Jelenleg

12
látogatónk van

2015. január 30. 09:27

T-54 - Elemzés

(56 szavazat)
144 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A T-54 első ránézésre komoly dilemma elé állíthat minket a top lövegeit tekintve, mely során hajlamosak lehetünk a rossz döntést meghozni. Lássuk először az adatokat:

100mm D-54 (a T-62A-hoz vezető ágyú):

  • Átütés (AP/HEAT/HE): 219/330/50 mm
  • Sebzés (AP/HEAT/HE): 320/320/420 HP
  • Pontosság: 0,39 m/100m
  • Célzásidő: 2,9 mp
  • Tűzgyorsaság: 7,32 lövés/perc
  • Függőleges kitéríthetőség: -5°/+20°

100mm D-10T2C (az Object 140-hez vezető ágyú):

  • Átütés (AP/HEAT/HE): 201/330/50 mm
  • Sebzés (AP/HEAT/HE): 320/320/420 HP
  • Pontosság: 0,35 m/100m
  • Célzásidő: 2,3 mp
  • Tűzgyorsaság: 7,69 lövés/perc
  • Függőleges kitéríthetőség: -5°/+20°

A legelső szembeötlő különbség minden bizonnyal az átütés lesz. D-54 219 mm-es átütése T9-es közepes tank viszonylatban is csak elfogadhatónak mondható. Az élmezőnyben a Leopard PTA és a Centurion 7/1 268 mm, a Type 61 258 mm, a középmezőnyben pedig az E 50 220 mm, a Lorraine 40t pedig 232 mm átütéssel rendelkezik, tehát csak a T54E1 és az M46 Patton rendelkezik kisebb (210/218 mm) átütéssel, valamint az Obj.430 II ugyanúgy 219 mm. A D-10T2C 201 mm-es AP penje pedig egyenesen sereghajtó a T9-es medek között átütés terén, ez a legalacsonyabb átütésű T9-es közepes tank ágyú! Mégis ez utóbbi ágyút javasolnám használni. A D-54 2,9 másodperces célzási ideje fájdalmasan lassú, 0,39-es pontossága pedig az őrületbe kergeti használóját. A D-10T2C azonban jóval pontosabb és jóval gyorsabban is céloz mint a D-54, valamint a rejtett szórásértékei is jobbak. Az alábbi képen láthatóak a két löveg rejtett adatai:

Látható, hogy toronyforgatás közben és lövés után a D-54 szórása jóval nagyobb, a célköre sokkal jobban szétugrik. Ezen adatok a jóval nagyobb célzásidővel és rosszabb pontossággal együtt jelentősen csökkentik ennek az ágyúnak a használhatóságát a D-10T2C-vel szemben.

Egy ilyen jó mobilitással rendelkező médium tank esetében kritikus fontosságú a nagyobb sebesség mellett is jól használható ágyú és ez a kettő közül a D-10T2C. Ha pedig a 201 mm kevésnek bizonyulna, például egy hull-down Jagdtigerrel (250 mm-es elülső felépítmény páncél), egy gyengén beforgatott E 75 vagy E 100 alsó lemezével (kb. 220-240 mm effektív), vagy ne adj Isten egy másik T-54-gyel szemben (vicces de saját magát nem tudja átütni), akkor ott a HEAT a maga 330 mm-es átütésével, amellyel ezen problémákat könnyen orvosolhatjuk. Igaz hogy főleg T10-es csatákban szükségünk lesz bőven HEAT-re (én 30 AP / 15 HEAT / 5 HE lőszerkiosztással indulok csatába), ami sokszor sokba fog kerülni, de azért korántsem mondható, hogy ez az ágyú csak HEAT-tel használható.

A tűzgyorsaságban és így a DPM-ben is van különbség, 100%-os legénységgel, töltésgyorsítóval és ventilátorral a D-54 újratöltési ideje/DPM-je 6,92mp/2774, míg a D-10T2C-é 6,58mp/2917.

A 201 mm-es átütés miatt még mindig hitetlenkedők szerencséjére lehetőség van felesleges farmolás nélkül mindkét ágyút kipróbálni, ugyanis nem hiszem, hogy lenne olyan, aki a T-54 után ne kívánná mindkét T10-es utódot. Ily módon így is úgy is ki kell húznunk mindkét ágyút, de ha rám hallgattok nem a D-54-gyel farmoljátok a D-10T2C-t, hanem fordítva és a D-54-et csak azért próbáljátok ki, hogy lássátok mitől kíméltelek meg titeket! ;)

Torony

200/160/65 mm toronypáncél 390 méteres látótávval T9-ben több mint kielégítő és T10-ben is megállja a helyét. A HD modell megjelenésével némileg gyengült a torony eleje és oldala, kisebb területet fednek már le a maximális vastagsággal rendelkező részek. Nagyobb átütésű (250+ mm) lőszerek mintha gyakrabban ütnék át szemből a tornyot, de annyira azért nem fordul elő sűrűn, hogy aggódni kelljen miatta és mivel a kupolák sem türemkednek ki jelentősen, alapvetően még mindig a legjobb T9-es med torony a játékban.

A gyengébb pontok alapvetően az ágyúhoz legközelebb eső, laposabb részek, melyek effektív páncélvastagsága 240 mm körül van. Innen felfelé illetve a torony széle felé haladva a gömbölyített formának köszönhetően jelentősen nő az effektív páncélvastagság, egészen 340-380 mm környékéig:

A torony leggyengébb részei szemből természetesen a kupolák, ezek effektív páncélvastagsága kb. 160-200 mm között változik.

Felépítmény

120/80/45 mm. Én egy médium tankon többnyire már azzal is elégedett vagyok, ha legalább az alacsonyabb tierű tankok nem lövik be szemből normál kredit lőszerrel. Na ez a T-54 alvázára abszolút igaz, sőt, megfelelően forgatva a komolyabb átütésű (250+) ágyúk lövedékei is lepattannak róla. Talán kevesen tudják, de a játékban lévő T-54 modellnek nem csak az elülső felső lemeze 120 mm vastag, de az alsó is (ami általában jóval gyengébb a legtöbb tankon), sőt, az alsó jobban döntött, így az effektív páncélzata erősebb!! Ez felül 215 mm, alul pedig 225 mm körüli effektív páncélt jelent a Tank Inspector szerint, ami a gyakorlatban már mondhatni OP!

Erre jön még az oldalirányú beforgatás, amellyel akár 230/280 mm környékére (felső lemez/alsó lemez) is növelhetjük a front páncél effektív vastagságát.

Látható tehát, hogy a T-54 elejének az alsó lemez az igazi erőssége, amely a tankok 99%-án a leggyakoribb gyenge pont. A T-54-ben viszont láthatóan inkább addig jó nekünk, míg ezt próbálják eltalálni az ellenfeleink.

Ha viszont szemből átütnek, jó eséllyel halálozik el a sofőr, oldalsó találatokra (mindkét oldalról) pedig az alváz első felében a lőszerrekesz, a hátsó felében a motor és üzemanyagtank érzékeny. Ez utóbbi szinte minden oldalsó találatra sárgul, bármely további találatra pedig hajlamos kigyulladni.

Felfüggesztés

A fejlesztett lánctalp 48°/sec forgási sebességgel rendelkezik, amelynek köszönhetően a T-54 könnyen változtat irányt nagy sebességnél is, illetve minimálisan veszít csak a sebességéből irányváltoztatás közben.

Jó hír, hogy az alap lánctalpak minden modult, ágyút és felszerelést elbírnak, tehát farmolhatunk ennél fontosabb dolgokat is.

A fejlesztett lánctalp talajellenállása (rejtett soft stat) ugyan jóval rosszabb, mint az utód tankoké, azonban a 120 LE-vel nagyobb motorteljesítmény miatt a T-54 mégis jóval gyorsabb azoknál:

(a kisebb érték jobb) T-54 T-62A Object 140
Szilárd talaj 1,00 0,50 0,55
Közepes talaj 1,10 0,60 0,65
Laza talaj 2,20 1,40 1,50

Motor

V-14 700Le. A súly/LE arány ennek a motornak köszönhetően 19,86 LE/t-ra nő. A T-54 így elég jól gyorsul, 56 km/h-s csúcssebességre képes és hegymenetben sem különösebben küszködik.

Igaz a fejlesztett motor "csak" 80 LE-vel erősebb az alapnál (V-2-54 / 620 LE), mégis érdemes minél előbb kifejleszteni, hogy a T-54 megkapja a neki járó mobilitást, mert érezhetően jelentős a különbség a két motor között!

Ajánlott játékstílus

T-54-et alapvetően azért hajt az ember, hogy agresszívan játsszon vele. Ettől függetlenül ha a meccs úgy hozza, snipe-olni is kiválóan lehet vele, köszönhetően a remek karakterisztikájú ágyúnak.

Nyugodtan az arcába mászhatunk mindenkinek, mert vagy így (AP) vagy úgy (HEAT), de át fogjuk tudni ütni a páncélját. Ha elölről nem is menne, megkerülni sem okoz majd gondot a mobilitásnak köszönhetően.

Alacsonyabb tierű tankokkal nyugodtan lehetünk agresszívek (ameddig normál lőszerrel lőnek), azonos, illetve magasabb tierűekkel szemben (lásd fentebb az átütési értékeket) azért legyünk óvatosabbak, mert szemből már képesek átlőni. Ilyenkor riszáljuk az alvázat, igyekezzünk az elejét minél jobban beforgatni, mert ez sokszor segít még a 250 mm körüli átütésű ágyúk ellen is, ugyanis az oldalirányú döntéssel az effektív páncélunk még tovább nő.

Széles lánctalpainak köszönhetően, melyek előszeretettel nyelik a lövéseket sebzés nélkül, sidescrape-elésre is remekül alkalmas a T-54, tehát nyugodtan alapozhatunk erre a technikára is, csak ügyeljünk az üzemanyagtartályainkra, ne forgassuk túl az alvázat. Vagy egyszerűen csak másszunk annyira az arcukba, hogy csak a tornyunkat tudják célba venni, amit csekély eséllyel tudnak majd sebezni ha folyamatosan izgünk-mozgunk. Képzeljük el úgy, mintha a torony az első, az alváz eleje pedig a második védelmi vonalunk lenne, ebben a sorrendben hagyatkozzunk rájuk.

Dombos terepen ügyeljünk a -5°-os ágyúsüllyedésre, amely nem teszi igazán alkalmassá a T-54-et az ilyen terepen való harcolásra. Ilyen helyeken kerüljük a meredek emelkedőket, inkább lankákat keressünk, amiken a csúcs vagy gerinc mögé állva megoldható, hogy csak a tornyát tegyük ki a tanknak. Vagy keressünk a hegylábnál, vagy egy sziklánál egy helyet, amit hull-down pozícióhoz tudunk használni. Amennyiben az alvázat is meg kell mutatnunk, ügyeljünk, hogy lehetőleg az eleje nézzen az ellen felé, az oldalát pedig próbáljuk minél kevesebb ideig kitenni, mert azt nagyon könnyen átlövik és könnyen lőszerrekesz vagy motor sérülés lehet a vége.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Vertikális stabilizátor
  • Töltésgyorsító
  • Ventilátor

Papír medeken hajlamos vagyok optikát használni a ventilátor helyett, de a T-54 minden, csak nem papír és jobban szeretek vele az ellenség arcában lenni. Így a látótáv növelésnél jobb ha kihasználjuk minden téren, amit a ventilátor ad.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag
  • Automata tűzoltó készülék

A T-54 viszonylag gyúlékony, igaz közel sem annyira mint az utódai, de T9-ben amúgy sem ajánlanék kis tűzoltót.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, javítás, BIA, pontosság és mobilitás javító skillek, camo. Ha valaki kevésbé agresszívan szeretne játszani, előrébb veheti a sorban a camo-t.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Remek torony és közel OP elülső alvázpáncélzat
  • Jó mobilitás, gyorsulás, végsebesség
  • Menet közben is jól használható löveg
  • Félelmetesen magas HEAT átütés
  • Jó alap álcaérték

Hátrányai

  • Rossz ágyúsüllyedés
  • T9 medek között a legrosszabb átütés
  • Sérülékeny lőszerrekesz
  • Gyúlékony üzemanyagtartályok

Kiknek ajánlott

Ajánlom a T-54-et a médium tankok szerelmeseinek és mindenkinek, aki úgy akar belekóstolni a medek világába, hogy biztosan ne érje csalódás. Azoknak, akik szeretik a megtartós tankokat. Azoknak, akik szeretnek az ellen arcába mászni és az idegeire menni.

Ez volt az első tank a WoT-ban, amiért igazán rajongtam. Akkor azt hiszem már megvolt a Leopard 1 mint T10 med, meg az Object 268 és a T57 Heavy is mint egyéb T10-es tankok, de összességében semmi nem jelentett ilyen kikapcsolódást és bizsergést mint a T-54. Sőt, azóta sem, pedig már megvan az Obj. 140, a T-62A, a Bat Chat, a 121 és egyéb T10 tankok is.

A T-54 a legnagyobb átlag XP-t termelő tankom a mai napig is, mindössze 409 csata kellett, hogy összegyűjtsem a T-62A-ra és az Obj. 140-re való 406k xp-t és szinte fel sem tűnt, hogy már itt járok, annyira élvezetes volt vele a játék.

A T-54 összességében egy remek közepes tank, T9-ben egészen biztosan dobogós! Ez az a tank, amiről rossz szót nemigen hallani azoktól, akik használják. Ez az a tank, amiben megvan minden, amitől egy tank jó lesz, egy médium pedig kiváló: összességében remek ágyú, jó mobilitás, kivételesen jó front páncélzat és torony.

Fejlesztési fa

Azt hiszem kellene talán még beszélnem arról, hogy melyik ágon érdemes kihúzni a T-54-et. Nos, amikor én farmoltam még csak a T-44-es ág létezett és az nem volt különösebben embert próbáló. Most már van egy másik alternatíva, az Object 416-os ág, amely tankjai azonos tierben ütősebb ágyúkkal rendelkeznek, de a torony hátsó elhelyezkedése (és a T8-as és T9-es tankok esetében a limitált forgása) miatt valamelyest eltérő játékstílust igényelnek. Azért érdemes most már az új ágat választani, mert így egyúttal az Object 430 felé is megnyílik az út.

Videó

{youtube}X2j7astvrNo|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: rosszpenz

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:08

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    beowolf14
    • Tankos
    · 6 hónapja
    nagyon dinamikus közepes páncéllal. 10 meccs után eladva . nem fogok 175 pennel grindelni, vagy különben kipucolja a garázst 10 meccs kb 3-400000 kredit. Nagyon borzalmas tank. Nem lenne rossz, csak az ágyú e***sza.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Judged
    • Tankos
    · 3 éve
    Nekem is nagy csalódás a tank.A grindje valóságos kínzás, így ezt félúton megunva ráhánytam vagy 80.000 free xp-t.Maga a bódé kifejezetten megbízható páncéllal rendelkezik, és a sebesség is okés.Viszont az ágyútól aranyeret kaptam, mert annyi goldot kell lőni vele, ha akar is valamit alkotni az ember. Ez megöli számomra az egészet.Szóval csakis aranyásó szakkört végzett playereknek, mert ez még a garázsban állva is viszi a kreditet.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Kriminalis
      • Tankos
      · 3 éve
      Hát nem a legjobb napi kreditbetevő farmoló
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    matias
    • Tankos
    · 3 éve
    rohadt lassú. de nem lenne ezzel gond. az ágyú egy rakás szar. néha a papírt se viszi át, ha meg még páncélja is van az ellenségnek, csak adom a nem átütőt neki. goldal is. ha eltalálom. ha....mert bizony olyan ,de olyan kurva nagy a szórása, hogy jó ha 15 lövésből 1 oda megy ahova célzol. ha meg közel mész az ellenséghez, meghalsz. ennyi ...kész....mert az ellenségnek van páncélja.....ennek....csak vicc van rajta. beforgatva? ugyan....az sem ér semmit. Sok hulladékkal játszottam már, de ez viszi a pálmát. a ,033 pontosság meg csak papíron van. más tankhoz képest a pocsék és szar jelző még a legenyhébb.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Sezamme
      • Tankos
      · 3 éve
      Lassú? Szar ágyú? Nincs páncél? Mintha nem ugyanazzal a játékkal játszanánk... értem én, hogy egy 430 + Leo + EBR90 keverékkel lennél elégedett, ilyenkor ki kell húznia valakinek a kezedet a biliből. Bár már nem a régi fényében csillog, de ez még mindig egy teljesen játszható 9-es tank. Sebesség: az egyik leggyorsabb 9-es med, száraz statokra és érzésre is. Sebesség mellé kapott egy működő páncélt is: nem a mostanában divatos random trollpáncél van rajta, hanem egy kiszámítható front és toronypáncél amit meg kell tanulni használni. Ágyú: egyik ágyú sem távolsági lövöldözésre való és ahhoz, hogy működjön manapság illik bele pótkaját + direktívát (vstab/szellőzés) rakni és ezzel a tankkal a goldspam (330 HEAT pen, wtf?) sem szégyen. A fentiek miatt ez a tank a pályák nagy részén a heavy/agresszív med pozícióba való, ahol előtted egy fal/szilárd fedezék van, nem kell gundep és előtted lőhető tankok vannak (komolyan, ilyen egyszerű). Az, hogy a HEAT elakad mindenben, ilyen DPM mellett nem számít, van időd küldeni a következőt vagy pozíciót váltasz. Ez nem egy 430u, amivel betolod az ellenség arcába + menet közben is kupolát lősz akármilyen száraz statok mellett, és nem is egy Leo amivel addig sznájpolsz kirajzolási távolságról, amíg el nem fogy az ellenség HPja. Ez a kettő között van, ennyit kell róla kb. tudni, az egyik legkönnyebben játszható 9-es med. A ToTT alatt húztam ki most én is a 140-et, és teljesen rendben van a tank. Mondom ezt úgy, hogy a kifullozott tankkal nem játszottam még, csak a modulokat húztam rá + aztán rányomtam a tervrajzokra.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Kismacko33
      • Tankos
      · 3 éve
      Melyik ágyúval használod, ill.milyen felszereléssel? A D54-es ágyú pontosabb ( venti,rammer, BiA: 0.29-.30), mint a D10T2c ugyanilyen konfignál( 0.37). A Heat lövedék pedig elakad minden szarban, az üreges páncélban, lánctalpban főleg
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    tiger730
    • Tankos
    · 5 éve
    T9 ben 201 mm pen egy med tankhoz az vicc!Mindig is a 219 mm pen ágyúval használtam,még akk is mik rosszabb volt a karakterisztikája.Full goldal lövöldözni az luxus ,legalább is nállam
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ce1018
      • Tankos
      · 5 éve
      A T 55A-n is a 201-es pen van és rettenetes....a lőszert meg úgy kell tolni Jedi erővel az utolsó métereken, hogy elszálljon az ellenségig....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ce1018
    • Tankos
    · 5 éve
    Valami gyalázat a motorja, kb 5 meccsenként kigyújtanak automata tűzoltóval...csak engem tisztel meg ezzel, vagy mást is?
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      tiger730
      • Tankos
      · 5 éve
      Aha szokása meg az ammorack robbanás is mostanába
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Solinari
    • VIP
    · 5 éve
    [quote name="Hunti"][quote name="solinari"][quote name="Skorpion1998"][quote name="solinari"][quote name="Skorpion1998"]Szerintem is jobban működik rajta a D-54 es ágyú sokkal gyorsabban szűkül és jóval pontosabb. A D-10T2S ágyúval az a probláma hogy hosszú távra goldal mellélövöldözni (már pedig sajnos ez elég gyakran megtörténik) a 4800 kredites lőszereket elég dühítő, jó az igaz ad egy plusz extra fok ágyúsüllyedést. De a pontosság és a gyors célratartás fontosabb szerintem. :izmena:[/quote]
    Valamit félreírtál nem? a D10-et érdemes csak használni.[/quote]


    Nem nem írtam félre de már javítottam is hogy egyértelmű legyen D-54 nekem jobban bejön inkább lőjjek egy olyat hogy be is találjon és át is üssön mintsem hogy 2 misst. Ezért a D-54 szerintem jobb.[/quote]

    No offense, de 18 átütésért kapsz egy minden más statisztikában és karakterisztikában rosszabb ágyút.[/quote]
    Az elemzés létrejötte óta változott 1-2 dolog.Most már a nagyobb átütésű (D-54) ágyú minden paraméter alapján jobb, kivéve a DPM-ben.[/quote]
    [quote name="Hunti"][quote name="solinari"][quote name="Skorpion1998"][quote name="solinari"][quote name="Skorpion1998"]Szerintem is jobban működik rajta a D-54 es ágyú sokkal gyorsabban szűkül és jóval pontosabb. A D-10T2S ágyúval az a probláma hogy hosszú távra goldal mellélövöldözni (már pedig sajnos ez elég gyakran megtörténik) a 4800 kredites lőszereket elég dühítő, jó az igaz ad egy plusz extra fok ágyúsüllyedést. De a pontosság és a gyors célratartás fontosabb szerintem. :izmena:[/quote]
    Valamit félreírtál nem? a D10-et érdemes csak használni.[/quote]


    Nem nem írtam félre de már javítottam is hogy egyértelmű legyen D-54 nekem jobban bejön inkább lőjjek egy olyat hogy be is találjon és át is üssön mintsem hogy 2 misst. Ezért a D-54 szerintem jobb.[/quote]

    No offense, de 18 átütésért kapsz egy minden más statisztikában és karakterisztikában rosszabb ágyút.[/quote]
    Az elemzés létrejötte óta változott 1-2 dolog.Most már a nagyobb átütésű (D-54) ágyú minden paraméter alapján jobb, kivéve a DPM-ben.[/quote]
    Mióta van változás erről lemaradtam
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Skorpion1998
    • Tankos
    · 5 éve
    Jó hát igazából mindenki maga dönti el melyiket szeretné!
    D-10T
    DPM
    2,594.59
    Damage
    320
    Penetration (mm)
    201
    Reload time (sec)
    7.40
    Rate of fire (rnds/min)
    8.11
    Aim time (sec)
    2.50
    Dispersion
    0.39
    Shell velocity 895

    D-54
    DPM
    2,258.82
    Damage
    320
    Penetration (mm)
    219
    Reload time (sec)
    8.50
    Rate of fire (rnds/min)
    7.06
    Aim time (sec)
    2
    Dispersion
    0.33
    Shell velocity 1015

    https://tanks.gg/compare/t-54?t=t-54_41111c
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hunter9956
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="solinari"][quote name="Skorpion1998"][quote name="solinari"][quote name="Skorpion1998"]Szerintem is jobban működik rajta a D-54 es ágyú sokkal gyorsabban szűkül és jóval pontosabb. A D-10T2S ágyúval az a probláma hogy hosszú távra goldal mellélövöldözni (már pedig sajnos ez elég gyakran megtörténik) a 4800 kredites lőszereket elég dühítő, jó az igaz ad egy plusz extra fok ágyúsüllyedést. De a pontosság és a gyors célratartás fontosabb szerintem. :izmena:[/quote]
    Valamit félreírtál nem? a D10-et érdemes csak használni.[/quote]


    Nem nem írtam félre de már javítottam is hogy egyértelmű legyen D-54 nekem jobban bejön inkább lőjjek egy olyat hogy be is találjon és át is üssön mintsem hogy 2 misst. Ezért a D-54 szerintem jobb.[/quote]

    No offense, de 18 átütésért kapsz egy minden más statisztikában és karakterisztikában rosszabb ágyút.[/quote]
    Az elemzés létrejötte óta változott 1-2 dolog.Most már a nagyobb átütésű (D-54) ágyú minden paraméter alapján jobb, kivéve a DPM-ben.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Solinari
    • VIP
    · 5 éve
    [quote name="Skorpion1998"][quote name="solinari"][quote name="Skorpion1998"]Szerintem is jobban működik rajta a D-54 es ágyú sokkal gyorsabban szűkül és jóval pontosabb. A D-10T2S ágyúval az a probláma hogy hosszú távra goldal mellélövöldözni (már pedig sajnos ez elég gyakran megtörténik) a 4800 kredites lőszereket elég dühítő, jó az igaz ad egy plusz extra fok ágyúsüllyedést. De a pontosság és a gyors célratartás fontosabb szerintem. :izmena:[/quote]
    Valamit félreírtál nem? a D10-et érdemes csak használni.[/quote]


    Nem nem írtam félre de már javítottam is hogy egyértelmű legyen D-54 nekem jobban bejön inkább lőjjek egy olyat hogy be is találjon és át is üssön mintsem hogy 2 misst. Ezért a D-54 szerintem jobb.[/quote]

    No offense, de 18 átütésért kapsz egy minden más statisztikában és karakterisztikában rosszabb ágyút.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Skorpion1998
    • Tankos
    · 5 éve
    [quote name="solinari"][quote name="Skorpion1998"]Szerintem is jobban működik rajta a D-54 es ágyú sokkal gyorsabban szűkül és jóval pontosabb. A D-10T2S ágyúval az a probláma hogy hosszú távra goldal mellélövöldözni (már pedig sajnos ez elég gyakran megtörténik) a 4800 kredites lőszereket elég dühítő, jó az igaz ad egy plusz extra fok ágyúsüllyedést. De a pontosság és a gyors célratartás fontosabb szerintem. :izmena:[/quote]
    Valamit félreírtál nem? a D10-et érdemes csak használni.[/quote]

    Nem nem írtam félre de már javítottam is hogy egyértelmű legyen D-54 nekem jobban bejön inkább lőjjek egy olyat hogy be is találjon és át is üssön mintsem hogy 2 misst. Ezért a D-54 szerintem jobb.

Kapcsolódó elemek

  • A tankról már van egy elemzés az oldalon rosszpénz billentyűzetéről, de azóta egyrészt a játék is sokat változott, másrészt a tank top ágyúit is eléggé átvariálták, ezért éreztem szükségét leporolni ezt az igencsak népszerű és sokat hajtott járgányt.

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.