Jelenleg

11
látogatónk van

2023. április 28. 06:44

Új japán fejlesztési fa: páncélvadászok!

(17 szavazat)
Írj egy hozzászólást

A japán fejlesztési fa új ága a IV-es szintű Type 1 Chi-Héről ágazik le, és egészen a X-es szintig tart. Ezen az ágon vannak a játék első magas szintű japán páncélvadászai, amelyeket mostantól te is irányíthatsz. Mielőtt bemutatnánk az 1.20.1-es frissítésben érkező hat hatalmas járművet, nézzük meg, hogy mik a legfontosabb tulajdonságaik, és milyen a játék velük.

Japán páncélvadászok: erősek és sokoldalúak

Az új járművekkel a játék aligha tekinthető egyedülállónak. Azonban észrevehetően különböznek mind a jól páncélozott támadó páncélvadászoktól, mind a mesterlövész „üvegágyúktól”.

Tűzerő

Ezek a japán páncélvadászok igazán sokoldalúak – a frontpáncélzat, a tűzerő és a mozgékonyság optimális elegyét alkotják. Hatalmas, nagy kaliberű, pontos lövegekkel vannak felszerelve, amelyekkel gyorsan lehet célozni. A lövésenkénti sebzésük jó, de nem annyira, mint a legjobb sebzésosztóké. Ugyanakkor elegendő percenkénti sebzésük van ahhoz, hogy komoly gondot okozzanak az ellenfeleknek mind közepes, mind pedig kis távolságból, és támogatást nyújtsanak a nehéz harckocsiknak.

Az ág legtöbb páncélvadásza rendelkezik PCT lövedékkel, amelyek lehetnek normál és speciális lövedékek is nagy páncélátütési értékekkel, de jó R.RO lövedékekkel is fel vannak szerelve.

Páncélzat és mozgékonyság

A VII-IX-es szintű járművek frontpáncélzata elég vastag ahhoz (bizonyos zónákban), hogy ellenálljon az azonos szintű ellenfelek közvetlen lövéseinek, de nem elég ahhoz, hogy frontvonalbeli harcosként is be lehessen őket vetni. Az egyetlen kivétel a X-es szintű masztodon, amelynek páncélzata lehetővé teszi, hogy magabiztosan játssz a frontvonalon. De még ennek a hatalmas harcosnak is el kell rejtenie a sebezhető alsó páncélzatát a terep segítségével.

A járművek végsebessége átlagosnak mondható, azonban a tolatási sebességük a frontpáncélzatukhoz képest nagy. Ugyanakkor ne feledd, hogy nem fogsz tudni gyorsan reagálni a harcmezőn bekövetkező változásokra és oldalváltásokra, ezért előre meg kell tervezned az útvonaladat.

Összegzés

A legtöbb új japán páncélvadász az erős „középpályás” szerepét tölti be, aki támadásban agresszívan, védekezésben pedig magabiztosan tud játszani. Közepes páncélzattal, megfelelő mobilitással és tisztességes tűzerővel rendelkeznek, ami sokoldalú és megbízható harckocsivá teszi őket mind a kezdő, mind a tapasztalt parancsnokok számára.

Most pedig vissza a fejlesztési ághoz.

A Ho-Ni III és a Type 95 Ji-Ro

Az első tank az ágon a Ho-Ni III. Ha élvezted a játékot a német V-ös szintű StuG III Ausf. G-vel, akkor már ismerős lesz a Ho-Ni III is – annyi különbséggel, hogy erősebb és pontosabb löveggel van felszerelve. Ennek a járműnek nem igazán jó a páncélzata, ezért érdemes lesből támadni, hogy minél tovább bírd a harcmezőn, és hozzájárulhass a csapatod győzelméhez.

A következő: a VI-os szintű Type 95 Ji-Ro. A játékstílusa hasonló az elődjéhez, némi módosítással. A Type 95 Ji-Ro nagy rejtőzködési értékekkel és 350 m-es látótávolsággal büszkélkedhet. Viszont a páncélzat szinte teljes hiánya miatt életének nagy részét lesben állva kell töltenie. Ennek a járműnek a legközelebbi megfelelője a szovjet SU-100-as.

VII-IX-es szintű járművek: több páncélzat és sokoldalúság

VII-es szinttől kezdve megváltozik a játékmenet, mivel ezek a járművek erős frontpáncélzattal és még tekintélyesebb lövésenkénti sebzéssel rendelkeznek!

A Chi-To SP szemből több sebezhető ponttal is rendelkezik (a nagy parancsnoki kupolák és a frontpáncélzat alsó lemeze), viszont a hasonló szintű ellenfelek normál lövedékeit már képes elnyelni. Próbáld meg kihasználni a terepviszonyokat, és fordítsd el járművedet, hogy a becsapódási szög a lehető legkisebb legyen. Így megnövelheted a páncélzatod hatékonyságát és a lepattanó lövések esélyét.

A Chi-To SP jól manőverezhető, és magabiztosan képes követni a 75 mm-es vagy 105 mm-es löveggel felszerelt nehéz tankokat, továbbá tisztességes lövésenkénti sebzésre képes.

Nagyobb szinten használd a VIII-as szintű Ho-Ri 2-t! Ez a jármű a japán páncélvadászok legjobb tulajdonságait testesíti meg – erős frontpáncélzattal és masszív löveggel van felszerelve, amely lövésenként 400 életerőnyi sebzésre képes.

A Ho-Ri 2 két kupolával rendelkezik, amelyek közül az egyik nagyon éles szögben van elhelyezve elől, így nem lesz könnyű átütni. A frontpáncélzat alsó és felső részén több sebezhető pont is van, de ezeken csak a legjobb VIII-as szintű lövegek képesek áthatolni.

A Ho-Ri 2 kiváló másodvonalas jármű, ahonnan agresszívan támogathatja a csapattársakat. A jármű jó tolatási sebességének (15 km/h) hála lövés után gyorsan fedezékbe húzódhatsz, hogy az ellenség ne tudja eltalálni a jármű gyenge pontjait.

IX-es szinten egy újabb kiváló támogató jármű vár rád. A Ho-Ri 1 egy komoly sebzésosztó – egy félelmetes, 149 mm-es löveggel van felfegyverezve, amely lövésenként 650 életerőnyi sebzésre képes, de meglehetősen hosszú (15,5 mp) az újratöltési ideje. A frontpáncélzat nagy, alsó részét érdemes elrejtened, de a frontpáncélzat felső részének átütése komoly nehézséget fog okozni az ellenfeleidnek. Figyelemre méltó páncélátütési értékeivel és jó mobilitásával a Ho-Ri 1-nek mindene megvan ahhoz, hogy komoly veszélyt jelentsen a csatatéren.

A Ho-Ri 3: Az új ág koronaékszere

A japán páncélvadászág összes jó tulajdonsága a Ho-Ri 3-ban csúcsosodik ki. Hatékony frontpáncélzata a 300 mm-t is eléri, és 2000 életerővel rendelkezik. Az egyetlen igazi gyenge pontja a frontpáncélzat alsó része. Lövésenként 700 életerőnyi átlagsebzésre képes, és normál lövedékkel 305 mm-es páncélt üt át, ami elég ahhoz, hogy akár egy X-es szintű harckocsit is kilőjön néhány lövéssel.

Hatalmas profilja és alacsony álcázási értékei miatt nem érdemes vele hátul rejtőzködni. A jármű végsebessége 35 km/h, ami elegendő ahhoz, hogy a többi nehéz tankkal nagyjából egy időben érkezzen meg a kulcsfontosságú állásokhoz, és jelentős tűztámogatást tudjon nyújtani nekik.

A Ho-Ri 3 a frontvonal áttörésére is használható, de óvatosnak kell lenni, mivel az alsó páncéllemeze meglehetősen nagy célpontot nyújt. Mindig használd ki a terep adottságait, helyezkedj el előnyös pozícióba, és fordítsd el járművedet, hogy csökkentsd a becsapódási szöget.

Utoljára frissítve: 2023. április 28. 06:51

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.

Légy az első hozzászóló.

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.