Jelenleg 253 vendég és 5 tag online

2021. március 20. 06:50

Top of the Tree: Grille 15 (03.20-04.20)

Írta:
(17 szavazat)
18 hozzászólás

50%-os kedvezmény

 • Pz.Kpfw. II
 • Pz.Kpfw. III Ausf. E
 • StuG III Ausf. B
 • StuG III Ausf. G

30%-os kedvezmény

 • Nashorn
 • Sturer Emil
 • Rhm.-Borsig Waffenträger
 • Waffenträger auf Pz. IV
 • Grille 15

Küldetések

Utoljára frissítve: 2021. április 21. 08:13

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nem_vagyok · 8 hónapja
  Az a 0.24-es szórás tényleg csak papíron létezik, csodálkoztam is hogy miért lő ennyit mellé, hisz elvileg a legpontosabb tank,bezzeg mikor nem céloztam be totál az ellent, akkor simán beadta a lövést, de hát ilyen ez az RNG
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  lingszilard · 8 hónapja
  Szerintem nemes egyszerűséggel ez a játék legszarabb tizes tankja! Én még anno a WT auf E100-at fejlesztettem ki, aztán elvették...Kérem vissza! 😜😁
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Fejes Dávid · 8 hónapja
   @lingszilard
   Egyáltalán nem szar td én most tartok az rhm borsignál de az egy isten király császár tank nagyon jó.
   Az embereket nem kéne arra buzdítani hogy szar, ne fejleszd ki, pontatlan stb.Én anno kértem segítséget egy ismerősömtől hogy megéri az obj 268-at kihúzni az volt a válasza hogy nem nem éri meg rakás szar stb. Néztem róla videót és a játékos 7-8 ezret lőtt vele.Kifejlesztettem és az első csatámmal 6000-t sebeztem.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    lingszilard · 8 hónapja
    Ha még csak a nyolcasnál jársz, akkor hogyan tudod megítélni a tizest? A másik része a dolognak, hogy azok a játékosok, akik gémpléjeket töltenek fel a lyutubra, szinte kivétel nélkül unikumok, mint pl MrScheff, Quickybaby és a többiek és nyilván ők a legszarabb tankkal is marha jó köröket mennek. Arról nem is beszélve, hogy ha szar kört is mennek, akkor azt úgysem fogják feltölteni, mert az nem generál nézettséget. Szóval ezekből a videókból kiindulni szintén nem mérvadó.Abban persze igazad van, hogy a Borsig nagyon jó, sőt még a 9-es is az lesz, de a tizes nagy csalódás a legtöbbünknek.Egyébként egy szóval sem említettem, hogy ne fejlessze ki senki, már csak azért sem tennék ilyet, mert én is kifejlesztem az összes tizest és meg is veszem őket, ha jók, ha nem. Így habár a Grille 15-öt én a WT auf E100 cseréjeként kaptam, ennek ellenére ott áll a garázsban, mert tizest nem adok el, max nem játszom vele.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 8 hónapja
  Úgy látom nem fogunk összekapni a kollégákkal, egyet kell értsek velük: az ág IX-ese a legjobb TD a játékban.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   RockyRuciano · 8 hónapja
   Az auf Pz. IV-t melyik ágyúval érdemesebb játszani?Elsőre úgy nézem, hogy az "egyenesági" 12,8 cm Kanone L/61 több helyzetben használható és erre hajlok, míg a 15 cm-st amolyan fun-tank/fun-ágyú jellegűnek látom. Ám a 15 cm-st oldalágon lehet kifejlesztheni, ami az eddigi tankok fejlesztési gyakorlatában azt jelezte, hogy az oldalág teszi az adott tankot játszhatóvá/szerethetővé. Így elbizonytalanodtam, melyiket válasszam.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tank_szemelyzete · 8 hónapja
    Az ágyúk adatai alapján én is arra jutnék, hogy a 12,8 cm-es jobb (átütés, pontosság, célzásidő stb.). De érdemes mindkettőt kipróbálni, ha megtartós tanknak szánod. (Lásd alább.)
    Az én tapasztalataim: mivel az alap láncra nem megy rá a hosszú 12,8 cm-es löveg, és nem akartam szabad XP-t pazarolni, a lánc kifejlesztéséig a Borsigról hozott rövid 15 cm-est használtam (hátha a 340 penes HEAT többet ér bizonyos monstrumok ellen, mint a 311 penes APCR). Sok HEAT-tel tényleg egész tűrhető volt (pedig Borsigon ugyanezt az ágyút utáltam). A lánc kifejlesztése után már az egyéni játékstílusodon is múlik: én élvezem, ha jó nagyokat vágok az ellenfélbe, és hajlandó vagyok kivárni ehhez a szűkülési időt, úgyhogy a rövid 15 cm-essel kapcsolatos pozitív tapasztalataimat is figyelembe véve végül is hosszú 15 cm-essel használom. (5-10 csata tapasztalatai alapján a 12,8 cm-essel amúgy kevesebb a kiosztott sebzésem is, szóval lehet, hogy valamit rosszul csinálok. Gyanús, hogy az ágyú gyorsnak tűnő szűkülése miatt E50 szintű kapáslövésekkel próbálkozok, csak az már meghaladja a 12,8-as ágyú képességeit.) Ha az én példámat követed, akkor számíts viszont erőteljes HEAT használatra (a 246 alap pen sok mindenre kevés) és hajtépő mellélövésekre is!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     charliefirpo_2018 · 8 hónapja
     Én is a rövid 15össel használom jelenleg, hát felbosszantott párszor, 150 méterre álló enemyt valami csoda folytán sikerül eltalálni, de ha bemegy a heat akkor pusztit. Párszor már kaptam üzit az anyukámmal kapcsolatban,IS7,Type 5, Obj705A, ezek emlegették szegény mutert mikor egy 700as csomaggal megküldtem őket párszor...
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     RockyRuciano · 8 hónapja
     Kösz! Akkor maradok az első megérzésnél, azaz a 12,8 cm Kanone L/61-nél - a hajtépő misseket mellőzném. Az Emil is meg a Borsig is nekem a kiságyújukkal működött jobban (különösen az Emil-nél).
     Igazából nem a Grille miatt fejlesztek, ezért lehet, hogy egyelőre megállok az auf Pz. IV-nél és a Grille-t apránként fejlesztem ki majd. A Grille kevéssé vonz, sőt az egész ág se nagyon - a fejlesztésbe azért vágtam neki, mert a WoT teledobálta a 2 Waffenträger-t tervrajzokkal, és ezt nem akartam veszni hagyni, amikor kijött a TOTT. Az Emil-en meg átverekedtem magam. Igen, megtartós tank lesz az auf Pz. IV - a Legénység 2.0 kapcsán elhatároztam, hogy mostantól minden TierIX tankot megtartok - hátha egyszer értelme is lesz TierIX-ben önmagában játszani. Úgyhogy valamikor majd a hosszú 15 cm-sel is kipróbálom, hátha.
     Most azon filózok, hogy hogyan kerítsek az auf Pz. IV-be egy második töltőt? Ezzel nem számoltam.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018 · 8 hónapja
   Tegnap vettem meg, még elég stockos,de szeretni fogom az már biztos
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gergelyradics · 8 hónapja
  grille15 - impressziók: papíron minden szép és jó de aztán belépsz a játékba!
  .23as pontosság 1,2mp szűkülés 750es alfa mi baj lehet? kigurulsz a bázsiról, a gyorsulással nincs is gond a fordulás nem az erőssége...sznájper tank, német acél és minőség. az optika is kárlcájssz. bokor mélyére ásod magad, fák körbe ledöntve, a 150mm es pnzgr csövön.... ujjad a gombon. végük. mint a botnak.első lövés (full beszűkülve): a gránáte nyíl egyenesen a célpont felé száguld, majd találat elött 1méterrel a földbe csapódik. (Mi A F#SZ EZ?? .23as pontosság??? )-oké van ilyen! leoparddal is szoktam misset lőni, "német ágyú......orosz játék..... nerfelve van"Második lóvés:Még mindig a bokorban. Szalonnázgatsz. Ismét az enemy. Felspottolják. Az oldalát mutatja. E100. Lakótelep. Vakon csukott szemmel..MELLÉ!!!!!!!-k×rva 'stenit sz@r játék!!Harmadik lövés red line camper vagy a szerep szerint)Pozíciót váltasz biztos a hely rossz.A sebességgel még mindig nincs gond, de észreveszed, hogy a célkör szűkülése megállás és tüzelés elött koránt sem 1.2mp!! -Itt valami gáncs van!!!!!Egy bokorba ismét gyökeret versz, kummulatív betöltve. Már nem viccelsz. Érezzék a fájdalmadat, a csalódást.
  Epilógus: Ezt a tankot mazochistáknak ajánlom, vagy azoknak akik szeretnek sznájper tankkal gyorsan menni.az ágyú olyan mint a koronavírus.valaki elhiszi valaki nem. teljesen random vele a játék, leginkább olyan vele eltalálni valamit mintha egy szétfőtt makaróni tésztát próbálnál áttolni egy kulcslyukon... elvagy vele egy ideig de aztán frusztrál!a 9es sznájper tanknál meg kell állni, ott van arra a jagdtiger fotonágyúja, azt vágjad tele apcr el és ott nincs könyörület. szerencsétlen 7eseket is néha elérakja. mészárlás. 352mm és 1500m/s sebesség. 560as pofon.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Roreno · 8 hónapja
   Szerintem a megadott célzásidő tekintetében valahol ez lehet a közelítő igazság: maga a tanktest álló helyzetben van, csak a torony/löveg van mozgásban, és attól a pillanattól kezdve, ahogy megállítjuk a tornyot/löveget, a célkereszt teljes beszűküléséig eltelt idő a célzásidő. Nem pedig a maximális sebességről megállva és megvárva a fullra becélzott állapotot - ez tényleg kb a duplája lehet a megadott értéknek.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   BornToPay · 8 hónapja
   Persze, hogy nem 1.2 alatt szűkül.Mivel a pontos statisztikák kiadása a játékos felé nem WG erőssége, ezért MIÉRT is mondanák el szegény csórónak hogy a kiírt szűkülési idő fele a valós adatnak.De ez minden tankra igaz...Ideje lenne a valós értékeket kiírni mint Blitzben, mert mindjárt máshogy hangzik a Grillén is a 2.4 sec.U.I:Az írást imádtam
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    geritango · 8 hónapja
    Azert nem art tisztaban lenni azzal az alapveto jetekmechanikai elemmel, mit is jelent az Aim time a World of Tanks eseteben, illetve hogyan is mukodik. Valos erteket adnak meg. Csak nem mindegy, hogy a jatekos tudja is, mit olvas es ertelmez, vagy sem. Az 1.2 sec mint aiming time azt jelenti itt is, mint minden jarmu eseteben a jatekban, hogy a celkor ennyi ido alatt huzodik az egyharmadara a korabbi meretenek. Nem teljesen becelzott allapotra, hanem attol a pillanattol, hogy megallt a jarmu/torony mozgasa 1.2 sec mulva lesz a megallas pillanataban latott celkor 1/3 aranyu merete lathato. Ehhez meg jon a szoras szazalekos statisztikai valtozoi, a szerver-kliens kozotti esetleges elteresek mint befolyasolo tenyezok.
    A Grille 15 egy g.ci jo TD. Mikor behoztak meg durvabb volt, mint most... De az teny, higy a wt auf pz 4 aranyaiban tekintve sokkal kezreallobb
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sityu91 · 8 hónapja
   Ennyire drámaian nem szar ám a Grille...tény, hogy lő misseket, de ha kivárja az ember a szűkülést, úgy azért nem szokott vele túl sok gond lenni (nálam).
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    tybur0n · 8 hónapja
    "Ennyire drámaian nem szar ám a Grille.."De.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Roreno · 8 hónapja
  A Nashorn nem rossz tank - tűrhető a mobilitása, jó az ágyúja, viszont erősen pályafüggő. A Sturer nehezen játszható, nagyon pályafüggő tank - kizárt dolog tartani vele egy viszonylag konstans teljesítményt (a legnagyobb hibája egyértelműen a mobilitása - ami egyszerűen nem létezik). +1: nagyon kevés a lőszere (esetleg történelemhűség?! hagyjuk már! ) Az Rhm szintén nem rossz, akárcsak a Nashorn, viszont a 8-asnál vannak mobilitási problémák, főleg (már enyhe) dombnak felfelé. A 9-es "Tróger" talán az ág legjobb és egyben legkönnyebben használható tagja - bár azért arra nem árt figyelni, hogy fedezék mögül tolatva (seggét/oldalát mutatva) nézzünk ki, így nem lövik pirosra a motort (legfeljebb kapunk egy lőszerrekeszt ). Persze ez is pályafüggő tank, de már sokkal rugalmasabban használható, mint az elődei. A Grille 15-tel nem játszottam sokat, de az feltűnt, hogy nem ad annyi pluszt, mint amit elvárna tőle az ember (AP lőszer átütés csak 3! mm-rel nagyobb, sőt a prémium lőszere még kisebb átütésű is mint a 9-esnek) - na meg a tier 10 MM ugye!?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   death_train · 8 hónapja
   De legalább limites a 10es
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.