Jelenleg 426 vendég és 4 tag online

2020. augusztus 15. 06:41

Steel Hunter (Battle Royal) mód - 1. szakasz (08.17-08.24)

Írta:
(27 szavazat)
64 hozzászólás

"Csak egy maradhat". Augusztus 17-től visszatér a WOT Battle Royal játékmódja, a Steel Hunter, melynek keretein belül harcolhatunk majd egyedül vagy akár egy hármas szakasz tagjaként is. A csaták a Dreamland és Arzagir 4.04 nevű hatalmas városi térképen zajlanak majd, melyek mérete (hasonlóan pl. a PUBG-hez) az idő múlásával folyamatosan csökkenni fog a csatákban.

Összefoglaló

A Steel Hunter a WOT Battle Royal játékmódja, melynek leglényegibb jellemzője, hogy a csaták végén "csak egy maradhat", feladatunk pedig nem más, mint hogy lehetőség szerint ez az egy mi magunk (vagy a szakaszunk) legyünk. Íme néhány fontosabb tudnivaló, pontokba szedve, lentebb pedig további részletezésük:

 • Solo módban egyike leszünk a 20 játékosnak.
 • Maximum 10 szakasz kerülhet egy csatába, ez esetben 30 játékos lesz összesen.
 • A fő cél, hogy mi legyünk az utolsó túlélők a csatában.
 • Gyűjthetünk speciális objektumokat (loot), melyek bizonyos időnként jelennek majd meg a térképen. Ezek erőforrásokat, harci XP-t és jármű fejlesztéseket tartalmaznak majd.
 • A csaták két hatalmas térképen zajlanak, melyek mérete az idő múlásával egyre csak szűkül majd a csatákban.
 • A csaták 15 percesek lesznek, induláskor számos kezdő pozíció közül választhatunk majd.

Mielőtt a csata elkezdődne, választanunk kell majd egy helyet a térképen, ahová spawnolni akarunk. Mi magunk azon 20 játékos egyike leszünk, akik csatába vonulnak a győzelemért, feladatunk pedig "mindössze" az lesz, hogy mindannyiukat túléljük majd. Uralnunk kell majd a harcteret, miközben a lespawnolt kincseket lootoljuk és a Veszélyzónán kívül tartjuk a tankunkat (itt a visszaszámláló leteltét követően megsemmisül minden tank). Ha nekünk úgy tetszik, akkor akár csak lootolhatjuk folyamatosan a kincseket anélkül, hogy az ellenséges tankokkal összetűzésbe kerülnénk, a taktika ránk lesz bízva (gondolom ha nem is játszottatok, de láttatok már PUBG mérkőzést, szóval értitek mi lesz a lényeg).

A játékmód mind a négy szakaszában Tokeneket gyűjthetünk majd, szakaszonként hármat, azaz összesen 12 Tokent szerezhetünk. A Tokenekkel a következő exkluzív Tier IX-es tankokhoz férhetünk hozzá:


AE Phase I

Object 777 Variant II

Char Futur 4

Egy adott csatában mindhárom tank Tier I-től Tier VIII-ig fejleszthető fel. Ezekhez a fejlesztésekhez harci XP-t a kincsek lootolásával, illetve az ellenséges tankok sebzésével és kilövésével szerezhetünk majd.

Az 1. szakasz augusztus 17-től 24-ig tart, hétköznapokon 7:00-02:00 között, míg hétvégéken 7:00-tól 3:00-ig. A további szakaszok indulásáról később kapunk majd információt.

Hogyan játszhatunk a játékmóddal?

A játékmódot a CSATA gombra klikkelve választhatjuk ki a legördülő menüből:

Az évfordulós esemény 5. felvonása alatt a garázsban a 3D-s objektumra klikkelve is indíthatjuk a ezt módot.

Térképek és veszélyzónák


Dreamland

Arzagir 4.04

Arzagir ugyanakkora mint Dreamland, de van egy igen veszélyes elhagyatott városrésze is.

Új járművek

Idén öt jármű csatlakozik a vadászathoz. Ezek közül hármat már ismerhetünk tavalyról, azonban ezek is kaptak némi ráncfelvarrást. Mindegyik tank fejleszthető Tier I-től VII-es szintig.


Varyag (szovjet)

Walküre (német)

Harbinger Mk. IV (brit)

Raven (amerikai)

Arlequin (francia)

Ezekbe a tankokba nem kell lőszert, felszerelést vagy egyéb cuccot vásárolnunk a csaták után.

Mindegyik jármű különböző szerepkörökben játszható:

 • Túlélő
 • Vadász
 • Felderítő

Emellett a szovjet és a német tank kapta a védekező szerepkört, a brit és az amerikai inkább támadásra használható, míg a francia lett a felderítő.

Tank fejlesztési rendszer

Mind az öt tank I-estől VII-es szintig fejleszthető egy csatában. Az ezen fejlesztésekhez szükséges XP-hez lootolnunk kell és sebezni az ellenséget. Minden tankhoz különböző modulok érhetőek el, melyek közül minden szinten kettő választható.

A modul Tech Tree minden tanknál át lett dolgozva, ezeket itt nézhetitek meg.

Képességek

Két képesség érhető el minden tankhoz:


Helyreállító
Visszaállítja a tank adott HP mennyiségét

Javító csomag
Megjavít minden sérült modult

Minden tanknak van egy általános és egy egyedi képessége is, melyek a következő közül kerülnek ki:


Turbófeltöltő
Átmenetileg megnöveli a tank végsebességét, gyorsulását és fordulását

Helyreállító zóna
Létrehoz egy átmeneti zónát, amiben mi és a csapattársaink visszaállíthatják a HP-jukat

Célmegjelölő
Megnöveli a célzási sebességet, az ágyú stabilitását és egyéb harci paramétereket

Berserker
Javítja az átütést, a pontosságot, a töltést, a célzási időt, stb., de fokozatosan csökkenti a tank HP-ját (0-ig nem megy)

Korrodáló köd
Minden, a ködben tartózkodó tank plusz álcát kap, viszont sebződik is.

Légicsapás
Lehetővé teszi az ellenséges tankok repülőgépről történő bombázását

Csapda
Létrehoz egy átmeneti zónát, amiben az ellenséges tankok teljesítménye lecsökken

Tűzlabda
Önjáró akna, ami a legközelebbi ellenséges tankot üldözi. Robbanó sebzést okoz.

Aknamező
Aknákat helyez el a kijelölt zónában. Az aknák csak adott ideig élesek.

Javító zóna
Létrehoz egy átmeneti zónát, amiben mi és szakasztársaink visszaállíthatják HP-jukat, megjavíthatják moduljaikat és levehetik a kábítást

Az egyes tankokhoz a következő képességek választhatók:

 • Varyag: Aknamező, Helyreállító zóna
 • Walküre: Turbófeltöltő, Javító zóna
 • Harbinger Mk. IV: Korrodáló köd, Berserker
 • Raven: Célmegjelölő, Csapda
 • Arlequin: Légicsapás, Tűzlabda

Legénység

A legénység fixálva van a tankokhoz, tehát nem küldhetjük őket a barakkba, nem mondhatunk fel nekik. A legénységi tagok nem kapnak külön XP-t és a következő perkekkel rendelkeznek:

 • Fix 0. perk: 6. érzék. Lehetővé teszi a parancsnok számára, hogy felismerje ha a járművét felfedezték. A felderítést követően három másodperccel érkezik a jelzés egy égőt ábrázoló ikon formájában. A jelzés pár másodperc múlva kikapcsol, függetlenül attól, hogy a jármű még mindig fel van-e derítve, vagy sem. Ahhoz nincs jelzés, hogy a jármű mikor vált ismét rejtetté.
 • Választható perkek:
  • Szovjet: Célmegjelölő, Megérzés
  • Német: Célmegjelölő, Megérzés
  • Brit: Sima futás, Kapáslövés
  • Amerikai: Sima futás, Kapáslövés
  • Francia: Halálos szem, Sasszem

A legénységi tagok nem sérülhetnek meg ebben a módban.

Lootolás

Hogy fejleszthessük tankunkat, loot pontokat kell keresnünk a térképen. Ha találtunk egyet, talán XP is lesz benne, amivel a fejlesztéseket végrehajthatjuk.

Négy loot típus érhető el:

 • Zöld (fogyóeszközök): Tartalmazhat harci XP-t, de kevesebbet mint lőszert vagy képesség feltöltőt. Visszaállítja a HP-t és megjavítja a modulokat.
 • Piros (hadizsákmány): A kilőtt tankokból lootolható, benne minden a kilőtt tank által birtokolt erőforrással és egyedi képesség feltöltővel. Megjavítja a modulokat.
 • Kék (légi utánpótlás): A legértékesebb lootokat repülők fogják ledobni a pályára. Tartalmuk igen értékes fogyóeszközök, egyedi képesség feltöltők és nagyon sok harci XP lesz. Visszaállítja a HP-t és megjavítja a modulokat. Minden játékos látni fogja a pozíciójukat a térképen.
 • Sárga (muníció): Lőszereket és harci XP-t tartalmaz. Megjavítja a modulokat.

A rádiós detektálás mechanizmusa

A rádiós detektálás egy exkluzív taktikai mechanizmus, mely megmutatja a fix loot helyszíneket és az ellenséges tankok pozícióit is a kistérképen. Ezt az X gombbal aktiválhatjuk majd, azonban okosan kell majd bánnunk vele, ugyanis az aktiválás pillanatában minden a detektálási rádiuszban tartózkodó tanknak felfedi majd a mi helyzetünket is a kistérképen.

A pozíciónk nem frissül majd ahogy a telik az idő és kizárólag az aktiválás ideje alatt látszódik majd az ellenség számára. A detektálási rádiuszunk függ majd a tankunk induló karakterisztikájától, valamint a választott moduljainktól.

Láthatóság/Célzó mechanizmus

A láthatósági mechanizmus teljesen új a Steel Hunter módban és a körív-láthatóság elvén alapul majd. A láthatósági körívünk látszódik majd a kistérképen is és az ellenfelek és a lootok csak ezen belül válnak majd láthatóvá.

 • Az ellenség csak akkor válik láthatóvá, ha a kistérképen is látható körívünkön belül tartózkodik. Azonban ha elég közel jön hozzánk (50 méter), ugyanúgy azonnal láthatóvá válik majd, mint a WOT más játékmódjaiban.
 • Mikor egy ellenség s célzónkban van, megjelenik a HP-ja és a jelölői.
 • Ha megcéloztunk egy ellenséget, a jármű sziluettje is ugyanúgy megjelenik.

Összegezve tehát, bár minden tank rendelkezik majd 6. érzékkel, az ellenség így is csak akkor lesz felderítve (megjelölve), ha a célzóívünk az irányába néz (vagy ha 50 méteren belül kerül).

Átdolgozott előrehaladási rendszer

15 szint van a Steel Hunter játékmódban és nem veszíthetünk szintet a gyengébb játék miatt. Speciális Hunter pontokat gyűjthetünk (soloban top5, szakaszban top 3 kell hozzá), melyekkel magasabb szintre léphetünk. Emellett napi küldetésekkel is szerezhetünk pontokat.

Jutalmak

Minden új szint elérésekor jutalmakat is kapunk:

A 15. szint elérésekor egy egyedi "Sword of Artemis" 2D stílus és egy Expedíciós Token is a miénk lesz.

Küldetések

A 15. szint eléréséhez teljesítenünk kell a napi küldetéseket is:

Ha sikerült elérnünk a végső szintet, további speciális küldetések várnak ránk:

További részletek (angol)

Utoljára frissítve: 2020. augusztus 24. 09:31
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bitangocska · 27 napja
  Na, ez is jó volt, amíg tartott. Ma észrevettem, hogy mintha máshogy működnének a loot pontok és túl sokszor fordult elő, hogy már az első fél percben szuperre fejlesztett tank jött elem szembe, német nehéz már az elején lesprintelte a könnyű franciámat és olyan sokszor volt, hogy csak gyűltek a piros pontok körülöttem, de nem nagyon mentek rá egymásra, még olyan is volt, hogy egyik átengedte a megsemmisítési zsákmányt a másiknak aztán együt tovább mentek.

  Aztán direkt megnéztem a hivatalos fórumokon (angolul és spanyolul) a vonatkozó topikot és bizony mások is jelentik, hogy ma a loot pontok extra egyenetlenek, amitől simán előfordul, hogy egy jólfejlesztett tank nekimegy az embernek aki az első két radarnál még csak keresi a színes pontokat a csontszáraz térképen. Mindenki mindeki elleni módban való összejátszást is megemlítik, sőt egy spanyol hozzászólás tanulsága szerint a korábbi ígéretek ellenére a wg-t ez utóbbi nem nagyon tudja érdekelni.
  Komolyan csodálkoztam, hogy eddig nem így volt. Vajon a másik három etap is így fog kezdődni, vagy ez egy kedvezés azoknak, akik most kezdtek el játszani vele és gyorsba el kell érniük a maximális szintet, vagy nem tudom. (Hogy én nem kezdtem egszer sem loot tengerben, az biztos.) Minden esetre így semmi nem lett a "15. szint elérése utáni könnyed szórakozás"-ból.

  Sebaj, örüljünk, hogy így már nem sajnálom annyira a sok időt, amit nyelvtanulással töltöttem...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gyoparj48 · 27 napja
  A tipikus noob kérdés csak most jön. Mikor van vége 24.-én 24h -kor vagy 25.-én 03.00 h-kor
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   PZoli
   • VIP
   · 27 napja
   "Steel Hunter Stage 1
   17 August 2020, 05:00 UTC – 24 August 2020, 02:00 UTC*"
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gyoparj48 · 27 napja
    Köszi
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EnuresisNocturna · 28 napja
  Tipikus Noob kérdés következik. Csak és kizárólag egy azaz egy darab token hiányzik ahhoz, hogy ki tudjam választani a kiszemelt IX-es tankot (10+1 ajándék már van a Frontline-ból).És a kérdés: mennyi idő elérni? Vagy pontosabban kinek mennyi idő volt az első tokenig?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   EnuresisNocturna · 28 napja
   Nagyon szépen köszönöm! Így már tudom, hogy meló előtti szabad 2 órámban meglesz holnap.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018 · 28 napja
   Max 1,5 óra, az első 5 szintet kicsivel több mint egy óra alatt csináltam meg, utána rájöttem hogy már megvan a kiszemelt tank,meg jól fel(pillangó) magam,utána befejeztem,lentebb látod
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    EnuresisNocturna · 28 napja
    Ne aggódj majd egy hónapja nem játszom. Csak és kizárólag azért lépek fel mert az az egy token hiányzik. Tank kivált és már itt sem vagyok újfent
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Echiron
   • Kiképző
   · 28 napja
   1 meccs.. nem vicc
   (12K dmg; 6 kill és győzelem)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bitangocska · 29 napja
  Kedves naplóm, a mai nap nekem is összejött a 15. szint.
  Tekintve hogy amikor elsőségre mentem, mindig benne voltam az ötben és amikor sebzést gyűjtöttem, akkor is a középső ötben (általában 6.) és rendszerint csak akkor maradtam hátul, ha kockáztattam (franciával rámenni az oroszra, némettel megpróbálni lesprintelni a britet, két nehéz csatájában harmadikként próbálni nevetni, miközben más éji vad is gyűlt a vérszagra, stb.) úgy számítom, a rangvisszaesős módszerrel is meg lett volna három nap alatt. Végülis, egész évben úgy készültem lelkileg, hogy úgy lesz.
  Első egyszer sem lettem, mert ha már csak egy marad mellettem, akkor az mindig feltápolt és tele van képességekkel. Én lepődtem meg a legjobban, amikor az egy szem megmaradt közelgő vörös háromszögből egy Arlequin rajzolódott ki és szemből indulva úgy hátbaalázott, mint egy kerekes Maus arty, aminek Hellcat van a... öhm... zsebében.
  Az biztos, hogy végtelen jó móka.Francia a francia ellen 1v1 az elején. Menekülés lassú némettel, majd a gyűjtögetett dolgok elhasználása egy gigászi német vs német 1v1-ben. Keménykedés az orosz nehézzel. Minden csatába beletrollkodás, majd gyorsan továbbállás az amerikaival. Régóta sárga terület mélyéről zsákmányt felszedni, majd a vörössé vált zónából épphogy kimenekülni. Gyanútlan radarozás közben hat piros háromszöget egy szép körben felfedezni (körülöttem). Nehéz ellenfelet más kemény dió lövege elé csalni és elmenekülni a kialakuló 1v1 közeléből.Hát ami jó, az jó.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  fabyzol3 · 1 hónapja
  Eddig egyet sikerült nyernem, azt ahol egy lövést sem adtam le!
  A 2. hely az gyakran hozható!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  charliefirpo_2018 · 1 hónapja
  A keze törjön el annak amelyik ezt a köcsög módot kitalálta. Frontline százszor jobb volt. Szerintem én befejezem, ezek a semmirevaló tankok még szarabbak mint akármelyik másik. Mehetek én akárhová,akkor sem hiszem el hogy azt a francia tankot egy raven utoléri
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kopasz0721 · 29 napja
   nekem se megy, vhogy sose jön össze mindegy úgyis csak a nyereménytank áráért csinálom de túl sok időt nem szánok rá...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    charliefirpo_2018 · 29 napja
    Én tuti nem adnám el az AE Phaset, remekül lehet vele tornyozni, bár a Renegadeval lehetne... Annak ott az a csúnya nagy dudor,amiatt felejtős.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018 · 29 napja
   Végülis mit sirok.nem kötelező, meg az AE Phase már a garázsban van, nem is kell több, elértem amit akartam,még a Frontlineon
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Illenatronix · 1 hónapja
  Tudom hogy noob troll vagyok, de titeket nem kezdett el szívatni az update után? Van hogy percekig bolyongok és egy lootot sem találok pedig folyamatosan pingelek..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rohamnyuszi
  • Moderátor
  · 1 hónapja
  Személy szerint ezerszer élvezetesebbnek találtam mint a Frontline-t a maga op prémtankjaival. Plusz sokkal gyorsabb is a "grind".
  Akinek célja bármelyik nyereménytankot megszerezni, ne habozzon, szimplán a napi küldetésekkel könnyedén teljesíthető.
  Meglepően kellemes élmény volt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Kolumbusz · 1 hónapja
   Én nem,a Frontline-ba a saját tankodat használod egy új környezetben a random csatákhoz képest.Itt : extravagáns,sci-fi elemekkel tüzdelt egyedi tankot tolsz bujócskázva.Nem igazán adja nekem vissza ez a tankjáték élményt.Ezzel az erővel Csigákat is berakhattak volna aztán azokat felturbózzuk és már mehet is a csigaháború. ... ,de valóban gyorsabban teljesíthető.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Rohamnyuszi
    • Moderátor
    · 1 hónapja
    Ebben nem tudok egyetérteni. A Frontline-al szemben itt mindenki egyenlő esélyekkel indul, amit max hasonló, mindenki számára elérhető paraméterek mellett módosíthatunk, lásd. tankválasztás, pálya.
    A Frontline nem más mint egy p2w játékmód, ahol aki rendelkezik valamelyik (vagy több) op prémtankkal, lásd, progetto, flanszia futrinka, élvezi a farmot, míg mások szenvednek.
    Kissé talán szélsőséges definíció, de szerintem teljesen más és számomra mindenképp élvezetesebb időtöltést kínál ez a steel hunter.
    A játék amúgy távol áll a történelmi hűségtől és a kerekesek óta a tankjáték jelző sem igazán húzható egységesen rá, szóval ennek a résznek számomra nincs relevanciája.
    De amiben megegyezhetünk, hogy egyetértünk: a grind gyorsabb és ez a lényeg.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     RockyRuciano · 29 napja
     Hát kinek a pap, kinek a papné --- nálam 100:1 arányban a Frontline vezet. De az is lehet, hogy 1000:1 vagy még nagyobb arányban.
     Ma kezdtem neki a ennek a Steelhunter-nek, 2,5 óra alatt feljutottam a 9. szintre, úgyhogy eredményességet nézve nem panaszkodok. Ámde úgy látom, hogy az eredményességben nagyon nagy a szerencsefaktor szerepe. Néha egy mérges darázsfészek közepébe dob be - volt hogy 5!!! tank között landoltam, amiből 2 harciasan kapásból rámesett, máskor meg majd 1 percet kóboroltam, amíg loot-ot leltem, ellenség meg sehol nem volt.
     Amit viszont csípek, az az Arzagir pálya --- Randomban és/vagy Nagy csatában örömmel viszontlátnám.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      nojbi007 · 25 napja
      Én meg pont a frontline-t unom, mint a s***.Kb ugyanazok a gyókerek vannak ott is mint randomban, és valahogy nincs idegzetem ahhoz, hogy 30-40 percet kibírjak az idiótákkal egy csapatban.Ez pörgős, nem kell másokra hagyatkozni, egyedül is le lehet hozni a csatákat.Kb 12-13 játékból meglett a 15. szint, hatot nyertem, átlagban csatánként 5 enemyt öltem, de volt olyan is amiben 12-t.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.