Jelenleg

34
látogatónk van

2016. november 29. 08:57

Fejlesztői hírrepeszek #233 - Fair play politika, kérdések és válaszok

(8 szavazat)
22 hozzászólás

A kérdések-válaszok egy Reddit gyűjtésből származnak, ahol is MeatheadMilitia válaszolt néhány a témát érintő kérdésre. Ne feledjétek, hogy a WG Unfair politikája már ugyanaz minden szerveren, tehát ami az RU szerveren illegális, az az EU és US szerveren is annak számít:

  • Egy olyan MOD, mely képessé tesz egy olyan célpont rögzítésére a célkeresztben ami nincs kiemelve, illegális?
  • Erre most csaló MOD-ként tekintünk.
  • Miért nem szabadultok meg az összes MOD-tól?
  • Mert mi szeretjük a MOD-okat, csak van köztük olyan is, ami tisztességtelen előnyhöz juttatja használóját a többi játékossal szemben. Emiatt fogunk funkcionalitás szintjén beszélni az egyes MOD-okról és nem konkrét neveket említeni.
  • A WG kitilthat engem minden indoklás vagy bizonyíték nélkül? (itt a kérdező főként arra gondol, hogy a ha a kitiltottak meg szeretnék tudni hogy pontosan miért kaptak bant, megtudhatják-e)
  • Mikor valaki csalás használata miatt banolunk, beleírjuk az üzenetbe, hogy egy tiltott játék funkció használata miatt tiltottuk ki. Azonban nem bocsátkozunk további részletekbe, pl. azt sem mondjuk meg hogy pontosan mely funkciót detektáltuk nála, mert nem akarjuk a detektálási módszerünk működésének semmilyen metódusát felfedni ezáltal. Ez valójában egy bevett eljárás a játékiparban, pl. a Valve Anti-Cheat System (VAC) is hasonló módon működik.
  • Miért nem banoljátok egyből véglegesen a csaló MOD-ok használóit?
  • Akarunk adni egy lehetőséget mindenkinek, hogy kijavítsa a dolgait és tisztán folytathassa a játékot.
  • Mikor kezd el a csaló detektor működni?
  • Már elindult és jelenleg is fut.
  • A figyelmeztető/ban pontok törlődnek majd valaha is egy fiókról?
  • Egy dobása van mindenkinek, utána kiesnek a játékból. Az első alkalommal egy 7 napos figyelmeztető kitiltást kapnak az érintettek, a következő alkalommal viszont már véglegesen elbúcsúzunk tőlük.
  • A Battle Assistant Artillery MOD (izometrikusba arty nézet) még mindig egy a WG által elfogadott MOD?
  • Igen, még mindig minden rendben van vele.
  • Mi a helyzet azokkal a funkciókkal, melyek ingame kiszámolják és megjelenítik az álcázási és felderítési értékeket? (egy MOD, mely feleslegessé teszi a játékmechanizmus felderítési rendszerének mélyebb ismeretét)
  • Ezek jelenleg vizsgálat alatt vannak.
  • Használhatunk olyan MOD-ot mely megváltoztatja a kilőtt tankok színét?
  • Igen, használhattok olyan MOD-ot, mely megváltoztatja a kilőtt tankok színét.
  • Használhatunk olyan MOD-ot, mellyel nagyobb mértékben ki/fel zoomolhatunk?
  • Igen, használhattok olyan MOD-ot, mely lehetővé teszi a nagyobb kizoomolást a tankotoktól.
  • A töltési idő visszaszámláló kijelző illegális?
  • Igen.
Utoljára frissítve: 2016. november 29. 09:54

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 7 éve
    [quote name="Sics"]Tiberius: abban igazságod van, hogy az XP (és kredit) osztást igazságosabbá, egyéni teljesítménytől függőbbé kéne tenni. ( Nevetséges, hogy ha berakja valaki a tankját a csatába és ott marad a kezdőkörben, vagy zéró sebzéssel és zéró spottal zár, akkor kreditben is plusszal zárhat, sőt még XP-t is kap.)
    [quote name="Tiberius_88"]jobb örülnék annak, ha a vesztes csapat első 5 legjobb alap xp-t szerző játékosa ugyanúgy lenne díjazva mintha nyertek volna, mert idegesitő mikor lesebzed lepattintod a saját hp-dat hevivel, ha nem többet. ki lősz 4-et és az ellenfél első halottja majdnem több jutalmat kap mint te. Vagy 6os lightal jobb vagy mint az oöszes toptier ödönke együttvéve és kiszúrják a szemed 2 xp-vel.... habár éppenséggel nem a 6os lightnak kellene meccset lehozni de ott a 8 spottolt jármű csak mindenki lemingelt a folyóba meg ilyenek.... .... és ne gyertek a "hősiesvédekezéssel" vagy a "vegyél prémiumot"tal...[/quote]

    Ez jó gondolat. Némiképp kompenzálná az el..rt mm okozta frusztrációt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sics
    • Tankos
    · 7 éve
    Tiberius: abban igazságod van, hogy az XP (és kredit) osztást igazságosabbá, egyéni teljesítménytől függőbbé kéne tenni. ( Nevetséges, hogy ha berakja valaki a tankját a csatába és ott marad a kezdőkörben, vagy zéró sebzéssel és zéró spottal zár, akkor kreditben is plusszal zárhat, sőt még XP-t is kap.)

    Az viszont hülyeség hogy most inaktív accokat bannoltak volna - a magyar és orosz fórumok is tele vannak sírva kitiltott játékosokkal... ráadásul úgy tűnik sokan a sírók közül XVM töltésszámlálóval buktak meg.

    ( Ami engem zavar az az, hogy tudomásom van olyanokról, akik használnak tiltott modot (és nem valami kifinomult exe alapú valamit) és mégis játékban vannak... nem rájuk vagyok kiakadva, hanem a WG-re hogy pontos legyek.)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tiberius_88
    • Tankos
    · 7 éve
    jobb örülnék annak, ha a vesztes csapat első 5 legjobb alap xp-t szerző játékosa ugyanúgy lenne díjazva mintha nyertek volna, mert idegesitő mikor lesebzed lepattintod a saját hp-dat hevivel, ha nem többet. ki lősz 4-et és az ellenfél első halottja majdnem több jutalmat kap mint te. Vagy 6os lightal jobb vagy mint az oöszes toptier ödönke együttvéve és kiszúrják a szemed 2 xp-vel.... habár éppenséggel nem a 6os lightnak kellene meccset lehozni de ott a 8 spottolt jármű csak mindenki lemingelt a folyóba meg ilyenek.... .... és ne gyertek a "hősiesvédekezéssel" vagy a "vegyél prémiumot"tal....

    ez a BAN-olás meg nemtudom, a rég nem játszott acc-okat lebannolták azt kész.... wg nem harap abba a kézbe ami eteti ha fogalmazhatok így. De mivel én modmentesen tolom nincs félnivaló,
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    lordmiky
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="kvantumfizikus"]
    Ezt mondták valóban, de én úgy értelmeztem, hogy figyelmeztetni fogják játék belépéskor, hogy pozitív tesztje lett, de itt semmi sincsen. Ugyanúgy száguldoznak az aimbotos férgek a pályán zsinór ammorackot osztva :cry2:

    Úgy is lehetett értelmezni, hogy az a 7 napos ban a türelmi idő.

    [/quote]

    A türelmi idő az adatgyűjtési szakasz ("amig nem tudok biztosat nem lépek")

    A figyelmeztetés és a 7 napos ban már a következmény
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    kvantumfizikus
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="lordmiky"]
    Ha a csaló detektor működik, adatokat gyűjt.... Ha jól emlékszem valamelyik hirrepeszben azt mondták (lusta vok visszakeresni, bocs), hogy lesz némi "türelmi idő", amig a játékosok eltüntethetik a csaló modokat.
    Ha müxik a detektor, akkor most van a "türelmi idő" [/quote]

    Ezt mondták valóban, de én úgy értelmeztem, hogy figyelmeztetni fogják játék belépéskor, hogy pozitív tesztje lett, de itt semmi sincsen. Ugyanúgy száguldoznak az aimbotos férgek a pályán zsinór ammorackot osztva :cry2:

    Úgy is lehetett értelmezni, hogy az a 7 napos ban a türelmi idő.

    [quote name="Proxima_hun"]"Mi a helyzet azokkal a funkciókkal, melyek ingame kiszámolják és megjelenítik az álcázási és felderítési értékeket? (egy MOD, mely feleslegessé teszi a játékmechanizmus felderítési rendszerének mélyebb ismeretét)"
    1. Nem is tudtam, hogy ilyen van :O
    2. Nem is értem miért kell vizsgálni, szerintem olyan ban mint ide Makó[/quote]

    Egyébként pont az az értelme, hogy nem sorolják fel a cheatek nevét, hogy ne vonják fel rá a figyelmet. Hidd el nekem, van olyan cheat, amiről fogalmad sincs hogy létezik. Én is csak azért tudtam meg, mert haverom használta és gyakran megesik az emberrel, hogy égő vágyat érez használata iránt. Ettől kímél meg a WG. Nagyon helyesen ! :shaking:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sics
    • Tankos
    · 7 éve
    Bazsi, a francnak van kedve mindennek egyesével utána nézni, de..

    mondjuk nézd meg mit mondanak itten a játék közbeni modul stb mutogató skinekről: hogy csak a garázsban működők lesznek szeretve, a csata közben ilyent mutató megy majd a tiltott modok közé.

    http://worldoftanks.eu/en/news/pc-browser/46/fair_play_policy/

    Most meg az ilyen skinek az engedélyezett modok közt virítanak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Zedetu
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Sics"]Én annak nagyon örülök, hogy ha végre kibannolják a csalókat.[/quote]

    Azt nem tudja vki véletlen, hogy azokat akik BOT-ok, vagy el sem indulnak a csatába (mert akkora lámák), azokkal nem
    terveznek/csinálnak vmit??
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    blslas
    • Tankos
    · 7 éve
    Hi !
    Sics. Én a mod nevére vagyok kiváncsi.

    [quote name="Sics"]Üdv!

    blslas:
    "Egy olyan MOD, mely képessé tesz egy olyan célpont rögzítésére a célkeresztben ami nincs kiemelve, illegális?
    Erre most csaló MOD-ként tekintünk."

    ... ha egyszer így szóról szóra odaírták a cikbbe...

    Pár hete, egy hónapja döntött úgy a WG hogy ezt a modot a szürke zónából(*) a tiltottak közé helyezi.

    (*: azért "szürke zóna", mert USA és SEA szerveren ez korábban egyértelműen az ottani support által engedélyezet mod volt, RU és EU szerver supportja viszont nem szerette... Külön szépsége volt a dolognak, hogy számos komolyabb modpack-ban benne volt, hisz a már említett szerverek játékosközössége elvárta ezt a modpackoktól.. így viszont az EU-ban is erősen terjedt, hisz ott volt a népszerű modpackpokban ... a support meg ugye inkább csak vakarta a fejét és sosem cselekedett)

    Bazsi, a kilőtt tankokat színező modok helyzete változott... ezek pár hete még illegálisak voltak. Meg nézd meg, hogy a zoom-out-ról is a fairplay policy megszületésekor azt mondták hogy nyista, most meg okés...

    Ami még meglepőbb számomra, az a gun direction jelző megengedése... ennek is változott a státusza az első elképzelésükhöz képest. ( És ez a mod szerintem komolyabb előnyt ad, mint egynémely a WG által most illegálisnak besorolt mod. )[/quote]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    lordmiky
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="kvantumfizikus"]
    Hát akkor elég gyengén fut, mert tele van jelenleg is az említetteknél komolyan cheater modokkal játszókkal a játék. Kimi félékre gondolok, meg pespiFC-kre is.[/quote]

    Ha a csaló detektor működik, adatokat gyűjt.... Ha jól emlékszem valamelyik hirrepeszben azt mondták (lusta vok visszakeresni, bocs), hogy lesz némi "türelmi idő", amig a játékosok eltüntethetik a csaló modokat.
    Ha müxik a detektor, akkor most van a "türelmi idő"
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Proxima_hun
    • Tankos
    · 7 éve
    "Mi a helyzet azokkal a funkciókkal, melyek ingame kiszámolják és megjelenítik az álcázási és felderítési értékeket? (egy MOD, mely feleslegessé teszi a játékmechanizmus felderítési rendszerének mélyebb ismeretét)"
    1. Nem is tudtam, hogy ilyen van :O
    2. Nem is értem miért kell vizsgálni, szerintem olyan ban mint ide Makó
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.