Jelenleg

25
látogatónk van

×

Megjegyzés

Lack of access rights - File 'http:/ritastatusreportdotlive.files.wordpress.com/2016/03/f2b62bc03db7.png'

Lack of access rights - File 'http:/ritastatusreportdotlive.files.wordpress.com/2016/03/ecdaa680236f.png'

Lack of access rights - File 'http:/ritastatusreportdotlive.files.wordpress.com/2016/03/z6dhunqhi9o.jpg'

Lack of access rights - File 'http:/ritastatusreportdotlive.files.wordpress.com/2016/03/83c0650ae202.png'

2016. március 10. 08:21

0.9.14 - A fejlesztett hang motorról részletesen

(13 szavazat)
66 hozzászólás

Az új frissítés részeként bekerül a játékba az új Audiocinetic Wwise hangzás motor, mely jelentős változásokat eredményez majd a környezeti hangok és azon észlelése területén.

Köszönhetően az új technológiának és ezáltal a realisztikusabb hanghatásoknak jelentősen javulni fog majd a csaták hangulata és atmoszférája.

Olyan effektekkel találkozhatunk majd, mint: sebességváltás hangja, a lánctalpak csörgése kövezett burkolaton, a lőszerek hangja a légtérben, stb.

Fentiek mellett azonban a hangok fontossága is megnő.

A hangok fontossága az információszerzésben

Az információ nagyon fontos eleme a győzelemnek. A beérkező adatok elemzésének gyorsasága és azok értelmezésének helyessége az, ami nagy előnyt nyújthat egy játékosnak az e téren lassabban reagáló ellenfeleivel szemben. A tapasztalt játékosok minden rendelkezésre álló kis információmorzsát felhasználnak annak érdekében, hogy ellenfeleik tevékenységeiről minél több információhoz jussanak, a lövések után felszálló füsttől kezdve az artyk által létrehozott bombatölcsérek helyéig.

Más szavakkal: "Ki uralja az információkat, uralja a csatát is."

Fenti információk legfőbb forrásai azon vizuális események, hogy a játékos miként látják és mérik fel egymást és az egyes szituációkat a kistérkép alapján. A hangok fontossága nem is annyira a harci hangulat fokozásában, mint inkább az általuk nyújtott plusz információkban rejlik.

Zöld sáv: Látómező (FOV). A játékos számára látható terület, melyről vizuális és hangi információk is érkeznek.

Szürke sáv: A játékos látóterén kívül eső terület, melyről csak hangi információk érkeznek.

A 9.14-es frissítést követően a helyzet teljesen megváltozik. Az új hangmotor nem csak a hangok minőségét javítja majd, hanem egyedibbé és egyben változatosabbá is teszi majd őket és azok mennyiségbeli növekedését is eredményezi majd, minek köszönhetően a feldolgozható, hasznosítható információmennyiség is megnő majd.

Az új frissítésben minden ellenséges lövés hangja egyedi információkat hordoz magában: az ágyú hozzávetőleges kalibere, a lőszer típusa, a sebződés hozzávetőleges mértéke, stb. Ezen információk alapján a játékosok képesek lesznek arra, hogy levonjanak bizonyos következtetéseket és helyesen vagy legalábbis körültekintőbben járhassanak el az adott szituációban.

A harci hang információk (lövés, találat, átütés, stb.) mellett a játék további nagyszámú információt is nyújt majd egy adott szituációban, hogy egyértelműen és részletesen tájékoztassa a játékost bizonyos dolgokról. Ilyenek lesznek például: tár újratöltési hang, saját modulok sérülésének hangja valamint olyan régóta várt hangok mint a kritikus találatok jelző hang (jó régen ez egy csengő volt, lol - Jacktor) és a 6. érzék jelző hang.

Teljesítmény/Technikai komponens

A fenti fejlesztések egy másik fontos hozománya, hogy az új rendszerrel a kliens a hangok számítási műveleteit teljes egészében egy másik processzormagon végzi majd (már ha van), így növelve a játék teljesítményét is. Sőt, lehetőség lesz a hangképzési  műveletek teljes letiltására is, mely a gyengébb géppel rendelkező játékosoknak nyújthat további mankót és amivel egy 1 magos gépen akár 30%-os teljesítménynövekedést is el lehet érni (többmagos rendszeren 5% körül).

A hangok konfigurációjánál előre meghatározott és az adott típusra optimalizált beállítások közül választhatunk (pl. laptop hangszóró, stb.):

Utoljára frissítve: 2016. március 10. 10:02

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    joekacsa
    • Tankos
    · 8 éve
    Hali.
    Szerintem is a Hangok katasztrofálisak, a motor hangok olyanok mint ha egy mókus fingana, na mindegy. Az a fő probléma hogy meg változtatták a hangok, helyét és fáj típusát, sajnos egyenlőre [i][b]mod [/b][/i]sincs rá, pedig lassan egy hete várom hogy valaki fel rakjon. Mostanság Én is egyre kevesebbet játszom e miatt, mert nagyon fel idegesít, nem tudom meddig bírom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    akárkiakárhonnan
    • Tankos
    · 8 éve
    lehet a hangok szarok ,de az aimbotok jól müködnek.
    még az amúgy rosszabb tankok is szarrá lövik az embert
    + sorozatosak a modul sebzések.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Celebúr
    • Kiképző
    · 8 éve
    Nekem se tetszenek az új hangok, főleg a 6. érzék sípolásától ráz ki a hideg, de ez szubjektív, valakinek attól még bejöhet. Baromira sajnálom a régi sound/music modokat, ez adta meg számomra a játék alaphangulatát, és most olyan semmilyen az egész. Guglizok minden nap ezerrel, de semmit se találok (se új hang/zenei modokat, se olyan programot / modot, amivel használni lehetne a régi dolgokat). Továbbá csak nekem nyomja a zenét randomban a játék? Néha 4-5 percig síri csöng és ge**szag, aztán 3 percig szól a zene, mikor milyen kedve van. Komolyan, leveszem a zene hangerejét 0-ra, oszt háttérből nyomja majd a winamp. Ha akarom, Lagzi Lajost. De mivel azt nagyon nem akarom, beteszek vmi tuctuc zenét, hadd szóljon!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ligi007
    • Tankos
    · 8 éve
    Én szerintem ez a játék már nem olyan mint régen volt,sokkal gyengébbek a tankok na meg ez a hang
    vödörben játszana az ember!
    WG teljesen kezdi elvenni a kedvem sok szar újításaival ,NA meg a papír tankokkal!
    RÉGEN NEM ILYEN VOLT A JÁTÉK SOKKAL ÉLVEZHETŐBB!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    walhalla
    • Tankos
    · 8 éve
    Sziasztok! Nekem a frissítés óta a hangok nem működnek rendesen. Van amelyik tanknál nincs motorhang, van amelyiknél csata közben egyszer csak elnémul. A lövéseimnek is hol van hangja, hol nincs. A játékot már újratelepítettem, modok nincsenek. Vkinek vmi ötlete?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ligi007
    • Tankos
    · 8 éve
    Fogjuk rá hogy jók a hangok... de van egy nagyon vicc kategória méghozzá az,
    hogy az acélnővérekkel (full)megyek harcolni és férfi hangon szólalnak meg harc közben!
    Kicsit nagyon szar....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    csalezlopez
    • Tankos
    · 8 éve
    bedugtam a Beats fülest.....a stréber!!!! na jo...nekem a notimnak van beats hang szórója
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BiO_rOo_BOT
    • Tankos
    · 8 éve
    4 honapja nem jatszottam a WoT-al, tegnap kizarolag azert tettem fel a klienst hogy meghallgassam a hangokat. Es azt kell mondjam szerintem baromi jo lett - Bedugtam a Beats fulest es leestem a szekrol majdnem :-) Csak emiatt kezdem ujra a jatekot, egyelore elvezem hallgatni ;-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Verrucht
    • Tankos
    · 8 éve
    Szerintem is ez az új hangrendszer egy katasztrófális baklövés a WG-től. A lövéshangok, mint valami légpuskáé, a motorhangokról meg inkább nem is mondok semmit. Egy hatalmas, vacak katyvasz az egész, én ennél kevésbé realisztikus már nem is lehetne.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gomezz007
    • Tankos
    · 8 éve
    Hogy lehet ezt az új szar hangot visszaállítani a régire, mert a tököm ki van tőle!
    Minden tankban úgy érzem magam, mintha ladában vagy ifában ülnék! A lövések és becsapódások, meg kritikán aluliak, mint egy lehalkított bolhafing!
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.