Jelenleg

13
látogatónk van

2014. november 6. 08:29

Churchill I - Elemzés

(39 szavazat)
16 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A legerősebb ágyú amit használhatunk rajta, a tier 6-os 75 mm-es Vi ckers HV. A tier 5-ös heavy tankok összes ágyúja közül majdnem ennek van a legnagyobb átütése 145 mm-es pennel (VK 30.01 H előzi meg csak). Ez azt teszi lehetővé, hogy gyakorlatilag nem kell gyengepontokra céloznunk egészen addig, amíg nem jönnek velünk szembe tier 7-es tankok. Ekkor viszont tökéletesen támaszkodhatunk a gyors célzási sebességére és a pontosságára. 

Az átlagsebzése nem a legnagyobb (mindössze 135 hp/átütés), de töltésgyorsítóval, szellőzéssel és elit alakulattal a töltés 4 másodperc alá vihető, ami hatalmas dpm-mel jár ezen a szinten. 

A prémium lőszer már tier 7-es mérkőzésekben is egy új világot tár elénk, ugyanis 202 mm-es penjével szinte akármit, akárhol átlövünk vele. Ennek ellenére szerintem a standard lőszer is bőven megteszi, egyedül egy felénk forduló Black Prince ellen érdemes betölteni az aranyat. Amennyiben tapasztalt játékos vezeti, a sidescrapelő KV1-eknek sem sok esélye van ellene, mert könnyedén átüti még a befordított páncélját is.

A robbanó lőszert is gyakorlatilag felesleges használni, mert nem sokkal sebez többet (175 hp/átütés), mint a standard.

Egyetlen hátránya a borzasztó lövegsüllyedés/emelkedés (-4/12), mely miatt lehetetlen dombcsatáknál alkalmazni.

Torony

Általában a nehéz tankoknál a torony szokott erősebb lenni és nem a felépítmény, mindez azért, hogy lehetővé tegye a hull-down csatákat. Ám e tank esetében éppen hogy a tornyot fedi vékonyabb páncélzat (88/88/76 mm minimális döntöttséggel). Ez tier 4-es tankok ellen még mindig bőven jónak és pattogósnak számít, de a saját tierjében már leginkább csak az ágyúpáncél az, amit nem lőnek át. 

350 méteres látótávolsága a tierbeli heavy társai között az egyik legjobb, ha nem a legjobb. Ez, ha kis hp-n vagyunk egy nyitott csatamezőn, lehetővé teszi a bokorból való spottolást és sniperkedést számunkra.

Tekintve, hogy nagyon gyorsan forog, a medium és light tankok nem alkalmazhatják ellene a megkerülős manővert sikeresen.

Felépítmény

Szemből nagyon erős 177 mm-es a páncélzata, ellenben találhatóak rajta bőven gyengepontok (lapos, minimális döntöttséggel rendelkező részek). Az oldala mindössze 63 mm-es, amit egy hatalmas lánctalp véd, és borzasztó sok lövést elnyel. Ennek köszönhetően könnyűszerrel tudunk vele sidescrapelni.

Tier 4-es és tier 5-ös tankok ellen borzasztóan jól pattog, de 6-os és 7-es harckocsik már bőven átlövik. Mellesleg a tapasztalt játékosok amúgy sem ide fognak célozni, hanem a brutálisan szegényesen védett toronyra.

Felfüggesztés

A Churchill III felfüggesztését használja. Hatalmas lánctalpai vannak, amelyek nagyon sokszor még oldalról (20-90 fokos szögből) is elnyelik a tanktest oldalára érkező lövedékeket.

Egészen gyorsan fordul (22 fok/másodperc), akárcsak a torony, ami szintén hozzáad ahhoz a tényhez, hogy a közepes tankok nem tudják megkerülni a tankot brutális életveszteség nélkül.

Motor

A Churchill I a 350 lóerős Bedford Twin-Six nevű motort használja. Nagyon lassú, mindössze 25 km/h-ás átlagsebességre képes, de ez a tier 5-ös nehéz harckocsik között még mindig nem számít annyira rossznak.

Ajánlott játékstílus

A dombos pályaszakaszokat ezzel a lövegsüllyedéssel el lehet felejteni. Ez a harckocsi az egyenes talaj szerelmese. Ebből következik az, hogy a városi pályák (Ensk, Ruinberg, Himmelsdorf, stb.) a kedvenc hadszínterei. Amennyiben valamilyen hatalmas nagy véletlen folytán mégis egy dombos pályán találnánk magunkat, mint pl. a Prokhorovka, álljunk be sniperkedni egy bokorba, kihasználva a látótávolságunkat és a löveg pontosságát. Ha felspotolódnánk és van az ellenfélnél arty, akkor azonnal kezdjünk el izegni-mozogni, mert a tanktest nagy kiterjedése miatt, kedvelt célpontja leszünk.

A legajánlottabb játékstílus a sidescrapelés, de nem szabad ezt sem túlzásba vinni, ugyanis tier 6-os közegben már csak az automatikusan pattanó szögekkel használhatjuk. Tier 3-as és 4-es tankok ellen, amennyiben nem egy Matildáról vagy egy páncélvadászról van szó, nyugodtan mehetünk neki hanyatt-homlok. Alacsonyabb tankokhoz azonban ne közelítsünk túlságosan, mert a lövegsüllyedés elég limitált.

Ismét kiemelném, hogy gold lőszert majdnem felesleges betöltenünk, bár amennyiben a tier 7-es brit nehéz tankkal találkoznánk, szükség lesz ellene körülbelül 10-re (bár elég valószínű, hogy nem mi győzedelmeskedünk egy ilyen küzdelemben).

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító
  • Szellőzés
  • Szerszámosláda (esetleg periszkóp, amivel még vadabbá tehetjük a látótávolságot)

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Nagy javítókészlet (a gyakori modulsebződés miatt, valamint ha rendeltetésszerűen használjuk, egyfolytában lelövik a lánctalpunkat. A tűzoltókészüléknek nem sok értelme van, mert nagyon ritka, hogy akármelyik ellenfél is mögénk kerülne)
  • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

Első skillként a parancsnoknál minden tanknál (az artykat kivéve) KÖTELEZŐ a hatodik érzék! A többi legénységi tagra elsőnek egy javítást ajánlanék, másodiknak pedig elit alakulatot. Ezeken kívül hasznos még a Fegyverkovács, Off-Road Driving, Helyzetfelismerés, Biztonságos elhelyezés és az Adrenalin roham (nagyon gyakran fordul elő, hogy a mérkőzés elején a heavyk elleni csatában elveszítjük a hp-nk nagy részét; ezért a további, megmaradt tankokat gyorsabban kell elintéznünk)

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Hatalmas átütés
  • Nagy DPM
  • Erős frontpáncél és az oldalak erős lánctalpakkal is megerősítve
  • Pontos és gyorsan célzó, megbízható ágyú
  • Nagy látótávolság

Hátrányai

  • Nevetséges toronypáncél
  • Talán a legrosszabb lövegsüllyedés és emelkedés az egész játékban
  • Gyakori modulsebződés (ez jellemző minden angol tankra)

Kiknek ajánlott

Az első heavy tank volt, amivel valaha játszottam és miután kinőttem a stock-létet, nagyon megszerettem. Mindenki az orosz heavy ágat ajánlja kezdőágnak a nagy átlagsebzésük miatt, ellenben a 4 Churchill-féle heavy (Churchill I, Churchill VII, Churchill III, Black Prince) páncélzata falhoz csapja a szovjet vetélytársaikét (nem is beszélve a dpm-különbségről, valamint a pontosságról).

Egy már 5k meccset lejátszott játékos nyugodtan elkezdheti ezt az ágat és amennyiben rendeltetésszerűen használja ezeket a tankokat, feledhetetlen élményben lesz része.

Tier 5-ös, de még 6-os mérkőzésekben is igazi Nagy Kaliber-gép, hála a dpm-jének és hogy szinte sehonnan sem pattanunk (a mindenki által félt KV1-est olykor még a tornyán is átlőhetjük, de amennyiben módunkban áll, célozzunk a testére, hiszen azt garantáltan átvisszük auto-bounce szögek alatt). Nem ritka, hogy 2000+ sebzést érünk el vele.

Bónuszként megemlíteném, hogy a legtöbb hp-t (700) kapta tier 5-ön belül, ami felruház minket azzal a lehetőséggel, hogy néhány hibát is megengedhetünk magunknak.

Videó


Az elemzést írta: OdieHun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tekagi
    • Tankos
    · 3 éve
    Tegnap visszavásároltam, meglepően jól ment vele, szerintem Brit nehezeket is kihuzom 7-ig (aztán megnézem németeket)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Carrad25
    • Tankos
    · 4 éve
    Nem értem néhány embernek miabaj ezzel a tankkal, én 1 nap alatt össze szedtem vele 1400000 creditet
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    petitank
    • Tankos
    · 5 éve
    nekem a kis karimon lett meg a kis karimon ez a z elsö ötösöm kellet mert 100 gold plusz kérhettem hatos tankot amugy jó kis tank jó páncél stb ugy használom mint a matildát nem igényel nagy tudományt még a hüje is tud vele játszani 2 zavaró dolog van rajta 1 az a pöcs az elején 2 nincsenek sárvédök pedig nekem legjobban sárvédövel tetszene a legjobban
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BlondSzi
    • Tankos
    · 6 éve
    Még a saját osztályában is gyengén páncélozott 6-os és 7-sek között meg közröhej tárgya.A lövegsüllyedése valami katasztrófa!! Rámész egy vakondtúrásra és már nem is tudsz vele lőni.Szégyen.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Steve125
    • Tankos
    · 7 éve
    Az egész Churchill sorozatot imádom a BP-t is beleértve. Masszív, határozott tankok, a védelem középpontjai. Az ágyúik viszonylag keveset sebeznek, de gyorsan töltenek és rendkívül pontosak.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Andrej72
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="Tekagi"]Nagyon jó elemzés ez a 3ik nehéz tank amit kipróbáltam és ezzel végre élvezem játékot A bokorba való sniperkedésről,eredményes csak elküldennek anyámba ha nem rohanok előre [/quote]

    Én ugyanígy vagyok! A KV-1 és KV-1S után felüdülés, hogy ez a tank nem vak, mint a bányaló, és az ágyúja is sokkal pontosabb, és nagyobb az átütése, mint az orosz ágyúknak. A prém ammo előtt szerintem nem sok tank áll meg. ;-)

    Szóval tetszik! És megfogadom az alábbi tanácsot, nem megyek tovább a Churchill VII-re, bár ki fogom fejleszteni, hogy a Churchill I elit legyen, és gyorsabban fejlődjenek a legények.

    Csak azt a kiálló "pöcsöt" lehet valahogy eltávolítani, elég idiótán néz ki. :P
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tekagi
    • Tankos
    · 8 éve
    Nagyon jó elemzés ez a 3ik nehéz tank amit kipróbáltam és ezzel végre élvezem játékot A bokorba való sniperkedésről,eredményes csak elküldennek anyámba ha nem rohanok előre
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    V3XILLE
    • Tankos
    · 9 éve
    Nem igazán jött be nekem a Churchill I... nem is mentem tovább a brit heavy ágon.
    Majd ha egyszer nagyon unatkozok és lesz hozzá elég türelmem megpróbálom újra:-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Bence0721
    • Tankos
    · 9 éve
    Kivételes élmény az angol heavy ágon, mivel ezt szerettem, és lehet is szeretni.
    Leszámítva a borzalmas toronypáncélt és sebességet, jó tank, élveztem. (Ám hihetetlen nagy hiba továbbmenni a vonalon, ha ez tetszett, akkor is, ha ez nem tetszett, akkor meg főleg.)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    vv5204
    • Tankos
    · 9 éve
    Volt szerencsém ehhez a tankhoz. Jó gyorsan el is adtam. Leginkább a T28 Proto-ra emlékeztetett. Rettenet lassú. Már a puszta számok is sokat mondóak, de amikor az ember saját maga tapasztalja meg mit is jelent a 8,75 lóerő/tonna, max 20km/h órával társítva, az maga a frusztráció netovábbja. Gyakran megesik a nagyobb pályákon, hogy mire odaérsz az eseményekhez a csapattársaid ledarálták az ellent és neked már csak a csontok maradnak, vagy épp fordítva, az enemy-nek te maradsz egyedül, ami ugye gyors halálhoz vezet. Pont emiatt az artyk kedvelt célpontja is, ráadásul angol tank lévén érzékeny a repesz rombolóra. Volt amikor egy Grille egy lövésből kiszedett...
    Sidescrape. Csak azok a noob-ok ellen vethető be akik nem tudják, hogy inkább a tornyot érdemes lőni. Amikor a T1 Heavy-vel megyek, legtöbbször a tornyot veszem célba és át is megy a 128-as pen.
    DPM: alap 1687. Ez kevés, például a KV-1-nek, T1 Heavy-nek 1900 fölött van, ami azt jelent, hogy 1vs1-ben a Churchill I, alul fog maradni. Nem tagadom az ágyú penje, alfája fasza, de mit érsz egy lassú, nem túl erősen páncélozott tankkal tier 5-ben, ahol még több a gyors tank, mint a heavy? Szétszednek, mint Foxi a lábtörlőt. Ritkán látok jó csatákat Churchill I-el, magam is eredményesebb vagyok másik nemzet nehéz lánctalpasában.
    Ez az angol ág a Fekete Pincétől kezd használható lenni, a Karnevál jó kezekben már lehet félelmetes ellenfél, a hátsó tornyos FV215b pedig egy igazi csúcsragadozó Vadállat Borisz... csak juss el odáig.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Ewun
      • Tankos
      · 1 éve
      És ez most is így van most húztam ki és nevetségesen nem lehet vele Sidescrapelni, mert még a jó kis kv1 is belő folyamatosan, nem is keveset ez a tank mára már egy kalap szart se ér!
      https://skill4ltu.eu/2897/churchill-i/
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.