Jelenleg 459 vendég és 2 tag online

2012. máj. 16. 09:25

Fejlesztési tervek II - Overlord blog

Írta:
Értékelés:
(3 szavazat)
Írj egy hozzászólást

Ez a poszt a néhány napja megjelent 1. rész folytatása.

Új fizika, EU ág, francia tankvadászok, stb...

N7

Új fizika és a térképek megújítása

Az új mozgás-fizikát fejlesztjük már egy ideje. A teszteredmények feldolgozása után kiderült, hogy egyrészt kétségtelenül nagy élvezet meredek dombokról leugratni, másrészt azonban megnőtt azon esetek száma, amikor a jármű szokatlan módon ragad be egy adott ponton és nem képes onnan elmozdulni. Ezek új pontok voltak, mivel a régebbieket (a sziklát tetejét és a házak helyiségeit) már javítottuk. Például van Abbey-en egy adott épület amin át lehet esni, de csak az első emeletig, ahol aztán ott ragadsz. Az épületek egyszerűsítésével viszont vicces dolgokba futottuk: fura volt látni egy Tigrist egy épület fapadlós emeletén állni, és még sok ehhez hasonló... Ezek nem kifejezetten hibák, viszont olyan eltérések, melyeket korrekcióznunk és javítanunk kell az új fizika kiadása előtt.

A térképek többségét is át kell dolgoznunk az új fizikához. Abbey-en például a jobb oldali "cső út" melletti folyómeder az út szintjéhez képest olyan mélyen helyezkedik el, hogy ha egyszer lekerültél oda, onnan többé már nem tudsz visszajönni. Ez elég kiábrándító lenne. Ezért úgy döntöttünk, hogy létrehozunk olyan halál-zónáknak nevezett speciális textúrákat, ahová jutva a tankok azonnal megsemmisülnek (mivel ezekről a helyekről amúgy sem tudnának már kijönni). Ezen térképek felújítása már folyamatban van, várhatóan néhány hónapig tart majd az átalakításuk.

N8

EU ág

Az EU frakció egyfajta All-Star csapat lesz, amely alapvetően minden olyan EU nemzet járművét tartalmazni fogja, amely készített legalább egy járművet az adott időpontban. Ilyen nemzet például: Svédország, Finnország, Magyarország, Románia, stb. Ezek közt a nemzetek közt szerepel olyan is, melynek az előzőekhez képest számottevőbb páncélos ipara volt (Olaszország, Csehszlovákia), de még nem igazán találtuk ki hogy ezekkel mit kezdünk. Lehetséges, hogy ezek közül néhány külön frakciót, tech tree-t kap, de az s lehet hogy egy nagy közös frakcióban lesznek együtt. A közös frakció egyetlen problémája az, hogy hiányoznának belőle a magas osztályú tankok. Miután beleástuk magunkat a katonai levéltárakba, arra jutottunk, hogy ez egy kevésbé fontos probléma. Viszont még mindig létezik...

Emellett elkészítettük az EU ág nyers vázlatát, mondhatni piszkozatát, ami azonban még rengeteg helyen finomításra szorul és biztos hogy változások százait hajtjuk még végre rajta, mielőtt hivatalosan is bejelentjük. Azt azonban bizton állíthatom, hogy az EU frakciónak is lesz saját Tier 10-es nehéz tankja, Tier 9-es közepes tankja, tankvadász ága és magas osztályú Arty-ja is. Az EU tech tree tehát elég kiterjedt lesz, de a Tier növekedésével egyre jobban szűkülni fog majd.

N9

Hardcore játékmód

Miután kipróbáltunk néhány módosítást még az alfa verzióban 2010-ben (nincs életerő, nincs moduljavítás és legénység feltámasztás), arra jutottunk... hogy tényleg unalmas. Az ötletet nem dobtuk még el teljesen, de alacsonyabb prioritást kapott, annak ellenére hogy az alapkoncepció beállítása és bevezetése (nincs életerő, stb.) nem is lenne olyan bonyolult...

N10

Kitüntetések és medálok

A kitüntetések és medálok rendszerének átalakítása, kibővítése (és módosítása is) ebben a pillanatban is zajlik, vagyis a Kiváló sofőr jelvény behozatala nem az utolsó újítás volt e téren. Tervezünk még néhány hasonló dolgot, mint például a játékosok teljesítményének kijelzését a csatatéren, hogy ezáltal könnyebben felmérhetők legyenek a saját csapattársak és az ellenfél játékosainak képességei. A részletekről majd később...

N11

Új chat rendszer

A továbbfejlesztett chat rendszer számos új funkciót fog tartalmazni, beleértve a csoportokat és státuszokat is. Jelenleg még folynak a munkálatok ezen, várhatóan néhány frissítésen belül kerül majd bevezetésre.

N12

Francia tankvadászok

Az auto-loader bevezetése a francia TD-re nem valószínű, de ez nincs még kőbe vésve, azaz ha az első szakaszban még revolvertár nélküliek lesznek ezek a járművek, később ezt lehet hogy megváltoztatjuk majd. A francia TD vonal egészéről szólva nagyban hasonlít a jelenlegi francia tank vonalhoz: a háború előtti modellek erősen páncélozott, lassú monstrumok, míg a háború utániakon szinte egyáltalán nincs páncél, ellenben igen mozgékony és ütős járművek. A TD-k nagyjából úgy viselkednek majd mint a tankok, ami nem csoda, hisz tankok alapjaira épültek.

N13

Sturmtiger

Ez a jármű több okból is különleges. Először is rakétákat lő ki (ami külön effektet is igényel majd). Aztán ott van még a nagy kaliber (380 mm - ami nagyobb mint bármelyik jelenlegi SPG kalibere). Ezek kapcsán, a játék egyensúly fenntartása miatt felmerültek olyanok, mint például a körönkénti sebzés mértéke, hatalmas újratöltési idő és erősen korlátozott lőszer mennyiség (6 lövés). Képzeld el milyen lehet a derp KV-2 (trololo) 10-es szintig emelve és nagyjából megkapod azt, milyen lesz a Sturmtiger :) A jármű prioritása jelenleg az alacsony és a közepes közt van valahol.

N14

0.7.4 release

Mint ahogy már közöltük, tartalmazni fogja az új francia TD és SPG ágat, néhány új prémium tankot és funkcionális dolgot, beleértve a Normál csata mód két új variációját valamint további, még be nem jelentett újdonságokat is.

 

Eredeti cikk: Overlord's Blog

Regisztrálj és szólj hozzá a cikkhez...

Utoljára frissítve: 2012. máj. 16. 15:10
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.

Légy az első hozzászóló.


KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.