Jelenleg

17
látogatónk van

2018. január 24. 08:52

T95E6 - Elemzés

Írta:
(32 szavazat)
15 hozzászólás

Bevezetés

Néhány katonai szakértő szerint a T95 kísérleti példányainak fegyverzete nem volt elégséges. A tank tűzerejének növelése érdekében, egy új, nehezebb T96 jelölésű tornyot szereltek a járműre. Ez lehetővé tette a 105 mm-es löveg lecserélését egy 120 mm-esre. A kísérlet azonban sikertelennek bizonyult, így a projektet 1960. július 7-én leállították. Mindössze egy prototípus készült.

A játékban

Tier 10-es amerikai közepes nyeremény tank. A 4. CW kampányon lehetett először megszerezni. Nem túl népszerű járgány, főképp azok a játékosok választották eddig, akik már megszerezték a többi jutalomtankot. 

Paraméterek

Ágyú

Először jöjjenek a nyers adatok. A tankon egy 120 mm-es heavy ágyú található, ami már a T110E5-ről ismerős lehet. Menetre kész állapotban, vagyis felszerelve és BiA-s legénységgel 7,53 másodperc a töltési idő. Ez a T10-es med mezőnyben a 3. legrosszabb töltési idő, csak a 121 és a 121B tölt lassabban, cserébe viszont kategóriáján belül a 3. legnagyobb alfa sebzéssel rendelkezik, ami szám szerint 400, ebből következik, hogy percenként 3188 sebzést tudunk kiosztani.

A célzási idő 1,83 másodperc, ez az átlagnál egy hajszálnyival jobb, a szórása viszont 0,35, ami elég pocséknak mondható egy támogató tanknál. Menet közben még rosszabb a helyzet, ilyenkor csak a közelben lévő tankokat érdemes lőni.

Az átütés 258/340/60 mm, sok mindenre elég az alap átütés is, a szuper heavyk ellen viszont ajánlott betölteni a prémium lőszert.

  T95E6 Object 140 M48 Patton T110E5 M60
DPM (HP/perc) 3188 3523 3394 2907 3220
Sebzés (HP) 400 320 390 400 390
Modul sebzés (HP) 165 135 150 165 150
Töltési idő (mp) 7,53 5,45 6,89 8,26 7,27
Célzási idő (mp) 1,83 1,93 1,74 1,83 1,65
Szórás (m/100m) 0,35 0,32 0,33 0,32 0,32
Ágyúsüllyedés (fok) -9 -6 -9 -8 -9

A táblázat segítségével próbálom bemutatni, hogy hol is helyezkedik el a táplálékláncban a T95E6.

3 kifejleszthető tankkal, valamint a vetélytársával az M60-nal hasonlítottam össze. Az Object 140 kicsit kilóg a sorból, de mivel „főszereplő” a T10-es játékban és a legtöbb játékos elég jól ismeri, ezért gondoltam jó lesz viszonyítási alapnak.

Mint már említettem 3188-as DPM-mel bír a tank, a heavyk nagy részét ezzel az értékkel felülmúlja, a medek többsége viszont jobban teljesít ezen a téren, szóval valahol a közép és az élmezőny között helyezhetjük el. Sebzés alapján minimális előnye van a többi medhez képest, 1-1 lövésváltásnál ezt az előnyt nem igazán kamatoztathatjuk, viszont folyamatos tradelésnél segítségünkre lehet abban, hogy előbb végezzünk az ellenféllel.

Ugyanolyan kaliberű ágyúval rendelkezik mint az E5, töltési időben lepipálja az amerikai heavyt, viszont minden másban a heavyn található ágyú a jobb, ez nem túl előnyös a T95E6 számára, mivel célszerűbb nagyobb távolságból használni, és ehhez bizony jó lenne, ha legalább annyira pontos lenne az ágyú, mint a másik 2 amerikai meden.

Ha már heavy ágyút kapott med létére, egy előnyt mégis csak felírhatunk, az pedig a modul sebzés. A táblázatból is jól kiszűrhető, hogy modul sebzési értékben felülmúlja a többi közepest, ami azt jelenti, hogy nagyobb eséllyel lőhetjük sárgára, illetve pirosra az ellenfél harckocsijainak moduljait.

Az ágyúsüllyedés terén megmaradt az amerikai sajátosság, a -9° remek értéknek számít, nagyon jól ki lehet használni a pályák adottságait.

Érdekességképpen még megemlíteném, hogy mindegyik lőszertípusának (AP/HEAT/HE) egyforma a sebessége, azaz 1067 m/s.

Végszónak pedig még egy hátrány, mindössze 36 lőszert vihetünk magunkkal, egy hosszúra elnyúlt csatánál könnyen problémát okozhat, hogy idő előtt kifogyunk a munícióból.

Torony

Elvileg a toronyról kellene szóljon ez a tank, ha már kiemelkedő ágyúsüllyedéssel rendelkezik. A frontpáncéljával nincs is gond, 342 mm, ez elég ütős érték, az átütése még prémium lőszerrel sem garantált. Viszont nem is kell a frontpáncélt átütni, ugyanis egy hatalmas kupolát helyeztek a torony tetejére, amit már 200 mm átütés is simán átvisz. Oldalról és hátulról könnyű célpont a torony, nem okozhat gondot még a 8-as tankoknak sem.

Ha az E5-ön hatalmas gyengeségnek érezzük a kupolát, akkor nem tudom mit lehet írni ennél a tanknál, hisz itt nem elég, hogy gyengébb páncélértékkel bír, még méretében is nagyobb a kupola (T95E6/T110E5):

A torony forgási sebessége 39,25 fok/másodperc, a T10-es medek közül csak a németeknek forog lassabban a tornya.

Egy pozitívumot itt is meg tudok említeni, mégpedig az alap látótávot, ami 410 méter.

Felépítmény

114/50/19 mm páncéllal rendelkezik. A frontpáncél viszonylag jól döntött, ezért előfordulhat, hogy a 8-as tankok lövése pattan a tankról, de ha a 10-es tankok „hanyagul” lőnek ránk, akkor még őket is érheti meglepetés. Ha a biztos átütésre utazunk, akkor az alsó lemezt érdemes célba venni, viszont az oldalát és hátulját akár repesszel is megkínálhatjuk, mivel a páncél nevetségesen vékony ezeken a részeken.

Álca terén szintén semmi extrát nem kapunk, csak 3 tankot múl felül a T10-es med mezőnyben: az M48A1 Patton-t, M60-at, valamint az E 50 M-et.

2000 HP-val van ellátva a tank, ez a legmagasabb értékek egyike a T10-es medeknél és 2 tankkal osztozik eme paraméteren: az Object 430-cal és az Object 907-tel (az E 50 M-nek van még 2.050). Viszont míg a 2 orosz elég jól páncélozott, addig ez erről a tankról közel sem mondható el, ezért nagyon vigyázni kell, mert 3-4 hiba és mehetünk vissza a garázsba.

Felfüggesztés

50,15 fokos forgási sebességgel bír a T95E6, ez szintén pocsék érték egy medium tanknál, csak a  Bat.-Châtillon 25 t és az E 50 M forog lassabban.

Talajellenállása kemény talajon egész jónak mondható, viszont a lágy/mocsaras helyeken iszonyatosan lelassul.

Motor

Egy 560 lóerős motor található a tankban. A maximális sebesség 56 km/h, de ezt nem nagyon éri el a tank, sík kemény talajon is nagyjából 50 km/h amit ki lehet hozni belőle sebesség terén.

Ajánlott játékstílus

Elsődlegesen az MM szerint érdemes alakítani a taktikát.

  • 3 tieres csatában megpróbálkozhatunk a frontharccal, mivel nem sok tanknak van annyi HP-ja és akkora tűzereje mint nekünk.
  • 2 tieres illetve full 10-es csatában érdemes felvenni a támogató szerepkört és lehetőleg az ágyúsüllyedést kihasználva, domb/tereptárgy takarása mögül szórni az ellenséges tankokat.

A fő cél, hogy minél kevesebbet mutassunk a tankból az ellenfélnek, illetve hulldownozás közben is ajánlott folyamatosan mozogni, ezzel is csökkentve annak az esélyét, hogy eltalálják a kupolát.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsitó
  • Stabilizátor MK1
  • Távcső/Fokozott szellőzés

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis elsősegélycsomag
  • Kis javítókészlet
  • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Nyereménytank, ezért nem szükséges hozzá külön legénység, bármelyik amerikai közepes tank legénysége használható a tankban. A képzettségeket saját megítélés alapján érdemes elosztani. Ha az aktív játékot kedveled, akkor célszerű a javítást előtérbe helyezni, ha a passzív stílushoz ragaszkodsz, akkor pedig az álcát. Kiemelnék még 3 képzettséget/készséget (skill/perk) ami fontos lehet. A lövegkezelőnél és a vezetőnél célszerű a pillanatképet, valamint a sima utazást kifejleszteni, hogy javítson valamelyest az ágyú pontosságán, illetve mivel heavy ágyúval rendelkezik, ezért érdemes lehet a lövegkezelőnél a mesterlövész képességet alkalmazni, és tovább növelni a modul sebzési esélyt, de ez már inkább csak egy plusz extra a tankhoz, nem létfontosságú. Én az alábbi elosztást preferálom:

  • Parancsnok: 6. érzék + BIA + Javítás + Álcázás
  • Lövegkezelő: Javítás + BIA + Biztos kéz + Álcázás
  • Vezető: Javítás + BIA + Sima futás + Álcázás
  • Töltő: Javítás + BIA + Biztonságos elhelyezés + Álcázás

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Jó alap látótáv
  • Jó ágyúsüllyedés
  • 1,5x-es legénységi XP szorzó
  • Nem kell külön legénység hozzá

Hátrányai

  • Óriási, könnyen belőhető kupola
  • Gyenge oldalpáncél
  • Lassú test és toronyforgás
  • Semmiben sem kiemelkedő
  • Közepes tankhoz képest pontatlan ágyú

Kiknek ajánlott

Semmiképp sem javaslom első választásnak. Ha rendelkezel már a 907-tel és a VK-val, akkor már csak rajtad áll, hogy a 3 gyengébb tank közül melyiket választod. Ha tetszik és tudod is alkalmazni a support játékmódot, valamint türelmes vagy, akkor jó választás lehet, másképp elég szenvedős játékélményt fog nyújtani a tank.

Videó


Az elemzést írta: Hunti

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:39

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    VaFec
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="csakegynub"]A videóban látható modot nem a játékos használja, hanem a replayt rögzítő személy.[/quote]
    Képzeld, tisztában vagyok vele! :beer2:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    csakegynub
    • Tankos
    · 6 éve
    A videóban látható modot nem a játékos használja, hanem a replayt rögzítő személy.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    VaFec
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Robb_HUN"]Van valami adat, hogy mikor játszódott a meccs? Lehet hogy régebbi nem?
    Gondolom ezzel a tankkal nem sűrűn mennek szval nem hiszem hogy tobzódtak a választható videókban [/quote]
    Mondjuk 2017.10.15. délelőtt 9 óra 39 perc megfelel? Nem annyira régi, hogy a videóban használt mod már ne lett volna tiltólistán, de lehet, hogy tévedek!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="VaFec"][quote name="Kanubiasz"]A páncélvastagság és átütés mérő igen.. Ez biztos....aztán lehet több is... ÉN nem mondtam semmit..... [/quote]
    Azokat észre sem vettem, én konkrétan arra gondoltam, ami mutatja, hogy az ellenfél tornya merre néz.
    Eközben pedig a WG bőszen harcol a jogosulatlan előnyhöz juttató modok ellen! :rofl:[/quote]

    Van valami adat, hogy mikor játszódott a meccs? Lehet hogy régebbi nem?
    Gondolom ezzel a tankkal nem sűrűn mennek szval nem hiszem hogy tobzódtak a választható videókban
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    VaFec
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Kanubiasz"]A páncélvastagság és átütés mérő igen.. Ez biztos....aztán lehet több is... ÉN nem mondtam semmit..... [/quote]
    Azokat észre sem vettem, én konkrétan arra gondoltam, ami mutatja, hogy az ellenfél tornya merre néz.
    Eközben pedig a WG bőszen harcol a jogosulatlan előnyhöz juttató modok ellen! :rofl:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Kanubiasz
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="VaFec"]A videóban látott mod egy része nincs tiltólistán? Vagy a videó rögzítés idejére fel lehet tenni bármit? Ha visszajátszást indítasz el, akkor is csatlakozik a szerverhez a játék?[/quote]
    A páncélvastagság és átütés mérő igen.. Ez biztos....aztán lehet több is... ÉN nem mondtam semmit.....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    VaFec
    • Tankos
    · 6 éve
    A videóban látott mod egy része nincs tiltólistán? Vagy a videó rögzítés idejére fel lehet tenni bármit? Ha visszajátszást indítasz el, akkor is csatlakozik a szerverhez a játék?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Grip
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Serious_Threat"]Ez az egy hiányzik a T10-es CW jutalom kollekciómból. Valószínűleg nem véletlenül.
    Az elemzés jó, de az Echo Six sajnos tényleg gyengécske.[/quote]

    Nemtudom én imádok egy buffolt E5 csővel szaladgálni egy meden, mégha kicsit rosszabb is a páncél.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Serious_Threat
    • Tankos
    · 6 éve
    Ez az egy hiányzik a T10-es CW jutalom kollekciómból. Valószínűleg nem véletlenül.
    Az elemzés jó, de az Echo Six sajnos tényleg gyengécske.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    YelloWarrior
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="ggamer4"]Nahh ez az a tank ami nekem sose lesz. :-)
    Viszont lenne a cikkhez egy kérdésem amit már nem először olvasok az elemzésekben: mi az a "biztos kéz"? Én a jelenlegi kliensben ilyen nevű skillt nem találok...[/quote]

    Kapáslövés.....

    Gondolom sokaknak angolul van fenn a wot, innen a fura magyarosítás....a "sima futás" is szerintem "sima utazás"...a BIA meg mondjuk egyszerűbb mint a "testvériség" vagy a "bajtársak"...bár utóbbi jobban adja vissza mi akar lenni ez a skill.
Tovább a kategóriában: « T54E1 - Elemzés
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.