Jelenleg

30
látogatónk van

2015. április 1. 14:30

Aufklärungspanzer Panther - Elemzés

(33 szavazat)
60 hozzászólás

Bevezetés - A klónok támadása

Amikor először láttam ezt a tankot, akkor a budapesti Tigris piac standjai jutottak eszembe róla, ahol a kínai árusok árulták a különböző, de hamisságukban azonos nyugati termékek másolatait. Kicsit ez lehet az ember érzése a Panther család kapcsán, hiszen a WG ad nekünk: Panther-t, Panther II-t, Panther 8.8-at, Panther M10-et, Indien-Panzer-t és az Auf. Panther-t is, ezek különböző testek és tornyok keverékei. Ami viszont megdöbbentő, hogy néhány alapvető tulajdonság megváltoztatásával mennyire máshogy viselkednek ezek a harcjárművek, jelen esetben az Auf. Panther-t egy könnyű-közepes tank hibriddé sikerült átműteni.

Mielőtt bármilyen mutatószámot vagy értéket leírnék, nézzük át mit is vár el az ember egy könnyű tanktól. A könnyű tankoknál megszokhattuk, hogy azok: 

  • gyorsak, vagyis: kis önsúly, nagy lóerő/tonna arány, nagy végsebesség
  • mozgékonyak: jól fordul, jó talajellenállása van a lánctalpnak
  • messzire látnak: nagy látótávolság
  • el tudnak bújni: jó álcázási érték és alacsony felépítmény hogy el tudjunk bújni a bokrokban
  • szokásos könnyű tank „betegségek” mint: alacsony HP, +/-3 MM, kis átütés és alacsony sebzés

Ennek tükrében vizsgáljuk meg az Aufklärungspanzer Panther-t, a fenti ismérveket észben tartva. Miközben a cikket írtam, kisebb-nagyobb módosításokat hajtott végre a Wargaming a régi könnyű tankok (és a páncélvadászok) kapcsán, ezek a cikk szereplőjénél az alábbiak:

Increased crossing capacity for the Aufkl. Panther suspension on soft terrain by 10%
Increased crossing capacity of the Aufkl. Panther verstarkte ketten suspension on soft terrain 11%
Increased view range of the VK 28.01 Ausf. C turret from 390m to 400m
Reduced dispersion of the 10,5 cm Kw.K. L/28 gun on turret traverse by 17%
Reduced dispersion of the 7,5/5,5 cm Waffe 0725 gun on turret traverse by 17%
Reduced dispersion of 7,5/5,5 cm Waffe 0725 gun for the VK 28.01 Ausf. C turret from 3.4s to 3.3s

Mivel a meccseim többségét ezek nélkül (kb 80%-ban) játszottam le, ezért az általam írtaknál a tank jelenleg egy kicsit jobb, ezt igyekeztem a szövegben is átvezetni, de elképzelhető hogy maradt bent a régi paraméterekből is, aki ilyet talál, kérem jelezze.

Paraméterek

Ágyú

A tanknak két csúcs ágyúja van, mind a kettőről fogok néhány szót szólni. 

7,5/5,5 cm-es Waffe 0725

Az általam használt 7,5/5,5 cm-es Waffe 0725-ös ágyú az, ami szerintem a tankra jobban illik. Sokan szokták ezeket az ágyúkat „meggymag köpködőnek” csúfolni, ami tulajdonképpen találó elnevezés, ha figyelembe vesszük, hogy a tank jellemzően milyen tierekbe kerül. A 135-ös sebzéstől biztosan senki nem fogja telerakni a gatyát már T8-ban sem, feljebb pedig csak elvétve – vagy soha nem – találkozunk olyan tankkal, ami ennyire keveset sebez. Az ágyú egyéb paraméterei egyébként nem rosszak, 0,34-es pontosság, 2,3 másodperces szűkülési idő, 157/221 mm-es átütés.

Az előző értékek természetesen csak könnyű tank kategóriában elfogadhatóak, nálunk mindenki valami lényegesen nagyobb ágyúval fog szaladgálni. Az ágyú tűzgyorsasága 18,18 lövés/perc ez 100%-os legénységgel bőven 3 másodperc alá vihető (2,72 rammer+venti+BIA), ez percenként 2978-as DPM-et ad ki, ami azért eléggé brutális.

A lőszerünk AP/APCR/HE, amiből különösen a prémium lőszer megsüvegelendő, mert mostanában majdnem minden tanknak a sok esetben korlátozott használhatóságú HEAT jut. HE lőszert felejtsük el, egyet se vigyünk magunkkal.

Sajnos, ha jobban megnézzük a konkurenciát, akkor igazából az is kiderül, hogy ezek az értékek nem képviselik a kategória csúcsát. Gyorsan hasonlítsuk össze a „pályatársakkal” a tankot, a fő ágyú pataméterekben:

  • Átütés: WZ-131: 181 -> M41 és T71: 175 -> LTTB: 170 -> Auf. Panther: 157 -> AMX 13 75: 144 - ez bizony a sor vége 
  • Szűkülés: M41 -> LTTB: 2,1 -> T71, Auf. Panther: 2,3 -> AMX 13 75: 2,5 -> WZ-131: 2,9(2,3) - ez a középmezőny, bár itt meg kell jegyeznem, hogy a WZ-t a top ágyúja szerint rangsoroltam, nem pedig a 85mm-es szerint, mert úgy még siralmasabb lenne a kép.

Mint látható, a Panther az alsó-közép szegmensben helyezkedik el, két értéke viszont mindenképpen kiemelkedő, a már említett DPM, illetve a csőlehajlás, ami -10 fok (felfele +20), ezzel nyugodtan lődözhetünk dombok tetejéről, szinte mindenre elég.

A fenti adatok után sokan kérdezhetnék, miért nem hasonlítottam mondjuk össze a Panther pontosságát vagy a csőlehajlást a többi tankkal, akkor látható lenne, mennyivel jobb ebben az értékben. Amiért nem tettem ezt meg, az roppant egyszerű: amikor a többi tankkal játszottam, egyszerűen sosem merültek fel, mint fontos paraméterek. A csőlehajlás akkor érne valamit, ha lenne hozzá egy megfelelő tornyunk, de ez sajnos nincsen (melyik könnyű tanknak van?), amit majd látni fogunk a torony fejezetben. A pontosság pedig azért nem számít, mert az amerikai könnyű tankok és a franciák jellemzően rászaladnak az ellenfelekre és közelről letárazzák őket, a WZ-nek és az LTTB-nek pedig lényegesen nagyobb az alfája, mint nekünk, velük jobban megéri a pofozkodás. Az alacsony alfának ezen kívül van még egy előnye és egy hátránya is: folyamatosan láncon tarthatunk ellenfeleket illetve nagyon rosszul tudunk kivégezni sérült tankokat (ellentétben mondjuk a WZ 250-es sebzésével vagy a táras tankokkal).

A fenti paraméterekből az következne, hogy az ágyúval távolabbról kellene mesterlövészkedni, egyfajta támogató stílusban. Kétségtelen hogy erre a tank alkalmas, csak az a baj, hogy ebben a szegmensben rengeteg nagy alfás TD vagy egyéb, még nála is sokkal pontosabb tank van, illetve a kicsi kaliber miatt az ágyú nagy távon sokat veszít az egyébként sem túl nagy átütéséből. Arra mindenki készüljön fel, hogy az ágyú igen sok prémium lőszert fog fogyasztani, ha sebezni is akarunk vele.

10,5 cm-es KWK 42 L/28

A másik ágyú a 10,5 cm-es KWK 42 L/28 troll ágyú, amit a VK28.01-ről már ismerhetünk 350/410-es sebzéssel, illetve 104/53 mm-es átütéssel (prémium/HE).

A kérdés az, hogy a T6-ban is sokszor nehezen használható ágyút egy szinttel feljebb kell-e erőltetni? A válasz kicsit kettős, ugyanis a sok papír TD megjelenése óta a dolognak van létjogosultsága. Sajnos, ahogy majd később látni fogjuk, a látótávunk és az álcánk nem igazán fog lehetőséget adni arra, hogy az olyan tankokhoz, mint az Rhm kellőképpen közel menjünk és beléjük durrantsunk (persze azóta volt egy látótáv nerf a páncélvadászoknál, szóval lehet, hogy mégis).

Az ágyú használhatósága igen korlátozott, mivel az alacsony pontosság (0,55) és az alacsony lőszersebesség miatt meglehetősen pontatlan, illetve a komolyabb páncélzatú tankoknál nagyon keveset sebez a HE. Én nem használtam, mert nem találtam elég hatékonynak, de lehet lesz olyan játékos, aki akar vele egy kicsit trollkodni.

Torony

Az megvan, hogy a legidiótábban kinéző tank a játékban az Auflkarungs a dagadt testével és a Leopard tornyával? Lentebb látható egy garázskép, nagyon vicces.

Páncélt nyomokban tartalmaz, szédületes 50/30/30 mm, ez kb. a vizes toalett papír szintje. A Csőlehajlás -10/+20 fok, ami igen kellemes. Aki játszott az LTTB-vel az tudja, hogy sok esetben megváltás, hogy le tudunk lőni egy szírt széléről folyamatos helyezkedés nélkül. 44 fokot fordul a torony, ami kellemes, ez első sorban a könnyű tankok elleni harcban jön jól, de őket igyekezzünk leütközni, mert a táras tankok könnyedén végeznek velünk (bár majdnem olyan gyorsan lövünk, mint az ő lőszerek közötti töltésidejük). 

A 0.9.6-os patchben 400 méterre nőtt a látótávolságunk, kidomborítandó könnyűtankságunkat, ám ez T9-T10-ben már nem sokat ér, mert mindenki vagy eddig, vagy ennél is messzebbre lát (amerikai közepesek, Ru251, AMX 30-ak) jobb rejtőzködési értékek mellett. Periszkóppal azért szép látótávokat lehet összehozni.

A fejlesztett toronnyal az életerőnket 850-ről 950-re tornázhatjuk fel.

Felépítmény

Az Aufk Panther nem túl keskeny, de legalább magas, a többi „könnyű” tankhoz képest. Úgy néz ki, mint ha a kisgyerek nem bontotta volna ki a matchboxot a dobozból és most úgy tologatná a szőnyegen. Ebből az következik, hogy az álcaértéke nem éppen a legjobb, de ha még tudnánk is használni, akkor is ki fogunk lógni vele valamerre a bokrokból. A felderítést ne ezzel a tankkal erőltessük, de ha nincs más, aki ezt megtenné helyettünk, azért az erre alkalmas pályákon megpróbálhatjuk (ahogy az első videóban ezt látni is lehet).

A páncélzat megegyezik a Panther-ével, 85/50/40 mm, ami nem túl sok, de az eleje elég jól döntött, ezért az effektív páncélvédettsége 120 mm körül alakul, ha beforgatjuk 160-190 mm-re emelkedik. Nagy dolgokat ne várjunk tőle, de a T6-os tankoknak már sokszor problémát jelent beforgatva átütni (MT25, 59-16).

Rejtőzködési értéke a fantasztikus 10,43/2,18%-ot éri el, ha nagyon összepingáljuk, illetve felrakunk minden rejtőzködést segítő képzettséget, akkor ez 32,35/22,35/6,76%-ra nő. Ez nem túl jó (egyes közepes tankok sokkal jobban rejtőzködnek), ami érthető, hiszen egy ilyen buflák testet nehéz bármivel eltakarni. Lövés után viszont az álcánk kevésbé esik le, köszönhetően a kis kalibernek, na nem mint ha lenne hova.

Rádió hatótáv: 710 m, kérem, haladjon tovább.

Felfüggesztés

A forgási érték nem nagy szám, 40 fok/másodperc, ez igazából a könnyű tankok között elég gyatra, viszont a toronyforgással együtt elég arra, hogy a lassú tankokat oldalba kapjuk. Hála istennek, azért nem kelt olyan érzést, mint az Amx 12t esetében, hogy hiába nyomjuk az oldalra gombot, mégis tehetetlenül csapódunk a szemközti sziklába, ahol leesik a láncunk. Összességében kellemes, de semmi extra.

Sajnos az alap felfüggesztésre nem megy fel a nehezebbik torony, ezért itt javallott némi szabad tapasztalat (8200 XP) elköltése a fejlesztett verzióra, viszont gyakorlatilag az összes modul feltehető más tankokról.

Talajellenállás: 0,67/0,76/1,5, ami pl. a T54-nél kb. 30%-al jobb de nagyjából 20%-kal rosszabb mint a Bulldog-é, légpárnás hajó jellegű siklást azért ne várjunk tőle.

Motor

900 német lóerő, 20% német tűzveszély, ismerős ugye? Szeretünk égni, de „szerencsére” előbb halunk meg, mint hogy kigyújtanának minket, ezért ezzel olyan nagyon nem kell foglalkozni (nem marad HP-nk, ami az első 2 lövés után leégjen :D). Cserébe sík terepen 60 km/h-ra tudunk felgyorsulni, ami kell is ha rammelni akarunk, javaslom a Himmelsdorf szerpentinjét, lefele a várból. 22 km/h-val megy hátrafelé, ami szerintem remek érték, gyorsan tudunk vele menekülni (vagy hátramenetben alázhatjuk vele a lassabb páncélvadászokat, mint pl. a T95).

A csúcs motor egyébként az E50-nel közös, ezért ha szerencsénk van, erre nem kell költenünk.

Ajánlott játékstílus

Dagadtak vagyunk, rossz az álcánk, nem vagyunk gyorsak, kicsi átütésű, gyorsan lövő ágyunk van, egyáltalán könnyű tankok vagyunk? Játékstílusban biztosan nem, sokkal inkább egy kövér flanker közepes tankként lehet jól használni. A kutya nem törődik ezzel a tankkal az kis alfa és az általában 2-3 szinttel alacsonyabb besorolás miatt, ezért a csetepatéban nyugodtan szecskázhatjuk oldalról és hátulról alattomban az ellenfeleket.

Arra készüljünk fel, hogy gyakorlatilag ezzel az átütéssel T8-ban szemből, T9-ben már oldalról és szemből, T10-ben pedig sehonnan nem tudunk senkit átütni nagyobb távolságról, aki kicsit is szögben áll. Két lehetőségünk van, nagyon közel megyünk és speciális helyekre lőve (még csak azt sem mondanám, hogy gyenge pontra) megpróbálunk sebezni (pl. E100 tornya hátán a káddugó vagy a police bar a torony tetején), vagy töltjük a prémium lőszert. Utóbbi igen drága mulatság, viszont az APCR miatt jól visz mindent, de ne feledjük, ami más számára gyenge pont (E 75 hasa, IS-4 alsó lemez, E 100 hasa) számunkra egy áthatolhatatlan acélfal, ezért mindig oldalról vagy hátulról közelítsük meg az ellenfeleket. 

  • Mozogjunk, mert rejtőzködni nehezen tudunk, páncélunk nincs, életerőnk kevés. Mozogni, mozogni és mozogni.
  • Rammeljünk vele, mi vagyunk a legnehezebb könnyű tank (40 t), ezért más könnyű tankokat (pl. 13 75/90, LTTB, Bulldog) nyugodtan toljunk le a pályáról. Előtte automatikus célzás, majd az ütközés, ilyenkor az ellenfél általában 1-2 lövést kihagy, mert a lökéstől elmegy a célzó kör vagy éppen a levegőbe néz a tornya és nem tud lőni, addig mi tunkolhatjuk.
  • Nagyon nagy a DPM-ünk, ezért a nagy tankokra, lövésük után rá lehet szaladni (pl. E 100, E75, Jagpanzer, E3, E4 stb.). Mivel 2,72 másodpercenként lövünk egyet, egy 15 másodperces ellenséges lövés után 5x lőhetünk, ez 675 HP-nyi sebzés, majd utána spuri el.
  • Takarékoskodjunk a Hp-nkkal, mert 2-3 lövésnél többet nem bírunk ki.
  • Ha valakit nem tudunk megsebezni, mert nem tudjuk átütni, akkor lőjük le a láncát és tartsuk is ott, nyomkodjuk bőszen a segítség gombot, hogy valamelyik nagyobb társunk sebezni tudja.
  • A kisebb átütésű T7-T8-as tankokat az ék alakú tanktesttel tudjuk pattintani, ha nagy szögben oldalt állunk egy fedezékhez és kinyomjuk az orrát. Arra vigyázzunk, hogy ne lőjék le a láncunkat, de egy kis gyakorlás után nem különösebben nehéz művelet.
  • Használjuk a jó csőlehajlást arra, hogy kisebb felületet nyújtsunk és elrejtsük a testünket, a tornyunk azonban csak elvétve pattint, erre nagyon ne alapozzunk.
  • Váltsunk oldalt ha kell, én hatalmas területeket jártam be egy-egy meccs alatt, hagyjuk ott a keményebb ellenfeleket.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Amivel én használtam: töltésgyorsító (rammer), optika (coated optics), fokozott szellőzés (ventilator) (mint ha közepes tank lenne)
  • Amivel még el tudnám képzelni, elvetemült passzív felderítőnek: töltésgyorsító (rammer), binocular, álcaháló (camonet)
  • Ütközés mániásoknak, vagy akik meg akarják tartani (van ilyen?): töltésgyorsító, optika, repesz páncél + a megfelelő ütközés képzettség

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Itt két út áll előttünk: vagy előtérbe toljuk a RU 251-et, mint az ág végét (ami mellesleg egy sokkal jobb tank), vagy megtartjuk a kis mutánst:

  • Előbbi esetben preferáljuk a rejtőzködés és a vegyes, lövést segítő képzettségeket és a BIA-t.
  • Utóbbi esetben pedig elkezdhetjük az egyedi játékstílus alá rendelni a skilleket, BIA, irányított ütközés, csúsztatott kuplung stb.
  1. képzettség 2. képzettség 3. képzettség 4. képzettség
Parancsnok 6. érzék Elit alakulat Álcázás Sasszem
Lövész Biztos kéz Elit alakulat Álcázás Mesterlövész
Vezető Sima futás Elit alakulat Álcázás Megelőző karbantartás/Irányított ütközés
Rádiós Helyzetfelismerés Elit alakulat Álcázás Javítás
Töltő Biztonságos elhelyezés Elit alakulat Álcázás Adrenalin roham

Bevétel

Nagyon sok tízezer mínusz, mert az ember önkéntelenül is nyúl az APCR-hez, az viszont meg drága, különösen az ár/sebzés arányában ami 2000 kredit/APCR. A tank 110 lőszert képes magával vinni, lesz mit ellőnünk a csata alatt. Voltak körök ahol intenzív prémium lőszer használatával -50-60k is összejött. WN8 szempontjából nem kell sokat sebezni, az utolsó három szint értékei: 575/875/1075, ami bőven teljesíthető.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • egyedi játékstílus
  • jól rammel
  • brutális DPM
  • gyorsan szűkülő, pontos ágyú
  • könnyű tankhoz képest sok HP
  • a lánctalpon kívül semmit nem kell fejleszteni, mert minden modul megszerezhető más tankokon
  • a RU251-hez vezet

Hátrányai

  • könnyű tanknak nem jó
  • szeret égni
  • túl nagy, hogy jó felderítő legyen
  • nem elég mozgékony
  • viccesen csúnya
  • átütése kicsi, APCR drága, nélküle idegesítően játszhatatlan
  • a sok APCR miatt pénznyelő

Kiknek ajánlott

Eleinte nem szerettem ezt a tankot, de miután megváltoztattam a játékstílusomat, elkezdett működni. Ajánlom azoknak, akik szeretnének valami egyedi ízt csempészni a játékba, de aki jó könnyű tankot keres, válassza helyette a kínai ágat vagy az új amerikaiakat. A sikerélmény sajnos eléggé pénztárca függő, a prémium lőszer nagyon durván meg tudja dobni a teljesítményét (+40% átütés). Nagyon sokan egyszerűen átrohannak rajta, mert a játék egyik legjobb tankjához, a RU 251-hez vezet az út és ez alapvetően sokat ront a megítélésén. Nem mellesleg, meglepően jó WN8 húzó tank, ami egyeseknél esetleg szempont lehet.

Videó

#1 - Felderítő tankként játszva:

{youtube}NTZFHoyWtrk|690|420{/youtube}

#2 - Flanker sebzéskiosztó tankként játszva:

{youtube}9Q6aZI7ioBk|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Jackal_hun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:28

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Swinegod
    • Tankos
    · 9 éve
    Az érzés amikor megflankelsz 1 Jpz E100-at aki most lőtte el magát aztán lácolva tartod és belé ereszted a 3000-es DPS-et felbecsülhetetlen
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gmaster0o0
    • Tankos
    · 9 éve
    na igy ertem mondat vegi pont bezavart, hogy az 14edik .
    En is ugy emlekeztem h. az e5el szenvedtel jo sokat .
    Hat is7 nekem se lenne rossz, csak hat is8... aaa
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Haromszog
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="gmaster0o0"]12-es a pattintasd a hpd-2x meg sebezz 1500-at. Az kv1 elegge siman,
    10k-shoz lehet ne jo kv1 , de egy is3-al vagy t32vel elkepzelhetonek tartom . De lattam olyat aki t57H csinalta meg
    14. kuldi meg platoonos [/quote]
    Kicsit csúszásban vagy értelmezés terén
    10k a HTCért 12k a T55 ért és 14k az OBJért. Mindegyiknél a HT 15 ről bezsélünk
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 9 éve
    Dodge arra írt, hogy nekem a HT15 nem csak az elsőből kell hanem a 3. és a 4. körre is, ezért nincs értelme vergődni mondjuk IS3-mal míg összejön a 10K, egyszerűbb kihúzni az IS7-et hogy a T55A meg az Obj 260-ra is lehessen később használni.

    Az 5K spot az semmi, kb 5x megcsináltam a light küldik alatt, csak pályától függ.

    Tehát nem a 12. meg a 14. kuldi kell, minden küldim kész, kivéve a HT 15-öt, így értette.

    Az 5K spot az semmi, kb 5x megcsináltam a light küldik alatt, csak pályától függ.[/quote]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Dodge94HUN · 9 éve
    Én tudom, hogy melyik mi
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gmaster0o0
    • Tankos
    · 9 éve
    12-es a pattintasd a hpd-2x meg sebezz 1500-at. Az kv1 elegge siman,
    10k-shoz lehet ne jo kv1 , de egy is3-al vagy t32vel elkepzelhetonek tartom . De lattam olyat aki t57H csinalta meg
    14. kuldi meg platoonos
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Dodge94HUN · 9 éve
    De neki 10k küldetés kell meg a 12 és 14.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gmaster0o0
    • Tankos
    · 9 éve
    Jackal: pattintani kv1el siman en visszavettem, elso kor himmersdorf top tier, be a halalutcaba, aztan vegigmentem rajta es meglett a quest .
    2x konnyu pattintani.
    t150,t29, vagy valami oroszos tornyos tank:wz111,is3,110 aztan megis van, nem kel lhozza is7.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Haromszog
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="Jackal_hun"][quote name="Haromszog"][quote name="Jackal_hun"]Haromszog: nem játszottam vele már vagy 15K csata óta, mondjuk látszik is az eredményeken:

    Churchill Gun Carrier 6 Sebzes : 499,71 XP :356 Meccsek: 98 WR: 44,90% WN8: 840,20

    Szerintem az átlagos 500 sebzésnél menne magasabb is

    De nincs miért vissza venni. Mondjuk azt nem értem, miért nem buffolták három éve...

    A következő a Challenger lesz, szerintem ma-holnap kikerül Na azzal nem bántam kesztyűs kézzel.[/quote]

    Hogy minek vedd vissza? Ne csak magadra gondolj! A te szenvedésed másokat kímélhet meg attól, hogy soha életbe ne vegyék meg azt a tankot !
    Végre! Remélem lenyomja Odin AT 15A elemézést Azon sírva röhögtem
    A 3. része a stat értelmezésnek mikorra várható? Már kíváncsi vagyok, főleg ha tényleg felhasználod bennea statom [/quote]


    Nem tudom, játszani kéne, hogy legyen IS7-em mert a pattintós küldinél 1 hónapja elakadtam a T28 HTC-nél, ami elég idegesítő mert már minden nyominak megvan

    Ráadásul az egy csomó kutatómunkával jár, szóval a kövi cikk az Bulldog elemzés lesz (ami kb. háromnegyed éve megvan, csak nem uptodate)[/quote]

    Hát Szerintem az a 10k nem olyan nagy akadály Én az 5k spottal jobban küzdök, pedig nincs 10-es HT-m. 9-es német HT-k viszont szerintem még a T 55A-nál is simán fogják teljesíteni nálam a HT 15-öt (Bár a 10k IS-6-tal lett meg ... )

    A spottal is az abajom, hogy RU-val egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy ne sebezzek... AMX 13 75 szintén hasonló érzéseket kelt... Egyszerűen fusztrál, ha be van töltve a tár és ott kell ácsorogjak egy kurvabokorban Lehet ezért van vele 3800 WN8-am
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="Haromszog"][quote name="Jackal_hun"]Haromszog: nem játszottam vele már vagy 15K csata óta, mondjuk látszik is az eredményeken:

    Churchill Gun Carrier 6 Sebzes : 499,71 XP :356 Meccsek: 98 WR: 44,90% WN8: 840,20

    Szerintem az átlagos 500 sebzésnél menne magasabb is

    De nincs miért vissza venni. Mondjuk azt nem értem, miért nem buffolták három éve...

    A következő a Challenger lesz, szerintem ma-holnap kikerül Na azzal nem bántam kesztyűs kézzel.[/quote]

    Hogy minek vedd vissza? Ne csak magadra gondolj! A te szenvedésed másokat kímélhet meg attól, hogy soha életbe ne vegyék meg azt a tankot !
    Végre! Remélem lenyomja Odin AT 15A elemézést Azon sírva röhögtem
    A 3. része a stat értelmezésnek mikorra várható? Már kíváncsi vagyok, főleg ha tényleg felhasználod bennea statom [/quote]


    Nem tudom, játszani kéne, hogy legyen IS7-em mert a pattintós küldinél 1 hónapja elakadtam a T28 HTC-nél, ami elég idegesítő mert már minden nyominak megvan

    Ráadásul az egy csomó kutatómunkával jár, szóval a kövi cikk az Bulldog elemzés lesz (ami kb. háromnegyed éve megvan, csak nem uptodate)
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.