nyugati bejáratként szerepelt és mindenképp szeretnének tisztelegni az ottani emberek ezen nem egyszerű konfliktusok során mutatott bátorsága felett. És végül, mert a lengyel közösség a legnagyobb az európai szerveren. De elég a szövegelésből, nézzük a tankokat!

Alacsony tierek - Tier I-IV

A bevezető gépeket a 30-as 40-es évek vezető lengyel tankgyártói által épített tankok közül válogatták ki. Ezek tulajdonságai hasonlóak a többi nemzet ilyen szintű tankjaiéhoz: gyors és dinamikus, vékony páncéllal rendelkező tankok. Az alacsony tierű lengyelek egyik megkülönböztető tulajdonsága azonban, hogy alfa sebzésük kissé meg van növelve.

4TP - Tier I

A híres Vickers Carden Loyd alapján épült, több mint 4 tonnás tank, mely egy 85 lóerős motorral van felszerelve.

7TP - Tier II

A brit befolyás folytatódik Tier II-ben is, a tank designja a Vickers Mk. E által lerakott evolúciós ösvényen haladt tovább. Tovább jutott mint kistestvére, bár a gyártósorról legördülő tankok száma így sem haladta meg a 150-et.

10TP és 14TP - Tier III és IV

A III-as és IV-es tank igencsak hasonló könnyű tankok, már-már testévereknek is tekinthetőek. A 10TP-ből prototípus készült, melyet sikeresen teszteltek is 1938-39-ben, de a II. Világháború kitörésekor a projekt leállt, a prototípus pedig megsemmisült.

Hasonló történet (és sors) jutott a 14TP-nek is. A munkálatokat 1939 elején a megfelelő motor hiánya késleltette, végül a tankból soha nem készült prototípus sem, a német invázió miatt.

Közepes tierek - Tier V-VII

A könnyű és a top tierben lévő nehéz tankok közti átmenetet olyan közepes tankok reprezentálják, melyeknek igencsak eltérhetnek egymástól a játékmenet és a csatában betöltött szerepkörük szempontjából. A következőképp kategorizálhatjuk őket:

  • Tier V: Könnyű-közepes hibrid
  • Tier VI: Közepes tank nehéz páncélba bújtatva
  • Tier VII: Közepes-nehéz hibrid

25TP KSUST II - Tier V

A tank koncepciója 1937-ben lett kifejlesztve és ezt a Tier V-ös tankot már nagyon régóta várja a lengyel közösség. A 20/25TP az egyik legkeresettebbek modellek voltak az újkori történelemben, így a lengyel közösség tagjai (is) alig várják már hogy a virtuális csatatereken is találkozhassanak a 25TP-vel és kipróbálhassák azt. A tank az alacsonyabb tierű lengyelek közül fejlődött fel a 75 mm-es ágyújával, ami 135 HP-s alfa sebzésre lesz képes.

40TP Habicha és 45TP Habicha - Tier VI-VII

Elértünk Edward Habich egy koncepciójának két inkarnációjához. Mindkét tank a tehetséges lengyel mérnök ötletei alapján kelt életre és lett ötvözve a kortárs német és szovjet formatervezés legjobb részeivel. Míg a szovjetektől a döntött páncélzatot, addig a németektől a kompakt tornyot és jelentős tűzerőt tette magáévá. A magas tázerő egyébként a Tier VI+ lengyel tankok egy közös jellemzője.

Top tierek - Tier VIII-X

Mivel sosem készültek top tierű lengyel tankok, ezért a tervezőasztalokig kellett visszamenni és megtalálni azon egyedi tankokat az irattárakban, melyeket most életre kelthetnek a csatatereken is. A három projekt, végzős mérnökök tézis projektjei voltak.

53TP Markowskiego

A Tier VIII-as tank leginkább egy átmenetnek, áthidalásnak tekinthető a közepes és nehéz tankok közt. Ez egy viszonylag nehéz, de méretében terjedelmes tank, 105-ös és 122 mm-es ágyúkkal. Emellett egy puhább tanktestre szerelt kemény torony jellemzi még tankot.

50TP Tyszkiewicza

A IX-es képviselő magas alfa sebzését egy 130 mm-es ágyú biztosítja. Összességében nagy pusztítóerővel és jó páncélzattal rendelkezik, de csúcssebessége erősen árnyalja előbbi két tulajdonságát.

60TP Lewandowskiego

Első ránézésre azt hitetnénk, hogy ez egy szovjet tank. 152 mm-es ágyúval van felszerelve, mely 250 mm-es átütéssel rendelkezik, ami nem sok, viszont ha jól célzunk, akkor a 750-es alfa sebzés azért teszi majd a dolgát. Az ágyú süllyedése sem rossz, -8 fok. Ez a behemót természeténél fogva is egy IS-4 és E 100 hibridnek tekinthető. Összefoglalva: Egy jól páncélozott, lassú újratöltéssel rendelkező tank, mely kiválóan alkalmas lehet az ellenséges védelem megtörésére.

A fejlesztési fa



















Utoljára frissítve: 2018. augusztus 2. 08:52

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Exami
    • Tankos
    · 5 éve
    A tier6-tier7-ben én is látok fantáziát, odáig felküzdöm majd magam.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    DaisetsuHUN
    • Tankos
    · 5 éve
    Én kipróbálom majd ezt az ágat, mert nagyon érdekel

    A magyar tankokra reagálva, a 10-es tierű tankunk már valószínűleg meg van. Egy Angliában élő magyar mérnök - asszem 50-es évekbeli - fejlesztésére talált rá az egyik lelkes, magyar WG ,,tanácsadó". Szóval csak a VIII és a IX hiányzik.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsikatoma
    • Tankos
    · 5 éve
    Lehet hogy hülyeséget másoltam be a wikiről előzöleg,de több oldalon is írták azokat az infokat az E100ról. Pl http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/30010-e-series-and-other-german-heavy-tanks/
    Ha hülyeség az infó,akkor sorry ☺
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kicsicsuvi
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="GoldMalac"]"Nem vágom, hogy hol zárja ki a jó társaságot és hangulatot a minőségi játék, de aki ezt állítja az nem nagyon járt még jobb csapatban... azok szoktak görcsösséget feltételezni akiknek az eredmény amúgy nem jön, kvázi picit megkérdőjelezem a képet amit festettél magadról, ha megengeded. (A klanunk magjából jópáran szemelyes barataim, akikkel kulfoldi kirandulason is voltunk... jo hangulat, baráti tarsasag es jatekelmeny )
    ...
    Mindenki szeretne sikeres lenni és nyerni, nem kell ez a duma a hangulatrol es a baratsagrol, mert az nem eredmeny függő es plane nem zarja ki a top klanokban ennek meglétetet, csak az oda bekerulni nem tudók egy resze szeretné ezt hinni, nyugtatva ezzel magat: nem is akarok en oda bejutni pfejj elitista bekepzelt bunkók akik mind utaljak meg egymast is LOL"[/quote]

    Na, akkor még egy próba, hátha most átmegy:
    Tényleg, értem, én is ismerem többeteket, vannak, akiket személyesen is, és biztos vagyok benne, hogy a társaság túlnyomó többsége jófej, ezzel nem is vitatkoztam. De azt meg ne tagadd, hogy nálatok is vannak kretének, engem meg soha nem a játék, hanem az idióták tudtak csak felhúzni. Tuti, hogy vannak kisebb klikkek, ahol maradéktalanul csak normális emberek vannak, de  nem mindig tudod megválogatni, hogy kikkel legyél egy csapatban. Nekem meg ahhoz semmi kedvem, hogy munka után olyanokkal töltsem a szabadidőmet, akiket ki nem állhatok.


    [quote]"Bukó szériát senki sem szereti és mindenki dühöng rajta. Lasd dühöngő topic. A kulonbseg max abban rejlik, hogy egy jobb jatekos nem fogja ezt valami földöntúli csodára max elengedi aznap a jatekot mert felismeri, hogy nem.tud ugy figyelni, faradt stb... ismet egy picit hamiskas kepet latok lefestve, ami persze leírva aranyos meg minden csak nem valós ....."[/quote]
    Ugyanúgy láttam már dühöngeni lilát is mint pirosat, lilából nyilván kevesebbet, de a létszámuk is sokkal kevesebb. Hadd ne linkeljek már youtube-videókat őrjöngő lila magyar fc-ről... A különbséget én inkább abban látom piros és lila között, hogy a piros összeesküvés-elméleteket gyárt, a lila meg a wg-t szidja gold ammom, artyk, meg derp gunok miatt.



    [quote]"Meg valamit nem art elfelejteni. Ez egy online pvp jatek, ami a legnehezebb kategoria. Talan lehet nem itt kellene megtekinteni a tigris pancelost ahogy a lovedeke fodrot ver a vizbe mert a maradek 14 jatekostarsaval igencsak kibaszik kozben es lehet nincs ra szuksegunk."[/quote]
    Ha jól emlékszem, nem egyszer láttalak téged 1 vs 29-ként hivatkozni a random csatákra, és ezzel tökéletesen egyetértek. A randomban ugyanúgy összekerülhetsz fame-essel meg 6 évessel, ezt el kell fogadni, ha nem tetszik, ott a millió valódi kompetitív játékmód, a ranked, cw, advance, sh, esl, vagy akár csapatozás is, ahol többé-kevésbé tudod befolyásolni, kikkel leszel egy csapatban, de jó eséllyel senki nem a víz fodrozódását fogja figyelni. De ezen rugózni, hogy a random tele van olyanokkal, akiknek ez nem egy kompetitív játék, teljesen fölösleges, igazi szélmalomharc.



    [quote]"Amugy 2.5k.recent nem biztos, hogy eleg lenne hozzank bocsi (bár a mostani inseges nyári idoszakban engedékenyebbek a toborzók, kell az aktiv player)"[/quote]
    Légyszi olvasd el még egyszer amit írtam... Van már pár 3k wn8 fölötti tizesem is, ha kicsit jobban ráfeküdnék, 1-2 hét alatt a recentem is ott lenne, ha érdekelne.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    YelloWarrior
    • Tankos
    · 5 éve
    Edward Habich. aki 1909-ben halt meg biztos sokat tett hozzá az említett tank terveihez
    Ész megáll....
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 5 éve
      [quote name="YelloWarrior"]Edward Habich. aki 1909-ben halt meg biztos sokat tett hozzá az említett tank terveihez
      Ész megáll....[/quote]
      Rossz embert néztél! ,)

      https://pl.wikipedia.org/wiki/Edward_Habich
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tankos.
    • Tankos
    · 5 éve
    Meg vagyok lepődve az új oldal miatt....... :0
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 5 éve
    Nem vágom, hogy hol zárja ki a jó társaságot és hangulatot a minőségi játék, de aki ezt állítja az nem nagyon járt még jobb csapatban... azok szoktak görcsösséget feltételezni akiknek az eredmény amúgy nem jön, kvázi picit megkérdőjelezem a képet amit festettél magadról, ha megengeded. (A klanunk magjából jópáran szemelyes barataim, akikkel kulfoldi kirandulason is voltunk... jo hangulat, baráti tarsasag es jatekelmeny )

    Bukó szériát senki sem szereti és mindenki dühöng rajta. Lasd dühöngő topic. A kulonbseg max abban rejlik, hogy egy jobb jatekos nem fogja ezt valami földöntúli csodára max elengedi aznap a jatekot mert felismeri, hogy nem.tud ugy figyelni, faradt stb... ismet egy picit hamiskas kepet latok lefestve, ami persze leírva aranyos meg minden csak nem valós .....

    Meg valamit nem art elfelejteni. Ez egy online pvp jatek, ami a legnehezebb kategoria. Talan lehet nem itt kellene megtekinteni a tigris pancelost ahogy a lovedeke fodrot ver a vizbe mert a maradek 14 jatekostarsaval igencsak kibaszik kozben es lehet nincs ra szuksegunk. Ez a fajta jatekelmeny kereses maradjon meg a szgep ellen jatszhato jatekok privilegiuma. Amugy az ilyen "jatekosokat" a csataban nem az unikum jatekosok szoktak lebotozni es elkuldeni a fenebe hanem az altalad emlitett es szinnel megjelolt sargak akik szinten nem toleraljak a sikertelenseget max itt, altalad leirva hangzik szepen ez az erősen idealizalt, roppantul hamiskás kép.

    Mindenki szeretne sikeres lenni és nyerni, nem kell ez a duma a hangulatrol es a baratsagrol, mert az nem eredmeny függő es plane nem zarja ki a top klanokban ennek meglétetet, csak az oda bekerulni nem tudók egy resze szeretné ezt hinni, nyugtatva ezzel magat: nem is akarok en oda bejutni pfejj elitista bekepzelt bunkók akik mind utaljak meg egymast is LOL.

    Amugy 2.5k.recent nem biztos, hogy eleg lenne hozzank bocsi (bár a mostani inseges nyári idoszakban engedékenyebbek a toborzók, kell az aktiv player)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kicsicsuvi
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="GoldMalac"]persze van egy rakás botgyüjtő klán ahol nincs elvárás csak játékélmény és a jó baráti társaság. viszont ha megnézzük mire kell egy klán: CW, TB, SH, Kampány akkor az elvárás nélkül összekukázott hasznavehetetlen társulat az előbb emlitett eseményeken nem lesz eredményes. Eredmény nélkül értelmetlen klánozni, a randomra pedig nem kell klán.magától jön nem játszol érte... ha jó vagy jó lesz ha ügyetlen vagy akkor nem lesz jó és marad a "játékélmény" [/quote]

    Nem mindenkinek az a cél, hogy eredményes legyen. Az oké, hogy neked arra kell a klán hogy eredményes legyél, de a játékosok túlnyomó többségének nem.

    Ha kicsit megerőltetem magam, a statjaim alapján simán beférnék bármelyik magyar, és kb a top 5 kivételével bármelyik európai top klánba - bőven jártam 3k fölött recenttel, most épp nekem nem igazán fekvő tankokat húzok, így van 2,5k az elmúlt 30 napból. De ezerszer inkább fogok sárga-zöld normális emberekkel küzdeni az 50%-os winrate-ért, mint hogy 16 éves, önmaguktól teljesen elszállt gyökerekkel legyen 90%-om. Semmi kedvem ahhoz az elitizmushoz, meg azokhoz a f.szokhoz, akik minden top klánban ott vannak. Persze, tudom, hogy a triggben is van egy csomó jó arc, jópárat ismerek is - és persze egy csomó olyat is, akinek már a neve hallatán menekülni támad kedvem.

    Nem, abszolút nem arra kell nekem (meg persze egy csomó más embernek) a klán, hogy eredményes legyek. Arra kéne, hogy normális közösségben jól érezzem magam, ha meg van mellé eredmény, az egy tök jó bónusz. De ettől még teljesen lehet értelmesen klánozni, sh-zgatni, cw-zgetni egy szerény eredményekkel bíró klánnal is, ha van ott egy olyan társaság, amit szeret a ember.

    [quote name="GoldMalac"] játékélményt nem igazán értem ha valaki béna.. márpedig piros stat azt mutatja, hogy csatánként 1 sebző lövést sem tud bevinni. na ez baromi nagy élmény lehet.... azoknak az érvelése ez akik nem tudnak játszani és azt mondják én az élményért játszom nem érdekel a stat. Ezzel az az egy hiba van, hogy a stat magától jön nem játszol érte... ha jó vagy jó lesz ha ügyetlen vagy akkor nem lesz jó és marad a "játékélmény" [/quote]

    Ne akard már légyszi mindenáron megmondani a másiknak, hogy miért élvezze a játékot. Ismerek olyan srácot, akinek tök nagy élmény, ha a tigrisével egyet lő minden meccsen, ez van, ezt ő élvezi. Ettől még lehet neki is ugyanakkora a játékélmény mint neked, sőt, ő komoly pénzt tennék rá, hogy ő sokkal kevesebbet idegeskedik egy 10-es bukó szérián, mint az unicumok 90%-a. Nem feltétlenül mindenki kompetitív szinten akarja felfogni ezt a játékot... Te a wotot egy tankos köntösbe bújtatott kompetitív arénaharcnak látod, ez alapján is határozod meg az eredményességet, de ezzel nem mindenki van így. Van, aki ezt egy gyűjtögetős játéknak fogja fel, és az a célja, hogy minél több második világháborús német tankban gyönyörködhessen a garázsában, van, akinek ez egy meló utáni lövöldözgetés a haverokkal, meg biztos van még egy csomó más játékos, akinek a wot nem egy kompetitív játék. És ez így van rendjén, senkinek nincs itt meghatározva, hogy feltétlenül mit akarjon elérni, mitől legyen boldog.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 5 éve
    A "POKOLBA" minden új nemzet tank ágával, én szeretnék egy vatikáni ágat!

    [img][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/08/02/122avOOXv5_460s.jpg[/img] ([url]http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=122avOOXv5_460s.jpg[/url])[/img]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    matyiabagoly
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="D4mn3d"][quote name="matyiabagoly"]BTW Jurí Pasolok (a WG saját történésze) van megjelölve forrásként a wikipédián.[/quote]
    Az E-sorozat oldalán, ahonnan ezt az idézetet másolta be, nincs megemlítve forrásként a jó öreg Yuri.

    [url]https://hu.wikipedia.org/wiki/E-sorozat[/url][/quote]
    Egész pontosan: A magyar wikipédia az angol wikipédia cikkre hivatkozik, ami egy angol cikkre hivatkozik, ami Yuri orosz nyelvű cikkéből lett fordítva.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.