- Köszönetek: 238
Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!
Faszt vetted figyelembe, semmit sem vettél figyelembe. Lassú batár szarokkal játszol, aminek a te kezedben abszolút nincs ráhatása a csapatra. Láttunk már tőled majd mindenféle td-vel raplayt és vagy videót. Mindegyikben ugyan ott állsz, ugyan úgy nem teszel semmit. 3 oldalon keresztül magyarázzák, hogy miért jobb az rhm-en a KALIBERBEN és nem MÉRETBEN a kissebb gun, de te csak mantázod hogy a rövidebb 150es jobb. OK!! Kibasszák a lövészed az rhm-ben, a nagy csővel játszol éppen, akkora lesz a célzóköröd, mint egy kibaszott diszperzites vödör a monitorod közepén, de te még mindíg nem fogod fel mi a helyes felszerelés és mi az alap fogyóeszköz használat minden egyes tankon. Kibaszott hátrány vagy a csapatnak semmi több mindaddig, amíg ezt ebben a formában folytatod. Köszönd meg nekik, hogy néha nyernek neked, és kérj tőlük elnézést, mert kurvára nem vagy képes elfogadni semmiféle tanácsot és fogyócikk meg normális felszerelés nélkül kummantasz végig valami szar pozícióban.
Nos!
Ma reggel volt alkalmam 10 meccset játszani, ahol a tanácsaitokat figyelembe vettem és a javasolt mindent tegyél meg dolgot alkalmaztam.
Nem akartam rátenni egy lapáttal, de már órák óta ezen röhögök:
Kibasszák a lövészed az rhm-ben, a nagy csővel játszol éppen, akkora lesz a célzóköröd, mint egy kibaszott diszperzites vödör a monitorod közepén
Norton parancsnok,az eddigiek alapján több fantáziát várnék.
Mitől volt csak annyi a sebzés?
Egyrészt vannak a hiányosságaim, amik talán már csökkennek nektek köszönhetően.
Másrészt erős ellenszélben játszom.
Ha úgy érzed nem ütöd meg a "nagy tier" szintjét (egyébként láthatóan nem), akkor játssz kisebb tierekben és nagyobb sikerélményed lesz. Házhoz mész a lófaszért tier 9-10-be amíg az ismereteid ilyen hiányosak.A csaták többsége nagy tierben van és persze hozzá legtöbbször 4 ágyú is dukál.
Ennek az okairól már beszéltünk korábban, de elmondom még egyszer én mit látok.Sok a nem ért páncélzatot, nem ütötte át, lepattanó, célkörön kívül, mi van még?
Ja hát persze ott van még a dezertálás is tényleg. Az aztán minden problémára megoldás!Akkor van még a dezertálás is ugye.
Szóval látod a problémát, hogy miért maradsz le a sebzésről, de csak ragaszkodsz a 20-szal tötymörgő, a csata végkimenetelét csak minimálisan befolyásoló TD-khez, amikkel lemaradsz a sebzésről és csodálkozol, hogy mi ez a sok lose!? Ellenben a Jacksonnal is szeretsz játszani és még tetszik is? Khm... arra... esetleg... nem gondoltál, hogy el kéne kezdeni mobilisabb, Jacksonhoz hasonló tankokkal játszani? Hátha még tetszene is, 1-2 a csata képét nagyobb mértékben befolyásolni képes med vagy medként használható TD.Akkor Dabolina, Karnevál kapisgálja némileg, én a lassabb tankokkal szoktam inkább játszani.
Van, hogy mire előreérek, már nincs mit sebezni. Nem csak a bokrokban ülök.
Egyedül talán a jacksonnal szeretek rohangálni, az egy nagyon jó tank, legalábbis nekem tetszik.
Ha nem tartanád sokra nem sírnál itt majd minden másnap a napi winrate miatt, hiszen az is csak egy "statisztika", ha élvezed a játékot mit számít neked a győzelem vagy vereség? Statisztikák csupán.Szóval ez mind rontja a statisztikát, amit egyébként én nem tartok sokra, de ti láthatólag szeretitek.
Nagyon lesarkítva: ott vagy te, mondjuk tier 9-ben a Jagdtigereddel 2100 HP-n. Ha a veled szemben álló teoretikus Jagdtiger 2100 HP-ját lelőtted, akkor a csatára gyakorolt hatásod mondhatjuk pozitív, hiszen azt az átlag HP mennyiséget amivel a veled szemben lévő másik 9-es rendelkezik kiosztott sebzéssel kompenzáltad. Ha ennél kevesebbet lősz, a csatára gyakorolt hatásod inkább negatív. Mint mondtam, ez most egy lesarkított példa volt, mert mondjuk nyerhettek ti azzal is, hogy sebeztél 1000-et csak, de van 5 killed, vagy befoglaltál a túlerővel szemben akik nem értek vissza. Mindenesetre az esetek nagy többségében, amíg az ellenfél össz HP-jából, azt a HP mennyiséget amivel te is rendelkezel nem tudtad leszedni, addig nem sok mindent tettél hozzá a csatához.Hol van az egyébként lírva, hogy mennyi sebzést kell hozni egy egy tierben?
Milyen csapatnak vagyok a hátrányára?
Tudjuk, nincsen kanál! De ha nincs csapat, akkor többször meg ne halljam tőled, hogy te mindent megtettél, de a csapat miatt kaptatok ki. Hisz te magad mondtad, "nincs is igazából csapat".Mindenkinek más a célja, nincs is igazából csapat.
Jó ellenpélda a fentebb írtakra, de megintcsak kiragadott. "Uhh, összehoztam 4 killt és 1200 sebzést tier 9-ben, most jól megmutatom nekik mennyit is érek" - Ha minden csatában csak ennyit hozzátennél, akkor nem lenne semmi probléma és nem beszélgetnénk erről oldalakon keresztül.Itt pl., és sok ehhez hasonló csata van, mennyire "hátráltattam" a csapatot?
Előfordul, igen. "Nagy cső" - ami az Rhm-en neked a 12,8-as, mert hát hosszú. De az hosszú baszki és nem "nagy". A "nagy" az a NAGY KALIBERŰ 15 cm-es és igen tudom, rövid, de semmiképp sem kicsi... hanem rövid.Lehet rébuszokban beszélek?
Mert játszottál vele 3 csatát ahol nem adta, és visszaraktad a 15 cm-es rövidet? Tudod mit, kérlek szépen, hagyd is rajta! Legalább a csapattársaid tudják, hogy kire nem számíthatnak, ha le kell lőni valamit úgy 4-500 méterre amit spotoltak neked.Dabolina, írtam, az rhm ágyújáról, hogy mindkettő ágyúval lő célkörön kívülre, ebből nehéz lett volna kikövetkeztetni, hogy bizony átcseréltem a nagy ágyúra (a hosszabbra), mert mondtátok, de azzal is hasonló volt az.
Pont emiatt, hogy lassúak- és kimondottan jó helyzetfelismerés szükséges ahhoz, hogy lásd azt, mikor-merre kell velük (át)pozícionálnod, nem leszel velük hatékonyabb! Mert a lassúságot helyzetfelismeréssel kell(ene) ellensúlyoznod, ami a te jelenlegi képességeidhez mérten még erősen mélyvíz.Most már feltűnt mindegyikőtöknek, hogy a lassabb td-k a kedvenceim, a cooper teszten is sétáltam, azokkal szeretnék hatékonyabb lenni, a meta meg egy külön másik téma.
Na látod, a végén még lesz is ebből valami. Már csak fel kell ismerd azokat a szituációkat amikor használni is kell! Ehhez kívánok sok sikert.(a t95-ben és a tortoisén használok eü dobozt is és van pár gold vagy inkább drága lőszer is mutatóba)
Egy kis pontosítás: ezelőtt a Dühöngő előtt már volt 3 azonos nevű topic, abból a 3-as számút is ő írta tele. (Arról lehet vitázni, hogy az már másfélnek, vagy akár kettőnek számít-e)Mivel a topic felét te írtad tele...
Na fussunk neki még egyszer utoljára, aztán innentől kezdve tényleg csak akkor fogok hozzászólni, ha az nem csak falra hányt borsó lesz.
Figyelem: Spoiler!wot.replays.bagó.wot.replays post=308192 userid=34174 Norton parancsnok,az eddigiek alapján több fantáziát várnék. Mitől volt csak annyi a sebzés? Egyrészt vannak a hiányosságaim, amik talán már csökkennek nektek köszönhetően. Szóval nem tier 3-ban hoztad össze, oké. Így van, vannak hiányosságaid és az már egy lépés a fejlődés felé, hogy ezt felismerted. Hidd el, nekünk is vannak hiányosságaink, ezt a játékot játszva kb. végtelen tanulási és fejlődési potenciál, de ez persze ugyan így van más kompetitív online játékokkal is. Hogy egyre jobb és jobb legyél, képzed, fejleszted magad, nem csak itt, hanem az élet minden területén, ez a normális hozzáállás. Másrészt erős ellenszélben játszom. Csak akkorában, mint mindenki más. A különbség csak az, hogy mi az ellenszelet az ismereteinkkel, játéktudásunkkal, helyzetfelismerésünkkel és tanulási hajlamunkkal ellensúlyozzuk, te viszont kinyitod az esernyőd és még csodálkozol is, hogy belekap a szél és visszaránt. Tudom, te nem erre gondoltál, hanem biztosan arra, hogy a WG neked külön szopóágat és -30%-os RNG-t oszt, de ezt a hülyeséget már nagyon sokszor kértük tőled, hogy engedd el, a valóságot az ellenszeledről az előző bekezdésemben látod. A csaták többsége nagy tierben van és persze hozzá legtöbbször 4 ágyú is dukál. Ha úgy érzed nem ütöd meg a "nagy tier" szintjét (egyébként láthatóan nem), akkor játssz kisebb tierekben és nagyobb sikerélményed lesz. Házhoz mész a lófaszért tier 9-10-be amíg az ismereteid ilyen hiányosak. Sok a nem ért páncélzatot, nem ütötte át, lepattanó, célkörön kívül, mi van még? Ennek az okairól már beszéltünk korábban, de elmondom még egyszer én mit látok. A kurzormozgásod és célzásod darabos, tipikus 1500 Ft-os TESCO-s egér benyomását kelti. Ettől függetlenül lehet, hogy jó egered van, csak szarul van beállítva. Ha ez nem így van, vegyél végre egy tényleg gamingre való egeret és egérpadot. Ég és föld lesz a különbség. Megfelelő legénység skillezés, felszerelések, harctéri módosítás használata. Ezeket átbeszéltük, ezek mind növelik a pontosságot. A tegnapi fotódon a Jagdtiger skillezése: nincs rajta pillanatkép és sima utazás. Bezzeg a két töltőn ott van a tűzoltás, de mégis minek, amúgy is poroltót használsz. Legalább egy Biztonságos elhelyezést dobj fel az egyikre, hogyha ammoracket kapsz, ne 20 mp-ig tölts. Hol van az elsősegély? Tier 9-ben baszki bemész hiányos fogyócikkekkel. Arról már nem is beszélve, hogy veled szembe nagyrészt olyanok fognak jönni akik pótellátmányt is használnak. Pontosabbak, hamarabb betöltenek és gyorsabbak nálad. Nem vagy velük egy súlycsoportban. Nem üt át pedig zöld/narancssárga? - Normális ember erre fogja és betölti a prémium lőszert, de persze ezt te nem teheted meg, (még ha van is benne állítólag) az elveid és a hited miatt. Hát akkor csak pattogj a heavy-kről újra és újra, és menjen el emiatt a meccsed újra és újra, aztán úgyis idejössz a napi statos winrateddel panaszkodni, újra és újra.... Akkor van még a dezertálás is ugye. Ja hát persze ott van még a dezertálás is tényleg. Az aztán minden problémára megoldás!Akkor Dabolina, Karnevál kapisgálja némileg, én a lassabb tankokkal szoktam inkább játszani. Van, hogy mire előreérek, már nincs mit sebezni. Nem csak a bokrokban ülök. Egyedül talán a jacksonnal szeretek rohangálni, az egy nagyon jó tank, legalábbis nekem tetszik. Szóval látod a problémát, hogy miért maradsz le a sebzésről, de csak ragaszkodsz a 20-szal tötymörgő, a csata végkimenetelét csak minimálisan befolyásoló TD-khez, amikkel lemaradsz a sebzésről és csodálkozol, hogy mi ez a sok lose!? Ellenben a Jacksonnal is szeretsz játszani és még tetszik is? Khm... arra... esetleg... nem gondoltál, hogy el kéne kezdeni mobilisabb, Jacksonhoz hasonló tankokkal játszani? Hátha még tetszene is, 1-2 a csata képét nagyobb mértékben befolyásolni képes med vagy medként használható TD. Szóval ez mind rontja a statisztikát, amit egyébként én nem tartok sokra, de ti láthatólag szeretitek. Ha nem tartanád sokra nem sírnál itt majd minden másnap a napi winrate miatt, hiszen az is csak egy "statisztika", ha élvezed a játékot mit számít neked a győzelem vagy vereség? Statisztikák csupán. Hol van az egyébként lírva, hogy mennyi sebzést kell hozni egy egy tierben? Milyen csapatnak vagyok a hátrányára? Nagyon lesarkítva: ott vagy te, mondjuk tier 9-ben a Jagdtigereddel 2100 HP-n. Ha a veled szemben álló teoretikus Jagdtiger 2100 HP-ját lelőtted, akkor a csatára gyakorolt hatásod mondhatjuk pozitív, hiszen azt az átlag HP mennyiséget amivel a veled szemben lévő másik 9-es rendelkezik kiosztott sebzéssel kompenzáltad. Ha ennél kevesebbet lősz, a csatára gyakorolt hatásod inkább negatív. Mint mondtam, ez most egy lesarkított példa volt, mert mondjuk nyerhettek ti azzal is, hogy sebeztél 1000-et csak, de van 5 killed, vagy befoglaltál a túlerővel szemben akik nem értek vissza. Mindenesetre az esetek nagy többségében, amíg az ellenfél össz HP-jából, azt a HP mennyiséget amivel te is rendelkezel nem tudtad leszedni, addig nem sok mindent tettél hozzá a csatához. Mindenkinek más a célja, nincs is igazából csapat. Tudjuk, nincsen kanál! De ha nincs csapat, akkor többször meg ne halljam tőled, hogy te mindent megtettél, de a csapat miatt kaptatok ki. Hisz te magad mondtad, "nincs is igazából csapat". Itt pl., és sok ehhez hasonló csata van, mennyire "hátráltattam" a csapatot? Jó ellenpélda a fentebb írtakra, de megintcsak kiragadott. "Uhh, összehoztam 4 killt és 1200 sebzést tier 9-ben, most jól megmutatom nekik mennyit is érek" - Ha minden csatában csak ennyit hozzátennél, akkor nem lenne semmi probléma és nem beszélgetnénk erről oldalakon keresztül. Lehet rébuszokban beszélek? Előfordul, igen. "Nagy cső" - ami az Rhm-en neked a 12,8-as, mert hát hosszú. De az hosszú baszki és nem "nagy". A "nagy" az a NAGY KALIBERŰ 15 cm-es és igen tudom, rövid, de semmiképp sem kicsi... hanem rövid. Aztán mi van még? Ja igen, 4 ágyú.... Gondolom az artykra gondolsz, amiből ráadásul 2 a te csapatodban van ilyenkor. Dabolina, írtam, az rhm ágyújáról, hogy mindkettő ágyúval lő célkörön kívülre, ebből nehéz lett volna kikövetkeztetni, hogy bizony átcseréltem a nagy ágyúra (a hosszabbra), mert mondtátok, de azzal is hasonló volt az. Mert játszottál vele 3 csatát ahol nem adta, és visszaraktad a 15 cm-es rövidet? Tudod mit, kérlek szépen, hagyd is rajta! Legalább a csapattársaid tudják, hogy kire nem számíthatnak, ha le kell lőni valamit úgy 4-500 méterre amit spotoltak neked. Most már feltűnt mindegyikőtöknek, hogy a lassabb td-k a kedvenceim, a cooper teszten is sétáltam, azokkal szeretnék hatékonyabb lenni, a meta meg egy külön másik téma. Pont emiatt, hogy lassúak- és kimondottan jó helyzetfelismerés szükséges ahhoz, hogy lásd azt, mikor-merre kell velük (át)pozícionálnod, nem leszel velük hatékonyabb! Mert a lassúságot helyzetfelismeréssel kell(ene) ellensúlyoznod, ami a te jelenlegi képességeidhez mérten még erősen mélyvíz. (a t95-ben és a tortoisén használok eü dobozt is és van pár gold vagy inkább drága lőszer is mutatóba) Na látod, a végén még lesz is ebből valami. Már csak fel kell ismerd azokat a szituációkat amikor használni is kell! Ehhez kívánok sok sikert. UI: Kérlek ezúttal kímélj meg a szokásos "megint félreértettél" szövegtől. Mivel a topic felét te írtad tele, egész pontos képet kaptunk már a gondolkodásmódodról.Figyelem: Spoiler!NEM AZ!
Házhoz mész a lófaszért tier 9-10-be
De jó is volt, drága zsíroskenyér!Volt egy klánunk amivel napi szinten bementünk 8-as századozni. Akkor még nem volt erőd és SH csaták, tankszázad volt a klánoknak (fun fact: az ott elért eredményeink pedig a mai napig beleszámítanak a golbal statba).
Hivatalos cikk: https://worldoftanks.eu/en/news/general-news/holiday-ops-2024-regulations/
Hivatalos videó: https://www.youtube.com/watch?v=U3rQV96YJvc