Jelenleg

26
látogatónk van

2013. február 4. 07:06

Tank elemzés: KV-5

(130 szavazat)
55 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú: A tankon egy 107 mm ZiS-6M típusú ágyú kapott helyett. Átlagos páncélátütése 167/219/54 mm, melyhez 300/300/360-as átlagsebzés társul. Az alacsony penetráció megköveteli, hogy mindig a tankok gyenge pontjaira célozzunk! Aki nem tudja ezeket és ilyen tankja van/ilyet szeretne, az mindenképpen töltsön le egy hit zone skint!. A gyári adatok szerint 7 lövést képes leadni 1 perc alatt, viszont ezt 8,5-re is feltornázhatjuk (ventilátor, töltésgyorsító, BIA), ami 7,07-másodperces töltési időt jelent! (Ha az adrenalin roham nevű skillt is kifejlesztjük, akkor amennyiben 10% alá esik az életpontunk, 6,43 másodperc alatt fogunk tölteni!) Ez kiemelkedően gyorsnak számít a hasonló szintű tankok között, taktikánkat erre kell alapoznunk.

Az ágyú pontosságban elmarad pl. egy Tigris II mögött, a 0,43-as érték papíron nem néz ki jól, de a gyakorlatban ezt nem fogjuk érzékelni. Egy lőszer nevetségesen kevés 270 kreditbe kerül (és az aranylőszer is csak 4.000 kredit) és egyszerre 60-at vihetünk magunkkal, ez pedig mindenre elég.

Torony: A torony papíron 180/150/140 mm páncélozottságú, de a döntések miatt az effektív páncél a legtöbb helyen ennél nagyobb. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Kisebb tankok számára átlőhetetlen, 8-as szinttől viszont ne lepődjünk meg, ha a tornyunkat szemből is belövik (főleg, mióta aranylőszert lehet kapni kreditért), jellemzően középen alul, a két kis torony között (ezekről később). Látótávolságunk 350m alapjáraton, ami nem kiemelkedő, de nem lesz vele gondunk. A torony forgása 21 fok/másodperc. Gyakran fogunk közelharcba bonyolódni, itt érdemes majd tesstel is rásegíteni a forgásra, de mivel strapabíróak vagyunk, nem mi leszünk a közepes és könnyű tankok kedvenc célpontjai (ha mégis bepróbálkoznak, jellemzően pórul járnak).

Felépítmény: A hivatalos adatok szerint a felépítmény is 180/150/140 mm vastagságú. Az elején található géppuskanyílás (a méltán népszerű Star Wars robotról, R2D2-ről elnevezett "torony"), a tank legsebezhetőbb pontja. Ezt már a nálunk kisebb tankok is könnyűszerrel lövik be, és mivel elég nagy, könnyen el is található. A gyakorlatban azonban nem fog minket nagyon akadályozni. Az összpáncélzatunk remek, a tank oldaláról sokszor még a 8-asok is pattannak, a kicsik meg aztán pláne, és ha ehhez hozzávesszük a kiemelkedően magas életpontunkat, akkor az összkép nagyon is jó.

Felfüggesztés: Fordulási sebességünk 18 fok/másodperc, ami nem túl acélos, de hát egy 100 tonnás gépről beszélünk. Kuplung égetővel javíthatunk ezen.

Motor: A tank végsebessége 40 km/h, ami nagyon kellemes, amit egy 1200 lóerős motor biztosít. Hegyre fel természetesen lassúak leszünk, de sík terepen kellemesen lehet vele haladni.

Ajánlott játékstílus

El is érkeztünk a lényeghez. Nézzük sorra mink van: Van egy gyorsan lövő, ám de nem túl pontos, alacsony penetrációjú ágyunk, az egész tier-ben a legmagasabb életerőnk (1780 pont), nagy gyenge pont a tank elején, ám de remek összpáncélzat, és kellemes sebesség.

Számomra egyértelmű, hogy ez a tank frontharcra született, én így is játszok vele. Legyünk az első vonalban, de az se baj, ha megvárjuk a felderítést és utána választunk oldalt. A médium vonalakon nagy riadalmat tudunk kelteni, mivel nem igen számítanak ránk, egy 8-as szintű közepes tankot pedig felfalunk reggelire (de még kettő se probléma egyedül sem). Használjuk ki, hogy nehezek, ám de viszonylag gyorsak vagyunk, és ramoljunk (ütközéssel sebezzünk)! Ezzel a tankkal, ha a ramolós skillt is kifejlesztjük nem ritkák a 4-500-as ramolások sem (a rekordom 650 körül van egy szerencsétlen AMX 13 75-ön). Mivel az ágyunk nem túl pontos, és nagyon alacsony penetrációjú, teremtsünk közelharcos szituációkat, rohanjunk rá ellenfelünkre, hiszen közvetlen közelről már könnyedén eltaláljuk parancsnoki kupoláját, vagy géppuskanyílását! Szintén jó taktika, ha kilőjük ellenfelünk lánctalpát, és megkerüljük, kihasználva, hogy sokkal gyorsabban töltünk a velünk azonos szinten lévő tankoknál (páncélvadászok ellen kötelező). Ez 9-es tankok ellen is rendszerint beválik. Ha olyan tankkal találkozunk, akit nem tudunk szemből belőni, láncoljuk le és menjünk mellé, vagy vonuljunk vissza és hagyjuk, hogy ő kezdeményezzen! Ha szemben állunk egy tankkal, és nem tudjuk megkerülni, érdemes elforgatni magunkat max 45 fokig, sokszor elcsábulnak, és a döntött oldalunkat lövik, amiről viszont pattogzanak rendesen.

Mindenképpen vigyünk magunkkal kb. 10 aranylőszert is, mert van amikor a csata múlik azon, hogy el tudunk e rakni gyorsan egy 9-es tankot, vagy egy jól páncélozott TD-t. Pluszban lehet maradni simán akkor is, ha mind a 10-et ellőjük. Egy 100 tonnás rohanó monstrum nagy károkat tud okozni, rendszerint nincs idejük a gyenge pontjainkra célozni vagy elhibázzák azokat, ez pedig könyörtelenül kihasználhatjuk.

Amit lehetőleg ne csináljunk:

 • ne álljunk le városban csiki-csukizni, mert nem tudjuk kihasználni gyors töltési időnket, itt is próbáljuk erőből megoldani, vagy húzódjunk visszább
 • ne álljunk le frontharcolni olyan tankkal, akit nem, vagy nehezen lövünk be, inkább vonuljunk vissza, vagy kerüljük meg
 • viszonylag pontatlan ágyúnk van, lehetőleg ne több száz méterről snipe-oljunk

És még egy fontos dolog. Ez a tank sem sebezhetetlen. Ha egyedül rohanunk 5 tank ellen, jó eséllyel nem éljük túl. Figyeljünk arra, hogy mindig legyenek körülöttünk akik segíthetnek. Jellemző a random játékosokra, hogy nem szívesen indulnak meg, de ha mi vezetjük a támadást, megfelelő támogatást tudnak nyújtani. Ajánlott ezzel a tankkal szakaszban játszani, lehetőleg egy másik KV-5-el.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések:  Ventilátor, Töltésgyorsító és Repeszpáncél. Ez utóbbit én azért használom, mert sokat ramolok, és nagyszerű védelmet nyújt, illetve artyk ellen is jó, de választhatjuk a Szerszámosládát, vagy a Stabilizátort is.

Ajánlott fogyóeszközök: Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek: Mindenképp BIA-val érdemes kezdeni, utána parancsnoknak 6. érzék, sofőrnek kontrollált ütközés, majd kuplung égető, töltőnek adrenalin roham. Harmadik skillnek érdemes a javítást felhúzni. Nekem lassan az 5. skill jön, meg lehet szeretni a tankot rendesen.

Bevétel

Átlagos bevétel: Prémiummal 40-50 ezres átlagot simán lehet hozni, ehhez kb. 1700 átlagsebzést kell bevinnünk, ami nem lesz nehéz. Ha jól játszunk, a 100 ezer feletti, vagy az a körüli körök is mindennaposak lesznek.

Előnyök és hátrányok

Előnyei: Gyors ágyú, sok életpont, jó összpáncélzat, kellemes sebesség.

Hátrányai: Alacsony penetráció, R2D2 gyenge pont a frontunkon, lassú forgás.

Kiknek ajánlott

Csak olyanoknak, akik ismerik a tankok gyenge pontjait, és szeretnek aktívan részt venni az ütközetekben. Rengeteg acélfalat lehet vele szerezni, és könnyen dönthetünk el csatákat egy-egy jó rohammal. Bátorság!

Videó

A lenti videó eredménye: 5.087 damage - 144.942 kredit

{youtube}rQtTBY1Mjfs&hd=1|650|370{/youtube}


Az elemzést írta: hukli

Kommentbe jöhetnek a saját vélemények, taktikák, eredmények, stb. A jókat beleírom a cikkbe is...

Utoljára frissítve: 2018. október 2. 08:27

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   dobilaci
   • Tankos
   · 3 éve
   KV-5 felderito!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Carrad25
  • Tankos
  · 4 éve
  Ezt a tankot szinte mindenhol tudom löni az amerikai t34 -emmel, nagyon jó kis ágyúja van neki
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bandras32
   • Tank elemző
   · 4 éve
   És ez miért olyan nagy szám? A T34-nek azért elég magas átütése van.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kopasz0721
  • Tankos
  · 6 éve
  :izmena:
  http://kephost.com/image/0Cxh
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUNcastoR
  • Tankos
  · 7 éve
  [img]file:///E:/WOT/screenshots/shot_005.jpg[/img]

  Azért lehet még vele alkotni..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tóth Zoltán · 7 éve
  167/219/64 pennel idejét múló lett a színes prém tankok mind megeszik (a többi prém vagy nem prém is) reggelire v. tetszőleges étkezésre.......
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Andrej72
  • Tankos
  · 7 éve
  Ez a búfelejtő tankom. Amikor semmi mással nem megy, kedvenc KV-5-öm akkor sem szokott cserben hagyni. Nem véletlen hogy ezzel tartom a sebzés rekordomat is. :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kopasz0721
  • Tankos
  · 7 éve
  :-)
  http://kephost.com/image/wJVp
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  eugenfeldnix
  • Tankos
  · 7 éve
  Ha valaki esetleg kételkedne abban, hogy jó tank-e a kv-5:
  http://wot-record.com/replay/9443/eugenfeldnix_egy_op_kor_az_uj_kedvencel
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ferko18
  • Tankos
  · 8 éve
  Azt szeretném kérdezni hogy milyen lőszert alkalmazzak a KV-5 - né???
  l
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  thompi
  • Tankos
  · 8 éve
  A tank mozgékonysága mennyire teszi játszhatóvá a kv-5-öt?
Tovább a kategóriában: IS-6 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.