Jelenleg

22
látogatónk van

2018. máj. 15. 07:13

Super Conqueror - Elemzés

Írta:
(84 szavazat)
32 hozzászólás

Bevezetés

A Conqueror egy változata megerősített páncélzattal. Az 50-es évek első felében kezdték el gyártani, a Dart és Malkara irányított páncéltörő rakéták teszteléséhez. A tesztek során a jármű egy, a jövőben esetlegesen használt nehéz tank szerepét töltötte volna be. Tömeggyártásba sosem került.

A játékban

Tier10-es brit nehéz tank. A 0.9.20.1-es patchben került a játékba, és az FV215B heavyt váltotta le.

Paraméterek

Ágyú

A 9-es Conqueror-ról már ismerős lehet a 120 mm Gun L1A1 ágyú. Sok paramétert megörökölt az FV215b-től, csak a célzásidőben és a menet közbeni szórásértékekben van egy kis eltérés. A 10-es nehéz tankok közül ez tölt a leggyorsabban, felszerelt állapotban, BiA-s legénységgel mindössze 7,18 másodpercig tart egy lőszer betöltése. 400 HP-s alfa sebzés mellé 259 mm alap átütés társul, ez a legjobb érték kategóriáján belül. Szinte mindenre elég az alaplőszer is, csak a szuper nehéz tankok, valamint az Object 268 v4 jelenthet problémát, de ezen bestiákat is simán szitává lőhetjük a 326 mm átütésű prémium APCR lőszerrel.

Érdemes még megemlíteni a HE lőszert, aminek 515 HP-s alfa sebzése van, és 120 mm átütéssel bír. Papír tankokra, tankok hátsójára nyugodtan be lehet tölteni a repesz romboló lőszert, garantált a pusztítás. Az AP és a HE lőszer sebessége 1067 m/s, csak több száz méteres távolságnál szükséges minimális előrecélzás. A prémium APCR lőszer 1334 métert tesz meg másodpercenként, itt már semmi szükség az előrecélzásra, legrosszabb esetben is elcsípjük az ellenfél hátsófelét.

3342 sebzést oszthatunk ki percenként, ez szintén top 1 érték a nehéz tankok között. 1,83 másodperces célzási idejével, valamint a 0,3 méteres szórásával az összes heavyt lepipálja. A gyakorlatban ez a pontosság annyit jelent, hogy kiszemeljük a célpontot, rávisszük a célkeresztet és lövünk, majd 7 másodperc elteltével megismételjük a folyamatot. Ez nem is hangzik rosszul, és ha nincs vicces kedvében az RNG, akkor tényleg így működik ez az ágyú. Menet közben is hasonló a szituáció, közeli célpontoknál ilyenkor is szinte lehetetlen a mellélövés.

A -10 fokos ágyúsüllyedési szög ismét egy kiemelkedő értéknek mondható, csak a svéd heavy ágon lévő tankok futnak jobb paraméterekkel.

Az ágyú egyetlen gyengesége az emelkedési szög, ami 15 fok. Szerencsére ez nincs akkora hatással a játékmenetre, nagyon kevés helyzetben okoz kellemetlenséget.

Hogy jobban láthassuk mit is jelentenek ezek a számértékek, készítettem egy táblázatot, amiben egy hasonló szerepkörű tankot, a T110E5-öt, és egy meta tankot, a WZ-111 5A-t helyeztem górcső alá a szuper hódító mellett.

Jól látható, hogy a szintén tornyából élő E5-öt mindenben felülmúlja, és a jelenlegi meta tank is csak az alfa sebzésben jobb a Super Conqueror-nál tűzerő tekintetében.

Torony

Az már kiderült, hogy az ágyú nagy erőssége a tanknak. Nincs ez másképp a toronnyal sem. 279/88/69 mm páncéllal rendelkezik. Frontból nem igazán lehet átütni, az effektív értékek 400 mm körüliek. Szemből a torony 2 széle, valamint a kupola teteje is üreges páncélból épül fel. 2 lehetőségünk azonban mégis akad sebzés bevitelre. A toronygyűrűnél lehet némi esélyünk a beütésre, de ehhez nem árt egy nagyon pontos ágyú és minimum 300 mm átütés.

Másik esély, ha magasabban vagyunk, illetve magasabb tankkal játszunk, akkor célba vehetjük a kupola közepét. Alacsonyabb tankkal felesleges a kupolával próbálkozni, mert csak a jól ismert RICOCHET üzenetet hallhatjuk a lövéseink után.

A -10 fokos csőlehajlásnak és a jól páncélozott toronynak köszönhetően remekül lehet hulldownozni, egy igazi erőddé válik a tank minden kis domb mögé elbújva.

A torony forgási sebessége 34,89 fok/másodperc, ez egy heavynél elég jónak mondható. Az alap látótáv 400 méter, ez standard érték T10-ben.

HE lőszerek nem túl hatékonyak a torony ellen az üreges páncélnak köszönhetően. Tapasztalatom alapján csak a Type 5 és az angol TD képes komoly pusztítást okozni egy tornyozó S.Conqueror-nak. Ez szám szerint 350-600 sebzést jelent.

Felépítmény

152/101/38 mm-es páncéllal van körbekerítve a tank. A döntött frontpáncélnak köszönhetően az effektív érték 270-280 mm között mozog, így alap lőszerrel nem garantált az átütés. A biztos sikerért a tank hasát érdemes célba venni, a 140 mm-es páncélvastagság még a 8-as tankoknak sem jelenthet problémát. Vékony üreges lemez található a fronton valamint a torony 2 oldalán, szóval érdemes figyelni hova is lövünk, az oldalának kizárólag a felső részét lőjük HEAT lőszerrel, mivel a többi részen vagy a lánc vagy az üreges rész elnyeli a lövést.

A viszonylag erős oldalpáncél lehetőséget biztosít a sidescrapelésre is. Megfelelő beforgatás esetén csak a képen jelölt kis részen lehetséges átütni a tank oldalát:

2400 HP áll rendelkezésre a csatában, ez egy erős középérték T10-ben.

Kifejezetten ammorack érzékeny, ami nem meglepő, mivel az alsó lemez mögött, a bal oldalon található a lőszerrekesze.

Felfüggesztés

Eddig tartott a jó rész. 29,68 fokos forgási sebessége nem nevezhető túl fényesnek, kategóriájában csak a német heavyk, a Type 5 és az Object 705A forog lassabban.

Motor

Egy 950 lóerős motor jutott a közel 78 tonnás tanknak, így kapunk 12,2 LE/t fajlagos teljesítményt a járműtől, ami nagyon gyengének mondható.

Végsebessége 34 km/h, ezt könnyedén el is éri normál terepen, az emelkedők viszont jelentősen megfogják az előremenetben. Tolatási sebessége 12 km/h, csak a Type 5 tolat lassabban a 10-es heavyk közül.

Mobilitás terén már nem igazán jeleskedik a Super Conqueror. A paraméterei éppen az átlag alatt vannak, kb. középtávolságra helyezkedik el a szuper nehezek és a med-heavy hibridek között, de nincs ezzel probléma, hisz így kapunk egy különleges, egyedi tankot a sok klón mellett.

Megszokhattuk, hogy a lassabb, erősebb páncéllal rendelkező tankokhoz általában gyenge töltésidejű, nagy alfás lövegek társulnak. Itt közel sem áll fent ez az eset, hisz a lövege ugyan csak 400 körül sebez, de egy igazi DPM dealer a tank, ami képes bármit lebontani 1 percen belül.

Ajánlott játékstílus

Bár a pontos ágyú lehetővé teszi a sniperkedést is, mégis az agresszív játékot javaslom, ha már ilyen jó DPM-mel és páncéllal rendelkezik a tank.

1v1-ben bármelyik tanknak nekieshetünk, hisz az összes heavyt felülmúlja DPM-ben, és a medektől sem kell tartani, mivel ellenük meg ott lesz a HP fölény, ami kiegyenlíti a küzdelmet.

Elsősorban a remek ágyúsüllyedésre és az erős toronypáncélra érdemes építeni, ezért ahol csak lehet a hulldownozást érdemes alkalmazni, ilyenkor kész erőddé válik a tank és nem igazán tud mit kezdeni vele az ellenfél. Ha viszont nincs lehetőség a hulldownra, akkor megpróbálhatjuk a sidescrapet is, a szintén erős oldalpáncélnak és a kialakításának köszönhetően így is egy remek, lövéseknek ellenálló tankot kaphatunk beforgatás esetén.

Ne féljünk használni a HE lőszert, tankok oldalára, hátsójára, papír tankokra, sok 8-as tankra elég lehet a 120 mm átütés is, valamint a jó páncélozott alacsony HP-s tankokat is szépen ki lehet végezni ezzel a lőszertípussal.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító
  • Függőleges stabilizátor
  • Fokozott szellőzés/Távcső

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis elsősegélycsomag
  • Kis javítókészlet
  • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Ami mindenképp fontos: 6.érzék, Javítás, BiA, Biztonságos elhelyezés, Kuplungégető. A többi már csak extra és saját ízlés szerint variálható.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Kiemelkedő DPM
  • Magas átütés
  • Pontos ágyú
  • Nagyon jó lövegsüllyedés
  • Erős toronypáncélzat
  • Hulldownban és sidescrapeben is igazán remek tank
  • APCR prémium lőszer
  • Magas átütésű HE lőszer

Hátrányai

  • Ammorack érzékeny
  • Lassú fordulás
  • Gyenge mobilitás

Kiknek ajánlott

Mindenkinek. Nagyon nincs mit ecsetelni, minden szituációban megállja a helyét. CW csatákon, előrenyomulásokon is gyakran előfordul, szóval az aktív csapatjátékosoknak is érdemes beszerezniük.

Videó


Az elemzést írta: Hunti

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tommybear
    • Tankos
    · 3 éve
    A löveg gyors és pontos, de nem sebez nagyon nagyot Az első csata 5 kilövést eredményezett a többiről jobb nem beszélni..minden másidk lövésre kigyullad vagy ammo rack-ot kap..Városi pályákon szinte verhetetlen nyílt terepen mozgó koporsó.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Commander_Markhusz
    • Tankos
    · 3 éve
    Srácok, kb 3 hónapja van meg, fullos 4 skilles csajkommandóval, de az ágyú számomra nagy csalódás. Példa: ma állok kb 150-250m-re az ellenféltől. Fullra rászűkülve a 6 lövésből 4 érthetetlenül is mellé ment, érzésre olyan mintha Orosz ágyúval lőnék, pedig papíron 0,32 a pontosság. Ez sorozatosan előfordul, a HE pedig ritkán sebez. Ettől eltekintve nem annyira rossz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Busko0
    • Tankos
    · 3 éve
    Sziasztok, szeretnem megkerdezni hogy tenyleg igenyli annyira ez a tank a vizes loszerekeszt, mert azert itt ott olvasom hogy szokott golyot kapni, de inkabb raknak valami mast a vizes loszer rekesz helyebe
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    atis123Juve
    • Tankos
    · 5 éve
    Azért a hátrányhoz hozzáadnám, a kevés lőszert, mert az 5A 9,2-es töltés idővel visz 40-et, ez, meg 7,1-essel, szóval folyamatosan ott van a szűkösség érzése, mint a BC-nél. Nem pufogtathatsz vele meggondolatlanul.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    classicblue
    • Tankos
    · 5 éve
    A torony kupolája ap/apcr lövedékek ellen néha megvéd, viszont a heat lőszereket 100/100 alkalommal benyeli, a löveg és az üreges páncél közötti rész is könnyen beüthtő, úgyhogy erre érdemes odafigyelni, valamint a tank felső lemeze kb. semmit sem ér heat lövedékek ellen.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MajorGummani
    • Tankos
    · 5 éve
    Nem tudom ez csak személyes tapasztalat de én rengeteg olyan S.counqueror játékos ellen harcolok akik gondolkodás nélkül attól függetlenül hogy milyen tankban mész csak Goldot spammolnak megállás nélkül és ha felmegyek megnézni replayokat ott is mindenki onlygoldozik. Ha esetleg valaki tudja az okát ennek és ide leírná akkor annak nagyon hálás lennék
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      kicsitrash
      • Tankos
      · 5 éve
      Talán a gold lőszer magas átütése lehet az oka
      Biztosra akarnak menni. Tier10-ben általában nem farmolni akarnak, semmi sem drága.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    D00M
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="antomysm"]Lehet, de a brit ágak szerintem a legszivatósabbak stock grind szempontjából.[/quote]Grindoltál már stock ST-1-t? Az a tank úgy kezdődik, hogy lánc+torony kapásból 50k free XP, plusz ha nem húztad mellette az IS ágat, akkor még 44k a középső gun. Ezek nélkül ugyanis, konkrétan játszhatatlan. Igaz, cserébe kész állapotban, megkapod a játék egyik legjobb 9-es nehezét.

    A francián ugyanez, az ARL 44 grindja nettó szopás, pláne ha a G1R felől jöttél. Ahogy az AMX 40-ből se leányálom ám ELC-t csinálni. A tankvadászaikról, már nem is beszélve. Azt hinnéd, a Sau 40 után rosszabb nem jöhet, erre visszakapod majdnem ugyanazt tier 6-ban. :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Skjenngard
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="antomysm"]
    Lehet, de a brit ágak szerintem a legszivatósabbak stock grind szempontjából. Egy valóságos álom, amikor beülsz a Centibe amivel gyakran t10ben játszol egy olyan gunnal ami a t6 a Cromié volt. Végig kell szenvedni a lánc, torony mizzériát, hogy aztán jó sok xp múlva megvehesd a top löveget. Most épp a Centurion 7/1 nél tartanék, de félek megvenni. 25k xp lánc, 45k xp, hogy megvedd a stock gunodat kicsivel jobb statokkal, de ugyan azzal az alfával és pennel, majd 24k torony végül 55k mire meglesz a top löveg.
    A brit ágakon majdnem mindig ezzel a szivatással talkozni. Ezzel szemben az új orosz csodánk a 430 -at amikor megveszed, stockként is rögtön használható, mert rögtön, megkapja a top toronyát, és lövegét, a láncot talán érdemes feltenni, de a motort már feleslegesnek éreztem. (kár, hogy kell a továbblépéshez.) Szóval ha nem fejlesztesz ki rajta semmit, kb akkor is rögtön teljes értékűen használható. De hát az soviet ugyebár...

    Én is a Fekete Hercegnél tartok, igyekszem kilépni freeből, mert nem bírnám ki ugyan azt a szivatást mint a Churchill VII-nél. Pedig az Tier ötös öcsit nagyon szerettem.[/quote]

    7/1-et bátran megveheted, a páratlan MM miatt jó leosztásokat fog kapni és nagyon jó tank. Szerintem semmivel nem farmoltam ki ilyen gyorsan mindent, mint azzal. És amint megvan az L7, a valaha létezett talán legjobb löveg tankon, onnan boldogság lesz. 268 alap pen, kétféle HESH... Csókoltatod a lightokat
    Churchill VII és BP-t utáltam, nonstop bottom tier, hiába a páncél és a DPM ha a derp lövegek autoaimmel szétszednek. A Caernarvont a buff előtt játszottam, de pont az új 3-5-7 bevezetése után, ergo 60 meccs körül feladtam hogy ágyútöltelék vagyok a X-es tankoknak és free XP-ből jött a Conqueror. Na, az viszont szerintem a játék legjobb IX-es heavyje. Ugyebár reménykedtem egy Chieftainben mint csere X-es, de a WG úgy gondolta, hogy egy célpontnak épített tanknak nagyobb a jelentősége, mint egy történelminek, így hagytam az egészet a fenébe, a X-es MM úgyis ugyanolyan elb*szott mint a VIII.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    antomysm
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="D00M"][quote name="singes"]Aki nem ismeri az ágat, annak szólok: t5-t7 mind kb. 20 km/h végsebesség, troll páncélzat, ami néha mindent megfog, néha semmit, alacsony alfa, szinte nulla gundep. Nagyon idegőrlő ez a hármas![/quote]A 7-esnek van gunderpje, igaz, ez nem sokat segít rajta, mert minden más szempontból szintje leggyengébb neheze. Az 5-ös amúgy egész jó, a 6-os meg simán csak középszerű.

    Amúgy az egész brit fa ilyen, szinte minden ágon van 2-3 olyan tank (kivéve talán a med ágat) amivel megszenvedsz, mire egy újabb használható darabig elérsz. Mondjuk még így is jobb, mint a francia, ami tier 5-ig, majd minden ágon free XP, kivéve az artyt.[/quote]

    Lehet, de a brit ágak szerintem a legszivatósabbak stock grind szempontjából. Egy valóságos álom, amikor beülsz a Centibe amivel gyakran t10ben játszol egy olyan gunnal ami a t6 a Cromié volt. Végig kell szenvedni a lánc, torony mizzériát, hogy aztán jó sok xp múlva megvehesd a top löveget. Most épp a Centurion 7/1 nél tartanék, de félek megvenni. 25k xp lánc, 45k xp, hogy megvedd a stock gunodat kicsivel jobb statokkal, de ugyan azzal az alfával és pennel, majd 24k torony végül 55k mire meglesz a top löveg.
    A brit ágakon majdnem mindig ezzel a szivatással talkozni. Ezzel szemben az új orosz csodánk a 430 -at amikor megveszed, stockként is rögtön használható, mert rögtön, megkapja a top toronyát, és lövegét, a láncot talán érdemes feltenni, de a motort már feleslegesnek éreztem. (kár, hogy kell a továbblépéshez.) Szóval ha nem fejlesztesz ki rajta semmit, kb akkor is rögtön teljes értékűen használható. De hát az soviet ugyebár...

    Én is a Fekete Hercegnél tartok, igyekszem kilépni freeből, mert nem bírnám ki ugyan azt a szivatást mint a Churchill VII-nél. Pedig az Tier ötös öcsit nagyon szerettem.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Nortonor
    • Kiképző
    • Tank elemző
    · 5 éve
    [quote name="sanyipictures"][quote name="singes"]Aki nem ismeri az ágat, annak szólok: t5-t7 mind kb. 20 km/h végsebesség, troll páncélzat, ami néha mindent megfog, néha semmit, alacsony alfa, szinte nulla gundep. Nagyon idegőrlő ez a hármas![/quote]

    Na igen, ízlések és pofonok Nekem a legkedvesebb tankjaim a tier 5-6-osok voltak, imádtam velük játszani, holott minden az ellenkezőjét akarta nekem bebizonyítani: statisztika, meta, stb. A BP viszont hatalmas csalódás, az sajnos nekem is szenvedés volt. Bár egy KV-4et 100 méterről szétszívattam, hiába goldozott full hpról csipegettem szét... régi szép idők! Nekem pl az FV215b is roppantmód tetszik, anno miatta, és a caernarvon miatt húztam ki az ágat, de hogy megvan az S.Q is, így teljesen elégedett vagyok [/quote]
    A tier 5-ös Churchillel én is elvoltam, a tier 6-os viszont valami borzalom volt, a Black Prince-t pedig nagyon szerettem, imádtam a stílusát. A Cérnát még az AX toronnyal hajtottam, a 230 alfás ágyúval, de hozzá is szép emlékek kötnek, a 9-es Conq is nagyon jó volt.
    Az SC-vel alig van pár csatám, teszt szerveren anno nagyon tetszett, itt meg még nem igazán találtam meg vele a közös hangot. A Progetto maratonban próbálgattam a 4k blokkolós küldikhez, de sajnos nem jött össze vele.
    Majd jövő hónapban a TotT alatt lehet meghajtom egy kicsit, jókor jött ez az elemzés hozzá.

Legfrissebbek a szerzőtől: Hunter9956

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: « Conqueror - Elemzés
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.