Jelenleg 321 vendég és 2 tag online

2015. október 29. 08:06

T110E5 - Elemzés (9.10 után)

Írta:
(43 szavazat)
114 hozzászólás

Bevezetés

Az E5-ről már készült egy elemzés Mercenary billentyűzetéből, ám azóta a tank az alkonyzónából átkerült a hipertérbe. Ezáltal teljesen más lett a tank karakterisztikája és használhatósága.

Paraméterek

Ágyú

Ágyú tekintetében megkapjuk az M103 top-top lövegét, feljavított statisztikákkal, tehát egy 120 mm-es 258/340/60 (AP/HEAT/HE) átütéssel és 400/400/515 sebzéssel rendelkező ágyút.

Ebből, mint az M103 és Conqueror esetében is, a brit tank jön ki jobban, mivel neki szintén APCR a lőszere és HESH a repesz rombolója.

Töltésideje BIA+Töltésgyorsító+Ventilátor esetében 8,25 mp. Ez a tanknak egy baráti 2.906 DPM-et ajándékoz. Sajnos a teázó úriember itt is lealázza az E5-öt a maga 7,1 mp-es újratöltésével és a brutális 3.341-es DPM-ével.

Célzási ideje 1,78 mp, szemben az 1,52 mp-cel, de ilyen célzásnál már mi is nyugodtan lőhetünk szép snapshot-okat, ha épp nem 120-as pinggel játszunk. Pontossága 0,32/100m, ami szerintem egy korrekt érték, legalábbis a célzásidejét figyelembe véve. Függőlegesen az ágyúja -8 és +15 fokban süllyed illetve emelkedik, tehát ha nem is mindenhol, de lehet vele hulldownozni.

Torony

A toronyról a régi időkben csak azt lehetett hallani, hogy "Minden beüti és ennek tetejében még ott az a rohadt kupola is". Nos, ez a HD modellel megszűnt. A kupola még mindig ott van ez tény, de teljesen más páncélértékek mellet.  

Mint ezen a fenti "szépen" összevágott "előtte" képen látszik, páncélnak igazából csak a lövegpajzsot és a front közepét lehetett nevezni. Esetlegesen tudott pattintani néhányat a torony széle is, de elvétve.

Ez a kép pedig már a HD modellt mutatja és rögtön észrevehetőek a különbségek. 

A kupola már nem gyenge pont. A teteje 270-301 mm között váltakozik, ezért érdemes a kupolagyűrűt lőni, ami "csak" 240-253 mm közti páncélt kapott.

A torony is erős buffot kapott, ugyanis a lövegpajzsot most már lehetetlen belőni, a két oldala pedig ugyancsak kapott egy jókora effektív értéket. Ennek köszönhetően a toronyban a parancsnok és a lövész már nem halnak hősi halált minden körben, ami megint csak egy pozitívum.

Felépítmény

Felépítménye is jócskán megváltozott. Az eddigi IS-7 féle troll páncélzatot elhagyta és a helyére egy tudatosan használható E5 páncélzat került. Legvékonyabb része az alváz közepe, a maga 239 mm-jével.

A lőszerrekesz a tank jobb oldalán sérülékenyebb, ám mintha a sárgulásnak is kisebb lenne az esélye. Mindenesetre érdemes ezt a tulajdonságát észben tartani. Továbbá régebben az oldalát előszeretettel overmatch-elték, de szerencsére ez eltűnt, vagy csak megtanultam a tankot használni :)

Felfüggesztés

Forgási sebessége 30 fok/mp, ami nem egy rossz érték. Ha a toronyforgási sebességhez hozzáadjuk a test forgási sebességét is, nincs az a tank, ami képes lenne leforogni minket.

Talajellenállása:

 • Kemény talajon: 1,101
 • Közepes talajon: 1,193
 • Laza talajon: 2,202

E mellet a lánc vastag, s ezáltal a HEAT és HE lövedékeket előszeretettel nyeli be.

Motor

Motor terén kapunk egy Continental AOI-1490-et, így 875 LE hajtja ezt az 54 tonnás tankot. Gyors számolás után rájöhetünk, hogy egy korrekt 16,22-es LE/t arányt kapunk, ami a gyakorlatban is gyorsan "repíti" a tankot. Végsebessége 37 km/h, amit kemény és közepes talajon képes is tartani. A brit FV4202 közepes tankhoz tudom ezen a téren hasonlítani.

Gyulladni nálam ritkán szokott, inkább az üzemanyagra érzékeny. 

Ajánlott játékstílus

Az ajánlott játékstílus merőben megváltozott. Eddig a tipikus támogató tank szerepet töltötte be, ám a mostani páncélzatával nyugodtan előre lehet vele menni.

Városi pályákon a sidescrape-et használva döntő tényezők is lehetünk a csata végére. Sok játékosban benne van még az a tudat, hogy "ez csak egy E5, bárhol belövöm", mi okból is sokszor fordul elő velem olyan, hogy 1v1-ben E 100/IS-7/IS-4/113, sőt még néha FV heavy-ket is ki tudok kapni, köszönhetően a nagy DPM-nek és a jó páncélnak.

Nyíltabb pályákon, ha nincs arty és tudunk tornyozni, már a zsebünkben érezhetjük a Nagy kaliber és Acélfal medálokat. Dombos pályákon egy lomhább páncélozottabb M46 Patton-höz tudom hasonlítani.

Annyira még oda kell vele figyelni, hogy a prémium lőszere az HEAT, tehát az üreges páncélzattal és a lánctalppal csak óvatosan.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Ventilátor/Célzásgyorsító, stílustól függően
 • Töltésgyorsító
 • Vertikális stabilizátor

Ajánlott fogyóeszközök

 • Nagy javítókészlet
 • Nagy elsősegélycsomag
 • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 1. Parancsnok: 6. érzék / BiA / Helyzetfelismerés
 2. Lövész: Javítás / BiA / Pillanatkép
 3. Vezető: Javítás / BiA / Megelőző karbantartás
 4. Töltő: Javítás / BiA / Biztonságos elhelyezés

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Mobilis
 • Kis profil
 • Jó DPM
 • Jó ágyú
 • Kiszámítható a páncélja
 • Élvezetes vele a játék
 • Vastag lánc
 • Magas prioritású CW tank

Hátrányai

 • Üzemanyag tartálya sérülékeny
 • HEAT a prémium lőszer
 • Kevés lőszer
 • A páncélja miatt első számú arty célpont

Kiknek ajánlott

"Akik az M103-at szerették azoknak mindenképp. Akik pl. az E 100/IS-7 mellé akarnak egy következő heavy tankot, szintén. Ez a tank tele van jó és rossz tulajdonságokkal, ezért a kezdő játékosoknak első tízes tank formájában semmiképp sem ajánlott." - Ez volt a tankról a régi véleményem. Most ezt annyiban egészíteném ki, hogy kötelező tank minden garázsban és első 10-es tanknak sem utolsó.


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:40

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bishop · 10 hónapja
  Nekem is első X-es tankom volt/még.Több X-es tankom is van,de ez a legrosszabb. Ennek szinte mintha könnyű tankos páncélzata lenne.Mindenhol beütik.Lepattanó ritkán van róla.Senkinek nem ajánlom
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  RollingHell · 1 éve
  Szerintem rá fér az elemzésre egy frissítés. A kupola papírabb mint gondolnátok, ahogy maga az egész tank is, könnyen ellövik a motorját és a lőszerrekeszt is. Most, hogy a gold-noobok száma az eget tapossa pláne nincs értelme ennek a tanknak. Első X-es tankom volt, már eladtam. Hatalmas csalódás.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Original74 · 2 éve
  Egyike volt az elso tizes tanknak,amit anno kifejlesztettem.ez meg a buff,aztan a nerf elotti idoszakban tortent.A legtobb csatam ezzel a tankkal volt.A buff szerintem csak balanszolta a tobbi supernehezzel szemben.Aztan jott a siras,es megkapta a nevetseges nerfet.
  Sokkal komolyabb heavy problemak voltak,vannak,mint a nerf elotti e5 volt.
  Es most Amerikanak nincs eppkezlab tier tizes tankja.A t57 azert nem egy frontline tank.
  Gyakorlatilag minden nemzetnek van egy utokepes toptierje....
  Ugy latszik a ruszkik meg mindig a hideghaborus idoszakban elnek...
  Nevetsegesnek tartom,annak ellenere,hogy ez egy ruszki jatek,de hogy lassan mar megszamolni sem lehet a toptier orosz csodakat,addig amerikat,egy kibaxott jatekban is le akarjak nyomni.
  Csodalkozom,hogy a Patton buff egyenlore meg megmaradt...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Obito · 3 éve
  Jó ez a tank még valamire?
  Nem igazán erőltettem a vonalat, kb. 2 éve áll a garázsban a T29....
  De ha nem ér semmit ez, akkor inkább átugrok a S. Conqueror -ra...
  Szerintetek melyiket érdemesebb?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   szekkernyak · 3 éve
   a két tank közül egyértelműen a superkonki a jobb.az e5 teljesen beleszürkült a mezőnybe.semmiben sem kiemelkedő tank.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LTomy · 3 éve
  A WG direkt rossz tankot csinált belőle az amerikai ágon már nagyon régóta nem volt jelentős változás de nézzük meg a ruszki ágat fele csak tervrajzon létezett és mégis már nem férnek el annyi van belőlük. :-?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Turul_Harcos · 3 éve
  "Az E5-ről már készült egy elemzés Mercenary billentyűzetéből, ám azóta a tank az alkonyzónából átkerült a hipertérbe. Ezáltal teljesen más lett a tank karakterisztikája és használhatósága." És most megint visszakerült az alkonyzónába, illetve igaz lett a mondás: "ez csak egy E5, bárhol belövöm"
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Grande__Reagel · 3 éve
  Na, eljött az ideje, h ezt a tankot egy jó hosszú időre elfelejtsük...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Grande__Reagel · 4 éve
  Jó tank, bár az kicsit durva, h a lövrg fölött közvetlen de tudják lőni...

© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.