Jelenleg

17
látogatónk van

2014. november 21. 09:42

T67 - Elemzés

(49 szavazat)
43 hozzászólás

Bevezető

A tank T49-ként került bele a játékba, de egy 2014 szeptemberi patch alkalmából T67-re nevezték át. Ekkor kicsit át is dolgozták, megnőtt és a réginél kevésbé döntött orrot is kapott a páncéltest, valamint kicserélték a két tornyát, most már a nyitott torony a „top”. Összességében azonban keveset változott, szerencsére.

Paraméterek

Ágyú

A T67 megvásárlásakor az 57 mm-es M1 ágyút kapjuk szériafelszerelésként, amelynek 75 HP-s sebzése elsőre röhejesnek tűnik ezen a szinten, de tűzgyorsasága mégis a tank egyik legjobb ágyújává emeli. A löveg ugyanis már alapesetben is 2,3 másodpercenként képes tüzelni (célzásidő: 1,7 mp), ami közel 2000 DPM-et jelent.

A kiváló alapágyú miatt érdemes megfontolni, hogy a 3 hüvelykes M7 AT ágyút csak kifejlesztjük (kell a top ágyúhoz), de nem vesszük meg és nem is használjuk. Ez az ágyú ugyanis alacsonyabb pennel (101 mm a 110 helyett) és tűzgyorsasággal is rendelkezik az M1-nél, így hiába a 110 HP-s sebzése, csak 1600 DPM-re képes. A három ágyú közül az M7 AT legpontatlanabb is, tényleg kevés érv szól a használata mellett.

A top ágyú az M1A1 AT nevet kapta. Akik játszottak az amerikai medium (M4) vagy heavy (T1) ággal, azoknak ez ismerős lehet, a rossz hír az, hogy ez nem ugyanaz a löveg, amiket ezeken a tankokon megismertünk, tehát külön ki kell fejleszteni a T67-re. Az M1A1 AT löveg 115 HP-t sebez AP lőszerrel, penje 128 mm, újratöltési ideje 3,2 másodperc, így a DPM-je 2100 feletti, amit BiA-val és egyebekkel tovább lehet növelni. Érdemes néhány APCR lőszert is magunkkal vinni, ha valami keményebb tank jön szembe, zavarba tudjuk hozni és legalább addig feltarthassuk, amíg megjön a segítség, vagy el tudunk iszkolni.

TD révén lövéskor alig veszít álcázást a T67, tehát egyáltalán nem gond, ha sűrűn lövöldözünk vele, ha nem mozgunk közben – de azért legyünk észnél, ugyanis az irgalmatlan tűzgyorsaság miatt könnyen kifuthatunk a 45 darabos lőszerkeretből egy-egy hosszabb meccs végére, rammelni meg nem fogunk tudni senkit, ha esetleg ketten maradnánk a parti végére, jó ha kiegyezünk egy döntetlenben.

Csőlehajlás (gun depression) terén tipikus amerikai tankról beszélünk, -10/+20 fok között mozoghatunk, bár a nulla páncél miatt úgysem fogunk a T67-tel hulldownozni, arra viszont jó, hogy egy domb mögül gyorsan kilőjünk, majd rögtön fedezékbe hátráljunk.

Felépítmény

Páncél? Az mi? A műanyag joghurtospohár a T67-hez képest egy valóságos erődítmény. A testpáncél elöl a legvastagabb, de ott sem éri el a 22 mm-t, de a toronynál is csak 25 mm, vagyis gyakorlatilag ami eltalál, az sebezni is fog, a nyitott torony miatt pedig jó eséllyel a legénység valamelyik tagját is magával viszi egy-egy lövés, főleg ha HE-vel kapjuk. Ennek a tanknak nem szabad a páncélzatára támaszkodnia a harcban, inkább fogjuk menekülőre vagy bújjunk el.

Szerencsére a T67 elég kicsi, vagyis még ha felspottolnak is, sem biztos a találat, viszont ha találnak, akkor a fenti okok miatt szinte biztos a sebzés még a Tier 3 tankoktól is, pattintásra ne számítsunk egyáltalán. Az alacsony HP (360) miatt két lövésből még a kisebb tankok is simán kicsinálnak, a nagyobbak pedig egy lövéssel megesznek minket és mehetünk vissza a garázsba azon gondolkodni, hogy már megint hol rontottuk el a taktikát.

Torony

Az „alap” torony forgási sebessége 16, a top toronyé pedig 18 fok/másodperc, mindkettő extrém lassú, de legalább van torony, így egész másképp játszható ez a tank, mint a német vagy orosz TD-k. Elég jó viszont a látótávolsága ezen a szinten, gyárilag is 370 m, amit tovább növelhetünk coated optics vagy binocular segítségével – én az utóbbit ajánlom, valószínűleg sokkal többet fogunk a bokrokban rejtőzni, mint a harctéren száguldozni és a 450 m feletti látótáv révén sok ellenséget tudunk majd spottolni, rengeteg XP-t gyűjtve.

Felfüggesztés

Érdekes tank a T67, hiába kicsi és könnyű, nagyon nehezen forog a teste, a másodpercenként 32 fokot még „clutch braking” képességgel is csak 33,6 fokra tudjuk növelni, véleményem szerint teljesen felesleges ezt megtanítani a sofőrnek, semmivel nem leszünk vele beljebb. A lassú forgás lassú kanyarodást is jelent és nagy fordulókört, így hiába a nagy végsebesség, akkora helyen fordul a T67, mint egy tartályhajó, az ellenséges egységek közötti szlalomozást, gyors városi rohangálást felejtsük is el.

Motor

Kimondottan jól gyorsul és nagy végsebességre képes a T67, még hátramenetben is megvan a 20 km/h a Continental Wright erőforrással, ami jól jön, ha iszkolni kell egy fedezékből vagy bokorból felspottolás után. A „terrain resistance” is alacsony, tehát a megszerzett sebességet a tank árkon-bokron tudja tartani.

Ajánlott játékstílus

Nekem egyik kedvencem ez a kis tank és meg nem válnék tőle semmi pénzért, nem cserélném el egy Tier X-es tankért sem. Álcahálót, álcafestést és binoculart rá, aztán irány valamelyik bokor.

A T67 használhatósága és haszna nagyon MM- és pályafüggő. Ha VI-os és VII-es szintű tankokkal hozott össze a sors, a meccs elején inkább a felderítésre helyezzük a hangsúlyt. A nagy fordulókör miatt aktív scoutingra annyira nem alkalmas a T67, de a kis méret és az álcázás miatt passzív felderítésre kiválóan használható, ráadásul a nagy végsebesség miatt a csata elején odaérhetünk azokra a pontokra, ahonnan a legjobb a rálátás az ellenséges útvonalakra. Ilyenkor egyetlen szabály van: ne mozogj, ne szuszogj, mert ha észrevesznek, véged.

A csata későbbi részében, vagy ha esetleg top tier vagyunk a pályán, ne hagyjuk használaton kívül a villámgyors ágyút, amivel oldalról vagy hátulról még a nehéz tankokat is azelőtt szét tudjuk kapni, mire újratöltenének. Persze ehhez az is kell, hogy az ő lövésük ne találjon, mert ha igen, gyorsan a garázsban leszünk. A -10 fokos csőlehajlással könnyen ki tudunk lövöldözni a dombhátakról, aztán villámgyorsan fedezékbe tolathatunk. Sniperkedni kiválóan lehet a pontos ágyúval, arra mondjuk ne számítsunk, hogy nagy távolságból a magasabb szintű heavyket szemből szitává lőjük, próbáljunk inkább a lánctalpra vagy a gyenge pontokra koncentrálni és kérjük a többiek segítségét.

Nagyobb, nyílt pályákon (Malinovka, Prokhorovka, Komarin, stb.) a fentieket betartva simán meccsnyerők lehetünk a T67-tel, itt spottolni és sebezni egyaránt tudunk, miközben könnyen elbújhatunk vagy elfuthatunk az ellenséges tűz elől. A kisebb pályákon, főleg városokban (Himmelsdorf, Ensk, stb.) viszont nem tudjuk kihasználni a tanknak sem a nagy látótávolságát, sem a sebességét, elrejtőzni sem nagyon van hol, a nagy fordulókör miatt pedig igazán fürgék sem tudunk lenni vele az utcákon. llyen esetben próbáljunk minél távol maradni a frontvonaltól és a lehető legtöbb sebzést bevinni a második (harmadik?) sorból, mielőtt valaki ránk kezdene lőni, mert akkor végünk.

Amit ezzel a tankkal mindenképp el kell kerülni, az a közelharc. Mivel páncélja gyakorlatilag csak dísznek van, az ellenség pár lövésből szitává lő és a nagy fordulókör meg a lassan forgó torony miatt arra sem építhetünk, hogy majd körberohanva szétkapjuk az ellenséget. Ha valaki a T67-tel közelharcba keveredik valamit nagyon rosszul csinált.

A T67 egyik erőssége szerintem, hogy sokszor az ellenfelek nem veszik elég komolyan, pedig a tűzgyorsasága és átütése a hasonló szintű közepes tankokhoz elég szokott lenni, a nehezeket pedig a gyenge pontokon, oldalról vagy hátulról simán átlőhetjük, esetleg segíthetünk a többieknek legyőzni őket azzal, hogy leláncolva tartjuk őket, miközben a csapattársak lövik őket – ilyenkor nekünk is jönni fog az XP. A vbaddict adatai szerint az átlagos győzelmi arány ebben a tankban 51,7 százalék, nekem több mint 59 százalék sikerült és 1300-1500 sebzéses meccsek sem ritkák vele.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Binocular (teleszkóp)
  • Álcaháló
  • Gun rammer (töltésgyorsító)

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag/li>
  • Kézi tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak sixth sense, sofőrnek off-road driving, a többieknek ízlés szerint, de leginkább álcázás.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Két kiváló ágyú nagy tűzgyorsasággal
  • Nagy sebesség és jó gyorsulás
  • Jó látótávolság
  • Sokszor nem veszik komolyan az ellenfelek

Hátrányai

  • Kis életerő
  • Lassan fordul a test és a torony is
  • Gyakorlatilag nincs páncélja

Kiknek ajánlott

Mindenkinek, de tényleg. Nagyon „fun” tank, sok okból lehet szeretni. Igényli a pályák és a játékmechanizmusok (álcázás, stb.) ismeretét, de nagyon meghálálja és simán meccseket lehet vele lehozni, meg plecsniket gyűjteni. Az alacsony HP és a magas kiosztott sebzés miatt WN8-at is jól lehet vele húzni, ha valaki egy kicsit odafigyel és nem yolózik az első percben.

Videó


Az elemzést írta: anonymous

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:44

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 6 éve
    Beszarás, hogy még mindig milyen jó ez a tank! Örök kedvenc!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gabor622
    • Tankos
    · 6 éve
    Pokoli egy dög. Sajnos kimaradt a régi nagy Hellcat (csak a szarrá nerfelt), így azt se tudom, hogy régen hogy teljesített a T67, de az előttem szólókat tudom csak megerősíteni. Csak úgy ontja a sebzést (a tier 5, e25-je), viszont nem megbocsájtó. Egy pofon és mondjuk egy tier 7 es csatában már garázsban is van. Ráadásul nagyon sokszor van ebben a tierben. Mióta kijött a globális pontosság nerf, azóta küzdősebb vele az élet, illetve mióta 2-3-5 percesek átlagban a csaták, nehezebb vele érvényesülni, de még mindig azt mondom, hogy örök helye van a garázsomban és mindig vele kezdem a napot .
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Proxima_hun
    • Tankos
    · 6 éve
    Nekem csak cca 2000 csatám van vele Bele kell húzni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ender
    • Tankos
    · 6 éve
    :trollol:
    [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/05/27/715shot_252.jpg[/img] ([url]http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=715shot_252.jpg[/url])
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Admiral_von_Yorck
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Petrus"][quote name="Mazzzu"][quote name="Szmertyij"]
    [/quote]Nyolc ezer csata egy géppel, atyavilág [/quote]

    [url]https://wot-life.com/eu/player/THE_T67-533693275[/url]
    THE_T67... Ezt a harcost nézzétek meg! Azt is, hogy hány tankja van és melyikkel mennyit ment. :-)[/quote]
    EZ TUTI NEM AZ ELSO ACCOUNTJA!
    Megpedig azert mert jol lathatoan tisztaba van vele melyik ez a tier ahol meg biztonsaggal hozhatja a statot!
    Stat baro!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Petrus
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Mazzzu"][quote name="Szmertyij"]
    [/quote]Nyolc ezer csata egy géppel, atyavilág [/quote]

    [url]https://wot-life.com/eu/player/THE_T67-533693275[/url]
    THE_T67... Ezt a harcost nézzétek meg! Azt is, hogy hány tankja van és melyikkel mennyit ment. :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Szmertyij
    • Tankos
    · 6 éve
    Ezt már csak az íze kedvéért, és igérem befejeztem. :trollol:

    [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/05/18/278T67.png[/img] ([url]http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=278T67.png[/url])
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mazzzu
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="Szmertyij"]
    [/quote]
    Nyolc ezer csata egy géppel, atyavilág bocs az offért, de itt lehidaltam (nekem a T-34-el van a legtöbb, de csak egy ezredes, hiába van már lassan negyvenegy ezer csatám... nyolc basszus, komoly
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Szmertyij
    • Tankos
    · 6 éve
    [quote name="jamon_serrano"]
    Ezt éreztem és érzem most is annak(Nem feltétlenül személyemnek címzettnek, de mivel én is játszok vele, kicsit magamra is veszem.):
    "Az a meglátások, hogy ez a tank tipikusan a 25e csatás 48%-os játékosok tankja, akik általában sikertelenek magasabb tierekben.
    Jól felszerelt tannjaikkal gyakran lőnek full APCR-t szegény kis Leora. :-)
    Engem mindez nem zavar, szeretek ellenük játszani mert bár jobbak mint az átlag tier 5 játékos, de egyben kiszámíthatóbbak is. :-)"

    Totál nem értek veled egyet. A T67 pont egy olyan tank, amivel nagyon kell tudni játszani, ha valami eredményt is szeretnél elérni. Tehát a sokcsatás ÉS 48%-os játékosok alighanem kevésbé élvezik vele a játékot. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem mennek T67-tel, de nem többet, mint IS-3-mal vagy T34-gyel, vagy E100-zal.
    Alig van hp-ja, 0-nál alig ér többet a páncélja. Ha nem vagy ügyes, véged. Még saját tierben is akár 1 lövés garázsba küldhet(vagy pl. a Leopard, aminek egy tár, azaz kicsit több, mint 1 sec...), viszont ez leginkább tier7-ben mozog, ahol a tankok fele nagyobbat lő, mint a hp-ja. Szóval ezt a tankot sokszor kezdők játszák, mint anno én is, alap személyzettel, alap tankkal, pár száz csatányi tapasztalattal. Szerencsém volt, mert akkoriban még egész jók voltak a td-k. Jobb volt az álcájuk, jobb volt a látótávjuk, és még a nagy célzásnerf előtt jártunk. Ezért már akkor volt némi sikerélményem vele. Ha a mai feltételekkel kezdtem volna játszani vele, valószínűleg nem lenne vele 3000 csatám. De a jó személyzet, ami időközben kifejlődött, megjavítja ezt a tankot annyira, hogy nagyon jól használható. És élvezet vele a játék. Tier7-ben is. És ez lenne a másik kategória, aki már tud vele játszani, és vissza-visszatér hozzá. Már nem ezzel nyomom a legtöbbet, a Patton és Panther vonalon próbálkozok inkább, de amíg el nem qrják, amíg jó vele játszani, addig ezt is képben marad.
    Én nem megbántani akarlak, mint ahogy bárki mást sem, de olyat írtál, amiben megszólítva éreztem magam.[/quote]

    Felesleges volt ezt ennyire kicifrázni, a véleményem továbbra is megalapozott.
    Igazolásképp itt egy screenshot csak hogy lásd mire alapozom mindezt. :
    [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/05/17/808T67.jpg[/img] ([url]http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=808T67.jpg[/url])
    Napi szinten tudnék neked ilyeneket lőni, de nem akarlak meggyőzni, csak a véleményemet írtam le.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Toydolls2
    • VIP
    · 6 éve
    [quote name="Ynnegaf"][quote name="Toydolls2"][quote name="Ynnegaf"]Lényegében azon kevés td-k közé tartozik, amelyek még ma is hatékonyak tudnak lenni. Amúgy szerintem túlnerfelték a td-ket.[/quote]

    Ezt, meg a pokolcicát különösen. Mind a kettő megvan még, de már keveset veszem elő őket sajnos.. :sad:[/quote]
    A pokolcicát eladtam, nekem nem jött be, hogy túlnerfelték. Annak a játszhatóságát tökéletesen elrontották. Ezzel szemben a T67 még mindig remek td. És akár felderítőként is használható.[/quote]

    Jó még a Hellcat, tud még meglepetést okozni, csak lassabban, mint ezelőtt. A T-30-ba onnan tettem át a legényeket, és mi tagadás, a mostani kezdő legényekkel igen szenvedős a játék, de még mindig szerethető, és nem utolsó sorban, szép jármű. :-)
Tovább a kategóriában: « T18 - Elemzés T28 Concept - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.