Jelenleg 349 vendég és 2 tag online

2015. február 7. 09:05

0.9.6: A pontosság "nerf" magyarázata

Írta:
Értékelés:
(26 szavazat)
249 hozzászólás

Mivel az EU portálon mindennél fontosabbak a prémium csomagokat reklámozó cikkek, így az orosz szerverről kell továbbítanom Nektek a cikket, mely a 0.9.6-os verzióval érkező pontosság nerf mikéntjét magyarázza el részletesen, képekkel:

Alapvetően a nerf hivatalos oka, hogy a tankok túl pontosak voltak (túl gyakran mentek a lövések a célkör közepére) még akkor is, ha a célzókör nem volt teljesen beszűkülve. Ezért a fejlesztők úgy döntöttek, hogy a célzókört 10 különálló zónára osztják és minden zónának lesz egy %-a, mely a lövés adott zónába történő becsapódásának valószínűségét írja le. Ez a következőképpen nézett ki a 0.9.5-ben:

A fehér szaggatott vonalak jelölik a különféle szektorokat, a folyamatos fehér vonal pedig a kört, melybe a lövések 70%-ának kell érkeznie. A piros pöttyök pedig értelemszerűen a lövedékek becsapódási helyeit jelölik (a képen látható minta 3000 lövés alapján készült). Mivel sok visszajelzés érkezett azzal kapcsolatban, hogy a célkör beszőkülése nélkül is nagyon sok pontos találatot lehet bevinni (még gyorsan mozgó tankokra is), ezért a WG-nek a fenti rendszert nerfelnie kellett.

Íme az eloszlások összehasonlítása a 0.9.5-ös és 0.9.6-os verzióban:

Az legfőbb gyakorlati változás igen szembetűnő, nevezetesen hogy jóval kevesebb lövés érkezik a "bull"-ba, azaz a legkisebb körbe. Ennek oka, hogy az ebbe a körbe érkezés valószínűségét 16%-ról 10%-ra csökkentették le. DE. Annak esélyét viszont, hogy a lövedék a "bull" melletti szomszédos zónába érkezik, ugyanennyivel megnövelték!

Ez a változtatás a beszűkült célzókörrel leadott lövésekre minimális hatással lesz, azonban a futtában vagy toronyforgás közbeni, szétesett célzókörrel leadott lövések pontos becsapódásának esélyét igencsak lecsökkenti.

Íme egy kép arról, hogy hogyan néz ez majd ki a 0.9.6-ban (a bal oldali képen szétesett, míg a jobb oldalin beszűkült célzókörrel lőttek):

Utoljára frissítve: 2015. február 7. 09:40
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  borbolya · 4 éve
  Jól sikerült.... Engem az enemy artysta tuti oneshot-ol , az én találati arányom a nerf elötti 38%-ról 14%-ra csökkent...(t5 francia tüzér)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Lekwarrior · 4 éve
  ez olyan kibaszot jól sikerült hogy 100%-os legénységnél becélozva elmegy minden lövés a halál názáreti faszába.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gmaster0o0 · 4 éve
  e25el nem vettem eszre hasonlot. Bar igaz tegnapi 7 csatambol 5 himmelsdorf volt, ott meg kozel harcnal nem erezheto
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nokedli · 4 éve
  én negatívan élem meg a nerfet, az eddigi 60% találati arány feletti T67 csak 40%-os lett, ok megoldás megvárni a teljesen célzókereszt beszűkülést, viszont ezzel az utolsó megmaradt értékét is elvették a tanktól
  így a megyemagköpködő tankokat kiherélték ezzel, nincs E25 garázsomban, gondolom ez odavág neki is és azok sem verik a seggüket a földhöz örömükben akik éltek az utolsó lehetőséggel és megvették, majd a minden tankot nem egyenlően érintő nerfel kiherélt tankot
  a ritkán nagyot "böffentek" tankok eddig is megvárták a pontos célzás érdekében a célzókereszt teljes beszűkülést, ezért is érzem azt hogy nem egyenlő mértékben vannak érintve a tankok, a gyengítés mindenkit érint de a tank adottsága miatt nem egyenlő ez
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Igor_korcsagin · 4 éve
  Sziasztok!
  A célkereszt lebegése a "nerf" része esetleg egy hiba, amit később javítanak majd?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  TibiHuNter · 4 éve
  [quote name="Szilvi"]ettol a pontosag nerftol kar volt parazni,minden ugyanolyan eddig mint volt.[/quote]
  Ha sniper nézetben vagy, akkor nem érezni a változást, szerintem kell pár nap ezt kitapasztalni. Nekem pl. tegnap is volt mellélövés teljesen beszűkült céljetesztnél is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Szilvi · 4 éve
  ettol a pontosag nerftol kar volt parazni,minden ugyanolyan eddig mint volt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Morphelo
  • Kiképző
  · 4 éve
  Mindig is éreztem, hogy többet lőnek az ágyúk a bull alá, mint fölé. Ezt legalább képpel is igazolják.

  Már csak azt nem értem, hogy hogy a p*csába tud a legszélső sávba menni a lövés? Azt jelenti, hogy a muníció teljesen (fizikailag) lehetetlen helyzetekbe kerül a cső elhagyása után (még ha mozsárról beszélünk ok - persze a KV2 legnagyobb sniper).

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.