Jelenleg 253 vendég és nincs tag online

2021. február 20. 14:26

Harci pilóták már ne nagyon akarjatok lenni

Írta:
(11 szavazat)
23 hozzászólás

Utoljára frissítve: 2021. február 20. 14:29
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gaasvan · 2 hónapja
  ez egy kalap szar. 1,5 km magasból simán szétbassza még egy Szuhoj is. pont ebben nem ülnék.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   RodMan_Alien · 2 hónapja
   Szerinted ül benne valaki?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  alphajet · 2 hónapja
  Amennyi német cuccot vettünk az elmúlt időszakban még az is lehet, hogy a jövőben valami hasonló az MH-nál is lesz
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   dean.alexander · 2 hónapja
   Ez egy gagyi, katyvasz videó. Ilyen jellegű ütegeket nem fix telepításűekre terveznek, mert az ilyeneket pattintják ki elsőnek a felderítés után. A légvédelmi ütegek (nem a telepítettek) lényege a mobilitás. A svájciak és izraeliek ebben nagyon jók. De mi innen ilyet nem fogunk venni, mert a légvédelmünk rakéta alapú 90+ százalékban. Volt néhány ZU-23-as ütegünk, de az annyira elavult (volt már akkor is) hogy inkább hagyjuk. A Volhov/Nyeva/Vega osztályok már 30 évvel ezelőtt is elavultak voltak. Vannak konkrét tárgyalások légvédelmi rakétarendszerekről, skandi országok lesznek ebben a nyerő pályázók. (Míly véletlen, "same as" Gripen tender?).
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Steiner · 2 hónapja
    Ez a mantis légvédelmi rendszer, az alapzat csak a tornyok tesztelésére van, valószínű, hogy linx vagy puma hordozófelülettel lesznek szerelve, a leo drága lenne. Nem haszontalanok és nem kell a rakétavédelemre hagyatkozni teljességben. A legfontosabb most a kis radarsziluett, jó érzékelő képesség és a tűzerő, a mobil légvédelemnek a drónokkal kell felvenni a versenynt, amik lassan kiszorítják a drága repülőket, lássd a karrabathi konfliktust.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BaliSan · 2 hónapja
  Az ilyen komoly technikával rendelkezők nem egymást fogják támadni. nem kell bef.sni, majd kicsapják őket előled rakétákkal, vagy a gépek lesznek robotpilótával felszerelve. USA, RUS, CHINA, megmutatják mijük van, aztán ennyi. Mit ér ez, ha felállítják pl.: keleti parton, de 3 atomot szállító gép érkezik. Sugárzás odajut. ha kitörne egy nagy háború, Nem a légvédelmi ágyúktól kell tartania senkinek. Biológiai fegyverek, atom stb.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   M8csavar · 2 hónapja
   Nem egymást lövik, de bevetik kipróbálásra pl. Szíriában.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  matyiabagoly · 2 hónapja
  Rheinmetall(c)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Blackmoon · 2 hónapja
  Ezt Hitler találja ki annak idején, ma már a harmadik birodalom állampolgárai vagyunk... :-)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   dean.alexander · 2 hónapja
   Ha egy kicsit is érdekelne, hogy a 2. vh.-ban milyen légvédelmi ütegeket használtak és azok hogyan működtek, nem írnál ilyet.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Blackmoon · 2 hónapja
    Láttam a NatGeon. Az amerikai 28-as légi hadosztály több gépet lőtt le 1 Vs 1-ben mint a födi légvédelem akik ágyúkkal próbálták leszedni őket. Reflektorokkal megkeresték a gépeket, aztán mire oda fordult a löveg már Moszkvánál járt a repülő... ;-) Normandiánál meg közönséges golyószórókkal próbálkoztak, meg a nagy böhöm hajók elleni óriás lövegekkel. Az más kérdés hogy a szövetségesek csupán egyetlen partszakaszt bombáztak le terv szerint, a többi helyen nem vették számításba a szelet meg a füstöt, és szét bombázták az 5 kilométerre levő réteket. ;-)
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     M8csavar · 2 hónapja
     A dokumentum filmeken látod fekete pamacsokat a támadó bombázók körül, azok a 88-as, 128-as légvédelem felrobbant gránátjainak füstje. A magasságot hogy hol robbanjon a gyújtón állították be.
     Amúgy nagyon sok sérülést kibírtak és hazaértek...

     Nem lettünk volna a 3. birodalom állampolgára, mert vagy rabszolga lettünk volna vagy gázkamra. A szemükben hosszútávon nem volt életterünk...
     Aki úgy gondolja (nem rád gondolok) egy háború egy kis pitty-putty oszt jól van, az olvasson háborús naplókat és majd elmegy a kedve. pl. "Meghalni Berlinért"
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Blackmoon · 2 hónapja
      Nekem nem lett volna félni valóm a gázkamrától, a Nagymamámat Umfürer Anna-nak hívták... Ária vagyok. :p
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     dean.alexander · 2 hónapja
     Történetesen jártam Normandiában és a helyiekkel is beszéltem, akik elmondták, hogy az a partraszállás nem kicsit van túllihegve. . A partraszállást egyrész ekúrták, nem ott és nem jó helyre rotyogtattak, sokkal előbb vízbe bszták a partraszálló egységeket, mint kellett volna, az időjárás, szokásához híven megszopatta őket. az ellenállás a parton szinte semmi volt, szar idő is volt, a vízbe engedett cuccok töredéke ért csak partot, mert a part amit hittek, az még 6 km-re volt, nem 1-re és hasonló nyalánkságok. Ne a Ryen alapján ítéld meg a partraszállást, hanem menj el és nézd meg magad. Van a parton múzeum, ahol reálisan mutatják be, mi is volt a valóság. A bazi nagy temetők, ahol x ezer partraszálló van eltemetve, csak a töredékük halt meg ott, a partraszállás során, nagy részük a szárazföldi hadműveletekben halt meg. St. Avoldban is van egy ugyanakkora temető, mint Caenben, ott is az a ~12k szövetséges van eltemetve, akik a német/francia határ közelében haltak meg, miközben próbáltak betörni a németekhez. 4 évet dolgoztam franciában, a történelemkönyveknek és amcsi filmeknek sem kell mindent elhinni. . A légvédelmi ütegek sem célzottan a gépek közvetlen eltalálására alapoztak (kivéve a gépágyúk) hanem a közvetett sérülésekre, azaz azok a pamacsok biza hasonló elven működtek már akkor is. Igaz, a repesz általi sérülések akkor még nem voltak annyira előtérben, mint manapság, de már akkor is használtak hasonló elven működő technológiákat és nem csak a németek. .
     Nat geora hivatkozni, mint forrás. khm.. .
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Bhalangir
      • Moderátor
      · 2 hónapja
      Persze, annak a franciának, aki az egészből annyit értett meg, hogy idejött a sok amerikai, puttyogtattak egy pár órát, aztán továbbment a front, egyébként meg lapított és túlélésre játszott a németek alatt, nos igen, neki lehet annyi jutott el a tudatáig, hogy túl van ez lihegve. Azért ha megkérdezed annak a félmilliónak a családját, akinek odaveszett valakije az Overlord hadművelet során, lehet némileg árnyalni fogják a képet, a katonailag túlképzett foteltábornokok véleményéhez képest.

      Ami meg a Ryant illet, akit az első vonalba tettek partra, neki kb. az volt a partraszállás, akit meg egy nappal később, ő meg kisétált a partra a verőfényes napsütésben, cigit lógatva szájába. A teljes partszakaszon pár ezer fős veszteség volt, de a teljes hadművelet 2,5 hónapja alatt, napi átlagban kb. 6000 ember halt meg (a két oldalt egybe számolva). Aki szerint ez semmiség, az nem igazán értette, és nem látta át a körülötte történő eseményeket, így a véleményére se érdemes adni pusztán azért, mert ő "ott volt és látta". Főleg mert azóta volt nem kevés ideje tájékozódni, hogy amit akkor ott látott, az minek a része is volt, és ő abból mit is látott valójában.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Blackmoon · 2 hónapja
       Minden szavaddal egyetértek!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Blackmoon · 2 hónapja
      A gáz nem a D-nappal volt, hanem az előtte tartott gyakorlással egy másik partszakaszon, ahol a totális félre értések és hibák (méghozzá legfelsőbb szinteken!) Következtében, közel ezer katona esett el értelmetlenül. Az egész egy át nem adott üzenet miatt indult el lánc reakcióval, amit egy biztosításra kirendelt kísérő hajó meghibásodása okozott, vissza kellett térnie a kikötőbe. Innentől csőstül jött a baj, ez megpecsételte a halasztásról mit sem sejtő, éles lövedékekbe bele gyalogló katonák sorsát, a honfitársaik küldték halálba őket a tudtukon kívül!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Sezamme · 2 hónapja
      Teljesen jókat írsz én is szeretem a témát, egyetértünk mindenben. A Nat Geo + Discovery sok témában a bulvár legutolsó bugyrába való. Pár éve a Discovery odáig süllyedt, hogy képes kamu kisfilmeket forgatni fizetett C kategóriás színészekkel + CGI-vel és lehozni a látottakat tudományos felfedezés címén. Érdemes mindent ami erről a két csatornáról érkezik fenntartásokkal kezelni.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Blackmoon · 2 hónapja
       Ezzel csak az a gond, hogy amiket én láttam filmeket ezekről a dolgokról, full eredeti, korabeli felvételek voltak.... ;-) Direkt erre volt kihegyezve, ezzel kezdték hogy figyelem, a film ritka, és eredeti felvételek alapján készült! És biztosíthatlak, a hullák is eredetiek voltak benne, érdemes nézni hétköznap éjjelente, brutális műsorok!!!!
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        dean.alexander · 2 hónapja
        Sőt!! Megtörtént események alapján!! Csak erős idegzetűeknek! Csak 18éven felülieknek! És hasonló fszságok. . NGO és tsai. Dachau-t is megnéztem a saját szememmel. (Akkor még nem lopták el a "kisajtót"). Nem kicsit más, mint "A filmekben". Én ha valamiről meg szeretnék bizonyosodni, akkor elmegyek és megnézem. Ha lehetőségem van. Szerencsére alapvetően nagyon sok helyen megfordulok a munkám során, olyan helyeken járhatok, ahova alapból nem juthatnék el. Nagyon sokszor teljesen más megvilágításba kerül a valóság a fikcióval szemben.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         okecsapogi · 2 hónapja
         És a több nemierőszak is az Amcsikhoz és az Orosozokhoz köthető,smint a németekhez!! több kárt okoztak európában mint a németek!!!
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Tomato · 2 hónapja
          Ami a nemi erőszakot illeti azzal egyetértek. A legtöbb kárt viszont a németek okoztàk, okozzák Európának mai is.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Bhalangir
          • Moderátor
          · 2 hónapja
          Látva a mai korszellemet, azért ez az állítás kicsit sem állja meg a helyét....

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.