Jelenleg

14
látogatónk van

2014. szeptember 3. 08:40

SU-85I - Elemzés

(23 szavazat)
11 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Általában véve akkor beszélhetünk jól játszható TD-ről, ha a megfelelő páncélzat és álca faktor mellé egy jó paraméterekkel rendelkező ágyút is kapunk. Na ez itt esetünkben eléggé kétséges, ugyanis a löveg amit ezzel a TD-vel kapunk hagy némi kívánnivalót maga után. Alapvetően ágyúnk nem más, mint a sima SU-85-ös 85 mm-es Tier VI-os ágyúja D-5S-85A-ra keresztelve. Ennek megfelelően statjai is 99%-ban megegyeznek. Sebzése normál AP-val és APCR-el (arannyal) 160HP, HE-vel 280HP. Átütése AP-val 119 mm, APCR-el 161 mm, HE-vel 43 mm. Mivel egy tier limites (Tier V-VI) tankról van szó, azt mondhatnánk hogy jó ez így, gyerünk a csatába, azonban sok esetben a kissé pontatlan ágyú és a 161 mm-es penünk kevés olyan tankok átütéséhez, mint például a Churchill VII, vagy keményebb tornyú társai.

Hab a tortán, hogy szórásképe sokkal rosszabb, mint a sima SU-85-nek: 0,43m 100 méteren. Célzásideje standard 2,3 másodperc, amit egy viszonylag gyors 4,5 másodperces (13,33 lövés/perc) töltés kísér. Ezt fokozott szellőzéssel, elitalakulattal, töltésgyorsítóval ledolgozhatjuk egészen 3,3 másodpercre (18,2 lövés/perc), ami az E-25 mellett az egyik leggyorsabban tüzelő TD-vé teszi a SU-85I-t. DPM-je alapból 2132 HP/perc amit a már említett felturbózott legénységgel 2665 HP/perc-re növelhetünk elméletben.

Csőlehajlása semmi rendkívülit nem mutat, -5°/+25°. Az ágyú kitéríthetősége soványka +-10°, egyedül a célkereszt mozgás közbeni szétcsúszása az ami nagyjából fele a normál SU-85-ének. Lőszerrel a gyorstüzelő TD-khez képest bőven el van látva, 58 db-al indulhatunk csatába. Mivel sokszor tesz be Tier VI-os tankok közé ezért a lőszertípusok ajánlott készletezése, 46 db AP, 12 db APCR.

A tank ágyújából következik, hogy lövés utáni álca vesztése egy hangyányit jobb, de nem számottevően. Végeredményben van egy gyorstüzelő, nem éppen pontlövő lőszerrel bőven ellátott ágyunk, amit ha ügyesen használunk simán lehozhatjuk vele a csatát.

Felépítmény

Nem más, mint egy PZ.III alvázra aggatott bazinagy púp, tetején egy kisebb púppal megspékelve. Páncélvastagsága elől 60mm, oldalt 30mm, hátul pedig 50mm. Ezt a vastagságot, mivel csak részlegesen döntött, úgy üti át a legtöbb Tier V-ös (a Tier VI-os tankokról már nem is beszélve) tank mint a huzat. Ebben segítségükre van a szemből nagy és magas homlokfelület és a tetején lévő parancsnoki kupola. Na ezek ahol lehet kilógnak bármi mögül. Egyedüli előnye a kimagasló parancsnoki kupolának a jó 330 méteres látótávolság, amit megfelelően fejlesztett legénységgel és távcsővel 478 méterig növelhetünk. Ez több mint elég minden szituációban. A látótávolság mellet fontos még a jó rádió hatótáv. Ez esetünkben 525 méter, amit megfelelő képzettségekkel és ellátmánnyal egészen 656 méterre növelhetünk.

A gyakorlatban sajnos a vékony páncélzat és a nagy homlokfelület azt jelenti, hogy ha felszpottolnak, akkor általában annyi időnk sincs, hogy keresztet vessünk és elmondjunk egy imát, máris jön a bumm, majd a második bumm után el is halálozott a TD-nk. Ez kifejezetten igaz az artyk-ra is, sok esetben ha mellénk lőnek akkor is kaput. Ha sikerül megúsznunk az elhalálozást akkor is az esetek nagy százalékában sérül a parancsnok, irányzó vagy a töltő, úgyhogy választhatunk, hogy melyiket gyógyítsuk. Ergo ne lássunk, vagy lassabban töltsünk és lőjünk. Egy kis öröm az ürömben, hogy 380 HP-s életerőnk az AT-2 után a második legnagyobb a Tier V-ös TD-k között, amire a sérülékenység miatt szükségünk is lesz.

Minden esetre ehhez a tankhoz kötelező az álcaháló, vagy álcázás skill mellé az álcafestés használata, értékes méterekkel járul hozzá álcafaktorunkhoz.

Felfüggesztés

Amire viszont a fentiek mellett nem lehet panaszunk az most következik. Ez a felfüggesztés 48°/sec-es forgási sebessége, ami biztosítja, hogy ha közelharcra kerül a sor nem egykönnyen forogják le az embert. A lánctalpat 24,38 tonnával terhelhetjük meg ami a 10%-al jobb talajellenállással párosulva - kemény terepen 1,00, közepesen 1,10, nehéz terepen 2,10 - megfelelően mozgékonnyá tesz minket. Nem hajlamos sérülni ha árkon bokron caplatunk vele és még kisebb ugratásokat is kibír.

Motor

A PzIII-ban is megtalálható Maybach HL 120 TRM, viszont érdekes módon 440 LE-ről lebutították 300 LE-sre. Ez meg is látszik a végsebességén, ami 50 km/h előre, 14 km/h hátramenetben. Elvisz oda ahová akarod, de semmi különös, olyan középszerű. Ahogy annak idején Hofi mondta a katonai Trabantra "Ezzel támadni még rendben van, de ezzel menekülni!!" A kigyulladásra nem hajlamos annak ellenére, hogy a megadott adatok alapján 20% esélyünk van motortűzre. 

Ajánlott játékstílus

Ha kategorizálni kellene akkor valahová a jó és rossz közé, a szürke tartományba tenném a vele való játékot. Olyan se veled, se nélküled stílusú, mivel közepesen gyors, jó DPM-je van, de camo és páncél terén elég soványan teljesít. Ha nem rakunk bele már az elején skilles legénységet, akkor csak a fogunkat fogjuk szívni, mert mire felfejlesztenénk a legényeket, addig megőrülünk mivel a csaták java részében nem valami fényesen fogunk teljesíteni. Ajánlott a második vonalból campelve kicsipegetni az ellenfeleket, esetleg artytól nem messze beállva várni a futrinkákat, de legjobban a nagy nyílt mezőket szereti, ahol rálát az ellenfélre. Közelharcba még véletlenül se bonyolódjunk, mert annak ellenére hogy fordulékony a tank, nem egy pattintós fajta és max 2 lövés amit kibír. Ez az élmény különösen városi pályákon jön ki, ekkor a mazochisták kivételével nem nagyon lehet vele a játékot élvezni.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor/Álcaháló, Távcső.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Extra ellátmány, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: 6.érzék, Álca, Elitalakulat
  • Lövész: Álca, Elitalakulat, Pillanat kép
  • Sofőr: Álca, Elitalakulat, Sima utazás
  • Töltő: Álca, Elitalakulat, Biztonságos elhelyezés

Átlagos bevétel

Elvárt sebzése 686 HP, 1,51 kill/csata, 0,86 szpot/csata, 55,97% winrate, amit ha jó napunk van röhögve teljesít. Ezzel már 25-30K kredit tiszta profitot simán hoz nekünk. Ha még ennél is jobban ránk mosolyog az MM jószelleme, akkor nem ritka a 45-50k kredit tisztán, igaz ehhez sebeznünk is kell rendesen. Igazából teljesen az MM-től és az ellenfelektől függ, hogy kell-e aranyat használnunk vagy sem, de ha használunk és rendesen sebzünk vele akkor nem kell aggódni a várható bevétel miatt.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • 380 HP életerő
  • Viszonylag tűrhető motor és átlagsebesség
  • Magas DPM és tűzgyorsaság, jó célzási idő
  • Nagy lőszerkészlet
  • Nagy rádió hatótáv
  • Távcsővel jó látótáv
  • Limitált MM (Tier V-VI)

Hátrányai

  • Vékony, nagy felületű és könnyen belőhető papír páncél
  • Kissé pontatlan ágyú
  • Alacsony átütés

Kiknek ajánlott

Végeredményben annak aki mazochista vagy nagyon szereti a kihívásokat. Alapvetően nem rossz TD, ha együtt tudunk élni a vékony páncélzata nyújtotta hátránnyal. DPM-je miatt olyan "szegény ember E-25-je" érzése van az embernek mikor játszik vele. Mivel a személyzete csak négy főből áll, így a későbbi Tier X-es TD legénységének húzására nem alkalmas. Emellett nem egy pénzgyár, úgyhogy farmolásra sem éppen a legjobb választás. Inkább azt mondanám, hogy egy olyan TD, ami ha odafigyelnek rá és az MM is jó tierbe rak be, akkor jó fun tank lehet, de ha lankad a figyelmünk és hibázunk, azt nem bocsátja meg és akkor nekünk annyi. 


Az elemzést írta: beczl

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:16

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Artyom1986
    • Tankos
    · 7 éve
    Hogy lehetne hozzájutni?
    Orosz oldalakon vannak bónuszkódok de azokat csak a ruszki szerón lehetne használni :cry2:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Axekiller01
    • Tankos
    · 9 éve
    nem is csak mazopistáknak való....a Baltásgyilkosok szeretik :lol:
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    OdinHUN
    • Tank elemző
    · 9 éve
    Én töltésgyorsítóval, célzásgyorsítóval és binóval használom. Benne ül az Obj263 3 skilles legénysége, helyzetfelismeréssel és sasszemmel (vagy mi a franc ez a parancsnokon, sorry angolul megy a játék) elég jól lehet vele bújócskázni.
    Fullos álcával nagyon jól rejtőzködik. Be a bokorba, binó bekapcs, rükverc hátra 15 métert aztán lehet lőni, a kutya se fog meglátni. ~100 méterig még lehet lőni vele a bokrokból tier5-6 tankokra, anélkül, hogy meglátnának.
    Az a DPM meg...nyílt pályákon le roflstompol bárkit.
    Nem egy carry panzer, de egy értelmesebb csapattal rengeteget lehet vele hozzátenni. Elején utáltam mint a franc, mert valami E-25 szerűt néztem ki belőle, de lassan kezdek vele megbarátkozni. Nem yolózásra való az biztos...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Turul_Harcos
    • Tankos
    · 9 éve
    #3KopiBDW2014-09-03 15:14Én az elsők között vettem meg,tényleg egy közepes td,de szerintem nem olyan rossz vele játszani,nem kell előre rohanni mint a vak egér vele.

    Teljesen egyetértek veled. Szerintem sem rossz tank, sőt kifejezetten funny! Általában 2-szer, 3-szor lelövöm vele a saját Hp-mat, de nem egyszer tier 6 ellen 2500 dmg körül lőttem vele. Pár kör után már megvan a "Maszter" vele....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    beczl
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="OdinHUN"]...Örülök, hogy más is felvette a zászlót, még 1-2 ember és csinálhatunk egy full magyar wotwikit, ami kenterbeveri az eredetit is. :P[/quote]
    Felőlem. :-) Mint az Angol, mint az Orosz nyelvet bírom, úgyhogy nem lenne akadály megfelelő forrást találni.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    OdinHUN
    • Tank elemző
    · 9 éve
    Még jó, hogy fölöslegesen toltam el rá 2,3k goldot.

    Troll off.
    Örülök, hogy más is felvette a zászlót, még 1-2 ember és csinálhatunk egy full magyar wotwikit, ami kenterbeveri az eredetit is. :P
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    HernyotalpHun · 9 éve
    Én is hónapokkal ezelőtt megvettem amikor behozták a shop-ba.
    Mentem vele párat és tényleg mazochistáknak való.
    Nem hiszem hogy játszani fogok vele valaha is...
    De a gyűjteményben elfér
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    TivadarToth
    • Tankos
    · 9 éve
    köszönet az újabb alapos elemzésért! ..sajnos eddig sem érdekelt igazán, most meg pláne LOL
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    DrGoodBad
    • VIP
    · 9 éve
    Én az elsők között vettem meg,tényleg egy közepes td,de szerintem nem olyan rossz vele játszani,nem kell előre rohanni mint a vak egér vele.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    CrawlingChaos
    • Tankos
    · 9 éve
    Kösz az elemzést, az AM szerveren most féláras, már kezdett megremegni a kezem, de így már nem olyan sürgős...
Tovább a kategóriában: « SU-100Y - Elemzés SU-85 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.