Jelenleg

21
látogatónk van

Kiválóságjeles élménybeszámolók.

3 éve 9 hónapja - 3 éve 7 hónapja #296990 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Üdv minden látogatónak, aki erre a vidékre téved!

A blog egyetlen tartalma a 3GM-es (Kiválóságjeles) tankok véleményezése szubjektív véleményekkel.

Hogyan fog kinézni?
Minden olyan tankról írok majd egy rövid véleményt, amivel sikerült megcsinálnom a 3 kiválóság jelet. Ezek a tankok eleinte random lesznek csak leírva, de az idő múltával kirajzolódnak a teljes tankágak. Jelen pillanatban egyetlen ilyen ággal szolgálhatok, ami az AMX 13 105 ága.

Hogyan néz ki a véleménynyilvánítás?
Az "elemzésnek" 3 fő része van: Élmények, Session, Összegzés.
Ezek tovább vannak bővítve, ha az adott tankkal sikerült izgalmas vagy valamilyen szempontból érdekes csatát játszanom, replayekkel.
Élmények: Milyennek éreztem a tankot és milyen valójában. Egy zanzásított elemzése a tanknak.
Session: Ebben a 3GM-ig tartó "szenvedést" taglalom, térek ki bizonyos szempontokra.
Összegzés: Leírom, hogy mit gondolok általánosságban a tankról és, hogy mire lehet vele számítani.
Pár szó rólam
Játékbeli nevem: Watashino_Silean_sama
Többnyire a free to play eszmét követem, vagyis a 2013-as szeptember 13-i kezdéstől a mai napig nem költöttem a játékra. A garázsomban megtalálható prémium és jutalomtankok többsége valamilyen eseményhez köthető, ahol ezüstért vagy goldért juthattam hozzá. "Goldot CW-ből szereztem sokáig, mára azonban felváltotta a küldetés csinálás más játékosoknak". 39 000 csatán vagyok túl és lent látható a WN8 értékem, ha valaki kíváncsi rá.
Fontos leszögeznem, hogy nem vagyok az a "minden a wot" játékos, tehát sok dologra nem vagyok képes a wotban . Így a blogban egy ideig biztos nem lehet lesz olvasni tier 10 meta tankokról, mivel a tudásom kevés hozzájuk vagy nincs elég kitartásom. Ezenfelül aktív vagyok a weboldalon (Wotinfó) is, tehát ha bárkinek kérdése van vagy csak érdeklődik valami iránt, a bloggal kapcsolatban, megtalál a weboldalon PM-ben vagy a játékon belül :)

Az eddigi GM-ek. Folyamatos frissítés alatt áll

Kiegészítés: Ha valakinek van ötlete, hogy mit vegyek ki, avagy mit tegyek bele a tankvéleményezésbe még pluszban, vagy épp mit változtassak teljesen, azt szívesen meghallgatom.

"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: wrch

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 9 hónapja #296998 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
IS-M



Élmények
Hát hol is kezdjem az egészet? A tank papíron nagyon ocsmány. Átütés nincs, löveg tulajdonság nem épp szép, páncél épp hogy megvan, nem a legélesebb kés a fiókban. Azonban kellemesen csalódtam a tankban. Igaz, hogy nem mobilis, de a lövege az istenkirály. Menetből is nagyon pontos, állóhelyzetből is oda megy a lőszer ahova kell. A páncélja tény és való, hogy nem a legjobb, de mivel hátsó tornyos tank, így a házak vagy tereptárgyak keresése nagyon fontos dolog. Hogy miért? Mert nem lehet látni a tank frontját és mivel az oldala relatív kemény, így teljes biztonságból tudjuk osztani a 390-es alfát úgy, hogy közben minket nem ütnek át. Ennek pontosabb leírása megtalálható Nortonor teljes körű tank elemzésében Itt

Session
Oh boy, Oh boy. A 4 megszakított tank közül ez az utolsó előtti. Első sessionjében a tank úgy csinált minden a csatában, mintha fizetett színészekkel lennének tele. 24 csata kellett az első GM felrakásáig. E-mellé járt egy 3,8k kombinált átlag, amiből 3,1k csak a sebzés volt. Első gondolatom meg is volt a tankról: "Ez iszonyat jó! :O ". Utána meglett a 279e unió küldetései, így nem játszottam vele egy ideig. 3 napja, mikor elővettem a tankot ismét, ugyan úgy kezdtem neki, mint 2 hónappal ezelőtt. Lehet, hogy közrejátszott a Frontline, de a tankkal nem tudtam tartani a 3k kombinált átlagot. Ezért kellett 37 csata a második GM-ig, ami már nem annyira acélos, tudva az első session eredményeit. Azonban a végére jött az utolsó csepp a pohárba. 85%-95%-ig kellett 32 csata. Ez a 32 csata tele volt mindennel, amit el lehet képzelni. Ragelések, trágárkodások, "mindjárt itt hagyom a francba" életérzések. Mivel a tank APCR átütése nem épp acélos (240mm), így a tier 9-10-et már megérzi tank. Azonban ennek a 32 csatának a 67%-a vagyis 21 csata volt tier X-ben. Az pedig külön fájdalom volt, hogy hiába lövöm a tankok láncát, hogy track assistot kapjak, a csapatot nem érdekelte vagy csak szimplán nem tudták beütni a tankot. Tehát röviden fájdalmas volt az utolsó 10%. A képen a 93%-95% látható, mivel valamiért visszaállítottam a napi resetet a statisztikánál.



Összegzés
Elég nehéz most összegeznem a tankot. Ha az első pár csata alapján kellene, akkor azt mondanám, hogy jobb kezdőtank, mint az IS-3. Azonban tudva a gyengeségeit, kicsit tanácstalan vagyok. A kezdő játékosok tovább életben maradhatnak hála a páncélnak, azonban az átütés nagyon visszafogja a tankot és vagy töménytelen mennyiségű goldot kell használniuk, ha kompetitívek akarnak maradni vagy nagyon gyorsan megtanulni a tier 8-9-10 tankok gyengepontjait. Tehát nem egy rossz tank, de nagyon sok olyan tulajdonsága van, ami nem kezdőbarát.



Replay
Visszajátszás
Ez egy nagyon fájdalmas csata volt a végkimenetelt tekintve. Videó nincs róla, mert az én képarányom csak 4:3-as, ami...szerintem nézhetetlen, azonban a másik oldalon, mint kiderült, Penge épp streamelt, szóval nála meg lehet nézni a csatát az enemy szemszögéből is.

Továbbá a napokban igyekszem pótolni a tankokat, így hamarosan olvashatóak lesznek azok is


"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Kopasz0721, RedFox69, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, KLC_KTE, Sezamme, Slandyke, AssistKing

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 9 hónapja - 3 éve 9 hónapja #297009 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Jagdpanther II



Élmények
Eddigi egyetlen tier 8-as német td-m a Skorpion G volt. Ezért a JP II-től egy kicsit féltem is, mert torony nélkül azért... Na szóval, első meglepetésem az a löveg kezelhetősége volt. Érzésre pontosabb mint a Skorpion és a töltése is sokkal jobb (9,2). Ezzel eléri a 3,1k DPM-et, amitől csak a TS-5 jobb a szintjén (tudtommal, persze lehet nem így van). Mobilitásban nem szenved hiányt, ebben olyan mint a sima Jagdpanther. A teste két részre oszlik, alsó és felépítmény. Az alső része papír. 6-os tankok ellen véd valamit, de feljebb semmi. Ellenben a felépítménye vagyis hulldown helyzetben képes 10-es tankokat is pattintani, persze csak ha nem a lövegpajzsot lövik el. Overallban tehát egy kezes tanknak mondanám több pozitívummal, mint negatívummal. Ha valaki a részletesebb elemzésre kíváncsi, akkor Rimido 3 évvel ezelőtti elemzése még megállja a helyét.

Session
A session eleinte jól haladt, majd mint ahogy szokott lenni, a vége felé besokalltam. Az elején sikerült tartanom egy 3,4k kombinált átlagot, ami kimagasló érték a tanktól. Így sikerült megcsinálnom a 2GM-et. Majd jöttek a peches csaták, 1 hites arty találatok, stb és 400-at esett a kombináltam. Ez azt jelenti, hogy az előrevetített 11 csata helyett kellett 28 a 3GM-hez. Összesítettben azonban elég jó köröket tudtam menni a tankkal és egy relatíve magas átlagot értem el vele, magamhoz képest.



Összegzés
Szegény ember Skorpionja.


"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: KLC_KTE, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 9 hónapja - 3 éve 9 hónapja #297011 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
WZ-132



Élmények
Ez a tank egy igazi veterán a garázsomban. Még akkor kezdtem el, mikor behozták a tier 10 lightokat a játékba. Előtte egy light ágat húztam, ami az akkori 13 90, most 13 105 ága. Mai napig az ideális lightokat testesítik meg nálam, de most nem ők a téma :)
A WZ-nek úgy kezdtem neki, mint "A második legjobb tier 8 light a játékban, néhol még a 13 90-től is jobb". Mire hozzáértem jött a nerfje, szóval nem tudom, hogy milyen volt előtte. Mikor elkezdtem vele játszani feltűnt, hogy nem egy kis tankról beszélünk. A profilja a többi lighthoz képest ténylegesen nagyobb így az aktív spot, mint olyat, nem nagyon erőltettem vele. A lövege sem az a típus, amit ha elvesznek, akkor sírnék utána. Van mikor működik, van mikor ellövöm magam Steppesen és leesik Prokhorovkán...ez benne van a játékban. A mobilitására nem igazán találtam panaszt. Méreteihez képest ügyesen veszi a láncait, plusz elég szépeket lehet vele rammolni papír tankokba. (Gyakorlóban kipróbáltuk, hogy ha van ütközés skilled, akkor a skorpi, rhm, su-130, stb tankokba a dupláját sebzed annak, amit te kapsz. Vagyis ha nem rád figyel a tank és tudsz egy nagyobb lendületet venni, akkor lövéssel együtt egy finom 750-et le tudsz rammolni a tankból, ami nem kevés). Tehát egybe véve a tank tulajdonságait sajnos egy tök átlagos tier 8 lightról beszélünk. És tudjuk, hogy 2020-ban, ami átlagos, az nem jó.
Továbbá a tank teljes körű elemzése Bodzy jóvoltából, videókkal ellátva. Hozzá kell tennem, hogy ez sem mai darab, de nem sokat változott a tank 2 év alatt.

Session
A session itt megint két részre oszlott. Az első része volt a 2GM elérése, a második maga a 3GM.
Az első sessionből nem sokra emlékszem, mivel nem mostanában volt. (Mint említettem elég régóta a garázsban van a tank). Azt tudom, hogy borzalmas teljesítményt nyújtottam vele révén, hogy első nem táras lightomról volt szó. Az átlag, amit össze szerencsétlenkedtem vele 102 csata alatt az valami 2,4k kombinált volt. Nem annyira vészes, de "messze" elmaradt a második GM elvártjától is.



A második része a sessionek.... Hangot adtam a csalódottságomnak a Dühöngőben is. Olyan, hogy light tankkal játszd a szereped? Felejtsd el! 30 csata alatt maximum 7x volt olyan, hogy tényleg tudtam csinálni azt, amire a tank való. A spotter pályákon (Prokho, Malinovka) beírom, lepingelem, hogy merre megyek, mit fogok csinálni, majd lövöm a saját spotom, mert senki más nem lövi. Városi pályákon vagy félvárosi pályákon szintén írom, hogy mire számítsanak tőlem és megint lövöm a saját spotom, mert senki másnak nem jut rá ideje. Ennek okán lett is pár olyan csatám, hogy tier 8-9-10 ben messze top dmg vagyok scout jelvény mellett. Azonban egy relatív jó átlagot összetudtam vele hozni, így annyira nem volt vészes ez a grind sem. Érdekessége a tanknak, hogy a második olyan 3GM tankom, amivel nem értem el az 50% winratet (46,81%).


Összegzés
Neki mennék még egyszer, hogy megnézzem, hogyan teljesít egy teljes értékű sessionben, mikor nem hagyok ki a két rész között majd 1,5 évet. Tehát a tank tetszett. Van benne kihívás, hiszen nem csak light tankként tudod használni, hanem közepes tankként is a magas alfája és goldal aránylag jó átütése miatt. Egyébként az alap lőszer átütése is elég jó, tehát indokolatlan vele a full APCR spam. Azonban 2020-ban az eddiginél is nehezebb játszani light tankokkal. Köszönhető az annak, hogy megjelentek a kerekes tankok és a WG tier 8 prémiumtank özöne és tervrajzai miatt a pár száz csatás játékosok már tier 8-ban vannak annyi tudással, hogy képesek kattintani egyet az egéren a levegőbe.


"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: KLC_KTE, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 9 hónapja - 3 éve 9 hónapja #297136 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
STA-1



Élmények
Minden olyan tankról, ami nem igazán népszerű vagy csak nem nagyon hallottam róla, eleinte utána szoktam járni, hogy mire számítsak. Az STA-ról majdnem minden fórumon, posztoknál azt olvastam, hogy tierje egyik legrosszabb medje. Természetesen szkeptikusan álltam a dologhoz, mert magyar viszonylatban minden tank szar, amivel Ödönke nem képes játszani. Ennek okán kicsit félve kezdtem el az egész tankot még karácsony előtt. Ebből kiderül, hogy ez az utolsó félbehagyott tier 8-as tankom, tehát a tört sessionok egy időre véget értek :)

A tank egy érdekes játékstílust igényel. Kicsit japán, kicsit olasz, kicsit TD, kicsit Med. Páncélja nem nagyon van. Az lövegpajzs csinál néha lepattanót, de nem éri meg számítani rá. A mobilitása nem igazán jó. 45km/h-val képes menni, ami egy papír medtől nagyon a nem jó kategória. Sokszor volt is problémám egy-egy gyorsabb csatában sebezni vagy épp visszavonulni. Azonban a löveg, az meglepően jó. Buff előtt nem tudom milyen volt, most is szórt néha olyanokat, hogy ajaj, azonban pontos. Bár tény és való, hogy az előtte lévő tankok (AC 48, IS-M, WZ-132) nem épp erről voltak híresek, de még a JP II után is pontosnak éreztem.



Session
Mint említettem, a session két részre oszlott. Első része a tanuló rész volt. 23 csatát jelentett számomra a tanuló rész, amiben egy borzalmas 1,6k DMG és 700 assist, vagyis 2,1k kombináltat tudtam összeszerencsétlenkedni. Nem nagyon akarom jobban kiboncolni ezt a részt, mert nem volt reális rálátásom itt a tankra. Magyarul mondva, rosszul játszottam vele.
A második session kicsit érdekesebb lett. A sebzést sikerült felvinni 2,1k-ra az assistot 900-ra, azonban voltak jöbb eredményei is a tanknak. Mindösszesen 31 csata kellett feltenni az első baltát a csőre. Ez azt jelenti, hogy a második session elején egész 77%-ig (44 csata) a tankkal 4,3k átlagot sikerült tartanom. Ebből 2,9k volt a sebzés és 1,4k az assist. Néhány tier 9 és 10 tanknál is kiemelkedő ez az érték, így tudtam, hogy sokáig nem fogom tudni tartani ezt az értéket. Amint nekikezdtem a 77-85%-nak...elfelejtettem játszani. 2k dmg felett nem tudtam lőni. Spotolásról nem is beszélek, mert az maga volt a kudarc. 85%-95%-ig. Inkább beszéljenek az adatok.



Összegzés
Vegyesek az érzéseim a tank irányába. Azt előre leszögezem, hogy nem egy kezdőbarát tank. Tehát minden kis hibáért büntet. Azonban, ha tisztában vagyunk a képességeivel, akkor nagyon-nagyon megtudja hálálni, egyszerűen csak ki kell használni a lehetőségeit. Az is tiszta sor lett, hogy a tank jó. Nem nagyon jó, de élvezetes vele a játék. Leginkább a 2,8k DPM-e, amivel megfogott. Hozzávetőlegesen a Skorpi G-nek van ennyi. Tehát arra jutottam, hogy egy bizonyos idő után, egyszer mindenkinek ki kell próbálnia, mert megbízható, ha tudjuk használni.



Replay
Tank ász köröm, ami szerintem az egyik legérdekesebb tank ász köröm volt1

A legtöbb DMG-es csatám

A legkaotikusabb csatám

Megpróbáltam élő videót csinálni az utolsó pár csatáról, de arra jutottam, hogy az 5:4-es (1280*1024) képarány nem lenne épp minőségi, szóval egy ideig ilyen "újítást" még nem fogok eszközölni a blogba :D

Kiegészítés

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, RedFox69, sziszifuszi, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 9 hónapja #297139 Írta: dobilaci
Megválaszolva: dobilaci
Remelem nem baj ha beleronditok a forumodba! Ha az, akkor majd megkerjuk a modikat hogy rakjak at mashova.

Az a jelenseg amit tapasztalsz gunmarkozaskor az szerintem nem tudatos manipulacio a WG reszerol.

Egyszeruen csak van amikor az ember ragorcsol az utolso szazalekoknal es elkezd rossz donteseket hozni. Vagy eppen a map rotacio nem kedvez az adott tanknak. Vagy eppen egy lejtmenetben van az ember amikor kapja zsinorban a rossz csapatokat es emiatt a turbo-csatakban nehez haladni a gm-ekkel.

E50-el voltam mar 94,9%-en, jott is a turbo csata, nyilt palya 3 arty-val, 0 dmg-es kor. Majd felmentem ujra 94,8%-ra. Mezo kozepen atyolozo heavy gyujtott elso (es utolso) lovesevel + arty telibe vert. Ezutan felb@szott aggyal CSAKAZERTIS jatszottam tovabb (nagyon rosszul) aminek az lett az eredmenye, hogy visszaestem 85%-ra. Most 88%-on vagyok vele de ritkan veszem elo a tankot, inkabb az Obj 279e kuldeteseit tolom.

Szoval szerintem nincs manipulacio, egyszeruen csak melyebb nyomot hagy mikor az utolso szazalekmorzsaknal tortennek a rossz dolgok. De ez csak az en velemenyem. :)

A Dunning–Kruger-hatás az a jelenség, amikor minél kevesebbet tud valaki egy adott dologról, annál inkább hajlamos túlbecsülni a saját tudását.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: _Szazados_

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 9 hónapja #297140 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Ha baj lenne, akkor nem kérdeznék :D

Igazad lehet, bár egyre nehezebben hiszem el, hogy mindig csak az utolsó százaléknál veszem észre a maprotációt.
Tudom, persze, személyre szabott rng és társaira én nem gondolok, de infós fejjel belegondolva nagyon egyszerű megcsinálni azt, hogy akár GM-nél, akár küldetéseknél ne legyen könnyű dolgod.
Mindösszesen két értéket kell megvizsgálnia a kódnak, azonban oda kell egy külön szervergép.....

Szóval érdekes. :beer2:

"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 9 hónapja #297177 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Cromwell

Élmények
A tankkal elég régen játszottam, tehát néhány helyen megkoptak az emlékeim a tankkal kapcsolatban. Az első olyan tankom volt, ami annak ellenére volt gyors, hogy nem light volt. Nem is nagyon tudtam használni, majd egy két tanács következtében megértettem, hogy a játékstílusa részben hasonlít a BC25-höz. Mobilitásával nincs gond, köszönhető a le/t arányának és jó végsebességének. A lövege már más tészta volt. Nem az átütése, nem a sebzése, hanem a szórása volt az, ami nagyon fel tudott húzni. A teljes beszűkülés ellenére is égbe vagy földbe dobált lövések, menetből inkább nem is kell vele lőni szindrómák. Szóval nem az én világom volt a tank. Ennek ellenére a mai napig free to play playerek SH tankja és meglepően jól állja a sarat a mai metában is.

Session
Ez a rész most felesleges, hiszen nem emlékszem minden részletére, tudván, hogy majd 4 éve csináltam meg a 3-at a tankra. Azonban overallban annyira emlékszem, hogy eleinte amennyire nem szerettem, a végére annyira éreztem rá. A sebzés átlagom 1172, míg az assistom 395 volt. Oké, ez nekem 4 éve még kiemelkedő értéknek számított :D Egyébként 272 csatába került rátennem.



Összegzés
Szerintem még mindig egy jó tank. Nem épp a kezdőjátékosoknak ajánlott, de akinek már van T-34-85, a mellé tökéletes pótló tank lehet.

"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, Bhalangir, RedFox69, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 9 hónapja - 3 éve 9 hónapja #297252 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Centurion mkI

Élmények
Most a Top of the Tree első szakaszának vége fele, eszembe jutott, hogy tier 9-ig tudok írni az ág tankjairól, ezzel is segítve, hogy mire számítsatok, ha a közelében jártok.
A Centurionnal akkor kezdtem el játszani, mikor még csak 40-el ment és nem volt 254mm torony frontja. Az ágyú töltésidejéhez nem tudom, hogy nyultak-e, de az akkori 6 másodperc és 230 sebzés minden volt csak nem jó. Az ágyú pontos, de 2,3k dpm és 230 dmg egy tier 8-as tanktól nem épp kiemelkedő. Cserébe nagyobb mint egy fcm, papírabb és a lőszerrekesze is felettébb pattogós. Nem igazán a kezdőbarát tankok egyike. Azonban a buffja után a tornyára már lehet számítani, mert 254mm az 254mm és nem minden tank tudja ellőni az ágyúmenet melletti vagy a torony tetején lévő kupola hitboxát. Továbbá az 50km/h-is pont annyira jó, hogy még egy lövést le tudunk adni futás előtt, plusz az 500+ látótávnak köszönhetően kezdeti spotot is lehet már csinálni a tankkal, ha épp a light nincs a helyzet magaslatán.
Elemzés természetesen készült a tankról Jackal_Hun jóvoltából...2 éve :whistle: Azonban a legtöbb rész még mindig aktuális és használható.

Session
A grind számomra élvezetesre sikerült. Ha jól emlékszem, a 3. vagy 4. 8-as tankom volt, amire sikerült rárakni a jelet. Voltak nagyon jó csatáim, voltak meg csatáim is, azonban még az OP 8-as medek/heavyk/td-k előtt egy nagyon használható tank volt. Ma sem rossz, de már nagyon az átlag vagy az átlag alatti kategóriát képviseli. 132 csatámba került lemarkolni a tankot, ami ismerve a régi játékminőségem elég jól sikerült :D Átlagban 1,7k dmg-et sikerült tartani vele és 700 assistot. Ma ez már sokkal könnyebb lenne tudva, hogy a tier 6 HP pool növelés miatt, már top tierként sem igazán tudunk 2k dmg alá menni 8-7-6 leosztásban.



Összegzés
Vásárlás, fejlesztés, eladás. Régen sem volt meta tank, ma pedig még inkább. A legnagyobb baja az, hogy mindenben van nála jobb, illetve tier 8-ban már a prémium tankok a nyerők. Sajnos vagy nem sajnos, ameddig lesz progetto 46 a játékban, addig a legtöbb med nem sokat számít tier 8-ban.

"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, RedFox69, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 9 hónapja #297288 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Centurion MK7/1

Élmények
Az egész brit közepes tank ágat e-miatt a tank miatt kezdtem el. Az első 3 tank közül ez volt az egyik, amelyik megkapta a HD textúrát, az egész ág legjobbjának mondanám tier-to-tier, továbbá van egy szomorú és személyes története is a tanknak, így a jutalom 9-es tankok mellett ez az egyetlen normál 9-es tankom, amit soha sem fogok eladni a garázsból.
Az egész tank semmiben sem különbözik a 8-as Centitől. Kivételt képez az ágyú. Az ágyú a már jól ismert 105mm L7A1 vagyis a legtöbb tier X meden használt löveg. Nem igazán különbözik semmiben a többitől, 268 alap APCR pen 390 sebzés, teszi ezt 9 másodpercenként. Azonban, és véleményem szerint ezért egyedi és jól balanszolt tank, a gold lőszere úgy müködik, mint a csillagrombolónak, vagyis HESH lőszered van. Ezzel van egy 480-as alfád, azonban a pened leesik 230-ra. Ezen kívül megvan minden "jó" tulajdonsága is, tehát mindenben elakad, minden felfogja és keményebb tankokkal meggyűlik a bajunk. Ám épp ezért is balanszolt a tank és ezért nem kezdőbarát az ág. Tier 9-ben 268-as pennel kell játszanod és nincs tovább. Nincs 300+-os HEAT, nincs 330+-os APCR, 268 átütés és gazdálkodj okosan. Nagyon sokat köszönhetek ennek a tanknak, mert megtanít arra, hogy és hogyan helyezkedj egy háztömbbel, hogy a legjobban kihasználd a löveged és ne frontból harcolj nehéztankokkal.

Session
No igen. Ha nem számítjuk a 13 90-et, amit tier 8-as korában markoltam le, akkor az első 9-es tank, amin ott az adidas jel. Maga grinddel nem volt bajom. Ugyan azt kell csinálni vele, mint a 8-as centivel, csak egy szinttel feljebb. Eleinte természetesen voltak problémáim a dologgal, de idővel javult a dolog. Ha mégsem, akkor viszont volt kitől segítséget kérni. Teltek múltak a csaták és ekkor még nem volt az, hogy "addig nem játszok más tankkal, míg nincs rajta a 3", hanem mindennel játszottam, amivel épp kedvem volt. Ezért is volt az, hogy akivel elkezdtem versenyezni, már sokkal hamarabb rárakta a jelet. Aztán jött egy dolog, ami után nem is nagyon akartam menni pár tankkal a garázsomban, majd egyik barátom mondta, hogy megcsinálta a T29 3GM-et és ezzel befejezett egy "köszönet nyilvánítást". Nehezen, de ismét elkezdtem játszani a tankkal. Néha csak azért, mert a célt láttam magam előtt néha azért, mert élveztem is. Majd 178 csata után ott díszelgett a 3 jel a csövön. Mindez 2 évvel a 2016-os kezdés után. Nem valami nagy dolgot hoztam össze a tankkal, de ezzel és az FCM 50T-vel én is leróttam a tiszteletem valaki iránt, akit a fórumozók egy verseny miatt ismerhetnek. Nevén szólítva: Morphelonak



Összegzés
Biztos van nektek is otthon a házban egy olyan tárgyatok, ami igazából nem a tiétek, de tiszteletből tartjátok még mindig. Vagy az első kézműves dolog, amit családtaggal/baráttal csináltatok. Nekem ez a tank ilyen. Érdemben sosem fogok tudni írni róla, mert teljesen másképp látom a tankot, mint bármelyikőtök és ez most nem a játékstílusom miatt van, hanem azért, amin átment ez a tank és a tankkal együtt én is az idők alatt.
Ezért az összegzését rábízom majd arra a játékosra, aki elemzést kíván írni a tankról :)

"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, Black_Sheep_01, RedFox69, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 9 hónapja #297312 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Obj, 416



Élmények
A kis tesóval elég jól elboldogultam (A-44), így a 416-al, ami lényegesen jobb, mint az A-44, gondoltam, hogy még inkább jobban fogok teljesíteni. Azonban itt is kijött az, hogy ami a "papíron le van írva" és "amit a tankkal meg lehet csinálni" az két különböző dolog.
Kezdjük a löveggel. A papíron lévő adatok szerint ez egy jó tulajdonsága a tanknak. Így is van! 330-as HEAT átütés alap 203mm AP átütés nem tierje leghosszabbja. Szórása 0,33m/100, ami szintén jó, továbbá a 3100 DPM sem kevés. Azonban ott van a -3-as lövegsüllyedés, ami rosszabb, mint az A-44-en volt, mivel nem fordul körbe a torony. Nagyon sok hibát ejtettem pont emiatt a tulajdonsága miatt.
Továbbmenve a mobilitása sem az igazi. Tény és való, hogy az 50km/h egy átlagosnak mondható sebesség egy mednek, azonban még az STA-1 után is lassúnak éreztem a tankot.
Végezetül a legrosszabb része a tanknak: Semmi páncél. Ezt úgy kell érteni, hogy tényleg semmi. Néha pattint 1-2 dolgot, de a legtöbb tank overmatcheli és sokkal csapatfüggőbb, mint az előde volt. Azonban a 46%-os álcaérték, amivel rendelkezik, tökéletes TD/Spotter hibriddé teszi tankot és pont emiatt éri meg nem közepes tankként használni. (Hasonlítás képp: Lt-432-nek van 36% álcaértéke).

Session
A session 84 csatából állt. Eleinte voltak problémáim a toronyforgatási limittel, de később orvosolni tudtam a szituációt. Nem igazán kedveltem meg a tankot. Leginkább a korlátozásaival voltak problémáim: nem körbefordítható torony, csapatfüggő és pályafüggő -3 fok lövegsüllyedés, szóval voltak problémáim :D
A 85-95%-os út számomra jobb volt, mint az azt megelőző 84%. Megtanultam használni a tankot, kb értettem, hogy mire képes, mire nem,stb stb stb



Összegzés
Ugyan az a véleményem a tankról, mint az IS-M-ről. Papíron a lövege miatt sokkal kezdő barátabb tank, mint a T-44, de a sok korlátozás miatt az egyik legnehezebben játszható tier 8 közepes tankká avanzsál elő.



Replayek
Repléj
Ebben egy tök átlagos Karelia támadás eset játszódik le. Kezdeti spot, majd lőni amit lehet, mindezt egy nagyon veszélyes pozícióban

Repléj
A második egy kicsit extrább játék volt. Szintén egy kezdeti spot, azonban egy elég veszélyes helyen, majd a végjátékban egy hatalmas bénázás, amivel a 7000 sebzéses körömet sikeresen le tudtam redukálni egy 5k sebzéses körre.

"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, Kopasz0721, RedFox69, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, KLC_KTE, AssistKing, Bitangocska

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 9 hónapja #297399 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Obj 430



Élmények
Szovjet. Szovjet löveg, szovjet tank, szovjet minden. Mikor X-es tank volt, akkor nem is tudom miért, de nem volt meta. Most, hogy lekerült Tier 9-be, azt mondják, hogy jó. Igazuk is van. A páncél maradt a régi, azonban kapott egy low budget 121 löveget. Közelre...elmegy, messzire? Óóó inkább 4 KV-2 snapshot, mint 1 ezzel. Borzalmas, és még gyengén fogalmaztam. Azonban páncél tekintetében jó. Nagyon sokan nem ismerik a tankot vagy csak nem akarják megismerni. Egyébként ugyan az a baja, mint a 430U-nak. Sose facehugolj tőled csak egy kicsivel is magasabb tankkal, mert overmatchelnek a torony előtt. Volt pár eset, mikor a delikvens "raport hacker noob cheeter" kiséretében csinálni akart valamit vele, mert nem értette, hogy ütöm őt ott át.
A legnagyobb bajom azonban a mobilitással volt. Mednek lassú, HT-nek papír...sőt még a 277 is leelőz pedig az elméletben egy kicsivel keményebb vagy nehezebb... Szóval nem az agilitása miatt marad meg az emlékezetemben.

Session
"Tükröm, tükröm mond meg nékem, ki képtelen játszani a tankkal e-vidéken? "
A fenti mondat tökéletesen leírja a bajomat a tankkal. Írhatom azt is, hogy ez volt a nemezisem. Itt nem azzal volt bajom, hogy nem voltak jók a pályák, állandó +1 tier, szimplán RNG vagy akármi...NEM! Konkrétan olyan mértéknem nem tudom használni ezt a tankot, hogy úgy voltam vele, inkább feladom. 93 csata kellett a második GM-hez, ami nálam még az átlag kategória, azonban onnan a 95%? Nem szokásom, sőt leginkább ellene vagyok annak, hogy valamit tryhardban csináljak, ami nem a való életben visz előre, de itt most kivételt kellett tennem. HOgy ez miben mutatkozott meg?
Lila vagyis fejlesztett cuccok, mind a 3 slotban. 26APCR / 12AP / 2HE.
A lila cuccokat az én eszmém szerint csak a X-es tankok érdemelnek vagy a jutalom tankok. Tehát nem nagyon tetszett, hogy rá kell pakolnom, majd le kell szednem 1,2k kötvényért.
A lőszerkiosztásról meg... Annyira nem érdekel. Természetesen nem vagyok híve a spec lőszer spamnek, azonban néha muszáj vagy csak azzal jó a tank. Leginkább tier X tankokban van nálam olyan, hogy APCR első slot és HE.
A lenti képen egyébként teljes mértékben kirajzolódik az, hogy mennyire nem tudtam használatra bírni a tankot. Természetesen a 85%-tól látható a stat.



Összegzés
Kezdőbarát tank ez nem vitás, azonban van egy hülye stílusa, amivel azonosulni kell. Tehát ha nem zavar, hogy minden lövés modul vagy épp gyújtás, akkor szerencséd van és a te tankod. Ellenkező esetben egy szenvedés. Nagyon remélem, hogy a 430U jobb lesz vagy legalábbis némely szempontból jobb.



Replayek
Ez a csata leginkább azt mutatja, hogy miért fontos az, hogy tudd a pozíciód tartani akkor is, ha épp nagyon nem áll jól a szénád. Eget-rengető okosság nincs benne, mivel top tier voltam, azonban a "Hodor" elvet követve jól alakúlt.
Replay

A csata, amiben a GM meglett. Nem igazán izgalmas, szintén top tier, azonban jól kijön rajta az, hogy mi van akkor, ha az enemy top tier keresi a tankja elejét.
Replay

Itt leginkább az EBR-es csávót érdemes megemlíteni. Ha ő nincs, akkor ez egy csúnya vereség lett volna. Csata végén írtam is neki, hogy ő jobban megérdemelte volna a medálokat, mint én, aki a világát nem tudta a csatában :wine:
Replay

"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, RedFox69, wrch, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Sezamme

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 8 hónapja #297631 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Leopard Prototyp A



Élmények
Szokták mondani, hogy minden jóban van valami rossz és minden rosszban van valami jó. A Leopard nálam pont ez a kategória volt. Nagyon tetszett az, hogy van egy kompetens lövegem, van mobilitásom, álcám, látótávom. Eleinte jól is ment a tankkal a játék, de mikor félbeszakítottam vele a játékot, akkor valami megszakadt. A lövege a szélrózsa minden irányába szórt, kapáslövéseket leadni nem is nagyon mertem vele. Ennek okán le is cseréltem az optikát V.Stab-ra, hogy pontosabban és gyorsabban tudjak lőni. Nem látványosan, de érezhetően jót tett neki a váltás, így a továbbiakban is így futtattam. A mobilitása tipikus medes. Néha lassúnak éreztem, főleg forduláskor, de még mindig jobb mint a 430 volt 1 héttel ezelőtt. Azonban azt gondolná az ember, hogy ha gyorsa a tank, aránylag jó az álcája és van látótávja, akkor lehet vele spotterkedni is. Na hát nem. Lehet csak én kaptam meg a "szerencse csomagot", de nem tudtam vele változatosan játszani. A bajom leginkább az volt, hogy ha spotoltam is, az ellennél mindig volt egy bokor fétises (vaklővésező tank) és nem igazán szeretem a csata első perceiben ingyen odaadni a HP-m, továbbá az egy egyutas jegy volt nekem. Ha odaértem és spotoltam, de időközben el kellett volna jönnöm onnan, akkor nem minden esetben sikerült. Ennek okán a tank nálam a teljes support szerepet vette fel és csak a csaták végén változtattam ezen a szerepen, ha kellett.

Session
Vegyes érzelmekkel teli hullámvasút. Röviden így tudnám jellemezni az egészet. Voltak nagyon jó köreim, ami sebzés szempontjából kiemelkedőek voltak, de csapat szempontból tragikus. Voltak teljesen átlagos köreim, ami mindenkivel megesik és voltak "inkább nem is emlékszem rájuk" körök, ami tényleg abból állt, hogy 1-2 lövéssel haltam meg vagy elbénáztam és nem sikerült többet lőnöm.....vagy a löveg mondta azt, hogy 27/19/7, mert ő most kínait játszik. A legnagyobb kihívást számomra maga tank és a játékbeli helyzete nyújtotta. Mivel a Leo 1 ága buffot kapott tier 8-tól, így várható volt, hogy nem fog senkinél sem porosodni a garázsban és/vagy többen fognak nekiállni kihúzni. Azonban a buff olyan mértékben tette jóvá a tankot, hogy az unicum játékosok átlag DMG-e eléri vele a 3500-4000 dmg-et és a Leo 1 CW-n leváltotta az STRv 103B-t. Vagyis, meta tank lett. Ez azt is jelenti GM szempontjából, hogy kicsit magasabban van az elvártja, mint egy átlag vagy sokak által játszott tankkal. Érzéseim szerint ez most 4000 átlag kombinált körül van a tanknak, ami nem lehetetlen, de nekem meghozta a kihívást az elmúlt 1 hétben :)
És akkor jöjjenek a számok, természetesen a 85-95-ös útról.

Mikor ezt így megláttam a session végén, kicsit elszégyelltem magam. Hogy miért? Eddig büszke voltam arra, hogy a legtöbb 10-es tankommal van 3,5-4k átlag kombináltam, NAAAGYON sok csatából. Erre jött ez a 9-es piszok és iderittyentett nekem egy 3,9k átlag kombináltat. Szóval most pirulok rendesen...Mindig is mondtam, hogy nem vagyok én jó játékos :P

Összegzés
Amit írtam már pár tanknál, hogy nem kezdőbarát, az itt hatványozottan igaz. Egy apró hiba és repül a HP-d. Tier X-ben pedig, ahol a HESH 183-ak uralkodnak vagy a repeszes retardok a 150mm+-os lövegeikkel ott nagyon-nagyon tud fájni egy "hoppá". Azonban véleményem szerint nagyon jó tank, visszahozták a játékba az egész ágat, de nem túl jó és nem átlagos.


Replayek
Ezt a replayt teszt jelleggel csináltam meg. Erről kérnék egy visszajelzést, hogy ilyen felbontásban nézhető-e vagy maradjon a régi metódus! A minőség az más tészta, azon tudok javítani, meg a zenét sem direkt tettem alá...emlékeim szerint csak a programot engedtem neki, hogy felvegye.

A visszajátszás nem az húú de izgalmas csata. Top tierben voltam, ahol jöttek egyesével elém. A vége fele lett volna érdekes, de 4x ,most ez az ötödik alkalom, hogy megnézem a csatát és nem értem, hogy lőtt el a Skorpió ott úgy, hogy roncs mögött voltam. Továbbá a spot is bizton leesett rólam, mert betöltöttem és még... na mindegy. A tankkal ez volt a legnagyobb DMG-es köröm.
Az eredeti link a finnyásoknak :P :D

A második replay szintén egy vereség, aminek a végén....Hozható kör lett volna, de ezen a két napon. mikor a csatákat játszottam, nem tudtam nyerni

"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, Bhalangir, RedFox69, wrch, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Bulcsu

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 8 hónapja #297690 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Figyelem: Spoiler!


Leo



Élmények
"Szokták vala mondani, hogy "ettől rosszabb már nem lesz" .
Lett, nem is kicsit. B)
Beletettem a legénységet és uccu neki nagy löveggel. Serene Coast-ot kaptam meg, top tierként és gondoltam, hogy akkor csináljuk azt amit egy nagyot lövő med csinál: tredeljünk. Ez az önbizalmam addig tartott, míg egy 6-os VK 3001 nem vert agyon (szó szerint) DPM-ből. Vissza garázsba, kis löveg felpakol és kövi csata. Erlenberg, szintén top tier. Alap pennel alig ütök át valamit, az only goldnak meg nem vagyok nagy híve, így eleinte 20/25 felállással használtam és egy darabig jól müködött..EGY DARABIG. Élveztem az első tízen pár csatámat és már második napja játszottam vele, mikor "Hol az első GM? :O " Igen...27 csatánál még nem volt meg. Hoztam vele egy nagyon szép 1,7k átlag kombináltat. Szerintem a másik 150 tankom röhögve nyerített a Leo-n és rajtam is, mikor ez kiderült.
Nagy löveg vissza és használjuk úgy mint az A-44-et használtam. Ez aránylag jól is müködött addig, míg nem kerültem +1 tierbe vagy csak saját tierbe. Ugyanis az alap 155 pen az...hát nem jó.
Kiszenvedtem néha szó szerint az első GM-et, mikor úgy voltam vele: "Csináljunk a tankból egy T100-lt-t." Vagyis APCR lett az alaplőszer (20db), AP a "prém" (10db) és HE a HE (5db).

Így már kellemesebb volt a tank 2 dolgot leszámítva.
1) Ha nem használtam pótkájat, akkor a tier 6-os tankok is megettek DPM-ből.
2) Ha használtam pótkaját, akkor majdnem minden meccsen kigyulladtam.

Session
Tehát a session az valami kegyetlen volt. Nem ez az első nagy alfás med tankom, de hogy az első, amit nem kedveltem meg, az biztos. Plusz még a formája is tök átlagos, tehát még abban sem gyönyörködhettem :/. A képen az első GM-től való átlagot láthatjátok, ami hát nem igazán tükrözi a tank valóját.



Összegzés
Nem annyira rossz tank ez. Mindenkinek van egy stílusa, lehet valakinek ez a távolról snipeolós, minden 3-ik lövés megy át/talál jön be, nekem nem... De inkább ezt még egyszer, mint az LTG-t.


Replayek
Replay
Ebben a csatában a lehető legtöbbet akartam kihozni a csatából, mivel...valljuk be őszintén, nem nézett ki úgy, hogy ezt megnyerjük. A végét a magam részéről elszúrtam, de féltem az artytól és inkább a biztosra mentem.

Replay
Ebben leginkább azon van a hangsúly, hogy mennyire fontos a light tank és hogy tudják használni azokat. A végén meg csinálhattam volna másképp is, de a GM megvolt, megnyerni meg már amúgy sem lett volna idő.

Replay
Szerintem még mindig az egyik legjobb pálya számomra. Nagyon sok tanknál adott +1-2-3%-ot csak azzal, hogy nem csináltam semmit, de azt jól.

"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, Bhalangir, RedFox69, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

3 éve 8 hónapja #297762 Írta: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Megválaszolva: 9fd8649b86bcbbb9d9c4e2af3c401999
Utolsó utáni alkalommal még azért ellent mondok magamnak...

AMX M4 51

Élmé.... <- nem tudom mit ittam, mikor összeállítottam a "tartalmat", de hogy az "Élmények" és a "Session" konkrétan egy és ugyan az, azt bizton állítom. Ezért új neve lett az első bekezdésnek, mégpedig



Véleményem a tankról

Most, hogy megtárgyaltuk a megtárgyalni valót, ideje nekikezdeni az érdemi résznek. Mint tudjuk, az M4 51 a franciák egylövéses, tier 9-es nehéz tankja. Sokan mondják ezt a tankot Tier 9 legjobb nehéz tankjának, mivel megvan mindene, ami egy nehéznek kell. Gyors (40km/h). Ez elég arra, hogy felvegyen erős kezdőpozíciókat és/vagy elmeneküljön a nem kellemes helyekről.
Van páncélja. Úgy értem, TÉNYLEG van páncélja. No nem egy Maus vagy super heavy páncél, de van. Szemből egy kis rásegítéssel tier X alap átütéseket is le tud venni, saját tierben nagyon nehezen, lentebbi szinteken pedig szinte sehogy sem tudják beütni szemből. Azonban ez csak a teste, amivel egyébként nem nagyon éri meg sidescreapelni, mert nagyobb kaliber overmatcheli, kis döntés mellett pedig átütik. A torony az már más kérdés. Az egyik balance tényezője a tanknak. Van rajta páncél, DE vannak rajta kupolák. Vagyis a tankot fentről nagyon könnyű beütni, szemből pedig kis célzás mellett a 7-es tankok is könnyedén átütik a kupolákat, ezzel semmisé téve az erős torony és test frontpáncélt.
Továbbmenve a testen, elég nagy tank. Végül is egy nehézről beszélünk, tehát legyen is nagy. Azonban méretéhez képest szép arányos, mondhatni franciás teste van. "Pár alkalommal csak ez mentette meg attól, hogy szüneteltessem a kampány idején a markolását"
Na és igen! A löveg. Abból kettő van neki. Egy 120mm és egy 127mm. Én az utóbbival használtam egy nagyon egyszerű ok miatt:
  • Tot-on van/volt a svéd TD ág. Köztudott, hogy 120mm még nem, de 122mm már overmatcheli a testüket. Vagyis könnyebb DMG szerzési lehetőség volt ebben az 1 hétben, mint a 120mm-es lett volna. A ráadás pedig az volt, hogy a 470 alfa, vagyis a magasabb alfa, jobban megéri a gyorsabb (15-3/3-15, társai) csatákban, mint a "DPM" löveg, a 120mm-es. Hogy miért csak idézőjelesen DPM löveg? A két löveg közti DPM különbség 40 sebzés. Persze töltésidőben majd 1,5mp, azonban úgy voltam vele, hogy nem éri meg a 120mm-es számomra.
Az összes többi jellemző, hogy "átütés" meg "szórás" nem igazán mérvadó már egy 9-es tanknál. Révén, hogy nem bot legénységet kapnak, illetve a "valamit-valamiért" elve miatt a gold sem igazán nézőpont kérdése.
Egyszerűen fogalmazva:
- Ha kell a nagy alfa, akkor goldot lősz (egyébként azzal is kevés, mindösszesen 270mm, az object
703 II-nek van ennyi, az E-75TS-nek pedig 282, csak a példa miatt) és kicsit pontatlan vagy nagy
töltés mellett (10,5)
- Ha kell a pontosság, akkor közepes az alfád, de jó az átütést, viszont a szűkülésed borzalom.

Session
A legjobb rész... A tankot alapon kezdtem el, mert "alapon is jó. Korrekt az ágyúja"<-gondoltam. Az ágyúval nem is volt gond, motor, lánc meg torony volt a kín. Kb 60 csata kellett, míg kifulloztam teljesen. Ez meg is látszik az overall teljesítményemen. Azonban utána jött a választás a két löveg közt. Eleinte próbálgattam a 120mm-essel, de nem igazán jött be. Ezut váltottam a 127mm-essre, ami már jobb volt. Körül belül 89-97 csatám lehetett, mikor nekikezdtem a tényleges 3GM grindnek.
A 79%-86% 1 este alatt megvolt (13 csata) a maradék, vagyis a 86,77%-95,05% a maradék 5 napra maradt. Nem is a tank, nem is az én hibám miatt vagy épp haszontalanság miatt, hanem a játék miatt. Írtam, hogy aránylag gyors a tank. Azonban:



Voltak olyan csaták, mikor ott voltam, jó voltam, a tank is működött de TD-TD hátán, arta-arta hátán és ha Ödönkéék nem ütnek át se ap se gold lőszerrel akkor jön a repesz. Na most ha nem is sebez sokat, de viszi a modult és a legénységet. Továbbá ott van a sarokharcos arta, aki...hagyjuk.
Tehát ha jól számolom kellett majd 120 csata 9% teljesítéséhez. Ezt persze nehezítette egy kicsit a dolog, hogy míg a Leo pta elvártja 3,9 környékén van, addig az m4 51-é 4,1 környékén állt meg.

Összegzés
Tényleg az egyik legjobb tier 9 nehéz tank, azonban annyira nem lehet játszani vele az állandó TD camp és arta fapp miatt, hogy az nem elmondható. Persze még mindig lehet campelni vele, mint Ödönkéék vagy tolni a frontot, mint a hős bátor elkötelezett "Nehéz tank vagyok" tábor erősítői, de ez nem az a tank.



Video
A videó a 3.-ik kiválóságjeles csatám. Nagyjából benne van minden, amit írtam a tankról. Páncél, nem páncél. Löveg, összes tulajdonsága és a játék mostani legnagyobb baja. Abszolút out of battle játékosok és társai.


Replay
Replay
Itt a tank szerencsés pillanati jönnek ki leginkább.

Replay
Ebben pedig minden van, ami szem szájnak ingere

"A mindent látó szem" vagy a "vak vezet világtalant"--nem tudom melyik illik rám :/
Gun Markok
Blogom
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: dobilaci, Celebúr, Bhalangir, Tank_szemelyzete, f3f64c6821528cf5b60f8a448c537a14, Bulcsu

Jelentkezz be, és csatlakozz a beszélgetéshez!

© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.