Szerintem alapvetően az egyéni preferencia dönti el, kinek mi a jó prém tank, de egy bizonyos szint fölött mindenki belátja, hogy lassú tankokkal nem igazán lehet érvényesülni, mert nincs meg a kellő flexibilitásuk. Persze az agyatlan hentelő tankokkal is ki lehet osztani szép sebzéseket, már pedig ez egy fontos szempont egy prém tank esetében, mert ebből származik a pénzkereset nagy része (vagy spot).
Szóval alapból ki lehet szórni az összes lassú tankot, kivéve ha van valami speciális jó tulajdonsága, nálam T8-ban ezzel kiesik a:
- Löwe, J.T 8.8, SP (a JT- lehet segít majd a buff)
A T34 azért nem esik ki, mert a a torony elég op, a pen meg elég T10-ben is, szóval ez még egy járható út (én nem szeretem azt a tankot, szóval én nem játszom vele, de még mindig jobb mint a fentiek)
A következő kör, ahol szerintem sok tank kiesik, az a szekció, ahol két érték totális ellentmondásban van egymással, pl. nagy alfa+páncél vs. kis pen, mert így kénytelen van goldot tölteni a prémium tankodba, ráadásul brawlingolnod kell, pen nélkül, ami felettébb érdekes, na ezzel ki is esnek az alábbi tankok:
- 112, WZ-111, IS-6, KV-5, T54 mod.1, ha választani kéne akkor az IS6-ot kérném, full APCR-el mert az legalább átüt megbízhatóan és tier limites (bár azért a szopi nyali meglesz mikor egy VK/E75/ST-I trió valamelyik tagja megjelenik)
A maradék tankok gyakorlatilag mind medek, ezt szintén szét lehet dobni két felére:
- lassú vagy nem tier limites vagy vállalhatatlan pen cserébe nulla előnyért
- tier limites vagy nagyon mozgékony
Nekem az első csoportba esik:
- T-34-3, T95E2, Patton 59, STA-2
Második csoport:
- FCM 50t, CDC, P 8.8 (de ez pl. nem egy jó tank, de jól hoz, de a játékélmény finoman szólva is szar)
Speciális csoport, must have jeleggel:
- M6A2E1 (the mutant), Type 59
Összegezve:
- a jelenleg elérhető tankok közül az FCM 50t, CDC, P 8.8-at venném meg (de már kettőm van)
- a speciális csoportból azonnal megvenném mind a kettőt a ritkasága miatt és azért mert tier limitesek
A többit egyáltalán nem venném meg, kivéve ha valami NAGYON olcsó akció van (visszavettem a J.t. 8.8-at mert 5500 forintomba került, kuponnal)
Ha muszáj lenne vennem valamit és nem tehetném meg, hogy az utolsó két kategóriából válasszak, akkor inkább medet vennék, mert ott legalább van esélyem kimozogni valamennyire az ellent, de szívből nem szeretném őket
Ilyen förtelmeket mint a Löwe sosem vennék, semmi értelme.