Jelenleg

22
látogatónk van

2014. szeptember 30. 12:10

BDR G1 B - Elemzés

(29 szavazat)
31 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A 90mm-es DCA 30, ami szerintem ennek a járműnek a sava-borsa. Tier 5-ben mindent visz, Tier 6-7 ben is megfelelő, persze nem árt, ha némi gold ammo is be van tárazva. Páncélátütése 135 mm sima lőszerrel, 175 mm prémium lőszerrel. Alfa sebzése 240, ebből kifolyólag egy ügyes lövész bármilyen tankot hazavág 3 lövésből a saját tier-jében, egy két járművet 6-os szinten is. Az ütős ágyú ennek megfelelően lassan tölt, jó legénységgel és töltésgyorsítóval ez levihető kicsivel több mint 8 másodpercre, amivel nagyon szép DPM érhető el. Amióta a Zis6-os ágyút száműzték, azóta ez az egyetlen 7-es ágyú Tier 5-ben, távolról is egészen szép eredményt lehet vele elérni.

Célzási ideje 2,5 másodperc, ami nagyon jó egy nagy kalibertől, pontossága viszont nem a legjobb 0,4, de itt is sok múlik a legénységen. Tornyozni a viszonylag kicsi 5 fokos csőlehajlás végett nem érdemes vele, inkább a snipe-olás és az egy lövéses utcai harc az ő világa. A lőszerből 48 db-ot képes magával vinni, nincs az az elvetemült, aki értelmesen ezt el tudja durrogtatni 15 perc alatt. 

Torony

80-70-60 mm, ami ezen a szinten rendben van. Az más kérdés, hogy saját szintjén nem okoz fejtörést a legtöbb tanknak az átlövése, továbbá ott van a borzasztó kupola a tetején, ami főleg közelről bárminek könnyű célpont. Saját szintjén szemből a torony elégséges védelmet nyújt, a lövegpajzs vastag, az oldalfal döntött, viszont oldalról és hátulról bármi átviszi. Forgási sebessége lassú (26°/s), lévén hogy nehéz a torony és az ágyú, érdemes a testet is forgatni, ha gyorsan akarunk ráfordulni a következő hullajelöltre. Látótávolsága 320 méter alapból, periszkópot nagyon ajánlott rakni rá, ha a távoli támogató harcot választottuk az adott pályán. A rádiója nagyon jó, az egyik legjobb ebben a kategóriában.

Felépítmény

Az egyik leggyengébb pontja ennek a tanknak: 60/40/60 mm. Nem egy acélos, inkább papír egy nehéz tanktól. Oldalról akkora céltáblát nyújt, amit egy félszemű baka is könnyen eltalál. Ha valaki oldalról beléd lő, akkor az valószínűleg sebez is, mivel ezen a papíron még a HE is nagy valószínűséggel átüt. Szemből meglepően jól pattog középtájon, mivel meg van döntve, sarkokon érdemes sidescrapet használni, hátha lepattan az oldaláról, mivel sík felület, továbbá nem árt vigyázni a lánctalpára, nagyon nyílt helyen van, és mellesleg olyan hosszú, hogy két hetzert körbe lehetne vele tekerni. A hátulja gömbölyű, de ne áltassuk magunkat lepattanásban reménykedve. Nagy tömege miatt, ha éppen úgy adódik, nyugodtan lehet vele rammolni, de azért ne a KV család tagjaival kezdjük. Álcaháló pedig kötelező darab, a nagy célfelület miatt.

Felfüggesztés

Amolyan nehéz tankos, a sofőrnek mindenféle trükkös skill ajánlott, amivel kicsit fokozható ennek az acélkrumplinak a mozgatása. A közel 40 tonnás tömeg alaposan feladja a leckét a vezetőnek, a 24°/ sec forgási sebesség sem túl acélos. Mocsaras, vizes talajt ha egy mód van rá el kell kerülni vele, ha nem akarunk céllövöldét csinálni magunkból.

Motor

Egy Renault T14, 450 lóerővel egészen jó lenne, de nem 38 tonnával terhelve. Végsebessége 30 km/h környékére csiholható egy jó sofőrrel, sík terepen viszonylag könnyen el is éri. Ritkán gyullad meg. Hegyet csak akkor másszunk  vele ha nagyon muszáj és fedeznek minket, mert egy vemhes lajhár sebességével kúszik fel a domboldalakon. Amúgy városi környezetben csiki-csukizáskor ez nagyon nem tűnik fel, mindenhova odaér ahova akarjuk.  

Ajánlott játékstílus

Nagyon pályafüggő, de minden esetben célravezető a rejtőzködő életmód. Városban érdemes vele sarokról vagy messziről operálni, főleg kegyelemlövéseket érdemes leadni a magas sebzés miatt. Akinek 250 alatt van a hp-je, rá kell lőni (és lehetőleg találjuk is el), így lehet legjobban segíteni a társainkat. Persze ez nem azt jelenti hogy csak ezekre lőjünk.

Mivel 5-ös meccsekben a csapat egyik fő tűzereje, vigyázni kell rá. Amint lepattanót, spottolást észlelünk, váljunk azonnal levegővé vele (bár elég nehéz). A papír páncél végett a tüzérség is szereti, olyan helyet válasszunk vele ahová nem lő be az arty, és viszonylag nagy területet belátunk. Soha nem szabad vele előremenni (kisebb tierekben azért lehet), mert pillanatok alatt szétszedik, a nyomulás a KV1 és a Churchill dolga.

Amúgy ha összejön egy jó csapat baromi szórakoztató vele a játék, 1500-2000 sebzést röhögve össze lehet vele szedni. Tier 6-7 ben támogató szerepkörben lesz ránk szüksége a csapatunknak, igyekezzünk mindenre lőni ami mozog, próbáljunk vele minél többet sebezni.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Periszkóp, Álcaháló, Töltésgyorsító.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegélykészlet, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: 6. érzék, Elit alakulat, Mentor
  • Lövész: Mesterlövész, Fegyverkovács, Pillanatkép
  • Sofőr: Kuplung égető, Sima Utazás, Álca
  • Rádiós: Helyzetfelismerés, Jelfogó, Rádió Jelerősítés
  • Töltő: Adrenalin roham, Javítás, Előérzet

Átlagos bevétel

Nagyon jó farm tank, 20-30K közötti csatákat lazán lehet vele hozni, annak ellenére hogy nem prémium. Hasonló bevételt produkál mint a KV1, az elvárható sebzése is hasonló, szerintem aki nem megy egy győztes és túlélt csatában 1000-1500 sebzés fölé, annak meg fog gyűlni a baja az autoloaderesekig mindegyik franciával. Mivel nagy az alfája, könnyű a kilövések darabszámát is gyarapítani, nálam nem egyszer fordult elő 9 kill.  

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Saját kategóriájában elmebeteg tűzerő
  • Nehéz tankhoz képest jól mozog
  • Jó kreditgyártó

Hátrányai

  • Nagy sziluett, főleg oldalról
  • Vékonyka páncélzat
  • Tier 7-ben nagyon behatárolt lehetőségek

Kiknek ajánlott

Akinek nem jön be a KV1 és a Churchill nyomulós, golyófelfogós stílusa, az megtalálhatja benne a számítását. Nagyon fun vele játszani, ha ráérzel a stílusára, nincs olyan tank T5-ben amit ne tudna 3 lövésből szétszedni, bár ha a sarkon befordulsz, nem szaladnak tőle szerte széjjel, mint mondjuk egy KV2-től. De majd meglepődnek. Egy próbát azért mindenkinek megér, főleg ha az autoloaderesekre hajtasz. 


Az elemzést írta: McCoy_HU

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 11:00

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Carrad25
    • Tankos
    · 4 éve
    Nem rég lett meg ez a tank és eddig bejön nagyon, az ágyú az eszméletlen
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Benxonyou
    • Tankos
    · 4 éve
    Ahojjó!
    Hát igen, ez a tank az én szívemet is elnyerte. Egy igazi predátor, egy fenevad. Habár voltak aggodalmaim, a kezdeti nehézségeket leszámítva hamar belerázódtam. Jönnek sorban a jobbnál jobb csaták. A saját szintes heavyket one by one úgy kaparom le a térképről, mint a légypiszkot. IV-es csatákat leuralja. V-től fölfele is kellemesen játszható. Persze nem árt időben odaérni az ütközetbe. Emiatt sajnos volt, hogy csak egy-két lövés jött össze. De nagy kaliber, top gun gyűlik szépen. Az egyik legjobb wn8-amat sikerült eddig produkálnom vele. Ha még pofont se tudnak kiosztani nekem, akkor hihetetlül jól tejel. 3 órányi játék alatt (prémium fiók nélkül) nettóban 400k kreditet tudtam összefarmolni. Még a vesztes csatákból is pozitív mérleggel jöttem ki. A leíráshoz képest más felszereléssel, ventillátor, töltésgyorsító, célzásgyorsító kombó segítségével 7,3mp töltésidőm van, a szűkülés nem jut eszembe. Viszont zéró skilles a csapat, mivel eddig nem húztam francia ágat, és egy hölgy sem állt épp rendelkezésre. Habár nekem hatodik érzék helyett van hetedik, szóval nem feltétlen jelent gondot.

    Száz szónak is egy a vége. Bár ez csak személyes megítélés, de nekem jobban bejött, mint a KV-1, vagy bármelyik V-ös heavy. Szóval mindenképp ajánlom, habár a B1-el az xp farmolás "could be pain in the ass", de megéri kifejleszteni a BDR-t. Azonba attól függetlenül, hogy érdekel az xvm vagy sem, érdemes free xp-vel kipattintani, mert a top ágyúig kellemetlen lehet az út szintén, mint ahogy a B1-el volt. De ha ki van fejlesztve teljesen, a csapat 100%-os, onnantól kezdve semmi sem tudja megállítani! *kivéve az artyk
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Carrad25
      • Tankos
      · 4 éve
      B1 jobb mint a kv1
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Andrej72
    • Tankos
    · 6 éve
    Üdv!

    Régóta szemezek ezzel a tankkal, és most, hogy féláron hozzá lehetett jutni, kicsengettem érte a 200.000 ezüstöt. Free XP-ből ki is húztam a moduljait. Kapott egy teljesen új 100%-os legénységet, pontosabban a parancsnok az a B1 egyik rádiósából - aki még a garázsban csücsült - lett átképezve, és lett így neki 6. érzéke.

    Így az ismerkedési fázisban is azt kell mondjam, hogy ez a tank a T5 egyik (kevéssé ismert) ékköve. Nekem nagyon bejön! Az ágyú gyakorlatilag mindent visz, mint a vajat, prémium lőszert egyszer nem lőttem vele. A kredit hozama is nagyon jó T5 járgányhoz képest, egyszóval megvan az új kedvencem! :taps:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Steve125
    • Tankos
    · 7 éve
    Ezt a tankot sosem adom el, ha mód van rá. Magasabb szintű tankok ellen is hasznos, ha óvatosan cserkészünk ilyen esetben, hiszen az ágyúja brutális és viszonylag gyorsan is tölt. Ha a csapatban a top szinten adják be, akkor verhetetlen. A legtöbb esetben egy lövés egy tank. Brutális. Arra vigyázni kell, hogy a minitornyát ne lőhessék be, a többi nem számít.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Gnor27
    • Tankos
    · 7 éve
    Nagyon durva tank. Hetesben sem kell kétségbeesni. Közelharcra és szemtől szemben harcra nem alkalmas mert kivéreztetnek. Az ágyúja nagyot sebez és át is üt. A T-44-100 francia részét ezzel csináltam meg. 1k sebzés szinte alap volt bukóban is, de 2-3k is meglőhető vele. Nekem is töltésgyorsító periszkóp és háló van rajta. A legénység elit alakulatot kapott aztán meg az aprók. 8,1-8,2 körül tölthet. Talán 8,16 ami elég jó szerintem. Az M6 is ilyen környékén van. Beforgatott KV-1 -et mozgásban nem egyszerű ezzel beütni de frontból és oldalról nem nehéz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    aranyipeti@freemail.hu
    • Tankos
    · 7 éve
    Szabad megkérdeznem miért tartottad meg a B1-t? Én most szenvedek vele, és még egyszer nem voltam top tier 5 ösök ellen kell baszigálni 3as ágyúval. És legalább páncélja lenne, de nincs. Én hülye azt hittem lesz, de hiába forgatom be csinálok akármit, mindig szarrá lőnek. A Matildának a seggét nem ütöttem be golddal.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    paracletos
    • Tankos
    · 7 éve
    Üdvölet Pajtosok!

    Úgy alakult, hogy a barakkban "rekedt" 5 db. 3 skilles francia legényem.
    Nézegettem a vonalat, hogy na még is melyik gép lenne az, amit esetleg szívesen vissza vennék.... nem
    igazán fentem a fogam egyikre sem... volt egy-két régi kedvenc de az emlékek megszépülnek idővel.

    Gondolkodtam az 50-100-ban, 1390-en, Lorr 155 51-ben.... meg már az is megfordult a fejemben, hogy feloszlatom őket a fenébe (lassacskán már megvannak a végleges gépek, akar már a franc tmég többet)

    Aztán eszembe jutott a tier 6-os ARL. Emlékeztem, hogy milyen betegen nagy átütése van..
    Akkor jöttem fel ide, emlékeztem, hogy valamikor láttam én itt egy elemzést valamelyik kisseb tieres francia heavyről...és akkor jött ez az elemzés.
    Aztán úgy voltam vele, hogy a fenébe is, kipróbálom.
    Drága Barátom!
    Ez valami eszméletlenül durva tényleg
    Ha más nem, xvm húzásra kiváló. Én rossz játékos vagyok de szülte a lilás 3-4000 xvm-es meccseket..
    Féltem, hogy jó nagy hülye vagyok, hogy egy tier 5-ös tank csak kolonc lesz a nyakamon de nem bántam meg, sőt!

    Köszönöm az elemzést, így 2016-ban
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    KlintIsztvud
    • Tankos
    · 8 éve
    Emlékeim szerint az ágyúja szeretett franciásan trollkodni. Full beszűkülve alap pennel lazán üthető pont helyett olyan helyre szállt a lövedék, ahonnan már pattant.
    Sok sok idegesítő trollkodása után egy huszárvágással megoldottam a problémát, 20db "skill" lőszer oszt' jónapot. Innentől darált :w00t:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    treffhetes10
    • Tankos
    · 8 éve
    Reméljük másfél év alatt ő is rájött.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bence0721
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Balazs2001"]Ennél szarabb francia tank nincs. Volt vele egy meccsem, amiben egyedül maradtan egy bot és stock kv-1 ellen. 14 lövés 14találat 0 sebzés. 317 méterről lőttem. Közelebb meg nem tudtam menni, mert egy ltp állandóan láncolt, de nem sebzett. Damage indikátorral megkerestem az ltp-t, és 6 lövésből az egyik eltalálta, és meghalt. Gondoltam viccből lövöldözök még a kv-1re ugyanonnan. Akkor már csak 4 repeszem, 12 goldom, és 9 normálom volt. Ellőttem mind a 9-et, és mind eltalálta, de csak 1 ment át. Utánna golddal kilőttem. De egyszerűen apval midig vagy az oldalát surolta a lövés, vagy a toronyoldala, vagy a lövegpajzs vagy a lánc elnyelte a lövéseket, és csak a gold talált normálisan[/quote]

    "Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye..."

    Ha 135 pennel képtelen vagy bontani egy stock KV-1-et, akkor rossz híreim vannak, ugyanis ezzel az átütéssel hatos-hetes nehezeket is be lehet ütni... Csak gondoltam, szólok.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.