Jelenleg

32
látogatónk van

2014. április 29. 08:33

T-127 - Elemzés

(34 szavazat)
15 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A 45 mm-es 20KL már ismerős lehet az LTP-ről, de ez az ágyú van szinte az összes Tier V alatti orosz prém tankon, a Tetrarch-ot kivéve. Sajnos azt kell mondanom, hogy egy elég jellegtelen fegyverről van szó, mindenben az a tipikus Avarage Joe, nincsenek kimagasló erősségei, de hibái sem.

A sebzése 47, ami mellé jár egy 2,2-sec alap tűzgyorsaság. Sajnos mivel az érték elég alacsony, ezért ezen a legénységi skillek és a ventilátor sem segít sokat (töltésgyorsító nincs), amit ha felpakolsz rá akkor is csak 2,1 sec lesz a töltés idő, amivel nem leszel előrébb. Ez a két szám együtt ad egy viszonylag alacsony DPM-et, ami mégsem csúszik be nagyon az átlag alá.

A páncélátütése 51 simával, arannyal pedig 84. Saját szintjén a sima lőszer bőven elég és mivel limitált MM-je van (azaz csak Tier IV-ig megy), ezen a szinten is úgy ahogy elboldogul arany nélkül, de megvannak a maga mumusai: Valentine, Matilda, AMX-40. Ezeket a tankokat csak és kizárólag arannyal tudod átlőni szemből, így mindig kénytelen leszel magadnál tartani párat.

A pontossága 0,43 m, ami abszolút rendben van ezen a szinten, de sajnos a célzás ideje 2 sec, ami párosítva a pontosság, töltésidő és a célkereszt menet közbeni szórásával, nagyon bambává teszi, ha rugalmasabban szeretnénk játszani vele.

Torony

40/30/25 mm-es páncél, ami hála a kis gömbölyítésnek elég jól véd a random lövedékek ellen, de a lapos felületekre leadott célzott lövések úgy viszik át, mint forró kés a vajat. Szerencsére az ágyú körül van egy egész jól páncélozott lövegpajzs, ami 60 mm effektív páncélt biztosít. Ez Tier II-III-as tankok ellen egész jól működik, de TD-k és Tier IV-esek ellen már semmit nem ér.

A torony igazi ereje a forgási sebesség, 46°/sec-el igen fürgén tudja kapkodni a fejét és a csőlehajlás, ami szerencsére itt egyáltalán nem oroszos, 8° minden irányban.

Sajnos a látótávja szintén az a tipikus átlag, csupán 320 méter, ami miatt sokszor tényleg olyan mint egy vakond, különösen ezen a szinten, ahol tele van minden kicsi jól rejtőzködő tankokkal, így egy mozgó optika elengedhetetlen rá, 350 méterrel máris rögtön jobban fest.

Felépítmény

40/30/30 mm, papíron ugyanaz a páncélzat, mint a tornyon, ám szerencsére az eleje nagyon jól döntött, így a 40 mm vastag részeken kapunk egy 50 mm-es effektív páncélt, ami egész jól véd az alacsonyabb penes tankoktól. Sajna a 40 mm-es rész inkább csak parasztvakítás, mivel a tank elejének csak alig felét teszi ki. A hason és a törésnél, az orrban csak 30 mm, továbbá még a felső lemezen is van két ilyen vékonyabb folt, a géppuska lefedett nyílása és a sofőrnyílás.

Gyakorlatilag ezzel a két lyukkal vége is a páncélvédelemnek, mert csak random lövéseket fogja megfogni innentől kezdve, az amúgy sem túl masszív páncélzaton, ha valakinek feltűnik ez a két nyílás, akkor bármiben is üljön, át fogja lőni a T-127-et, de nem is kell ezzel vesződnie, hiszen elég, ha csak szimplán a hasát lövi...

Egyébként gondolom, mint már kitaláltátok a sofőr és a géppuska nyílás extrém módon érzékeny a legénységi tagok sérüléseire. Ha ezeket meglövik gyakorlatilag 100% esélyed van rá, hogy az adott legény megsérül, így egy nagy EÜ csomag nélkül meg sem éri bemenni vele csatába.

A tank másik nagy hibája a rádió, vagyis inkább annak a hiánya. Kapunk bele egy 300 m-es hatótávú Magnóhasú Mackót, amivel nagyjából a pálya feléig látsz el, azon túl pedig már egy másik dimenzió van számodra. Ez elég kellemetlen, ha szeretnél lehozni egy meccset, áttolsz egy oldalt és hirtelen azt látod, hogy megy felfelé a piros csík, mert már rögtön három ember foglal, amit megakadályozhattál volna, ha nem mókushátra kötött papír cetliken kellene, levelezgetned a csapattársakkal.

Felfüggesztés

Na, ez az a rész, amit bár ne raktak volna rá... a forgása 34°/sec, amit egyes nehéz tankok kenterbe vágnak, ez összeadva az oroszos lánctalp kialakítással, vagyis hogy nem tud megfordulni egy helyben, szörnyen bambává teszi. Ugyan a gyors toronyforgás miatt büntetlenül nem tudja leforogni semmi, de pl. egy Pz 1C gond nélkül az oldalába kerülhet, aminek aztán többnyire sírás a vége.

A talajellenállása szintén elég gyér, mocsarakat, vizet és úgy általában a nehéz terepeket kerüld vele, mert nem hogy forogni nem tudsz majd, de menni sem.

Motor

250 LE-s D-744, ami a súlyához képest nagyon erős, ezáltal a gyorsulása nagyon jó, pillanatok alatt eléri a végsebességét, ami 38 km/h. Nos igen, nem egy futrinka, de egyáltalán nincs gond a sebességével. Ahová szeretnél, oda fogsz vele érni, csak fordulni ne kelljen.

Ajánlott játékstílus

A stílusa kicsit hasonlít az S35 Somáéra, de sajnos messze nem működik olyan jól.

Ő is az a tipikus multifunkcionális kis tank, ami nagyon rugalmasan tud alkalmazkodni az adott helyzetekhez, de sokkal óvatosabban kell bánni vele. A páncélzata nem annyira jó (se a testén se a tornyán), hogy felelőtlenül rohamozgasson vele az ember, mert különösen napjainkban, ahogy bekerültek a japán és brit tankok, ezek már csak nevetni fognak rajta, ha megpróbál lepattintani valamit.

A legjobb megoldás, ha sidescrapelve próbálod ellövetni az ellenfeleidet aztán pedig, kitolatsz rájuk és beléjük lősz. Mivel ezt a módszert ezen a szinten általában még nem sokan ismerik, egész jól boldogulsz majd vele.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Ventilátor, Célzásgyorsító, Optika.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Nagy elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, pillanatkép, kuplungégető, helyzetfelismerés. Második körben pedig teljes javítás vagy álca.

Átlagos bevétel

Egy átlag Tier III-as körben úgy 6-8k kreditet tud összerakni tisztán, ezt már 500 körüli sebzésre meg szokta adni, de Tier IV-ben már válaszút elé érkezünk: vagy sebzünk vagy pénzt keresünk. Ha előbbit választjuk, akkor töltjük az aranyat és megy a kredit ki az ablakon, ha pedig az utóbbit, lőjük a lepattanókat és ha szerencsénk van kapunk a végén 4-5k kreditet.

Ha egy pénzgyárat keresel, akkor rossza ajtón kopogtatsz.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Bivalyerős motor, ami nagyon jó gyorsulást biztosít. Kellemes páncélzat egy könnyű tankhoz képest, könnyített MM, csak tier4-ig megy.

Hátrányai

Gyenge ágyú, még a saját szintjén is, borzalmas rádió hatótáv és látótáv, alacsony végsebesség, szörnyű forgási sebesség. A legénysége nem kompatibilis egyetlen könnyű tankkal sem.

Kiknek ajánlott

Odavagy az LPT-ért? Akkor a T-127 a te álom tankod, mindenben jobb egy leheletnyivel, mint a testvére két apróságtól eltekintve: a végsebességétől és a forgásától. Mivel az LTP-vel valószínűleg szinte mindenki játszott már, így a T-127 sem zsákbamacska, mindenki el tudja helyezni magában valahová, hogy nagyjából mire képes vagy éppen mire nem.

Ha valaki követte a fórumokat a WG 15 születésnapja idején, akkor emlékezhet arra a nagy shitstormra, ami akkoriban zajlott: a WG-t majdnem keresztre feszítették a játékosok a saját portáján, amiért ajándékot mert nekik adni a saját születésnapjára. Nos igen, ajándék tanknak ne nézd a fogát, avagy mégis, az LTP nem volt az a hű, de felejthetetlen tank semmilyen szemszögből és ugyanez igaz a T-127-re is.

Ezen a tankon annyira érezni, hogy mikor csinálták a képzeletbeli szerkesztő programban minden csúszkát behúztak középre, csak végre mehessenek már hazafelé a kedves developer kollégák meccset nézni. Ez a tank annyira sótlan, mintha hamut enne az ember, mindenben az a tipikus Avarage Joe, egy olyan tulajdonsága nincs, amit ne láttunk már valahol máshoz, amiben egy picit is egyedi, vagy legalább kiemelkedő lenne.

A poén pedig az egész történetben, hogy ugyanezt a tankot harmadjára is berakták, bár igaz, más néven és <dobpergés> egy normális ágyúval. Szeretném bemutatni nektek a T-70-et, a 3. LTP testvért, ami azon túl, hogy ingyen van (kreditért), MINDENBEN jobb, mint a két tesó, az ágyúja pedig maga az álom. Egy igazi rejtett kis kincs, ajánlom mindenkinek.

Visszatérve a T-127-re, ezért a tankért aranyat, pláne pénzt kiadni halálos vétek, még fél áron is, hiszen csak ki kell nyújtanod a kezed és megkapod ingyen, sokkal jobb statokkal és egy olyan ágyúval, amivel az arany fogalmát is kitörölheted a szótáradból.

Sajnos így a T-70 bekerülésével azt kell mondjam, hogy a T-127 (pláne az LTP) annyit nem ér, mint a garázshely, amit elfoglal.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:16

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Commander_Markhusz
  • Tankos
  · 5 éve
  Az a baj, hogy t6ig rettentő gyengusok már a prém tankok. Type 64től kezd kicsit erősödni a mezőny. Pz B2őt is simán bedurrantják, pedig emlékszem anno op volt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kulung69
  • Tankos
  · 6 éve
  Ma vettem meg, T3-ban nagyon jól szuperál, T4-ben nem annyira, de fogjuk rá, hogy használható. Összességében tetszik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gwr
  • Tankos
  · 7 éve
  Ismét jelentkezem! Van ez a szépség és a T45. A t45 kettő személyes és 200 db csata alatt ki lehet vele húzni az első skillt. A T127, 4 (négy) személyes és 200 csatából ezen is megvan az első skill. Én 400-nál járok és a második garnitúra van benne 18első) és még fél skill-n. Így a kv 1 és majd a kv1 -s, 1-egy (2-kettő)) skilles legénységet fog kapni(kell plusz töltőt is képezni). Tehát érdemes xarakodni 600 kört a két szuper tanknak. A Csörcsi 3-már húzós de ott 120-150 csata kiad egy skillt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gwr
  • Tankos
  · 7 éve
  320 csata után. Kb 1 hete vettem észre, hogy a lövedékek igen gyakran önálló életre kelnek. 300m-nél messzebb meg se próbálj lőni, nem fog találni. Ha szívatón vagy akkor képtelen vagy kényes pontot találni az ellenfélen még 10m-ről sem. kapáslővés is kizárt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gwr
  • Tankos
  · 7 éve
  Ez a tank nagyon OP. Tier 3 legjobb tankja. Max tier 4-be kerül de ott is minden tankot átvisz. Az elemzés uccsó 2 mondata nem helytálló. Ltp gyenge és dobja tier5-be. Az álgyúja jobb de a páncélja kevés, elég ha mellé néz a pz1c.
  A hét végére időzített ajándék prém fiókkal és duplázó legénységi xp-vel meg van a kv1 ára és legénysége(1 skil). Az ms1 legénysége gond nélkül bele rakható, kezdőknek a lehető legjobb tank. A gold ára 800 credit, de 5 db-ot könnyedén el lehet lövöldözni, vissza hozza az árát. Ágyúja 2,14-el tölt 100%-os legénységgel ami 2,45 körül indul 75%-os legénységről, de ha megveszed vegyél mellé 3 nap prém fiókot és megvan a100% és az 1 skill.
  7 tiszta és betalált lövéssel 5-8 ezret hoz alap fiókkal, jobb körökben 15-20 ezeret, egy nap alatt megvan egy tier 4-s tank plusz venti. Annyit lehet vele keresni, hogy a über gyenge 3-s 4-s tankokat át lehet ugrani mert ez megkeresi a free xp-t is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kicsitrash
  • Tankos
  · 8 éve
  Az elemzés jó, de valahogy nekem ebből nem az jön le, hogy ez egy k**a troll tank, amivel a kicsit gyengébb képességű játékosok is hozhatnak le meccset... Olyan tier3-as kv1....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kvindi
  • Tankos
  · 8 éve
  Hmmm... kedvet kaptam megvételéhez Imádtam az LTP-t de eladtam... [respect for me]. Lehet hogy megleped vele magam karácsonyra :-*. De hogy témánál maradjak, ez az elemzés is jó- mint a többi! ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kicsitrash · 9 éve
  Megvettem, tetszik. Most örülök. A lakástakarékot nem élveztem ennyire. sőőőt...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  p3t3r3z
  • Tankos
  · 9 éve
  Vettem én is, mentem most vele pár kört, és nagyon tetszik. Utolsóban csapat fele IV-es volt, nyertünk és első lettem, 650 sebzéssel, 2 killel. Tettem rá persze felszerelést, amit Odin írt, kb azokat.

  "A legénysége nem kompatibilis egyetlen könnyű tankkal sem." - lehet, hogy így volt korábban, de nekem most beleül a T-50 és a MT-25-ös legénységem is. Gondolom más orosz könnyű is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Vy3R
  • Tankos
  · 9 éve
  Sziasztok!
  'Muszájos hozzászólnom:

  Én nagyon szeretem ezt a kis vasat. Igen, tier IV-ben gyengén muzsikol, de tier III-ban igazi SealClubber jószág. Ha magad előtt tudod tartani az ellenfelet, nagyon sokat pattint - PZIIC meg egyenesen elsírja magát. Akkor sem bántam volna meg, ha nem free aranyból, hanem pénzért veszem meg. Én ajánlom mindenkinek aki szereti zaklatni a kicsiket, meg a kicsiket zaklatókat Nálam 8/10 (mert azért tényleg nincs benne olyan hatalmas fun-faktor, mint egy-két másik tier III tankocskában...). Cruiser III 4 the RuLz

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: BT-SV - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.