Jelenleg

47
látogatónk van

2022. szeptember 30. 12:17

Roham 2022: Rangsorolt rendszer és jutalmak

Írta:
(12 szavazat)
2 hozzászólás

Miután megvizsgáltuk a játékmechanikákat az új Roham játékmódban, ideje vetnünk egy pillantást az esemény kompetitív oldalára. A griffmadár szezonja során a játékosoknak értékelési pontokat kell gyűjteniük október 12-én 10:00-tól november 20-án 23:00-ig, hogy feljussanak a ranglistán, és elérjék a legenda rangot a legizgalmasabb jutalmakért.

Megjegyzés: a Roham mód az 1.18.1-es frissítés jelenlegi nyílt tesztjének része. A játékmód egyes értékei változhatnak a hivatalos megjelenéséig.

Az értékelési rendszer és a Matchmaking

A Roham egy új, kompetitív játékmód a World of Tanks-ben. A normál csatákkal ellentétben, ahol a csapat összetétele a járműválasztástól függ, a Roham mód csatáit hasonló értékelésű parancsnokok vívják X-es szintű járművekkel.

A matchmaker figyelembe veszi az egyes játékosok rangsorolt rendszerben elfoglalt pozícióját, hogy hasonló értékelésű ellenfeleket találjon. Az összeállított csapatok azonos erősségűek lesznek az értékelési pontjaik, divízióik és rangjaik szerint. Ennek eredményeként a játékosok kiélezett csatákban fognak összecsapni, egyenlő feltételek mellett harcolva, hogy eldöntsék, ki kerül ki győztesen.

 • Azok a játékosok, akik 10 vagy több divíziónyi távolságra vannak egymástól, nem vehetnek részt ugyanabban a csatában.
 • Az egyedüli játékosok és a kétfős szakaszok lehetőség szerint más szakaszok és egyedüli játékosok ellen játszanak.
 • Csapatonként legfeljebb egy 2-fős szakasz lehet, kivéve, ha szuper szakasz ellen játszanak.
 • A szuper szakaszok lehetőség szerint más szuper szakaszok ellen harcolnak.
 • Azokban a nagyon ritka esetekben, amikor egy egyedüli játékos vagy szakasz egy szuper szakasz ellen játszik, a győzelemért megnövelt mennyiségű értékelési pontot kap, vereség esetén pedig kevesebb pontot veszít.
 • Az egyedüli játékosokból és szakaszokból álló csapatok magasabb rangúak, mint az ellenük harcoló szuper szakasz átlagos rangja.
 • Az ellenfél csapatának összetétele nem befolyásolja a szuper szakasz által kapott vagy elvesztett értékelési pontok számát.

Értékelési pontok kiszámítása

A játékos által szerzett vagy elvesztett értékelési pontok száma a csata kimenetelétől és a csatában nyújtott teljesítményétől függ. A rendszer az egyes játékosok teljesítményét a megszerzett tekintély pontok alapján vizsgálja, és összehasonlítja a csapat átlagos teljesítményével. Tekintély pontokat a pozitív harci műveletekért kapsz.

Győztes csatákért:

 • A csapat átlagos teljesítményének kiszámítása a megszerzett tekintélypontok alapján
 • Az értékelési pontok elosztása a csapat átlagos teljesítményétől függ
 • Az átlag felett teljesítő játékosok több értékelési pontot kapnak
 • Az átlag alatt teljesítő játékosok kevesebb értékelési pontot kapnak

Vereségekért és döntetlenekért:

 • A csapat átlagos teljesítményének kiszámítása a megszerzett tekintélypontok alapján
 • Az elvesztett értékelési pontok száma a csapat átlagos teljesítményétől függ
 • Az átlag felett teljesítő játékosok kevesebb értékelési pontot veszítenek
 • Az átlag alatt teljesítő játékosok több értékelési pontot veszítenek
 • A játékosok dezertálás vagy a csatában való tétlenség esetén garantáltan jelentős számú értékelési pontot veszítenek, függetlenül a csata kimenetelétől.

Szakaszok és kommunikáció

Roham módban háromféleképpen léphetsz be egy csatába.

 • Egy parancsnok játszhat egyedüli játékosként 
 • A játékosok létrehozhatnak kétfős szakaszokat 
 • A játékosok összeállhatnak egy szuper szakaszba 

A szuper szakaszok 7 parancsnokból állnak, és teljes csapatként léphetnek be a Roham mód csatáiba.

Egy kétfős szakasz értékelési pontjainak különbsége nem haladhatja meg a 350 pontot.

Egy hétfős szuper szakasz legmagasabb és legalacsonyabb értékelésű játékosa közötti különbség nem haladhatja meg az 500 pontot.

A játékosok kiválaszthatják ugyanazokat a járműveket, mint csapattársaik, és nincsenek korlátozások a járműosztályok kapcsán.

Játékon belüli hangkommunikáció

Roham módban a játékosok hangkommunikáció segítségével kommunikálhatnak és hangolhatják össze taktikájukat a csapattársaikkal.

Ez a funkció alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, de a játékosok csatlakozhatnak a hangkommunikációhoz a „H” gomb (alapértelmezés) segítségével, vagy közvetlenül a mód kezelőfelületén a „Hangkommunikáció engedélyezése” gombra kattintva. A hangkommunikációt engedélyező játékosokat egy speciális hangszóró ikon jelzi.

Amikor belépnek a csata előtti váróba, a kétfős szakaszok és a szuper szakaszok hangkommunikáció csatornái automatikusan csatlakoznak a csapat hangkommunikáció csatornájához. Ha egy játékos nem kapcsolja ki a hangkommunikációt, amíg szakaszban van, akkor a csata kezdetén automatikusan csatlakozik a csapat chathez.

Roham mód rangok

A játékmódban összesen hét rang van:

 • Elsőéves
 • Vas
 • Bronz
 • Ezüst
 • Arany
 • Bajnok
 • Legenda

Az öt fő rang (elsőévestől aranyig) mindegyike négy divízióból áll (A, B, C és D). Minden játékos az elsőéves rang D divíziójában kezd. Ahogy pontokat gyűjtesz, fokozatosan eljutsz az arany rang A divíziójába. 50 pont szükséges ahhoz, hogy előrelépj az egyik divízióból a másikba, összesen tehát 1 000 értékelési pont szükséges. Pontokat győzelmekkel szerezhetsz, és vereségekkel, döntetlenekkel és dezertálással veszíthetsz.

Presztízs rangok

A bajnok és legenda rangok nincsenek A–D divíziókra osztva, és nincs meghatározva az értékelési pontok száma, amely az egyik rangról a másikra való előléptetéshez szükséges. Ehelyett a bajnok rangot elérő játékosok legjobb 10%-a automatikusan megkapja a legenda rangot.

A legenda rangot elérő játékosok száma a bajnok rangú játékosok számától függően változik. A bajnok és legenda rangok 15 percenként frissülnek.

Bajnok rang

Szerezz legalább 1 000 értékelési pontot, hogy elérd a bajnok rangot

Legenda rang

Legyél a ranglista játékosainak legjobb 10 %-ában, hogy elérd a legenda rangot

Ranglista

A játékosok aktivitását a bajnok és legenda rangokon egy dinamikus Roham ranglistában lehet nyomon követni a játékkliensben.

Egy játékos helyezése a ranglistán a megszerzett értékelési pontok számától függ. Ha több játékosnak ugyanannyi értékelési pontja van, akkor az a játékos kapja a jobb helyezést, aki több Roham mód csatát játszott le. A ranglista 15 percenként frissül.

Játékmód inaktivitás

Az ezüst vagy magasabb rangú játékosok értékelési pontokat veszítenek a hosszabb ideig tartó inaktivitás miatt. Ha egy játékos e négy rang valamelyikében helyezkedik el, minden csatában bizonyos számú aktivitás töltést kap jutalmul. Ezeket a jutalmakat a csatában elért bármilyen eredményért megkapják, de a dezertáló vagy tétlen játékosok nem kapják meg őket.

Egy játékos aktivitási sávjában legfeljebb 14 töltés tárolható, és ezek naponta –1 töltéssel fogyatkoznak. Ha egy játékosnak az eseménynap végén (01:00 CEST) nincs töltése, akkor az aktuális rangjától függően levonásra kerül valamennyi értékelési pont.

Csatánként szerzett aktivitás töltések:

 • Ezüst rang:5 töltés
 • Arany rang:5 töltés
 • Bajnok rang:1 töltés
 • Legenda rang:1 töltés

Az inaktivitásért naponta elvesztett értékelési pontok:

 • Ezüst rang: –3 pont
 • Arany rang: –5 pont
 • Bajnok rang: –25 pont
 • Legenda rang: –50 pont

A teljesen feltöltött aktivitási sávval rendelkező játékosnak 14 napja van arra, hogy folytassa a játékot, mielőtt elveszítené értékelési pontjai egy részét. A hosszabb ideig tartó inaktivitás a bronz A divízióba való visszaminősítést vonja maga után.

Ez a ranginaktivitási rendszer lehetővé teszi a játékosok számára, hogy szünetet tartsanak, de ugyanakkor biztosítja, hogy a játékmód a végéig kompetitív maradjon. A játékosoknak folyamatosan részt kell venniük játékmódban, hogy megtarthassák a legmagasabb rangokat és elnyerjék a legnagyobb jutalmakat.

Jutalmak

A Roham módban két jutalomvonal vár rád a rang előrehaladásodhoz járó egyedi testreszabási elemekkel és a győzelmekért járó játékbeli jutalmak hegyeivel.

Előrehaladási jutalmak

A Griffmadár szezonja a Roham módban október 12-én 10:00 órától november 20-án 23:00 óráig fog zajlani.

Progresszív Roham 2D-stílus

Az első jutalomvonal a vadonatúj progresszív 2D-stílus körül forog, amelyhez emblémák, feliratok és dögcédula testreszabások tartoznak. A jutalmakat a játékosok a különböző rangokon való előrehaladással és a csatákban elért eredményeikkel szerezhetik meg.

A legjelentősebb jutalom az új „Szárny és karom” stílus, az első progresszív 2D-stílus, ami minden újabb elért ranggal változik. Csak X-es szintű járműveken használható és álcafestési mintákat, feliratokat és emblémákat tartalmaz.

A játékosok az új módban való első csatájukat követően megkapják a stílust, és további négy másolatot szerezhetnek a Bronz, Arany, Bajnok és Legenda rangok elérésével.

Wing and Claw 2D stílus
os64.jpg
os65.jpg
os66.jpg
os67.jpg
os68.jpg
os69.jpg
previous arrow
next arrow
Exit full screenEnter Full screen
Wing and Claw 2D stílus
os64.jpg
os65.jpg
os66.jpg
os67.jpg
os68.jpg
os69.jpg
previous arrow
next arrow

Az álcafestési minta minden egyes új rang elérésével változik.

Öt embléma három változatát és kilenc egyedi feliratot lehet megszerezni a Roham módban bizonyos feltételek teljesítésével, például 15 alkalommal való győzelemmel egy szuper szakasz tagjaként vagy 25 000 HP sebzés kiosztásával. Ezek a speciális testreszabási elemek csak a Roham 2D-stíluson használhatók.

Bérelt járművek

Az első Roham csatád után három bérelhető járművet kapsz a játékmódhoz:

 • FV217 Badger
 • M48A5 Patton
 • IS-4

Minden bérelt jármű a nekik megfeleltethető harckocsi azonos jellemzőkkel és tulajdonságokkal rendelkező másolata. A szezon végéig maradnak a fiókodban november 20-án 23:00-ig (CET), és ezt követően eltávolítjuk őket.

Dögcédula elemek

A játékosok egy egyedi dögcédula hátteret oldanak fel minden egyes új rang elérésekor a Vas és magasabb rangoktól kezdve. A Griffmadár szezonjában a Vas rang elérésekor egy gravírozást kapsz a megszerzett tekintélypontok után, valamint egy további gravírozást a győzelmek után az Ezüst rang elérésekor.

Tekintélypont gravírozás

Győzelmek gravírozás

Jelvények és sávok

A legjobb és legelszántabb játékosok, akik elérik a Presztízs rangokat, jutalmul egy menő Griff mesterjelvényben és a lenyűgöző „A griff legendája” sávban részesülnek, valamint napi jutalomként 25 kötvényt kapnak Bajnok rangon, és 50-et Legenda rangon.

Roham bajnoka jelvény

Roham legenda jelvény

Becenév sáv

Győzelmi jutalmak

A második jutalomvonal kötvényeket, kreditet, felszereléseket, személy tartalékokat, fogyócikkeket és még sok mást tartogat. A játékosok a Roham módban elért győzelmek száma alapján 8 szakaszon keresztül jutnak előre. Az egyes szakaszok teljesítéséhez és a jutalmak megszerzéséhez a játékosoknak bizonyos számú csatát kell megnyerniük.

A Roham módban való játék során Battle Pass pontokat is szerezhetsz.

Szabálysértési intézkedések

Ha idő előtt elhagysz egy csatát, vagy nem veszel részt benne, az jelentős hátrányt okozhat a csapatodnak. Ezért a szabálysértési intézkedések és büntetések célja a nemkívánatos viselkedés visszaszorítása és a csatákat negatívan befolyásoló játékosok szankcionálása.

A következő cselekedeteket ideiglenes eltiltással és jelentős értékelésipont-levonással büntetjük:

 • Kilépés a csatából a csata előtti váróban
 • Csata alatti inaktivitás
 • Csata idő előtti elhagyása

A dezertálásért és a csatában való tétlenségért lényegesen több értékelési pontot veszítesz, mint egy elveszített csatáért. Az ismétlődő szabályszegések növelik a játékos játékmódból való kitiltásának időtartamát.

Ezzel zárjuk az új játékmódba való részletes betekintésünket. Tekintsd meg az első részt, hogy többet tudj meg a játékmechanikáról, vegyél részt a nyílt tesztben, hogy bepillantást nyerj a játékmódba, és mindenképpen küldj nekünk visszajelzést.

Készülj fel, hogy megmászd a ranglétrát és epikus jutalmakat nyerj, amint a Roham élesedik a szerveren október 12-én!

Utoljára frissítve: 2022. október 2. 09:48

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bla_dobos · 1 hónapja
  Ez felesleges felhajtás...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BaliSan
  • Tankos
  · 1 hónapja
  A 4000 kötvény vonzó, a többi szinte értéktelen. Kíváncsi leszek mennyit kell érte hajtani.
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.