Jelenleg 158 vendég és egy Tag online

Waffenträger: Paradox (09.19-09.30)
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
Battle Pass XVIII: A tökéletességhez vezető út
previous arrow
next arrow

Legfrissebb cikk hozzászólások

[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Ha szeretnel 1 arty magnest mindenkep szerezd meg, amugy ...
Kertesz 2 órával ezelőtt
[2.0.1] Nyílt teszt szerver
Mindig is vágytam egy Chieftainre. Bár tudom hogy már ...
actuallystewie 4 órával ezelőtt
Bonuszkód: FIGHT2WIN
Battlefield 2D style
21Megahertz 4 órával ezelőtt
[2.0] Jacktor modpack
Szia,már jó ideje nem játszom. Az utóbbi 1 évben ...
Kesumisu 17 órával ezelőtt
Fair Play-frissítés a modok terén
Nevetséges, hogy még mindig itt tartanak.Az pedig méginkább, hogy ...
_Aerol_ 1 napja
Professor!
"You've been thunderstruck."
Sixtyfeetofbridge 1 napja
[2.0] Jacktor modpack
Köszi,működik!
az.ellenséged.mert 1 napja
2.0.1 és 2.1 újévi frissítés
Ahogy látom, megvannak a 2.0 legfőbb nyertesei:
TierX szinten ...
RockyRuciano 1 napja
Waffenträger: Paradox - Lootboxok
Szóval napi 2-3 órát pörgessem ezt a mod-ot 2000 ...
BaliSan 1 napja
azon kívül hogy begyűjtöd a (meglepően sok) kötvényt meg ...
bobitusz 2 napja
Ne csodálkozz. Ha megvan a napi küldi, akkor már ...
Shunz 2 napja
Játszhatatlan, agyhalottak....
BaliSan 2 napja
Least obvious WG employee
ianselot12 3 napja
[2.0] Jacktor modpack
A játék főkönyvtárában lévő mods és res_mods mappájában lévő ...
varsa 3 napja

Dühöngő

1 éve 10 hónapja #308112 Írta: VaFec
Megválaszolva: VaFec

A zöld körívben lévő tankokat abban az esetben deríted fel mindig, ha teljesülnek bizonyos feltételek. Nem 100%, hogy ami a körben van, azt neked látnod kell. Mivel a Su és közötted van egy bokor (vagy több) így az ő álcázásával kiegészülve azért nem látod. Mint mondtam már egyszer, az ellenség álcaértéke levonódik a látótávodból. Ami azt is jelenti, hogy csökken a távolság amin belül észlelheted a tankot. Azt is meséltem, hogy többféle álcázási érték van. Álló, mozgó, és lövés utáni.
Mivel a Su áll, és nem lő ezért nem látod. Mivel ellövi magát így leesik az álcaértéke, és így már spotolod.
Átlagos álló helyzetben a Su álcaértéke olyan 40 körül lehet. Ellövi magát, és leesik neki 7,2-re ezért látod meg.
Veszek neked egy lekerekített példát, csak hogy megértsed. 
Van 400m látótávod. Ez azt jelenti, hogy ha a Su-nak 0 álcája van akkor 400m-en belül spotolod. Ha 40 álcája van, akkor az azt jelenti, hogy nem 400m-nél fogod spotolni, hanem 360-nál. Ha van közöttetek egy bokor, akkor az neki +X% álca. Vagyis akkor nem 360nál spotolod hanem kevesebbnél. Kivéve, ha ellövi magát, vagy megmozdul, mert akkor kevesebb lesz az álcája ezáltal nagyobb távolságból spotolhatod.
 A másik dolog az, hogy micel tudtad hogy ott a Su, és nem mozdult el, így nyugodtan lőheted vakon is, nem kell hogy lásd. Tehát ebben az esetben nem kellett volna zavarni hogy nem látod.
Ha nem érted amit leírtam, szólj megpróbálom máshogyan elmagyarázni.

Mi az, hogy leesik? Hova esik le?
Mi az a 40 álcaérték? Méter, vagy százalék, mert ha százalék, akkor az nem 360 méter, márpedig a játék százalékot használ, ebben az esetben 240 kellene lennie.
Az egész játék megértéséhez elengedhetetlen egy alap matematikai tudás. Vannak szabályok és képletek, amiket ismerni kellene ahhoz, hogy tovább tudj lépni.
Bocsássatok meg, de úgy néz ki a dolog, mintha egy első osztályosnak akarnátok elmagyarázni a valószínűség számítás menetét.
Bagó bá esetében az alapokkal kellene kezdeni.

Bagó bá, miért von kétségbe mindent? Azt írta korábban, hogy "ezeket" tapasztalja.
Most kicsit evezzünk más "vizekre".
Kérem, válaszoljon nekem, hogy a föld milyen alakú, és indokolja meg, hogy miért?
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308113 Írta: mistadabolina
Megválaszolva: mistadabolina

Bocsássatok meg, de úgy néz ki a dolog, mintha egy első osztályosnak akarnátok elmagyarázni a valószínűség számítás menetét.
Bagó bá esetében az alapokkal kellene kezdeni.

Hidd el, hogy Bagó esetében ezek az alapok, és azért van ennyire leegyszerűsítve, hogy legyen valami rálátása a dolgokra. Ha egyből az álló-mozgó-lövést leadó, mennyi a látótávod és az hány %-kal csökkenti az álcaértéket képlettel válaszolsz neki nem fogja megérteni. Mert az sem értette meg, miért szóljuk le egy egyszerű elsősegély csomag miatt.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Mikroby
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308114 Írta: wot.replays.bagó.wot.replays
Megválaszolva: wot.replays.bagó.wot.replays
Kösz Mikroby!

A Ruinberges esetet mindez nem magyarázza, de amúgy érthető nagyjából, ahogy leírtad.
Bár, mindezt honnan kéne tudnom, vagy akár más átlagos vagy az alatti játékosnak?
Ha elindítom a játékot, (hogy kikapcsolódjak), valahol lehet erről olvasni?
Elolvasom, ha megmutatjátok.

Vafeco, hogy jön ide, a föld?

Az iskolában azt tanították, hogy gömb.
Száguld a semmiben 30 ezerrel, miközben forog 1600-al és rá van tapadva a víz meg a levegő.
Pl.: a lapos földesek meg azt mondják, isten teremtett mindent, állunk egy helyben, kupola van a föld felett, stb. .
Tehát azt kell mondjam: passz, érzékelhetem mi az igazság?
Te se érzékelheted, max. hiheted.

Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308115 Írta: VaFec

Hidd el, hogy Bagó esetében ezek az alapok, és azért van ennyire leegyszerűsítve, hogy legyen valami rálátása a dolgokra. Ha egyből az álló-mozgó-lövést leadó, mennyi a látótávod és az hány %-kal csökkenti az álcaértéket képlettel válaszolsz neki nem fogja megérteni. Mert az sem értette meg, miért szóljuk le egy egyszerű elsősegély csomag miatt.

Félre értettél, ez, amit tanítani akarnak neki, ez már "gimnáziumi" tananyagnak felel meg. Ennél jóval korábbról kellene kezdeni az "okítást".
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308116 Írta: VaFec

Vafeco, hogy jön ide, a föld?

Az iskolában azt tanították, hogy gömb.
Száguld a semmiben 30 ezerrel, miközben forog 1600-al és rá van tapadva a víz meg a levegő.
Pl.: a lapos földesek meg azt mondják, isten teremtett mindent, állunk egy helyben, kupola van a föld felett, stb. .
Tehát azt kell mondjam: passz, érzékelhetjük mi az igazság?
De te se érzékelheted, max. hiheted.

Pontosan, azt tanítják, hogy gömb alakú. Én, ha felnézek az égre körnek látok minden égitestet (mint ahogy maga is írta korábban a wot-tal kapcsolatban), EZT TAPASZTALOM, akkor most hogy is van ez? Elfogadom azt, amit a nálam okosabbak mondanak.
Emiatt kérem, hogy hagyjon fel az Ön által tapasztalt konteokkal, és higgye el, hogy az, amit a többiek mondanak, az úgy van. Mindenre van logikus magyarázat a játékon belül, az, hogy Ön nem érti a rendszer működését, nem azt jelenti, hogy Önnek van igaza.

A többieknek egy kis "bátorítás":
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308117 Írta: wot.replays.bagó.wot.replays
Nemrég írtam:" Azt már leírtam, mit hiszek a játékról, viszont ha a tudatlanságom miatt bebizonyosodna, hogy annak csak a fele igaz, vagyok annyira korrekt, hogy elismerném."
Erről ennyit.

Az égitesteket kör alakúnak látod és ebből azt tapasztaltad, hogy a föld gömb. Te nagyon ügyes vagy.
Arról mit hiszel, hogy kapcsolódik a vákum (az űr) a levegőhöz?
Hogy, hogy nem szisszen el?
Vagy mondjuk elhiszed, hogy az ikertornyok égő kerozintól dőltek össze szabadesésben és váltak porrá?
Vagy itt az ősrobbanás, felrobbant egy tojás és abból lett minden, de a tojás miből lett?
Ezt egyébként már vitatják.
Vagy pl. a föld magja miből van?
Te nyilván rávágod, amit tanítottak. Na de ők honnan veszik?
6300 km a föld sugara.
Le nem fúrtak oda, az tuti.
Kb. 10 km a legmélyebb fúrás.
Akkor honnan veszik?
De te nem vagy hülye, higgyél el mindent, aztán, ha bebizonyosodik az ellenkezője, hidd el azt is, az agyad ne használd.

Ezt a gesztit inkább hagyjuk...
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308118 Írta: VaFec

Nemrég írtam:" Azt már leírtam, mit hiszek a játékról, viszont ha a tudatlanságom miatt bebizonyosodna, hogy annak csak a fele igaz, vagyok annyira korrekt, hogy elismerném."
Erről ennyit.

Az égitesteket kör alakúnak látod és ebből azt tapasztaltad, hogy a föld gömb. Te nagyon ügyes vagy.
Arról mit hiszel, hogy kapcsolódik a vákum (az űr) a levegőhöz?
Hogy, hogy nem szisszen el?
Vagy mondjuk elhiszed, hogy az ikertornyok égő kerozintól dőltek össze szabadesésben és váltak porrá?
Vagy itt az ősrobbanás, felrobbant egy tojás és abból lett minden, de a tojás miből lett?
Ezt egyébként már vitatják.
Vagy pl. a föld magja miből van?
Te nyilván rávágod, amit tanítottak. Na de ők honnan veszik?
6300 km a föld sugara.
Le nem fúrtak oda, az tuti.
Kb. 10 km a legmélyebb fúrás.
Akkor honnan veszik?
De te nem vagy hülye, higgyél el mindent, aztán, ha bebizonyosodik az ellenkezője, hidd el azt is, az agyad ne használd.

Ezt a gesztit inkább hagyjuk...

Áh, hagyjuk! 
Minden tiszteletem azoké, akik próbálnak tanítani olyas valakit, aki nem hajlandó befogadni a témával kapcsolatos "tananyagot".
ui.: Még annyit, hogy az, hogy kételkedünk dolgokban, az jó, hisz ettől lépünk előre, ez a fejlődés alapja, de az, hogy nem veszem a fáradtságot, hogy utána nézzek olyan dolgoknak, amiket nem értek, vagy kérdezzek, és a válaszadó tájékozottságát egy adott témában kétségbe vonjam úgy, hogy mint már fentebb egyszer írtam, nem értek..... erre nem találok szavakat.
Mindenki ismeri a mondást, "google a barátod", csak célirányosan kell használni, de hogy ne menjünk messzire, az alapok:

Csata mechanizmusok (wotinfo.hu)

Csak hát a tudás megszerzése, az egy nagyon fájdalmas folyamat végeredménye, nem ajánlott mindenkinek, de nem is baj, olyan emberekre is szüksége van a világnak.
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308119 Írta: Tas_Lee
Megválaszolva: Tas_Lee
Nem kell fejleszteni a MM-t teljesen jól van ez. Csak okádjátok ki a következő prémium tankot attól majd jobb lesz.
Mellékletek:
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308120 Írta: Mikroby
Megválaszolva: Mikroby

Figyelem: Spoiler!

Mi az, hogy leesik? Hova esik le?

Szerintem ha valami 40 és 7.2 lesz belőle akkor az "leesett" 7.2-re. Vagyis lecsökkent.

Az egész játék megértéséhez elengedhetetlen egy alap matematikai tudás. Vannak szabályok és képletek, amiket ismerni kellene ahhoz, hogy tovább tudj lépni.

Így igaz, de ha bemásolom neki az álcázás képletét nem hiszem, hogy kijebb lennénk a vízből. Próbálom olyan egyszerűen elmagyarázni amennyire csak képes vagyok.
Azt se feledjük el, mi volt az eredeti kérdés. Az, hogy miért tűnik el a tank. Szerintem megválaszoltam.
Valamint ahogy írtam:
"Veszek neked egy lekerekített példát, csak hogy megértsed."
Vagyis igen, felszerelhettem volna egy képzeletbeli Su101-et ki is számolhattam volna, hogy mennyi álcája lehet, és abból hány százalékra esik le, és hogy hogyan érvényesül ez a lövés után a látótáv tekintetében pontosan méterre, azonban nem hiszem, hogy ez segítette volna a megértést.

Bagó úr, nézd meg ezt a videót, sokat segít. 
Bekapcsolhatod a magyar feliratot, ha nem érted, nem tökéletes fordítás, de a lényeg érthető. (automatikus fordítás- magyar)

Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308121 Írta: VaFec
Mikroby, én értem, hogy mit akarsz mondani, itt arra akartam rávilágítani, hogy ha tanítani akarunk valakit, jelen esetben Őt, akkor talán érdemes lenne közérzhető megfogalmazásokat használni, továbbá a számokat is a megfelelő mértékegységgel ellátni, ahogy az a játékban is van.
A kerek, gömbölyű témát sem tudta megérteni...
​​​​​​Mint már írtam, minden tiszteletem a tiétek, kíváncsi vagyok, meddig bírjátok.
​​​​​​
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja - 1 éve 10 hónapja #308122 Írta: Mikroby
Én úgy vagyok vele, hogy ennél közérthetőbben nem tudok beszélni, ami nyilván az én képességem szerint értendő.
Szerintem ha az egész elvét sikerülne megérteni, akkor már onnan könyebben tudunk haladni. Tökmindegy, hogy krumpli, méter vagy százalék, (Persze nem) az elv akkor is úgy működik ahogy.

Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308124 Írta: wot.replays.bagó.wot.replays
Köszi Mikroby!

Megnéztem a videókat, érdekesek voltak.
Az különösen feltűnt, hogy 50 méterig automatikusan látsz mindenkit, afölött meg nem.
Még tuti tanulmányozom majd őket.
A Ruinbergben tapasztalt dolgot nem értem, de ha lesz ott egy csata, talán megmutathatom majd és választ kapok.

Ez a Vafeco cselovék kezd egy kicsit unalmas lenni, nincs rá szükségem, hogy felmondja, amit tanult az iskolában.
Nyilván úgy van vele, hogy ott minden szentírás.
Ebben a mai hamis világban nem lehetünk semmiben biztosak, bármennyire is állítsanak valamit hivatalosan.
Majd ha elárulja mondjuk azt, esetleg egy videót is hoz a kísérletről, hogy találkozik a levegő a vákummal, a továbbiakban akkor venném szívesen a hozzám intézett szavait.
Esetleg ha ez nem sikerül, elárulhatja azt,hogy fér bele az evolúcióba, hogy az egyik "pillanatban" barlanglakók voltunk, a másikban meg már hatalmas épületeket emeltünk?

Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Mikroby
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308125 Írta: Nortonor
Megválaszolva: Nortonor

Ez a Vafeco cselovék kezd egy kicsit unalmas lenni, nincs rá szükségem, hogy felmondja, amit tanult az iskolában.
Nyilván úgy van vele, hogy ott minden szentírás.
Ebben a mai hamis világban nem lehetünk semmiben biztosak, bármennyire is állítsanak valamit hivatalosan.
Majd ha elárulja mondjuk azt, esetleg egy videót is hoz a kísérletről, hogy találkozik a levegő a vákummal, a továbbiakban akkor venném szívesen a hozzám intézett szavait.
Esetleg ha ez nem sikerül, elárulhatja azt,hogy fér bele az evolúcióba, hogy az egyik "pillanatban" barlanglakók voltunk, a másikban meg már hatalmas épületeket emeltünk?

Viszont mielőtt átcsapnátok OFF-topic merengőbe az élet és a tudomány nagy dolgairól, ajánlom ismételten figyelmedbe a Wotinfó - Wot wiki részlegét

Reggeli kávé mellé, nagy WC közben, munkahelyi ebédszünet idejére, szóval amikor van szabad 5-10 perced érdemes elolvasni 1-2 cikket ebben a szekcióban. Ezek ismeretében konkrétabb kérdéseket is fel tudsz majd tenni nekünk és jobban megérted majd a miérteket. 
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Leopardusz
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308126 Írta: Mikroby

Viszont mielőtt átcsapnátok OFF-topic merengőbe az élet és a tudomány nagy dolgairól, ajánlom ismételten figyelmedbe a Wotinfó - Wot wiki részlegét

Reggeli kávé mellé, nagy WC közben, munkahelyi ebédszünet idejére, szóval amikor van szabad 5-10 perced érdemes elolvasni 1-2 cikket ebben a szekcióban. Ezek ismeretében konkrétabb kérdéseket is fel tudsz majd tenni nekünk és jobban megérted majd a miérteket. 

Szerintem már vagy 2 napja az OFFtopic buja dzsungelében járunk 
Téma zárolva.
1 éve 10 hónapja #308127 Írta: wot.replays.bagó.wot.replays
Köszi Norton parancsnok!

Olvasgatom én az oldalt.
Az oldal alapján szereltem fel a tortoise-t is.
www.wotinfo.hu/...lemzes
Töltésgyorsító, szellőzés, periszkóp.
De nemrég mást tanácsoltatok.
Bár emlékszem régebben mondtátok, már elavultak az elemzések.
Ez a wotviki naprakész vajon?
Téma zárolva.

Téma: OFF topik

• Sixtyfeetofbridge profilkép
    • Dühöngő (2)
    • Ez inkább szomorkodó poszt,  mert nem olyan...
    • Írta: Sixtyfeetofbridge
    • 14 órája 3 perce ezelőtt

Téma: Minden egyéb WOT

• RockyRuciano profilkép
    • Csak egy kérdés (2)
    • Játékstílus kérdése. Ha meg tudod csinálni,...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 órája 15 perce ezelőtt
    • bobitusz profilkép
    • SEGÍTSÉG! #2
    • Alapból a jobbegérgombot kell nyomva tartani.
    • Írta: bobitusz
    • 5 napja 17 órája ezelőtt
    • RockyRuciano profilkép
    • Csehszlovák harckocsik
    • Ah, a Skoda T27-hoz hasonlítani a régi TVP...
    • Írta: RockyRuciano
    • 1 hete 1 napja ezelőtt
    • green.rebeca profilkép
    • Bónuszkódok
    • sziasztok. kérlek valaki írja alá nekem a...
    • Írta: green.rebeca
    • 1 hete 3 napja ezelőtt
    • dobilaci profilkép
    • Olasz harckocsik
    • Pont ma gunmarkoltam le a Progetto 66-ot,...
    • Írta: dobilaci
    • 1 hónapja 4 hete ezelőtt

© 2025 WOTINFO. Minden jog fenntartva.