Jelenleg 275 vendég és egy tag online

2014. szeptember 9. 10:31

0.9.3 - Visszajelzések az új könnyű tankokról (by Silentstalker)

Írta:
Értékelés:
(4 szavazat)
11 hozzászólás

Megérkeztek az első visszajelzések (by Silentstalker) a 0.9.3-as verzió tesztszerverével és az azon elérhető új magas tierű könnyű tankok képességeivel, használhatóságukkal, stb. kapcsolatban. A következőkben ezen angol cikk fordítását olvashatjátok:

Felhasználói felület

A teszt szerver telepítés eseménytelen volt, rendben lezajlott, a szerver sem volt túlságosan leterhelve. Bejelentkezés után azonnal egy érdekes dolgon akadt meg a szemem: van egy kis bemutató ablak, mely az új garázsfelületet magyarázza el. De nem kell megijedni, az új felület logikusan van felépítve, így az első pár próbálkozás után már ösztönösen is ráérez az ember hogy mit hol keressen. Bár a szokás nagy úr, az évekig megszokott klikkelési helyeket valakinek nehéz lesz elfelejteni, de majd meglátjátok. Az új felület így néz ki:

Új könnyű tankok

Íme az új 0.9.3-as Fejlesztési ágak:

Jelenleg a könnyű tankok tesztelése nyilvánvaló okokból elég nehézkes a teszt szerveren. Mivel szinte mindenki az új könnyű tankokkal játszik, így nem igazán van mit felderíteni és a csaták nagy részét a többi könnyű tank elleni harccal kell eltölteni:

Figyeljétek meg a képen, hogy az új T-54 "Lightweight" neve túl hosszú és nem fér ki a tanklistában. Ez tuti hogy javítva lesz még.

Fenti felállások jók pl. a harci képességek felméréséhez, de a többi képesség nem igazán tesztelhető így. Ettől függetlenül mindent tőlem telhetőt megtettem. Nem vagyok egy könnyű tankok specialista, de azért van egy pár csatám Chaffee, illetve tesztelem már az AMX 13 90-et is.

M24 Chafee

Az új Chaffee félelmetesen jó. Ok, nerfelték a pontosságot meg miegymást, de most már kisebb, kecsesebb és olyan  gyors mint a fene! Komolyan gondolkozok rajta hogy megtartom ezt a tankot. A régi Chaffee-ben (a kegyetlen MM mellett) olyan érzése van az embernek, mintha mesterségesen le lenne lassítva a végsebesség közelében. Az új 70 km/h-s végsebességgel azonban iszonyat gyors lett a Chaffee. 

Ágyúja elegendő a tierjében. Egy könnyű tankhorda elleni csatában nem volt különösebb problémája. Az LTTB-t például gond nélkül elintéztem, ha már engedte hogy körbeforogjam. Elit állapotban a jármű rendkívül fürge és ez egy olyan dolog, amit elsősorban egy könnyű tanktól elvár az ember.

Az álcával kapcsolatban olyan érzésem van, mintha buffolták volna picit, mert sikerült rejtve maradnom néhány igen közeli találkozás során is.

Miután mentem pár csatát, nem igazán tudtam nagyobb hibát felfedezni a tankban. Persze, ez egy könnyű tank, így nem közepeseket kell reggeliznie, de nagyon könnyű vele flankelni és általánosságban nagyon tetszett a tank.

Pontszám: 8/10
 

T37 Light Tank

A T37 egy új tier 6-os könnyű tank. Személy szerint én nem nagyon szerettem. Valamivel kevésbé jól irányítható mint a Chaffee és nem is tudom... úgy éreztem, hogy lassú.

76 mm-es ágyúkkal van felszerelve és bár nem mondanám szörnyűnek őket, de messze vannak az ideális ágyútól. A tank... nem is tudom... rendben. Nem igazán szerethető. És van egy igen nagy hátránya is, mégpedig hogy nagyon magas és emiatt gondban voltam mikor rejtve kellett maradni vele. Persze egy teszt szerveres könnyű tank csatában valószínűleg sokkal hamarabb kiszúrnak mint egy éles csatában, de a Chaffee-hez mérve érzésre nem hozza ugyanazt a szintet.

Összességében véve olyan vele játszani, mint a mostani tier 5-ös Chaffee-vel, csak kevésbé manőverezhető kiadásban. Az ágyú kitérítése is elég jó, de... valami mégis hiányzik.

Pontszám: 6/10
 

M41 Walker Bulldog

A Walker Bulldog ELMEBETEG! Félelmetesen jó és egyszerűen öröm vezetni. Úgy gondolom hogy ez a tank az amerikai kényelem, a jó tűzerő és a kiváló mobilitás tökéletes ötvözete. Ez a tank GYORS. Ezt úgy értsd hogy tényleg GYORS és még fürge is. Úgy érzem hogy minden szempontból jobb, mint az AMX 13 (kivéve talán a méretét, elég nagy könnyű tankhoz képest).

A 76 mm-es ágyúnak nagyon jó az átütése és az egyéb paraméterei is, szépen teszi a dolgát. A táras ágyú pontossága és célzási ideje valamivel rosszabb ugyan, viszont félelmetes ciklusidejének (10 lövés/tár) köszönhetően bármilyen szembejövő könnyű tankot (vagy akár könnyebb közepest is) megeszel vele reggelire.

Igazából úgy gondolom, hogy ez a tank jelenlegi formájában kicsit OP (OverPowered - túlerősített). Sőt, lehet nem is kicsit. Az autoloaderes ágyút mindenképpen gyengíteniük kellene valahogy (mondjuk vegyenek ki 2 lőszert a tárból vagy valami).

Látótávja nagyon jó, élveztem vele a felderítést, de az mint várható volt, nagyon sérülékeny is egyben (talán még az AMX-nél is jobban, a mérete miatt legalábbis). Irányíthatósága viszont elég jó ahhoz, hogy szorult helyzetekben kihúzzon a bajból. 

Azt kell mondjam, hogy ha nem nerfelik le a földig ezt a tankot, akkor biztos hogy lesz egy a garázsomban belőle. Majd egyszer...

Pontszám: 9/10
 

T49

Hát... nagyon vártuk és itt van. A T49 (de hívhatnám XM551 tesztágynak is, mivel az elit konfigurációnak történelmileg semmi köze nincs a T49-hez).. nos... csalódás. Íme egy kép a feltöltési képernyőről:

És itt van, hogy milyen Felszereléseket szerelhetünk rá:

Magának a járműnek két fő hibája van. Először is lassú. De tényleg lassú, tekintettel arra, hogy ez egy tier 8-as páncél nélküli könnyű tank. Szó szerint egy trükkös póni. Agilitási képessége, rejtőzködése és a 152 mm-es ágyúja nem igazán passzolnak össze sehogy. Mint említettem a tank nem igazán mozog jól, így előrevetítem hogy majd valamiféle passzív felderítő szerepekör fog neki legjobban feküdni.

Az álcázás (amit csak kicsit teszteltem) úgy tűnik rendben van, de itt megint előjön az ágyú problémája. A robbanás teljes egészében felfedi a pozíciónkat. Ha lősz, a pálya másik végében lévő félig vak tüzér is meg fog látni. Ez tényleg nagyon rossz, főleg magas tierű csatákban, ahol gyakorlatilag sima felderítővé (vagy felderítővadásszá) redukálódik ez az osztály. A zárójeles dolgot direkt írtam még, mivel a többi felderítő kilövése nagyon jól megy neki. Ezt nyilvánvalóan a 152 mm-es ágyújának köszönheti, amivel egy hasonló tier 8-as könnyű tank HP-ját olyan 20%-ra csökkentheti le egy lövéssel (vagy szélsőséges esetben egy lövéssel ki is szedheti).

Az ágyú borzasztóan pontatlan, biztosan nem fogsz vele snipeolni (remélhetőleg), de ha sikerül elkapnod vele a betörő felderítőket (ne feledd hogy lassú is), akkor azokat simán megeszi reggelire.

Egy olyan tendenciát véltem felfedezni, hogy ezt a kis tankot rendszeresen figyelmen kívül hagyja az ellenség a csatákban (ha nem teljesen felderítőkből áll a csapat). Alapvetően egy ellen felderítő minden áron megpróbál rászaladni és kiiktatni a tüzéreket, Te üldözőbe veszed, majd ha közel érsz hozzá rálősz és ha Isten is veled van 20-30%-ra redukálod a HP-ját (némi szaftos kis kritikus sebzéssel megfűszerezve persze). Ezen a ponton jön rá az ellen, hogy ez így nem igazán menő. Rád fordul, de már későn... ha nem hibázol, már pirítóst is csináltál belőle.

Az ágyú azonban nagyon kiszámíthatatlan. Volt egy csata ahol a 20 méterre lévő RU251-et kétszer egymás után elhibázta (amiatt persze ő ki is lőtt engem). Azt hiszem ez a tank megtalálta az apró rést a gyilkos felderítők és a tüzérekre rátörő gyilkosok közt (volt csata ahol egy másik T49-nek sikerült 2 ellen tüzért is kilőnie egy öngyilkos átrohanás során mielőtt kiszedték, azonban magas tierű járművekkel szemben ennek nem sok értelme lesz, hisz a HEAT átütése tier 8 felett páncélon már elég gyengécske). A 90 mm-es ágyút arany lőszer nélkül teljesen értelmetlen használni. Arannyal viszont egy gyilkos, de így nagyon drága fenntartani és ezért kevesen fogják így használni szerintem.

Pontszám: 6/10
Utoljára frissítve: 2014. szeptember 9. 12:58
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  keeper75 · 4 éve
  Igaz ,hogy nem teszi fel magasabb tierbe chaffe-eT?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  aru · 4 éve
  Nekem a régi chaffee valahogyan jobban fekszik. Én nagyon úgy éreztem e teszten, hogy szétnerfelték az ágyúját.
  A T49-ről ellenkező a véleményem. Átdobtam bele a chaffee 4 skilles legénységét és 500 méterre lévő nehéz tankokat olyan szépen vertem oldalba 800 sebzéssel, hogy öröm volt nézni. 4 lövésből sok esetben 3000 sebzés fölött voltam. De az igaz, hogy a 152-es nem egy artyvadász ágyú a 20 másodperces töltésidejéval (BIA+rammer).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mr_Tobias_Ripper · 4 éve
  Ennyi idiótát...
  Mintha eddig még nem módosítottak volna tankon...
  A régi Chaffee TR V LT... Az új Chaffe TR V LT...
  Pár jellemzőjét és a modellt módosítják, tehát...
  Ha volt Chaffee-d, akkor lesz is... Ha mázlid van megkapod az XP és a pénz különbözetet...
  Nekem van és nem hisztizek rajta... Nem ez lesz az első módosított tankom...

  Mellesleg méltatlanul mellőzik... Én aláztam már meg vele TR VII-VIII tankokat... Legutóbb egy Löwe-t szedtem ki vele... Egyedül :)
  Szerintem eleve nagyon ütős kis tank, ki próbálnék vele egy szakaszt... Ki tudja mit tudna, ha három van belőle... Szerintem garantált TR X csata
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bence0721 · 4 éve
  [quote name="VonHunor"]üdv!

  az a kérdésem, hogy a "régi" Chaffee -ről mi az álláspontja ezeknek a szakadár oroszoknak? meg lesz hagyva? vagy aki kihuzta annak elvész és bukta? vagy az uj lesz belőle?
  erről van konkrét infó?
  előre is köszi![/quote]

  Szépen kérlek, mondd, hogy csak tetteted magad!
  Ha le van írva, hogy új lesz a Chaffee, akkor hogy maradna meg a régi??
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hecienda · 4 éve
  [quote name="Wasp81"]Lehet hülyeséget kérdezek (nézzétek el nekem előre is, kezdő vagyok), de 9,3-ban is 55820 lesz a Chaffee kifejlesztése, vagy csökkentenek rajta?
  Előre is köszi...[/quote]
  12480 XP lesz az új.[quote name="VonHunor"]üdv!

  az a kérdésem, hogy a "régi" Chaffee -ről mi az álláspontja ezeknek a szakadár oroszoknak? meg lesz hagyva? vagy aki kihuzta annak elvész és bukta? vagy az uj lesz belőle?
  erről van konkrét infó?
  előre is köszi![/quote]
  megkapod az újat és annyi, a plusz költségeket nem kompenzálják.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  VonHunor · 4 éve
  nem az a kérdésem, hogy milyen lett.
  ugyebár.
  hanem az, hogy mi lesz vele a Régivel! olvasd el kérlek még egyszer a kommentemet. köszi.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  CrawlingChaos · 4 éve
  Itt olvashatod a cikkben, milyen lett az M24 Chaffee.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  VonHunor · 4 éve
  üdv!

  az a kérdésem, hogy a "régi" Chaffee -ről mi az álláspontja ezeknek a szakadár oroszoknak? meg lesz hagyva? vagy aki kihuzta annak elvész és bukta? vagy az uj lesz belőle?
  erről van konkrét infó?
  előre is köszi!

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.