Jelenleg

32
látogatónk van

2015. június 22. 12:06

Magyar klánok bemutatása: GYIK

(33 szavazat)
3 hozzászólás

GYIK

Gyakran Ismétlődő Kérdések


Aki válaszol: Banzin - Parancsnok helyettes.

Ejtsünk pár szót Rólad! Mióta játszol?

Mióta az eszemet tudom, eszement játékos vagyok, mert játszom mint az eszetlen és csak játszom az eszemet. 

Körülbelül 3 éve, mikor meguntam a sok szingli stratégiai játékot. Egy barátom mutatta meg mikor otthon voltam nyári szabadságon. Azóta minden nap megy, a párom nagy örömére!

Mi, vagy mik a kedvenc járműveid?

A nagy kedvencem a régi Chaffee volt, de sajnos odafent másképp döntöttek... Több mint 2000 csatám volt vele, de a tier hatos nagy tesóval valamiért nem olyan élvezet játszani, ezért mostanában a Type 62-t gyúrom. Ez nem jelenti azt, hogy megrögzött light játékos vagyok, csak szeretek előnyére válni a csapatnak, de végül is ez minden tanktípusra igaz.

Van kedvenc pályád?

Nincs. Néha megörülök egy-két pályának, amikor a megfelelő tankhoz a megfelelő küldetés van kiválasztva, de sajnos ez naponta csak 1-2 alkalom. Talán a nyílt pályák valahogy jobban fekszenek. Több lehetőséget adnak mint a csőszerű városi pályák.

És olyan amit utálsz?

Konkrét pályát nem utálok, mert a pálya nem tehet semmiről. Szerintem mindenkinek meg kell találnia a szerepét, bármelyik pályán, tanktól függetlenül. Inkább azt utálom mikor a működő "random taktikát" a csapat elfelejti és eszetlen mészárlásba torkol az egész.

Milyen eredményedre, illetőleg melyik medálodra vagy leginkább büszke?

23000+ csata alatt sok mindent láttam, de van egy-két emlékezetes mutatvány, amiről plecsni is van. Az egyik Kolobanov medált artyval kaptam. Persze nem azért mert az 5 ellenséget kivégeztem, hanem mert utolsóként maradva éppen lejárt a támadásra szánt idő. A másik ami emlékezetes az egyik lopakodó medálom. Ha jól emlékszem stock Sturer Emillel próbáltam utolérni az ellent, de mindet kilőtték mire oda értem. A végén beálltam foglalni, gondolván legyen valami értelme, az eredmény ablakban meg csodálkozva láttam, hogy Batman lettem.

Azért nem csak véletlenekkel szereztem medálokat. Sok akad aminél kellett a rutin vagy tudás (ki hogy nevezi). Ilyen pl. a szakaszban elért kritikus együttműködés, a lightozásból adódó sok szerencsés plecsni, stb.

Mikor alakult a klán?

Július körül lesz egy éve. Igazából senki sem tudja, mert a klánalapítónk már máshol koptatja a vasat (ha majd szülinapi bulit kell tartanunk bajban leszünk)! Sokunk akkor lépet először klánba, ezért halvány lila sem volt, hogy mit is kéne csinálni. A tier hatos strongholdozást próbálgattuk lelkesen.  Egy évre rá azért már kezdjük sejteni...

{youtubegalleryid=85,1}

Honnan jött az ötlet/indíttatás a klánalapításhoz?

Az eredeti GYIK-es alap elképzelés egy olyan klán alapítása volt, ahol a tagokat nem kényszeríti senki semmire, így a klán alapítására éppen kapóra jött a WG egyik akciója. Sajnos mint kiderült az eredeti elképzelésű "hippi kommunás" klán felépítés nem működőképes, ezért folyamatosan újra szervezzük a klán felépítését, elvárásait. Pár havonta a nem aktív tagokat szelektáljuk és új tagoknak adunk lehetőséget.

És honnan a név?

Na igen! Ez egy GYakran Ismételt Kérdés!

Amit a névvel kapcsolatban kiemelnék, hogy nem GYÍK-ok vagyunk!

A névválasztást mi is csak találgatjuk. A legelfogadottabb hipotézis szerint, olyan névre volt szükség, ami merőben eltérő a többi magyar klán hazafias, turulos, komondoros, árpádsávos vagy militarista nevétől (megjegyzésként: A klán volt alapítója Romániában él). Szerencsénkre vagy szerencsétlenségünkre a WG a klánalapításhoz is ad iránymutatást, így a szembejövő FAQ adta magát.

Gondolkodunk rajta, hogy Páncélos Ifjak Nemzeti Alakulata legyünk, de akkor új logót kéne tervezni.

Volna egy gyors tipped a kezdő játékosok számára, akik klánba szeretnének kerülni?

Mindenki találja meg a célját a játékban. Mit szeretne elérni, milyen módon tud odáig eljutni és milyen gyorsan szeretné azt megtenni. A klánok lehetőséget adnak a fejlődés meggyorsítására, de cserébe adni is kell! A klánosdi nem csak arról szól, hogy lesz egy pár betű a neved mellett és lesznek pajtik szakaszhoz, hanem elkötelezettségről is, mivel le kell mondani egyéni érdekekről a közösségért. Szerintem ezt kell elsősorban mérlegelni, nem a statisztikákat, meg a csataszámokat nézegetni.

Nálatok mik a belépés feltételei?

A legfontosabb az aktív játék. Ez napi rendszerességet jelent, de heti 3-4 megjelenést minimum. A rendszeresség mellett a közösségi dolgokban való részvételt. Tudjuk, hogy nehéz beilleszkedni egy közösségbe, de ha sikerül, akkor nagyon sok országos cimborát lehet szerezni! 

Ami a tankállományt illeti, mivel napi szinten megyünk strongholdozni, csapatozni, (még csak szárnypróbálgatás) CW-zni, ezért az ezekhez szükséges tankoknak garázsban a helye. Minél több, hogy legyen miből válogatni. Szerintem nem kell részletezni, hogy melyek ezek. 

A legfogósabb kérdés a statisztika. Itt van némi ellentmondás a tagok között, de abban egyetértünk, hogy sok csatával minél magasabb érték. Ahogy nézegetjük a többi klán belépési feltételeit, úgy az jött le, hogy a kiírt magas WN8-as értékek elrettentő hatást fejtenek ki, ezért egy egészséges 1000 pont körüli értéket tekintünk elfogadottnak, minimum 8-10000 csatára lebontva.

Persze a fentiek csak akkor élnek ha a jelentkező elmúlt 18 éves és TS3 használata megy...

Miként megy a sorozás? Ti vadásztok a játékosokra?

Nálunk nincsenek kimondottan toborzással foglalkozó "tisztek". Bárki a klánból be tud szervezni új tagokat. Aki randomban szimpatikusnak tűnik azt megkérdezik és átirányítják valamelyik sorozó jogosultsággal rendelkező emberkéhez. Innentől egy kötetlen beszélgetés keretében ismerkedünk. Az interjú végén felvesszük barátlistára, így ha kimegy a meghívó, akkor már ő is el tudja fogadni. Ha úgy gondolja kipróbálhatja magát közöttünk, így nem lesz zsákbamacska. 

Klánélet alatt pontosan mit értesz?

A klánélet a távolság miatt (vannak játékosaink egész Európából és Komlóról) főleg TS-en folyik. Játék alatt sokszor sírva nevetős poénok röpködnek, de volt már rá példa, hogy valaki élete üzletét kötötte. Apropó szereted a bőrt? 

A klánnak van egy titkos facebook csoportja is, ahol a mindennapi dolgokat megbeszéljük, segítünk egymásnak, örömködünk, bosszankodunk. 

Akik már jobban összeismerkedtek az idei HM festre szerveztek egy személyes találkozót is, így már nem csak virtuális lenyomatok vagyunk.

Mik az elképzeléseitek a jövőre nézve?

Az eredeti klán szabályokat sajnos át kellett írni. A szabadelvű klán gondolata alapvetően nem volt rossz, de az "anarchia" érdekes módon kiáltott a rendért. A kevés aktív játékos miatt, sajnos azok a tagok nem tudták a saját elképzeléseiket megvalósítani, akik aktívabban játszanak. 

Ezért most a cikk megjelenését megragadva próbálunk olyan emberkéket keresni, akik aktív játékot játszanak. Várjuk olyan klántagok jelentkezését is, akik hasonló cipőben járnak és csatlakoznának egy aktív közösségbe. A cél alapvetően adja magát. Ha van aktív játékos állomány, onnantól a játék adta lehetőségeket ki tudjuk aknázni, legyen az CW, Stronghold, ESL, bármi. 

Ami biztos, hogy semmi sem állandó, a fejlődés folyamatos és ha elértünk egy szintre, onnantól mindig lehet tovább lépni. Például leigázni a világot! :)

Utoljára frissítve: 2015. június 22. 12:22

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Turan11
    • Tankos
    · 8 éve
    Hajrá Komló!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Winnethou
    • Tankos
    · 8 éve
    Sziasztok!
    Igen, a klán név érdekes...valakinek tetszik, valakinek nem. Ezt mindenki döntse el,hogy látja jobbnak

    "Gondolkodunk rajta, hogy Páncélos Ifjak Nemzeti Alakulata legyünk, de akkor új logót kéne tervezni." :P
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gmaster0o0
    • Tankos
    · 8 éve
    Haha, rohadt jo klannev tetszik a nevvalasztas. Tenyleg nem ez a .... inkabb nem mondom , de a lenyeg nem ez a tucat egymasra hajazo nevvalasztas

Kapcsolódó elemek

  • Mivel mostanság igencsak elszaporodtak a prémium tankok és a leárazások, illetve néhány korábbi a Tech Tree-be is bekerült, ezért lássuk mi az a néhány dolog, amit kezdő és haladó vásárlóknak latba kell vetni egy kiszemelt prémium tank megvásárlása előtt. Szeretném leszögezni, hogy ez az írás senkit sem fog prémiumtank vásárlásra buzdítani vagy lebeszélni róla.

  • Első nyolcas prémium tankjaim tier limites "troll" ágyús tankok voltak, 112, T-34-3. Hamar belefutottam abba a problémába, hogy SEMMIT nem tudok sebezni. Messzire vezet ez a téma, egyebek mellett meg kellett tanulnom, hogy vannak tankok, amiknél nem úri luxus a célzásidő, hanem törvény és az alkotmányos rend letéteményese... Szörnyű eredménnyel kezdtem ezekkel a tankokkal a pályafutásomat. Hamar ráébredtem, hogy bizony itt már tudatosabban kellene tanulmányoznom, hogy mit hol érdemes meglőni.

  • Az alábbi 10 pont ismerete a csapatjáték íratlan szabálykönyve, melynek betartása minden játékosra kötelező érvényű kellene hogy legyen. Ha több pontban is eltérsz a leírtaktól, inkább hátrányára vagy a csapatodnak mint előnyére. Emellett a lent leírtak betartása nagy mértékben megnöveli a játékbeli teljesítményed hatékonyságát, sőt, a játékbeli globális teljesítményed alapján számított Teljesítmény mutatódra is jótékony hatással lesz.

  • A lenti linken össze lett gyűjtve jó néhány olyan dolog a játékkal kapcsolatban, melyekkel megpróbálnak segítséget nyújtani a kezdő játékosoknak a helyes taktikai gondolkodásmód kialakításához, kiemelve a helyzetfelismerés és az adott szituációhoz megválasztott helyes taktika fontosságát. Nagyon hasznos olvasmány, áttanulmányozása minden kezdő játékosnak erősen ajánlott, de talán a már tapasztaltabbak is találhatnak itt olyan ötleteket, melyek javukra válhatnak a későbbiekben. Higgyétek el, sok elhibázott s így felesleges játékórától szabadulhattok meg, ha akár csak kis figyelmet is szenteltek az itt leírtakra...

    Az oldal linkje: http://wotfaq.solidlane.eu/

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.