Jelenleg

20
látogatónk van

2014. április 24. 10:30

T-15 (Skoda) - Elemzés

Írta:
(27 szavazat)
13 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Egy 3,7 cm-es kis mókushergelő, ami a Pz 35(t)-n, azaz egy Tier II-es könnyű tankon figyel még top ágyúként. Innentől kezdve gondolom senki nem vár túl sokat ettől a csőtől.

A sebzése 40 lövésenként, ami még itt Tier III-ban is gyengének számít, de cserébe legalább viszonylag gyorsan lő: 100%-os legénységgel 2,19 secenként, ezt ellátmány nélkül is csak 2 sec-ig lehet levinni, ami nem hoz szinte semmi változást. Sajnos ez a 2 sec-es töltés idő sem egyenlíti ki azt a sebzés veszteséget, amit a kis alfa miatt elszenved, emiatt a DPM-je erősen kapufa. Szemtől szembeni harcban elméletben mindig alulmarad más Tier III-as tankokkal szemben, szerencsére annyi előnyünk lesz, hogy a mi tankunkban jó eséllyel egy valamirevaló legénység figyel majd, ami kiegyenlíti az esélyeket, de T-15-el nem az a feladatod, hogy szemtől szemben harcolj... de erről majd később.

Sajnos páncélátütésben sincs túlzottan eleresztve, így még saját tierjében is viszonylag sok arany fogy benne. Számokban ez 42 mm simával és 74 mm arannyal. Sokszor még ez utóbbi is gyakorlatilag használhatatlan, különösen Tier IV-V meccsekben, ahol a KV-1-eket meg sem karcolod ~85-ös pen alatt.

Ha úgy gondolod hogy elég, és ideje lenne megkegyelmezni ennek a kis masinának, akkor csalódnod kell, mert van még bőven. A pontossága szintén elég vékonyka: 0,41 m, amivel a sniperkedés elég necces lesz, pláne a gyenge pontok lövöldözése.

Továbbá a lőszer készlet is erősen limitált, csupán 78 db van benne, ami nem tűnik kevésnek, de elég hamar képes elköpködi, főleg úgy, hogy egy sebző lövéshez szinte mindig egy lepattanó társul.

Egyetlen jó része az ágyúnak a célzás idő, ami 1,7 sec. Legalább kapásból tudjuk lőni a lepattanókat.

Torony

30/25/25 mm-es páncélzat, amin van ugyan egy jókora lövegpajzs, de ez sajnos teljesen használhatatlan, így a tornyot gyakorlatilag az lövi be, aki akarja, de végül is mit várnánk egy könnyű tanktól?

A torony igazi ereje a látótáv, ami 350 méter. Ez nem tűnik ugyan soknak, de ezen a szinten jó 30 méterrel az átlag felett van. Igazából neki van a legnagyobb látótávja ezen a szinten a Cruiser Mk II.-vel karöltve. Magyarul te még egy teljesen meztelen tankkal is jó 30 méterrel hamarabb látsz bárkit, minthogy ő meglásson téged, ezt pedig még lehet növelni... egy optikával (coated optics) 385 métert is ki tudod hozni belőle egy 100%-os legénységgel, aztán egy fullos legénységgel ez felmegy egészen 400 méterre... ezen a szinten ez egy mocskos OP felderítővé teszi a Skodát.

A toronyforgási sebessége 44°/sec, ami egész kellemes, nem fog csalódást okozni ha magunkat szeretnénk megvédeni.

A csőlehajlás egy picit érdekesen lett megoldva, elöl 7°, oldalt 10°, majd hátul ismét 7°, ami elsőre kicsit furán néz ki, de nagyszerűen használható a felderítőknek fenntartott helyeken.

Felépítmény

30/20/12 mm, ami egy felderítőhöz képest egész szívóssá teszi a Skodát, különösen sidescrapelve lehet jól kihasználni és mivel ezen a szinten még nagyon sokan nem ismerik ezt a trükköt sokszor életmentő lehet. A páncélja egyébként Pz 1 C-kből szeret hülyét csinálni, különösen ha szögbe állítod. Viszont az elejét a békesség kedvéért mindenképpen érdemes eldugni valami mögé, mert egyéb tankokat már különösebben nem fog meghatni az a 30 mm-es döntetlen páncél.

Amiről általában nem szoktam szót ejteni más tankoknál (tekintve hogy a legtöbb esetben olyan alapvető dolog mint a lélegzés), na ez a rádió. A maga fura módján ez a T-15 egyik legnagyobb erőssége. A 710 m-es rádió hatótávjával ő a legjobb ezen a szinten. Hála ennek a kis ketyerének mindig tudni fogjuk, hogy mi történik a pályán, de ami a lényeg, hogy ha felderítünk valamit, akkor azt biztos, hogy látják majd a csapattársak is, ami nem hátrány egy spotternél.

Ez párosítva a kivételes álcázó képességével brutális passzív felderítővé varázsolja a Skodát, álcahálóval és álca képességgel előbb esik hasra benne az ellenfél mintsem hogy meglátná, ha nem lősz, csak lapítasz egy bokorban, akkor egyedül az 50 méteres instant spot körön belül derítenek fel.

Felfüggesztés

Egy pár cérnametélt. Sajnos a lánc annyira alacsony modul HP-val bír, hogy egy kisebb ugrató vagy egy kósza lövedék szinte biztosan elszakítja.

Láncon forgása viszont 46°/sec, ami egy nagyon ügyes kis jószággá teszi. A talajellenállása is valami fenomenális, szinte repül, nehéz talajon is nagyon ügyesen mozog és majdnem eléri a végsebességét is.

Motor

Egy 274 LE-s Praga NRi, ami a súlyához képest egész erős, de annyira nem, hogy lépést tudjon tartani olyan tankokkal, mint pl. a BT-7 és az M3 Stuart, akik ezen a szinten az aktív felderítők szerepét töltik be. Gyorsulásban és sebességben sajnos némileg alulmarad ezekkel a tankokkal szemben, de ez messze nem annyira vészes, mint így elsőre tűnhet.

Bár a Skodának is van 60 km/h végsebessége, amit viszonylag hamar el is ér és szépen is tart, de csak addig, míg menet közben fordulni nem akar, mert akkor ez drasztikusan lecsökken. Ahogy eltekered a kormányt, szinte azonnal visszaesik a mutató 40 km/h környékére és sajnos igen nagy ívben fordul, ami nagyon kényelmetlen aktív felderítésnél és persze mikor le akarsz forogni egy lassabb tankot.

Tény, a T-15 nem egy Speedy Gonzalez, aki berohan az ellenfél közé, majd mintha misem történt volna lelép, de erre nincs is szüksége, mert bőven van mit a tejbe aprítania más területeken.

Ajánlott játékstílus

Mint már fentebb írtam, az aktív felderítés kuka a T-15-nél, de ez nem jelenti a felderítői pályafutása végét, éppen ellenkezőleg. Találkoztál már olyannal a játékban, hogy beülsz valami tuti kis camper helyre és hirtelen valami felspotol, de te az égvilágon semmit sem látsz? Akárhogy izegsz-mozogsz, a spot csak nem tűnik el rólad, csak a HP? Ismerős? Akkor tudod milyen egy passzív felderítő rossz végén állni. Ők azok a gonosz kis csótányok, akik elsőre aranyos kis tündibündi tankoknak tűnnek, de egy tapasztalt sofőr kezében röhögve nyernek meccseket campelősebb pályákon. Persze ehhez elengedhetetlenül kell egy csapat is, akik rálőnek a felvillanó célokra, de ez már a könnyebbik része a dolognak. Nos ha egy tankot meg lehetne koronázni ebben a kategóriában tiertől függetlenül, akkor a végső harcban valószínűleg a Chaffee és a T-15 közül kerülne ki a győztes. Egyszerűen ezzel az álca és látótávolság kombóval sírva szaladnak szét tőle a legkeményebb betoncamperek is.

Kezdjük az alapoktól, a passzív felderítés lényege, hogy keresel egy szimpatikus bokrot valahol az ellenfél felvonulási útvonala közelében és ott szépen letáborozol, majd várod, hogy gyűljön a pénz. 

Ilyen helyek pl. Malinovkán (ami egyébként szinte minden második meccsed lesz ezzel a tankkal és ami a felderítő tankok Mekkájában) a déli oldalról E7, A8 vagy E5 határán lévő kis bokor. Északról, ha nem várható különösebb derp felderítés a mezőn, nemes egyszerűséggel kimész H2-be és gyakorlatilag győztél is. Mivel kis tierben szinte mindenki a bázison várja a sült galambot, ezen a helyen elmebeteg sebzéseket lehet összeszedni (ugyanez E5 a másik oldalról), de ha aktívabb játékra vágysz, ott van még C6, B9 és C9 is.

Másik pálya, amiért bolondul még a T-15 az Murovanka. Ha ide berak az MM, én már előre dörzsölöm a tenyeremet, mert szinte csapattól függetlenül nyertél, különösen ha délről kezdesz. Itt annyi dolgod van, hogy elindulsz az erdő felé, a 8-as vonalon pedig beteszed 1-es tempomatba (1x megnyomod az R-t). Amint felvillan valami, szépen megállsz, megvárod míg elviszi a dögvész és folytatod tovább utadat. Ha nem a tenger gyümölcseit kaptad meg csapattársakként gyakorlatilag nincs az az isten, hogy elveszítsd a meccset, mivel szintén hasonló kategória Malinovkához, itt is szinte mindenki felcsap erdésznek és várják a 15. havi nyugdíjat a fák között. Másik oldalról sincs különösebb kihívás, bár innen egy kissé rugalmasabb játék kell. Ha északon kezdesz, akkor kiszaladsz F8 szélére és máris látod az összes tankot, akik az erdő előtti dombon szeretnének kicsit kempingezni. Másik lehetőség még D2 és A1, bár ez sokkal rizikósabb és kevesebb eséllyel nyered meg a meccset egymagad.

Egy nagyon fontos szabály van ezzel a tankkal (és úgy általában a felderítőkkel): NE LŐJ! Ha lősz, meglátnak és ha meglátnak, akkor kaputt, mehetsz vissza a garázsba. Továbbá te biztos nem fogsz annyi sebzést kiosztani lövöldözésből, mint amit mások, különösen a nálad nagyobb nehezek és TD-k. 

Ahhoz hogy ezzel a tankkal játssz, szükséged lesz némi rugalmasságra, mivel a játékstílusát erősen befolyásolja az MM. Tier III-ban lehet vele amolyan harcos felderítőként játszani. Szépen beszaladsz egy jó spotter helyre és próbálod felvillantani az ellenfeleket, ha pedig vélhetően tiszta a levegő te is lövöldözhetsz, főleg hogy ebben a tierben ha te nem lövöd le az ellenfél HP-ját, más nem fogja helyetted megtenni ezt. 

Tier IV-V-ben a harcos részt kihúzhatod a szótáradból, mert itt már az arany is szinte használhatatlan, még a könnyű tankokra is be kell hogy töltsd a nemesfém lőszert, nem is beszélve egyes tüzérekről. Közepes tankokat is csak oldalról viszed át vele, így különösebben nincs értelme puffogtatni, csak a saját tárcádat terheled vele, így hát marad a felderítés. Hogy őszinte legyek ebben a legjobb a Skoda, nem is csak a saját tierjében. Itt nincs már tele minden kis könnyű tankokkal és apró TD-kel akiket még te is csak 70-100 méterről villantasz fel jobb esetben. Sokkal inkább jellemzőek már a szép kövér nehéz tankok zéró álcázással, akik csak úgy világítanak az erdő mélyén és persze az sem elhanyagolandó, hogy jóval több HP-juk is van. Aminek a lelövéséért járó kredit fele szépen a mi zsebünkbe vándorol.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Ventilátor, Álcaháló, harmadiknak pedig vagy Binokuláris teleszkóp (ez egyértelműen jobb passzív felderítésre) vagy Optika. Én inkább ez utóbbit ajánlanám, igaz hogy veszítünk vele 15% látótávot, de ez mozgás közben is aktív, ami sokkal rugalmasabbá teszi a felderítést. Például ha kinézel egy domb tetején, azonnal 400 méterre látsz, míg a teleszkóppal várnod kellene 3 másodperce, ami akár egy pofont is hozhat magával az ellenféltől.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék/Benzin.

Ajánlott legénységi képzettségek

Első körben mindenképpen 6. érzék, mellé pedig álca. Később a 2. körben a parancsnokra a maradék álca a többiekre pedig egyéb boostoló képességek, mint offroad vezetés, helyzetfelismerés, a töltőnek pedig teljesen lényegtelen hogy mit adunk.

Átlagos bevétel

Ez nagyon pálya és játékos függő. Ha kapunk egy Tier V-ös meccset egy jobb camper pályával, akkor 10-15k kredit elég mindennaposnak számít még prémium nélkül is, de ehhez az egész meccsen aktívan dolgoznunk is kell, amit egy kezdő játékos sajnos nem fog tudni megcsinálni, így az ő kezében a keresete is jóval csekélyebb lesz.

Saját tierjében lövöldözve és felderítve 5-10k kredit között szokott hozni, de ezt nagyban befolyásolja a felhasznált arany mennyisége, amire ha nem figyelünk, pillanatok alatt mínuszba verjük magunkat.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Kiváló látótáv, rádió hatósugár és álcázás. Kellemes mobilitás, jó gyorsulás. Felderítőhöz képest meglepően kemény páncélzat.

Hátrányai

Semmirekellő ágyú, fordulásnál nagyon lelassul, ezért aktív felderítésre nem alkalmas.

Kiknek ajánlott

Ha szeretnél megtanulni felderítőkkel játszani, akkor a T-15-nél jobb tanárt nem is kívánhatnál. Mivel Tier III-as, itt még nincsenek annyira markánsan elkülönülve egymástól a tanktípusok, így sokkal kevésbé bünteti a kezelője hibáit, mint később a magasabb szinteken lévő testvérei. Ezzel a tankkal, ha szükséges képes vagy megvédeni magadat, és még sidescrapelve pattogtatni is, ugyanez a legtöbb felderítőről nem gyakran mondható el. Persze ha felrak Tier V-be (amit sajnos vagy szerencsére nem gyakran tesz meg), egy sallertől felrepülsz a Holdra, mint ahogy az összes jó Tier III-as felderítő szokott, de az erősségeit igazán itt tudja kihasználni. Nincs is jobb érzés annál, mikor 2 tierrel kisebb tankkal alázod meg a feletted lévőket.

Sajnos viszont vannak pályák, amik különösen rossz MM-mel ötvözve nagyon meg tudják szívatni ezt a tankot. A városi pályákat különösen Tier V-ben nagyon nem tolerálja, itt egy igazi sado-mazo géppé változik, csak épp a korbács rossz oldalán áll.

Összességében véve egy egész fun kis járgány, ami a könnyű tankok kedvelőinek 450 aranyért egy igazi ajándék, de másokkal is könnyen szót tud érteni, minimális tanulás mellett nagyon hálás gép válik belőle. Viszont a hatékonysága nagymértékben függ a benne ülő legénységtől is. Ha nincs legalább egy 6. érzékes parancsnokod a garázsodban, amit beletudnál ültetni a Skodába, sokat fogsz vele szenvedni, míg használható tankot fabrikálsz belőle. 

Kis apróság még így a végére: az EU fa bekerülésével valószínűleg eltűnik a boltok polcairól a T-25-el együtt, így gyűjtőknek érdemes lehet rátenniük a mancsukat, amíg még lehet.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:30

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KLC_KTE
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="MegaJani"][quote name="KLC_KTE"]Köszönöm a leírást. Ma a kiskarimra megvettem a tankot, kipróbálás céljából. Hát nagyon pozitív hatást tett rám. Alig 20 csata alatt gyűjtöttem vele 2 Master besorolást, 2 Pascucci medált, és egy Dumitru medált. Tier 4-be még csak egyszer tett, de az egyik Pascuccit ott szedtem össze, és az Orlik is meglett volna, ha a T-28 fragjét nem lopják le. Öröm volt nézni, ahogy a T-28 össze vissza nézelődik, mert nem látja, hogy honnan üti a kis Skoda. Sajnos a Tier 3-ban még sok újonc van, többször is úgy vesztettem, hogy hiába derítettem fel vele 5-6 járgányt és lőttem ki belőlük 2-3-at, a támogatás még nem nagyon jött. De a tankocska nagyon FUN! Mivel ennyire megtetszett, így megvettem főkarira is, nem volt nagy kiadás. A nap további részében kipróbálom az öcsémmel szakaszban, legalább lesz egy ember, aki lövi a spotot is. A leírást meg azért is köszönöm, mert ebből próbálok ráérezni a tankra, és nagyon tuti a recept. A Valentine II-be alig 1 hét alatt belement 200 csata, ebbe is bele fog. Köszönöm még egyszer a sok segítséget az elemző által.[/quote]
  Elég ritka, hogy egy régi elemzés utat tud mutatni a mai cudar időkben is... :szoke:[/quote]

  Pedig sikerült A Valentine II elemzését nem találtam teljesen pontosnak, de abból is tudtam tanulni. De ez teljes mértékben helytálló.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MegaJani
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="KLC_KTE"]Köszönöm a leírást. Ma a kiskarimra megvettem a tankot, kipróbálás céljából. Hát nagyon pozitív hatást tett rám. Alig 20 csata alatt gyűjtöttem vele 2 Master besorolást, 2 Pascucci medált, és egy Dumitru medált. Tier 4-be még csak egyszer tett, de az egyik Pascuccit ott szedtem össze, és az Orlik is meglett volna, ha a T-28 fragjét nem lopják le. Öröm volt nézni, ahogy a T-28 össze vissza nézelődik, mert nem látja, hogy honnan üti a kis Skoda. Sajnos a Tier 3-ban még sok újonc van, többször is úgy vesztettem, hogy hiába derítettem fel vele 5-6 járgányt és lőttem ki belőlük 2-3-at, a támogatás még nem nagyon jött. De a tankocska nagyon FUN! Mivel ennyire megtetszett, így megvettem főkarira is, nem volt nagy kiadás. A nap további részében kipróbálom az öcsémmel szakaszban, legalább lesz egy ember, aki lövi a spotot is. A leírást meg azért is köszönöm, mert ebből próbálok ráérezni a tankra, és nagyon tuti a recept. A Valentine II-be alig 1 hét alatt belement 200 csata, ebbe is bele fog. Köszönöm még egyszer a sok segítséget az elemző által.[/quote]
  Elég ritka, hogy egy régi elemzés utat tud mutatni a mai cudar időkben is... :szoke:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KLC_KTE
  • Tankos
  · 5 éve
  Köszönöm a leírást. Ma a kiskarimra megvettem a tankot, kipróbálás céljából. Hát nagyon pozitív hatást tett rám. Alig 20 csata alatt gyűjtöttem vele 2 Master besorolást, 2 Pascucci medált, és egy Dumitru medált. Tier 4-be még csak egyszer tett, de az egyik Pascuccit ott szedtem össze, és az Orlik is meglett volna, ha a T-28 fragjét nem lopják le. Öröm volt nézni, ahogy a T-28 össze vissza nézelődik, mert nem látja, hogy honnan üti a kis Skoda. Sajnos a Tier 3-ban még sok újonc van, többször is úgy vesztettem, hogy hiába derítettem fel vele 5-6 járgányt és lőttem ki belőlük 2-3-at, a támogatás még nem nagyon jött. De a tankocska nagyon FUN! Mivel ennyire megtetszett, így megvettem főkarira is, nem volt nagy kiadás. A nap további részében kipróbálom az öcsémmel szakaszban, legalább lesz egy ember, aki lövi a spotot is. A leírást meg azért is köszönöm, mert ebből próbálok ráérezni a tankra, és nagyon tuti a recept. A Valentine II-be alig 1 hét alatt belement 200 csata, ebbe is bele fog. Köszönöm még egyszer a sok segítséget az elemző által.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  simron78
  • Tankos
  · 7 éve
  Emlékszem vele egy nagyon jó kis csatára Live Oaks-on, ahol a végén egyedül maradtam egy SU-85B és egy KV-1 ellen, mindkettő foglalni kezdett, a SU-85B-t ki tudtam szedni hátulról, de a KV-1-et sehol sem tudtam átütni, még a láncát se nagyon tudtam leszedni, úgyhogy a végén befoglalt, tehát tier V-ben nem ér sokat, de spottolni azért jól lehet vele és saját tierjében jól lehet boldogulni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pepe0419
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Volvo_elcsap"]Nem kompatibilis? A RU-ban lövész van, itt meg rádiós, ez igaz, de ezt leszámítva a RU parancsnoka, vezetője és töltője vígan dolgozik a kis PZ-ben (RU-ra kiképzett legényekről van szó). Szóval nem értem, nálad mi lehet a gond.[/quote]
  Hát pont ez, hogy nem lehet mind a 4 RU legényt képezni benne. :cry:
  Ráadásul még az SPICnél járok, ott meg csak 2 megy bele 3 ból.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Celebúr
  • Kiképző
  · 7 éve
  [quote name="pepe0419"]Tegnap beállt a garázsomba, naivan azt hittem, hogy jó lesz az SPIC és a RU legénység húzására, de sajnos egyikkel sem kompatibilis Ez elég nagy szemétség, így semmire sem jó, max szórakozni...[/quote]
  Nem kompatibilis? A RU-ban lövész van, itt meg rádiós, ez igaz, de ezt leszámítva a RU parancsnoka, vezetője és töltője vígan dolgozik a kis PZ-ben (RU-ra kiképzett legényekről van szó). Szóval nem értem, nálad mi lehet a gond.
  Én inkább abban látom a gondot, hogy túl sokszor kap tier V-ös besorolást, és többször megesett már, hogy 5-ös hevik ellen egyedül maradtam. A gold még a seggüknél se üti át őket, max 10-ből 1x.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pepe0419
  • Tankos
  · 7 éve
  Tegnap beállt a garázsomba, naivan azt hittem, hogy jó lesz az SPIC és a RU legénység húzására, de sajnos egyikkel sem kompatibilis Ez elég nagy szemétség, így semmire sem jó, max szórakozni...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Celebúr
  • Kiképző
  · 7 éve
  Egy jól sikerült csata a kis döggel, a 2. (statpadder :P ) accountommal: http://wotreplays.eu/site/2696970#ruinberg-beverek1et_neked-pz_kpfw_t_15 (top gun, tank ász, 978 dmg)
  ...egyébként ha toptier, igenis sokat képes pattintani, és aktív felderítésre is kiválóan alkalmas, de kétségtelen, hogy bokorban ülve, megfelelő felszereléssel / képességgel az USA kémműholdjai se fogják észrevenni. És az elemzés valóban színvonalas, bőven megüti a mércét, grat!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Seewan
  • Tankos
  · 9 éve
  Már a második prémtankot vettem meg Odin elemzése miatt és egyikben sem csalódtam Tegnap ezt a kis apróságot próbáltam ki és fényesen bevállt a leírt taktika, pedig elég középszerű a legénység benne.
  Javaslom bárkinek, akit tényleg érdekel a spotter munka
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Szabee_Tabornok
  • Tankos
  · 9 éve
  Csak emiatt a cikk miatt regisztráltam a portálra, mert meg akartam köszönni a cikk írójának a munkáját, el is kezdtem alkalmazni a tippeket amiket adott. Gumifülként követtem a korábbi munkásságát (az epic Panther II videó, német közepes ág, tankelemzések), de most nagyon célba talált a T-15tel, amiért mégegyszer nagyon nagy köszönet.
  Maga a tank megvan egy ideje, dobta is már az első pár csatában a Tank Ászt, de nemigazán tudtam mit kezdeni az adottságaival. Könnyűtank legénység húzására vettem, mert a Luchsomból nem akartam kivenni a srácokat. Azt hiszem a lövöldözés erőltetése volt nálam a hibák alapvető forrása. Ezután, az elemzés tippjeinek alkalmazásával lehet majd nálam is olyan gép, mint ami a Luchs volt régen, amivel a (passzív) felderítés alapjait meg lehet tanulni.
  Juteszembe városi pályán, pölö Himmelsdorf, V tierben, az elején kivárni szoktam, amíg rendeződnek az erőviszonyok, amíg látom, hogy esetleg hol lehet észrevétlenül és/vagy gyorsan az ellenség háta mögé kerülni és bázisfoglalás imitálásával, arty szívatással próbálok zavart kelteni az erőben. A bázisfoglalás hangja idegesíti az ellent, és valahonnan erőt vonhat el, ha visszajönnek (jobb esetben akár több tank is) védekezni.
  Gratula mégegyszer a cikkhez, erőt, kitartást a csatamezőkön!!

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: Pz.Kpfw. 38H 735 (f) - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.