Jelenleg 265 vendég és 4 tag online

2012. máj. 15. 14:05

Fejlesztési tervek I - Overlord blog

Írta:
(5 szavazat)
Írj egy hozzászólást

Új játékmódok

Fejlesztési terveink közt jelenleg ezek rendelkeznek a legmagasabb prioritással. Az új játékmódok több fejlesztési fázisban valósulnak majd meg.

N1

Az 1. fázisban megvalósítandó játékmódok a hagyományos (random) csatákat érintik majd. A győzelem feltétele itt továbbra is az ellenséges bázis elfoglalása vagy az összes ellenséges tank megsemmisítése lesz.

Attack & Defense (vázlat név) játékmód

Egyetlen bázis lesz, ami a védő csapathoz fog tartozni. A támadó csapat feladata - bázis híján - vagy a védő fél bázisának elfoglalása vagy a védő csapat minden tagjának megsemmisítése lesz. Ebben a játékmódban a 15 perces csata hossz valószínűleg le lesz csökkentve.

Counter battle (vázlat név) játékmód

Ebben a játékmódban is egyetlen bázis lesz, valahol a pálya közepén. A bázisfoglalás rendszerében ez esetben eltérések lesznek. Amennyiben mindkét csapatból foglalnak a bázison, nem a foglalási pont (zászlóhúzás) növekedése leáll.

Mindkét fenti játékmód a 0.7.4-es verzióba van betervezve. Jelenleg még tesztelés alatt állnak.

N2

Historical battles (Történelmi csaták)

Ez a játékmód a Tank századokon belül lesz elérhető. Egy mini Klánháborúhoz lesz hasonlatos, ami akár 2 órán át is eltarthat. Jelenleg még a játékmód szabályain végzünk simításokat. A legfontosabb része ennek a játékmódnak, hogy a járművek több időszakra lebontva lesznek besorozhatóak a századokba. Azaz egy 1941-es csatában nem vehet majd részt egy Tigris vagy egy IS, ahogy egy 1943-asban nem találkozhatunk majd T-54-esekkel és E-50-esekkel. Tulajdonképpen T-54-es és E-50-es egyáltalán nem lesz ebben a játékmódban. Első nekifutásra a Történelmi csaták a II. Világháborúra fognak majd korlátozódni, de a későbbiekben az időintervallum kibővülhet majd (pl. Koreai háború).

Garázs csaták

A távolabbi jövőbe tekintve, megemlítenék még egy játékmódot, a Garázs csatákat (Garage battles). Ebben a módban kiválaszthatsz több járművet is egy-egy csatához, menethez. A Garázs csata természetesen teljesen más élményt fog majd nyújtani a játékosoknak, hisz akár revansot is vehetnek sérelmeikért, ugyan abban a csatában, egy teljesen másik járművet használva. Persze csak ha elég szerencsések és ügyesek hozzá.

A T-50-2 felülvizsgálata

A legtöbb jármű, ami a játékban fellelhető, nagyon hasonlít a valódi megfelelőjéhez, ami egyfajta íratlan szabály is részünkről. Ennek cáfolatára sokszor felhozott példa, a tier5-ös szovjet könnyű tank, a T-50-2, ami a valóságban teljesen másképp néz ki mint a játékban, hisz az eredeti T-50-2 tank mobilitás tekintetében mindössze egy középszerű könnyű tank volt. A játékbeli verziója inkább hasonlít egy motorkerékpárhoz, ami valljuk be elég lehangoló. A hadsereg és tank specialistáink jelenleg is olyan archív dokumentumok után kutatnak, melyekben megfelelő alternatívákra lelhetnek.

Összefoglalva: a T-50-2 tank kinézete mindenképp meg lesz változtatva. Előbb vagy utóbb...

N3

Francia prémium nehéz tank

A francia frakciót leszámítva nemzetnek meg van a maga prémium nehéz tankja. Hamarosan a franciák is megkapják a magukét, egy háború utáni darabbal (valószínűleg auto-loader nélkül). Jelenleg még nem tudjuk eldönteni, hogy Tier 7-es vagy Tier 8-as tankként illene-e bele a jelenlegi egyensúlyba.

N4

Páncélozott szoknya

Erről is volt már szó korábban. Egyébiránt ez egy meglehetősen idő- és erőforrás igényes feladat, nem csak kódolói szempontból, hanem modellezőiből is. A véges anyagi és emberi források miatt nem volt kérdés, hogy az új tankoknak (mindenki várja a briteket, igaz?) magasabb a prioritása, mint a szoknyáknak, mindazonáltal nem került ki soha az ötlettárból. Azonban a jelenlegi tervek alapján a páncolozott szoknyák olyan modulként fognak majd megjelenni a játékban, amiket rá lehet majd illeszteni a tankokra. Ez nem csak a tankok megjelenésében, hanem sebzésmodelljükben is vissza fog tükröződni. Emellett vannak még egyéb befolyásoló tényezők is, de mivel ez inkább egy távolabbi terv, ezért a további részletek később fognak napvilágra kerülni.

N5

30 tank vs 30 tank

A nagyobb jobb? Van egy speciális projektünk, aminek a következők a célkitűzései:

  • megnövelni a pályák méretét
  • megvalósítani a 30 vs 30 csatákat

Ennek létrehozása elég komplex, ami a teljesítményt is érinti, mind szerver, mind kliens oldalon. Jelenleg még keressük a megvalósítás lehetőségeit, így ez a mód is távolabbi tervek közt szerepel

N6

Parancsnoki tankok

Ez a tankoknak egy külön típusa lesz. A Parancsnoki tank koncepciója a következő:

  • Olyan járművek lesznek, melyek némileg kisebb teljesítménnyel rendelkeznek majd, mint a szintjüknek megfelelő társaik, emellett speciális képességekkel lesznek felruházva.
  • Azok, akik ilyen tankot vezetnek, kapnak egy parancsnoki listát vagy térképet, aminek segítségével felmérhetik a csata állapotát és utasításokat adhatnak a többi játékosnak.
  • Csak ezek a tankok használhatnak majd olyan speciális fogyóeszközöket, mint például a légi támogatás, felderítés, stb.

Ez a terv még csak papíron létezik, ezért még sok minden megváltozhat vele kapcsolatban, de 99%, hogy csak klánháborúkban lesz elérhető.

A cikk 2. része...

 

Eredeti cikk: Overlord's Blog

Eredeti fordítás: t4m4s

Regisztrálj és szólj hozzá a cikkhez...

Utoljára frissítve: 2012. máj. 18. 09:17
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.

Légy az első hozzászóló.


KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.