Jelenleg

30
látogatónk van

2014. március 12. 09:20

Ram II - Elemzés

Írta:
(35 szavazat)
5 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

QF 6-pdr Mk. IIIA, ami egy igazi gépfegyver. Tipikusan az az ágyú, ami előbb lő mint ahogy beszűkül. Ennek a puskának 26-os az alap RoF-ja (ami 2,29 sec-et jelent). Ha valamire rászáll, azt pillanatok alatt szétkapja. Sajnos a nagy tűzgyorsaság alacsony alfasebzéssel társul (75), ám nincs okunk bánkódni, mert DPM-ben még így is az egyik legjobb Tier V-ös med (egyedül a T-34 előzi meg) viszont ennek az ágyúnak csak 0.43-as pontossága és 2,3 seces a célzásideje, ami nem lenne rossz egy normális tanknál... ám a Ram II korántsem fér bele ebbe a kategóriába.

Ám ezt a DPM-et igen nehéz kihasználni rajta, mivel van pár szépséghibája az ágyúnak. Sajnos az egyik rejtett stat: a célkereszt lövés utáni széthúzódása valamilyen oknál fogva a kaliberéhez képest elég erősre sikerült, továbbá 2,3 sec-ig szűkül, viszont 2,1 másodpercenként lő. Ez a három érték így együtt már eléggé megkurtítja a lehetőségeket. Ezáltal a csőben rejlő sebzési potenciált szinte lehetetlen kihasználni nagyobb távolságokból, így marad a közelharc. 

Ez a tank igazából ~150 méteres távolságig veszélyes, ahonnan minimális célzással tudja köpködni a csőbe betolt skúlókat. Természetesen itt nem arról van szó, hogy totálisan alkalmatlan lenne ennél a távolságnál messzebbre lőni. A gond ott van, hogy teljesen rá kell szűkülnünk a célra (2,3 sec), ezáltal pedig elvész a gyorstüzelő képességünk, ami ennek a tanknak a lényege. 

Nem szóltam még a páncélátütéséről, ami 105 mm simával, ami olyan gyengén átlag alatti, de Tier V-ben mindent visz gond nélkül. Arannyal 170 mm a pen, ami Tier VII-ben szinte az egyetlen lehetőségünk az életben maradásra.

Torony

Az egész tank talán legrosszabb része, egy hatalmas gyenge pont. 76/76/51 mm páncél mindenféle döntés nélkül, továbbá az ágyú körül nincs lövegpajzs... sőt tovább mennék, a kis bemélyedés, amiben az ágyú 10 mm páncéllal rendelkezik. Szóval, ha valaki találkozik egy Ram II-vel és jól meg akarja szívatni, akkor betölt egy HE-t és belelő ebbe a lyukba. Ha talál, a maximális sebzés garantált, a Ram-nál pedig minimum egy halott tüzér. Hál' Istennek ez nagyon ritka, mivel nem egy ismert gyenge pont. Sima, HE derpes 105-122-es ágyúkkal pedig elég nehéz ellőni egy ilyen apró célt még közvetlen közelről is.

A látótávja valami borzalmas, 330 méter... mint egy nagyothalló vakond egy hegesztő pajzzsal: előbb esik hasra az ellenfeleiben, mint hogy meglátná őket, így egy mozgó optika (Coated Optics) elengedhetetlen rá.

7,5°-os csőlehajlásért szintén jár egy fekete pont. Alapjáraton nem lenne egy rossz érték, de mivel ez a tank elég magas, sokszor nagyon kényelmetlen tud lenni.

Felépítmény

A HP pool igencsak magas (610), aminek a segítségével elég sok pofont kibír. 1v1-ben akármelyik Tier V-ös medet gond nélkül lecsapja.

A páncélzata elég furcsán van megoldva, hivatalosan 76/63/38 mm, ám az eleje valahol 100 mm effektív lehet a döntött részeken. Nem találtam ide vonatkozó adatot, ez csak úgy hasra ütés, ki lehetne számolni, de ahhoz meg lusta vagyok, szóval kénytelenek vagytok ezzel beérni. Ha valaki mégsem bírna magával és kiszámolná, az ossza meg kommentben. Ha ügyesen forgatunk, elég szépen pattognak róla a Tier V-ös medek. Ám érdemes óvatosan bánni vele, mert ugyan elég jó az effektív vastagság, de ugyanakkor temérdek gyenge pont van rajta. Pl. a kis géppuskás torony és az egész orr rész, a csík alatt, ahol a klán logó is van. Ezeken a részeken csak 51 mm, ami ~70-80 körül lehet effektívben, vagyis lepattanni nem sok minden fog róla.

Felfüggesztés

37 °/sec, pont mint az M4 Sherman-nél és szinte teljesen megegyező talaj ellenállási értékekkel, némileg több HP-val, így nehezebb leláncolni mint egy M4-et.

Motor

Egy 440 LE-s Wright Continental. Ez elég jól gyorsítja a tankot, ám a végsebessége átlag alatti: 38 km/h. Ez pontosan 10-el kevesebb, mint az amerikai testvérének a Sherman-nek. Emiatt sokszor túlságosan is ráérősnek érzi az ember.

Ajánlott játékstílus

Ez egy nagyon jó kis támogató tank, ám mint a törpök a Gyűrűk Urában, ő is csak rövidtávon veszélyes. Sniperkedésre használni halálos vétek, mivel az ágyú DPM-jét lehetetlen kihasználni ~150 méter felett, épp ezért a játékstílusa totálisan egyedi, érdemes keresni az olyan helyeket, ahonnan oldalba tudjuk kapkodni az egymással viaskodó tankokat anélkül, hogy meglátnának, vagy túlzottan ránk koncentrálnának. Érdemes minél közelebb férkőzni az ellenfélhez és akkor "kitárazni" mikor éppen valaki mással van elfoglalva. Ha ez nem lehetséges, érdemes elindulni a medekkel, ahol akár mint egy mini buldózerrel okosan végigtolni velük (ez a legjobban páncélozott med ezen a szinten, a Matildán kívül), de TD-ket és a 110 pen fölötti tankokat nagyon nem szereti.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Ventillátor, Célzásgyorsító, Optika. Esetleg perverzeknek lehetne ajánlani: Töltésgyorsító, Célzásgyorsító, Ventillátor kombót, amivel ~1,7 sec körüli töltésidő érhető el, a fenti 2 sec-essel szemben, bár az a 3 tized normál esetben nem igazán érezhető, csak mikor valakire rászállunk és elkezdjük kitárazni.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék/Ellátmány.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, Pillantkép, Sima utazás, Helyzetfelismerés, Biztonságos elhelyezés.

Átlagos bevétel

A kredit hozama éppen hogy csak megelőzi a sima nem prémium tankokét, mivel mondhatni be van zárva egy 300 méteres "buborékba", ami pedig ezen kívül történik számunkra egy teljesen más dimenzió. Mivel sniperkedni nem lehet vele, így rengeteg sebzéstől elesünk, ami pedig kredit, így farmolásra nem a legjobb választás. Egy átlagos körben a tiszta profit 10-15k között mozog. Jobb meccseken 25-30k kredit is összejön.

Valamilyen furcsa oknál fogva a javítási költsége baromi magas (2745 kredit), ami az összes V-ös prémtank közül a legdrágább. A lőszerköltés pedig 45 kredit lövésenként, ami pont ugyanannyi, mint az M7 Medium 6 fontosában. 

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Kimagasló DPM, nagy HP pool, viszonylag jó páncélzat, mozgékony, az összes V-ös és a feletti amerikai medbe kompatilbilis a legénysége, 1v1-ben nagyon erős ellenfél.

Hátrányai

Alacsony alfa sebzés, lassú célzás idő, pontatlan, átlagos csőlehajlás, alacsony végsebesség, vak mint egy vakond, nincs könnyített MM-je.

Kiknek ajánlott

Ez egy baromi jó FUN tank, a totál egyedi stílusa miatt élvezetes vele játszani. Ha tetszik az ilyen supportolós stílus és nem feltétlen van szükséged prémtankra, akkor tudnám ajánlani az M7-et, ami a Ram II mondhatni édes testvére. Akár az Easy8 (E8) és a Jumbo (E2), az egyikőjük jól páncélozott, ráérős, míg a másik egy kis papír futrinka. (Az M7-től óvjon meg a Jóisten mindenkit, miatta találták ki a free XP-t - Jacktor)

Mivel az amerikai fában van rögtön három megtartós tank (Pershing és T69 ESL miatt, M48 mert 10-es), így elsősorban legénységhúzásra érdemes beszerezni egyet. M3 Lee-n és M2 Mediumon kívül az összes amerikai meddel kompatibilis. Aki szeret agresszívebben nyomulni annak nagyon be fog jönni ez a tank, ám mivel sniperkedni elég nehézkes az ágyújával, sokszor igen kényelmetlen is.

Aki viszont egy jó pénzgyárat keres, az rossz helyen kopogtat, ez a gép szinte semmivel nem hoz több kreditet mint egy átlagos V-ös tank.


Az elemzést írta: OdinHUN

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:39

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  RedFox69
  • Tankos
  · 8 éve
  Sziasztok! Mivel az amerikai közepes ágat állok neki húzni, szükségem lenne egy ilyen tankra, legénységfejlesztés céljából. Super Pershing-et nem szívesen vennék. Ha valaki el szeretné adni, írjon privátban, megbeszéljük ... :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hecienda
  • Tankos
  · 9 éve
  Valaki hajtja mostanában ezt a gépet?
  M7-et lassan kivégzem és eléggé megkedveltem, így elgondolkodtam hogy a Ram II jó lenne legénységet képezni, főleg hogy egyik szimpatikus ágon sincsen használhatónak tűnő prém med.
  Bár lassabb az M7nél, ez biztos igényel némi megszokást de az a kis köpködő ágyú eléggé megtetszett pedig nagyon féltem tőle.
  T7-be sokat megy?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HunZsolt
  • Tankos
  · 9 éve
  Hogy a témához is hozzászóljak ne csak Offoljak ahogyan az sajnos szokás.
  Nemrég vettem meg akciósan ingyen aranyból tehát pénzt nem adtam érte így az érzés,hogy pénzt adtam volna egy tankért nem árnyékolja be a kedvem,de nem csalódtam a tankban.Nem értek egyet azzal,hogy gold lőszert kellene bele vásárolni.Tapasztalataim alapján tier7es tankokat is átlő akár szemből is.Persze tapasztalatlan játékosoknak nyilván nem egyszerű azonban aki ismeri a tankok gyenge pontjait és tier7 és 6os tankok között bőven akad ilyen annak sikeres sebzései lesznek.Hozzá kell tenni,hogy egy közepes tank nem arra való,hogy szemtől szembe szemből támadjunk vele így nem is lenne reális negatívumként felhozni a használhatóságát ebből a szemszögből.A tankok ismerete szükséges,ha mégis ezzel próbálkozunk.Azonban oldalról és hátulról tier7ben sincs olyan tank amit ne tudnánk vele átlőni gold lőszer nélkül és nem is ajánlom senkinek a gold használatát hiszen azzal pont a lényegét vesszük el mégpedig a kredithozamunkat.Általában nem tesz be minket tier7be csak nagyon ritkán a legtöbb harc tier5 ben zajlik és,ha be is tesz tier6 ba akkor is csak néhánnyal találkozhatunk azonban őket nem a mi dolgunk feltartani ezzel a tankkal (nem mintha nem lenne lehetséges).
  Játékélményben messze veri az összes nem prémium tier5-öst hiszen amellett,hogy rendkívüli töltésideje van vesztes csatákban is pluszban jövünk ki vele.
  Páncélzata abszolút közepes azonban nagy előnye a torony forgási sebessége ami egészen gyors szinte mindenkihez képest.

  Nekem az egyik kedvenc tankommá vált.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  averfarkas
  • Tankos
  · 9 éve
  Az M7-t szerintem nagyon jó tank sokat mentem vele és sajnáltam hogy megváltam tőle.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Galacsin
  • Tankos
  · 9 éve
  Pedig az M7 egy kimondottan jó kis tank, kicsit tartottam tőle az M4, E8, E2 után, de kellemes csalódás volt, a végén már sajnáltam eladni. Én a 6 fontossal használtam, ami tényleg gépfegyver. Bocs az OFF-ért.

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: T26E4 Super Pershing - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.