Jelenleg

33
látogatónk van

2016. július 6. 09:03

Sandbox: Az új szerepkörök leírása

(17 szavazat)
131 hozzászólás

Szerepkör rendszer - Háttér

Jelenleg több mint 400 jármű van a játékban, öt elkülöníthető osztályba sorolva: SPG, TD, HT, MT, LT. Azonban ugyanazon osztályon belül lehetnek egészen eltérő járművek is: pl. a Maus és az AMX 50b is nehéz tank, az E 50M és a TVP 50/51 is közepes, ahogy a Grille 15 és az E4 is egy osztály tagja, stb. Ezek a járművek jelentősen eltérnek egymástól a csatákban betöltött taktikai szerepüket és alkalmazásukat tekintve, minek eredményeként a játékosoknak olykor nehézkes lehet kiválasztani azt a járművet ami igazán érdekelheti őket, illetve hogy azzal hogyan is kell játszani végeredményben. Ezen probléma feloldására fókuszálnak jelenleg a Sandbox szerveren végrehajtott tesztelések során.

A hosszú távú cél a SB szerveren a szerepkörök rendszerének tesztelésével kapcsolatban, hogy létrehozzanak egy olyan rendszert mely biztosítja a kölcsönhatást az eltérő tank szerepkörök közt a csatákban. 

Szerepkör rendszer - Az új szerepkörök nevesítve

Az új rendszerben 7 eltérő szerepkört terveznek létrehozni, a hibrid járművekkel egyetemben (olyan tankokkal melyek két szerepkört is betölthetnek). A hibridek úgy lesznek kialakítva, hogy egy adott szerepkörhöz tartozó hatékonyságuk korlátozott lesz, ebből viszont kettő is lesz ugye.

A lovasság

A lovasságot többnyire a közepes tankok képviselik majd - a mobilis és viszonylag páncélozott járművek. Fő vonásaik a jó manőverezhetőség és stabilizáció, valamint a szűkített (nem fullos) látótáv lesz és olyanra tervezik őket, hogy képesek legyenek a gyors csapat áttörésekre, illetve a lassú, erősen páncélozott tankok közelharci flankelésére. Tipikus képviselői a lovasságnak a szovjet és kínai magas tierű közepes tankok. Jelenleg a SB-on a lovasságot a következő tankok alkotják: T-62A, E-50 Ausf. M, Object 140, Object 430, 121.

Tűztámogató tankok

Egy tipikus tűztámogató tank fő jellemzői a jó látótáv, a hatékony fegyverzet és a megfelelő mobilitás. Emellett ezen tankok nem rendelkeznek majd túl hatékony páncélzattal. Fő céljuk hogy a második sorból harcolva osszanak ki sebzést, a közelharc nem az ő világuk lesz. A tűztámogató tankok közé a SB-on jelenleg a következő tankok tartoznak: AMX 50 B, M48A1 Patton, Leopard 1, T57 Heavy Tank, Bat.-Châtillon 25 t, AMX 30 B, FV4005 Stage II, Centurion Action X, TVP T 50/51 és STB-1.

Lesből támadó tankok

A lesből támadó szerepkör legjellemzőbb résztvevői a páncélvadászok, játékmenetük alapjait a jó álcaérték és a fedezékből történő tüzelés jelentik. Ez egy igen nehezen játszható osztály, mely olyan tapasztalt játékosokat igényel majd, akik képesek egyszerre több tényezőt is folyamatosan figyelni és figyelembe venni. A jó lopakodási képesség mellett a nagy tűzerő és jó átütés lesz még jellemzője ezen tankoknak. Ilyen tankok pl. a Grille 15 és az Object 268.

Felderítők

A felderítőket a könnyű tankok képviselik a játékban. Ezek a tankok rendelkeznek a legjobb látótávval és mobilitással is. Ezen osztály végső megvalósításán még folynak a tárgyalások és a munkálatok. Képviselőik olyan tankok, mint: T-54 ltwt, RU 251 és T49.

Támadó tankok

A támadó tankokat a jó frontpáncélzattal rendelkező, mozgékonyabb nehéz tankok alkotják majd, melyek a csapat fő csapásmérő erejét képviselik majd. Ezek tankok ágyúi közepes és kis távolságokon lesznek igazán hatékonyak és jó tűzgyorsasággal, átütéssel és alfával rendelkeznek majd, a stabilizációval és pontossággal viszont hadilábon állnak majd. Ezek tankok fő célja egy kulcsterület kontroll alatt tartása, megtartása és a támadás megindítása lesz majd. Tipikus képviselői: Т110Е5, IS-7, Т110Е4, 113.

Rettenthetetlenek

Lassú és rosszul manőverezhető, de jól páncélozott és rengeteg hp-val rendelkező tankok. A csapat pajzsát kell majd alkossák, akár lövéseket felvéve a csapattársak elől is. Ezek a tankok a legalkalmasabbak arra hogy áttoljanak egy vonalat/oldalt, fedezzék a csapattársakat (önmagukkal) vagy megvédjenek egy-egy kulcspozíciót. Ilyen tankok például: Е 100, Т110Е3, IS-4, Jagdpanzer E 100, Maus, Type 5 Heavy.

Tüzérség

Képviselői az újraegyensúlyozott SPG osztály tagjai. A SB-on ezen osztály résztvevői teljesen új szerepkört kaptak: Az egy tankba bevitt nagy sebzés helyett most inkább mára csapatmunkára kell támaszkodniuk. Az ellenfelet elkábítva csökkenthetik azok harci hatékonyságát, ezáltal is segítve, előnyhöz juttatva a csapattársakat. Mindazonáltal sebzési képességük továbbra is megmaradt és nagyobb körben lesznek majd képesek károkat okozni, akár több tanknak is.

Utoljára frissítve: 2016. július 6. 10:06

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    laciqwer1
    • Tankos
    · 7 éve
    lesz olyan opcio , hogy a gold löszert kiszedik sb-n 1 patch diejére legalább,
    persze tudom vannak ocska szar hulladékok , azokal nem kell játszani, a többi életképes marad és téynleg a közel harc kerül csatába és nem 300m-röl lönek a medek, heat és apcr-el már a hocipöm teli, hogy mindenki goldal lö egy 8-as heavy-t , kész vicc.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    TJTJ
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="treffhetes10"]Csak azt szerettem volna volna a magam Bëlga módján ( ;-) ) mondani, hogy mindegy milyen pályát csinál a wg, szinte biztos hogy legalább egy tankosztály nyavalyogni fog miatta.[/quote]

    Ez valahogy úgy működik, hogy a legtöbbet mindig egy bizonyos játékos típus sír, gondolom te is gyakran találkozol az észnélkülbeleaközepébeaztánsírok típusú arccal. WOT-os szinten szvsz leginkább, akik nehéztankosnak aposztrofálják magukat, mert ez a kategória tolerálja legjobban ezt a stílust, de nem a végtelenségig.
    Innentől kezdve ördögi a kör. Az érdemi tanácsok helyet a h@lyék sírása kerül túlsúlyba, ennek hatására a játékfejlesztő szétszexualizálja a játékot kiegyensúlyozás címszó alatt, ami miatt a többi játékos panaszkodik usw…
    Aztán csodálkozunk, hogy ott tart a wot ahol, azt meg valahogy mindenki elfelejti, hogy a mostani számára kedvezőtlen jelenség visszavezethető, egy előző számára kedvező, de másnak hátrányos „javításra”.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    rosszpenz
    • VIP
    · 7 éve
    "Tűztámogató tankok
    Egy tipikus tűztámogató tank fő jellemzői a jó látótáv, a hatékony fegyverzet és a megfelelő mobilitás. Emellett ezen tankok nem rendelkeznek majd túl hatékony páncélzattal. Fő céljuk hogy a második sorból harcolva osszanak ki sebzést, a közelharc nem az ő világuk lesz. A tűztámogató tankok közé a SB-on jelenleg a következő tankok tartoznak: AMX 50 B, M48A1 Patton, Leopard 1, T57 Heavy Tank, Bat.-Châtillon 25 t, AMX 30 B, FV4005 Stage II, Centurion Action X, TVP T 50/51 és STB-1."

    Akkor mivel pont a közelharcra akarják kihegyezni a játékmenetet, ezek a tankok mehetnek is rögtön a kukába...


    "Rettenthetetlenek
    Lassú és rosszul manőverezhető, de jól páncélozott és rengeteg hp-val rendelkező tankok. A csapat pajzsát kell majd alkossák, akár lövéseket felvéve a csapattársak elől is. Ezek a tankok a legalkalmasabbak arra hogy áttoljanak egy vonalat/oldalt, fedezzék a csapattársakat (önmagukkal) vagy megvédjenek egy-egy kulcspozíciót. Ilyen tankok például: Е 100, Т110Е3, IS-4, Jagdpanzer E 100, Maus, Type 5 Heavy."

    Na ja, E100: rengeteg 2500HP...
    Amúgy tegnap rápróbáltam Himmelsdorfon a banánra IS7-el full APCR-el. Egy IS4-el feltartottam két Type 5-öt, egy E100-at meg egy JgPzE100-at és sebezetem 6k-t, pattintottam 4k-t. Biztos nagy játékélmény lehetett nekik!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Scheff
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="singes"]
    Te is csinálj vmit! :P

    Szedd össze a lényeges, normákis javaslatokat, aztán küldheted is! :trollol:[/quote]

    Nem tűnik fel nekik, hogy ide feleslegesen írnak wall of texteket? ) Senki olyan nem fogja elolvasni, akinek befolyása lenne a dolgokra. Olyan, mintha rendelni szeretnél egy hambit, de nem az eladónak beszélnél, hanem a meki előtt álló csövesnek. Eredményre fog vezetni?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HUN_Sector
    • Tankos
    · 7 éve
    Volt egy durva álmom. A WG csinált a tankosztályok rebalanszolása után egy tank resetet, hogy mindenki ugyanolyan esélyekkel indulhasson tier I-től.

    Álmomban téptem a hajam, mert még a prém járművek sem maradtak meg.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Varacskos
    • Tankos
    · 7 éve
    Ok legyen becampelsz, szerinted egy álló fv nek vagy is7 nek jobb az álcaértéke mint egy mozgó mednek?Arról nem beszélve hogy mennyivel jobb a spotértéke egy mednek. Hacsak nem felderitő álcahálós távcsöves passzivspotter is7 skillestől arra kihegyezve
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Cyberdine_t800
    • Tankos
    · 7 éve
    Azért írtam"kihegyezem a helyzetet"!!!Melyik ruszki med táras?Melyik heavy e100?A wn8-t meg nem véletlenül írtam 1600-nak/szerintem itt már elvárható,hogy a heavykkel nem mennek ki a nyílt mezőre,nyilvánvaló ostobaságokat a medek sem követnek el/Szerintem a városit hozzák a heavyk,a nyílt pályán meg be campelnek/szerintem bármelyiken be tudnak/és döntetlen,de mondjuk,hogy lehozzák a medek...lehet csak nekem nem egyértelmű,mondjuk nem is vagyok egy géniusz ez tény!De a véleményem vállalom!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Varacskos
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Cyberdine_t800"]
    És akkor most én is kihegyezném a helyzetet:2 nehéz/is7+fv/ vs 2 orosz med,legyenek a játékosok azonos szinten/1600wn8/,gyakorlóban,egy városi és egy szabadon választott nyílt pálya,tényleg csak érdekesség képen!És nem kötözködésnek szántam ezt az írást sem!!!![/quote]
    Hát nyilt pályán egy spotol másik meg rommálő, nem kell zseninek lenni hozzá, városi pályán már csak 50:50 re mondanám az esélyeket , de ha oda meg tárast visz szintén egy lövésed van nehézbe ülve, med kitáraz elfut egy sarkot betáraz van mégegy lövésed és hulla vagy , plusz ebbe ha belevesszük hogy tényleges városi pálya az van 3 , bokros bujkálós meg 4 szer annyi akkor már megint árnyaltabba kép , a hulldown meg pont a ruszki medeknek jó, toronypáncélja mindnek jobb mint bármely németnek , töltesz max goldot és röhögve lövöd be az E100 at meg a cincogit is , míg egy E100 goldal is pattani fog a lencse toronyról szemből. Fv td-t meg ne vigyél városba, lényegében free kill a majdnem fix tornyával. Szerintem, bár lehet egy szuper fv játékos rámcáfolna és városban is rendre kiforgatna egy medet,de vannak kételyeim.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Cyberdine_t800
    • Tankos
    · 7 éve
    Rendben,nagyon kihegyezzük az 1v1 szitut...legyen nyernek a medek,saját véleményem mondtam,mondom most is!Varacskos te biztos jobb vagy meddel/meg szerintem mindennel/mint én,dominálnak a medek ez tény DE sokszor csak a számuk alapján,szerintem mindenki találkozott már ezzel,teljesítmény/magamból kiindulva/nem mindig van mögötte!Mint már írtam a medhez szerintem különösen kell a játék tudás mert az hogy gyors-fordulékony-nagy dpm még nem elég/persze sebez tier X-ben 500-1500-at akkor igen,ettől nem lesz a med OP/A cw szerintem meg megint csak más tészta:
    0.A tankok elosztását hagyjuk az FC-re,ne vitatkozzunk %-on!
    1.van FC-van taktika
    2.nagyobb klánoknál van gép állomány/8-10 tank/fő/ebből kifolyólag megfelelő setuppal tudnak bemenni
    3.Az FC azt mondja egy batnek vagy egy objnek,hogy ide meg ide kérek spotot akkor az úgy is lesz,a heavyk oda mennek ahova kell/ahova mondják/,az arty oda fókuszál ahova kell..stb,stb!
    4.Talán a legfontosabb,CSAPATMUNKA folyik...azért randomban még nem állt elém egy full hp-s "csapattársam"amikor low hp-s voltam,hogy felvegyen egy lövést vagy nem az egy lövéses enemyt lőtte hanem a full hp-t mert kell a dmg
    A random legnagyobb igazsága/ha nem vagy szakaszba/:1v29!!Nem tudom ki mondta ezt először de az RNG legyen vele!!!
    És akkor most én is kihegyezném a helyzetet:2 nehéz/is7+fv/ vs 2 orosz med,legyenek a játékosok azonos szinten/1600wn8/,gyakorlóban,egy városi és egy szabadon választott nyílt pálya,tényleg csak érdekesség képen!És nem kötözködésnek szántam ezt az írást sem!!!!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bhalangir
    • Moderátor
    · 7 éve
    [quote name="Varacskos"]#88Cyberdine_t800

    "Az nagyon op,hogy 175-ös pennel összehozod az e100-nak az acélfalat," Hát már ne haragudj de egy E100 IS4 vagy Mause ne szerezze már meg nehezebben az acélfalat mint egy light a spotter medált(tudom roppant nehéz elgurulni a pálya harmadáig és végig állni egy bokorban) , hisz ez a dolga. Tudod a nehéztank nem ám csak a tömeget jelöli (elvileg), hanem hogy nehéz kilőni. Arról meg hogy a medek nem op-k csak két kérdés, cw akkor miért medek vannak 70% ban pályától függetlenűl, illetve top tierbe melyik med nem kap szét 1v1 be mondjuk gyakorlóba egy nehéztankot? Ok a td -t kiforgatja- artít dettó ,de ha nem egy nehéztank ba***a állon akkor ki , a light? Hol van a kés papír olló rendszer? Amíg egy tier /kaszt/faj van egy játékban használva mert bármely másikat kifilézed vele addig ne beszéljünk már ballance -ról , mert elsírom magam , és az árt az amúgy sem híres szépségemnek . Bocs a szófosásért,pá.

    [i][b][Moderálva by Bhalangir]
    Moderálás javítva, benéztem, srry. Tartalmi észrevételt hsz válaszban jelzem.[/b][/i][/quote]

    Azért ezzel vitatkoznék.

    A med besorolás a MM miatt van, mint te is írtad 50B, T57 nem egy acélfal gyár.

    1v1 gyakorlónak nem sok köze van cw hez, max, ha gyakorolni akarod 1v1 helyzeteket.

    A setup erősen pályafüggő, elég videót láttam top klánoktól, a 70% med még pálya és taktika függetlenül se sztenderd. IS7, E5, Fv215b, városi pályán 113 is elég sok van. T8-ban heavy az úr, IS3 + 50-100 mellé 2-3 med max. T6 meg light/med, de ha védeni kell vannak jó heavy taktikák. Összességében se több 50-60% között átlagban.

    Eleve, ha belegondolsz, a setup a taktikától függ, ami meg a pályától. Aki mindezektől függetlenül viszi a medeket annak nem hinném, hogy sok taktikája lehet a cw csatákban.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.