Jelenleg 261 vendég és 3 tag online

2021. április 15. 08:12

Rangsorolt csaták: Véget ért a 3. szezon

Írta:
(12 szavazat)
15 hozzászólás

A rangsorolt csatákkal megszerzett jólmegérdemelt jutalmak a következő 14 napban kerülnek kiosztásra (ranglista), addig is íme néhány érdekes statisztika az elmúlt szezonról:

 • Lövések/találatok száma: 288.247.324/185.464.468
 • Kilőtt tankok száma: 24.723.907
 • Legtöbb sebzés egy csatában: 11.279 (1. szezon), 10.468 (2. szezon), 11.912 (3.szezon)
 • Teljes megtett távolság: 52.072.796 km
 • Játékosok száma, akik "sprinteltek" mindhárom szezonban: 22
 • Egy SPG által bevitt legtöbb találat egy csatában: 21
 • Legtöbbet játszott osztály: Közepes tankok
 • Legtöbbet játszott tankok: EBR 105, Progetto 65, Object 277, Grille 15, Object 261
 • Legeredményesebb bónusz csaták: STB-1 (+450k)

Mellett néhányan még mindig nem bírtak magukkal, ezért 361 fiókot átmenetileg, 129-et pedig véglegesen felfüggesztettek.

Utoljára frissítve: 2021. április 15. 08:25
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  wotcummunityisabig0 · 22 napja
  Hirtelen nem is jut eszembe más játék, ahol rankeden lényeges előnyt élvez az, aki fizet/nagyon régóta játszik.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti · 22 napja
   Mivel csak fejleszthető tankokkal lehet játszani, és az azokhoz való felszerelések költsége mindenkinek megegyezik (a kötvényes felszerelések pedig idővel ugyanúgy elérhetővé válnak mindenkinek, mivel elég kötvényt ad ingyen is a játék), ezért a fizetést tier 10-ben nem mondanám számottevő előnynek...
   Többet lőhet speciális lőszert?
   Lőhetsz te is annyit, a különbség max annyi, hogy kell 2 meccs között menned egy farmolós kört. Valakinek lehet ez frusztráló, de mondhatjuk úgy is, hogy a rankedhez szükséges kreditet magából a rankedből is ki tudod venni, hiszen ad annyi jutalmat.
   Persze ehhez az kell, hogy valaki jól haladjon, és ezen a téren a régóta játszók nyilván előnyt élvezhetnek, de ez nem egyedi, tudtommal a tapasztaltabb játékosok minden játékban jobbak kellenének, hogy legyenek a kezdőknél. Valamint multi játék ellenére nem ismert a smurf fogalma a WoT-ban, így azt is elvethetjük, hogy valaki csak azért kezd új accountot, hogy a kezdőket szívassa.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EKE_Fenyő · 24 napja
  Sand Riveren a nyugati oldalon kezdtünk. Én elindultam északra, egyszer csak észrevettem, hogy az egész!!! csapat levonult délre. Még TD sem maradt a bázisnál. Ilyet randomban még nem láttam a 24k csatám alatt. Ja és ez divízió 2-ben volt, 3-as szintnél.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • Moderátor
   · 24 napja
   Szerintem azért van, mert be vannak parázva (joggal) az emberek, hogy ha egyedül maradnak, akkor gyorsan letolja őket az ellenfél, így hátul végeznek a lőlapon (=stráfvesztés) és emiatt alakulnak ki ezek a mindenki egy kupacban szituációk. Persze sokan látják fél perc után, hogy baj lesz és szinte biztos a vesztés, de akkor már a top5-re hajtanak, hogy legalább stráfvesztés ne legyen. Persze, ha ekkor 3-4-5 játékos hajlandó lenne visszamenni, akkor még nyerni is lehetne, így senki nem veszítene stráfot (sőt, a csapat kétharmada még szerezne is), csak hát mindenki arra vár, hogy ha majd mások visszaindulnak, akkor ő is csatlakozik hozzájuk, de pont emiatt nem lesz senki az első visszainduló és emiatt nem is lesznek csatlakozók sem.
   A Rangsorolt pont a "székfoglaló játék" szisztémája miatt van ellene a csapatjátéknak.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi411 · 24 napja
    No igen ez a mindenki egy kupacban műsorról nekem az jut eszembe, amikor gyerekkoromban fociztunk. Ott is mindenki egy kupacban volt, 0 taktika, csak mindenki a labdát akarta rúgni. Na a ranked pont ezen a 7-8 éves gyerek szinten van. Itt is 0 taktikázás, csak mennek előre mint a barmok és vagy bejön a rush vagy nem. Egyik csapat jobbra megy, a másik balra és ebből következik, hogy majd középen valahol kialakul egy csata.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Marcus · 25 napja
  Sokan azt mondják itt mutatkozik meg ki milyen tehetséges. Ez nem igaz, addig nem amíg 3 dolgon nem változtatnak, egy ne legyen RNG ebben a játékmódban, kettő ne lagoljon a 300 megabájtos netem 130 pinggel, pedig semmi nem ment a gép hátterébe, kitáraztam egy ellenséges tankra a TVP-vel és 4 lövésemből kettő talált, a másik kettő lövésemnél már nem ott volt a tank ahova céloztam és leadtam a lövést. Lehet a WG már a laggal is manipulálja a játék eredményét. Három ha már tiltja a wg a prémium és nyeremény tankok használatát, akkor tiltsa ki az EBR-eket is. Utálom ezeket a tankokat/ kerekes járműveket mint a sz@rt. Én a régi játékhoz szoktam 2012-óta játszom részemről nincs szükség ezekre. próbából mentem az EBR-el megvan de nem használom és utálom is, 5 percet vártam mire bedobott a játék, és az artyknál is 5 perc volt. Nem vagyok egy unikum játékos ezt aláírom, de amit tudok azzal el kellett volna érnem a 1 divizió est, azon belül bármit. Belinkelem a képet is az első szezonba elértem az egy es diviziót, a második szezonnál csak a második divízió 8-as rank, a harmadik szezonnál a 3-as divízió 9-es rang, ez vicc másfél héten keresztül mentem a 7-es és a kilences szint között sikerült előre lépnem, utána 3 nap végig vereség. 15-0, 0 -15, stb. Majdnem 2000 win 8 om van, akit érdekel nézze meg itt. "BlackChristmas" Rakok be két képet, nem dicsekvés, az egyiken kettő olyan tank van ami 6 os szintű, és olyan legénység van benne ami nincs átképezve. A 100%-os legénység 86 %-onak használja mert büntetést kapnak, és enne ellenére ez lett az eredmény. Ez ugyanaz mint a random, csak kapsz szintet, egy minimáli tudással is el lehetne érni a divízió 1-et-és azon belül bármi, de még a 10-est is, csak az a lényeg győzelem legyen.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Megtorlo · 24 napja
   Ha ez megnyugtat 1550overwn8 a 3 szezonból 1 ezüst kettő bronz, ebben a szezonban 1% maradtam le az ezüstről.
   Nyilván lehet szidni az rng-t de akkor mi lenne ha minden lövés oda menne ahova kell és minden be ütne, hidd el az se lenne jó
   Rengeteg olyan meccsem volt ahol az oldalanként 1-1 ebr meghalt onnantól kezdve legalább 10perc camp következett mert senki nem mert meg indulni spotolni. Az viszont tény hogy az ebr playertől függött az egész csata..
   Viszont az artyk nem normális miket műveltek. Amikor senki más nem sebez meg egy meccsben csak az arty, pláne a dupla 261focus amikor 24sec után aranyeső az a legjobb. Kell a csatába de nem folyamat kettő. Rengetegszer be ütöttek 1000+hp kuka..

   Mire kell ennyit várni amúgy a tankra? Most gyártják vagy mi?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Tankpeti · 24 napja
   1. RNG kell, és kész, ez a játék egyik alapja (nem lehet rankedet csinálni egy a mechanikáit tekintve áttranszformált játékból).
   2. A internet (mint azt itt a fórumon is írták sokszor) a szolgáltató miatt volt olyan amilyen, de ha jól tudom csak az esti órákban (legalábbis én így tapasztaltam). Ez a hiba nem fogható a fejlesztőkre.
   3. Én is örülnék, ha több fajta tank lenne tiltva, de legyünk őszinték: minél jobban szűkítjük a játszható tankok számát, annál inkább alakítjuk át a játékot. Túl sok a 2 arty? Igen, azért mert idegesítőek (1 is az lenne). Túl sok a kerekes (vagy light) tank? Nem, egyszerűen rossz az xp számolási mechanizmusuk, és sokszor túlértékeli őket a rendszer. De ez több tankra is igaz, mint ahogy arra "Csak egy kérdés..." szekcióban is utaltam.

   Én tartom magam ahhoz, hogy igenis számít, hogy ki mennyire ért a játékhoz, de a random a rankeddal még mindig nem összehasonlítható. Sokkal inkább stratégia, mint sem játékmechanikai ismeret az, hogy tegyél annyit, ami a top 10 // 5-be juttat. (Bár az is igaz, hogy ezen a szinten a mechanikákat, és a tankok paramétereit mindenki kívülről kell fújja.)

   Az pedig, hogy 'te', milyennek érzed a tudásod az max az önbizalom szempontjából fontos, de kell önkritika is. Amíg valaki nem a 'legjobb' játékos, addig mindig van hová fejlődni. Ez minden fórumhasználóra egyaránt igaz.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bazsi411 · 24 napja
    Azzal vitatkoznék, hogy nem lehet összehasonlítani a randommal. Dehogynem. Semmilyen startégiát nem tapasztaltam a ranked csaták többségében. Csak az van, hogy mindenki egy irányba megy és végig akarnak funi az ellenfélen. Ha az rng adja, akkor össze is jön, ha nem, akkor van a pofára esés.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Tankpeti · 24 napja
     Itt nem a csapat stratégiájáról beszélek, hanem a játékos stratégiájáról. Nyilván nem mindenki van így vele, de ahogy te is írtad, az egyoldalú rushok úgy alakulnak ki, hogy randomnak képzelik az emberek a rankedet, esetleg a saját mohóságuk/bolondságuk esetleg hozzá-nemértésük lévén figyelmen kívül hagyják az értelmes döntéshozást.

     Randomban a játékos általában több célt kitűz maga elé: győzelem; sebzés/assist, küldetés stb... és ennek a célnak az érdekében a játék folyását követve haladnak.
     Rankeden a játékosnak 1 célja van: győzelemnél top 3 vagy 10, vereségnél top 1 vagy 5. Ennek a célnak az érdekében úgy kell cselekedni, hogy TE jobban jöjj ki a csatából mint x mennyiségű társad, és ehhez az egyetlen tényező te vagy, a relatív helyed a csatában független a csata kimenetelétől. Ezen cél érdekében úgy kell gondolkodni mint egy taktikus (akik a legtöbb klánban is fellelhetők): Be kell töltened egy olyan pozíciót, ami a csatához hozzáad, nem pedig elvesz. Ebben az esetben minél több, annál jobb.

     Amennyiben ez akkor teljesül, ha 5-en egy embert hátrahagytok, az is stratégia. Ha azt jelenti, hogy lemming módjára letoltok egy oldalt az is stratégia. Kulcspozíció felvétele (még ha nem odavaló tankosztállyal is teszed) és felesleges pozíció elhagyása szintén stratégiát igényel.

     A legtöbb kimagasló játékos hasonlóan cselekszik normálban is, de bármilyen játékos is legyen valaki normálban, a ranked-környezetben ez kötelező, mert az eredményesség az elfoglalt helyezések átlagára épül, míg normál játékban ez figyelmen kívül hagyható.

     UI: Tehát továbbiakban is kitartok mellette, hogy hozzáállásban a random és a ranked ég és föld. (Ezt mellékesen a végtelen panasz és elégedetlenség folyamatosan csak megerősíti, lévén a ranked MM sokkal kényelmesebb mint a random 10-es).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  warmonger441 · 25 napja
  Nem tudom miért, de a 3. szezon volt a legrosszabb. Este amikor játszottam, 450 kereső játékosból folyamatosan 200-300 arty volt... BTW nekem meglett a 9 token, de hogy jövőre kihagyom ezt a játékmódot az krva élet. Akik randomban már a visszaszámláláskor nooboznak mindenkit mert "pirosok", persze döglenek az első percben na azokkal volt tele az egész. Div 1ig mire eljutottam, kihullott a hajam fele. Nagyon remélem hogy tényleg jó lesz a concept és megérte ennyit mélytorkozni érte....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   sdfg · 24 napja
   A kpz hez képest gyengébb... Elég ocsmány egy jószág nem feltétlen érte meg szopni..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsi411 · 25 napja
  Röhej ez a ranked, bár én is játszottam. Sok időm nem volt rá, no meg 4 csatára 1 győzelem elég gyengus. Itt hülyébbek játszanak, mint randomban. Amikor himmelsdorfon elindul az egész csapat a dombra (ilyet még randomban sose láttam) és emiatt 15:1 a csata, hát ez már a no comment kategória. No meg, hogy a legtöbben lightokkal és artykkal játszanak, az meg egyenesen vicc. Egyébként 3-as divízió 4. rangig vittem, ahol meguntam és időm sem volt játszani. Viszont grat, akik megszerezték a nyereményeket.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   bazsi411 · 24 napja
   Bocsi elírtam, 1-es divízió 4-es rangig vittem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FleiszG · 25 napja
  A 20/21 rangsorolban nem voltam valami kitartò. Igy csak 6 token jött össze, majd jövöre megyek ujra a 1b-ert. 20 kredit booster illetve a kötvenyes töltesgyorsìtò megfogja talalni a helyet😋
  Elöre felek mit fognak a 1b tenni az MM-mel amikor a jò jatekosok megkapjak.

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.