Jelenleg 377 vendég és 3 tag online

2020. máj. 19. 07:59

10. évforduló - 2. felvonás: A duda

Írta:
(26 szavazat)
38 hozzászólás

Az évfordulós eseménysorozat 2. felvonása a 2012-2013-as idényről emlékezik meg. Ekkor (0.7.0) merült fel annak gondolata is, hogy a tankokra kerüljön-e duda, ami ötletet azonban a WG nagyon gyorsan elvetett. Szerencsére. Ennek emlékére most egy hétig mégis bekerül a játékba ez az opció, íme a részletek:

Először is leszögezné, hogy a duda hang természetesen azonnal letiltható a beállításokban, erről lentebb.

 • A dudát háromszor használhatjuk egy csatában, ezt követően folyamatosan csökkenni fog a hangereje.
 • Több egymást követő dudálás után lehűlés következik, ekkor a duda "újratöltődik".
 • Az újratöltési idő attól függ, hogy hányszor használtuk azt (30-60 másodperc).
 • Mikor a töltési idő lejár, újra használhatjuk a kürtöt.

A duda hangja a járművünk súlyától függően változik. Három különböző verzió van:

 • Könnyű tankoknak 18 tonnáig
 • Közepes tankoknak 14 és 40 tonna között
 • Nehéz tankoknak 40 tonna fölött

Amit még tudni kell:

 • Az ellenfél és a csapattársak is hallják a dudát.
 • Az effekt hossza fix.
 • Csak a 200 méteren belüli felspotolt tankok dudáját halljuk.
 • A "K" billentyűvel lehet dudálni.
 • Alapértelmezetten mindenkinél engedélyezve van az opció, de kézzel kikapcsolható a beállításokban.

Utoljára frissítve: 2020. máj. 19. 08:15
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  v.sandor91 · 6 hónapja
  frissités óta lelassult a játék majdnem minden csata után kihajit a szerver és kegyetlenül szaggat a jéték, szinte játszhatatlan, valaki tudja miért van ez?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  AMD5 · 6 hónapja
  Én először Harkonentől olvastam a fórumán, azt az elméletet. Nem is tudom hogy "konteonal" kellene-e nevezni, miszerint a wargaming (szigorúan kisbetűvel) tudatosan öli a játékát. Akkor még nem vettem komolyan, annak ellenére, hogy komoly érveket sorakoztatott fel. Azután mivel ezt egy érdemes ember vetette fel, elkezdtem idővel figyelni a contenteket, hogy milyen irányba visz. Saját tapasztalataim alapján meg kellett döbbennem, hogy ez valóban így van.


  Anno az E25-ről nyilatkozták a fejlesztők adventkor - ha emlékeztek még rá - hogy maga a tank egyensúlyozatlan és káros a randomra, továbbá shopba kerülésekor visszaeesik a játékosállomány. Maguk a fejlesztők is úg ynyilatkoztak, hogy nem szeretnék soha betenni a shopba. Mire egy hétre rá bekerült a tank egy napra, azután még abban a hónapban egy egész hétre. Ezzel került felvezetésre az elemzés. Magunk is láthatjuk a tier 8 terén, hogyan nyírta ki a wg OP prémek spammolásával, MM-el banaceal. Lehetne estig folytatni a példákat


  Maga a duda is teljesen röhelyes. Elveszi a játék komolyságát. A nooboknak, tiniknek is csak ciki. ez Még a hangeffektus, ahogyan megvalósították egy retro bizsu duda hangja. Mindenki csak nevet ezen. Nincs olyan, aki szerint ez jó lenne. Meg kell mondjam én magam először azt hittem, ez a koronavírus miatt tették be, hogy így tisztelegjünk a korházi dolgozók előtt, de utána rájöttem, hogy ez csak magyar szokás.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sezamme · 6 hónapja
   Harkonnen már kb. 2-3 éve nem tudja megemészteni, hogy a Wargaming nem ad a véleményére, már akkor is a játék rövid és gyors halálát jósolta -> tudom neki javasolni, hogy várjon még azért a pezsgőbontással. Én "komoly" érvekre - bár ez ugye relatív, én pl. az általa "komolynak" tartott, tizenévesek szintjén kommunikáló Kvikibébit sem tartom annak - nem emlékszem tőle, felfrissíthetnéd az emlékezetemet, 30 felett már vannak kihagyások . Mivel még csak kezdő konteós vagyok, szívesen olvasnám az okfejtésedet arról is, hogy miért érdeke egy Euro milliókból gazdálkodó játékfejlesztő cégnek szándékosan elsüllyeszteni a saját zászlóshajóját. "Magunk is láthatjuk a tier 8 terén, hogyan nyírta ki a wg OP prémek spammolásával, MM-el banaceal. " Nem értem a példát, vagy nem ugyanazzal a játékkal játszunk. A tier 8 terén történt a legtöbb pozitív változás az elmúlt 1-1,5 évben: ezüstért és bondért vehető (kifejezetten jól farmoló) prém tankok, többségében full 8-as csaták, visszatért a frontline, 8-as maratonok nyakra-főre. A hajdani powercreep természetesen nem tett jót az oldschool prémek többségének és a nem balancolt tech trees tankoknak. Azonban bőven voltak kivételek (Cérna és T-44 buff, olasz ág, prémium ammo ezüstért stb.) amelyekkel ezt valamelyest kompenzálták és már egy jó ideje nagyrészt balancolt 8-as prémtankok jönnek ki, talán az EBR az egyetlen kivétel. Pont a 8-as tier az, ahol egyértelműen látni, hogy jelenleg a balance és játékélmény irányába kívánnak haladni (más kérdés, hogy ez mennyire sikerül, az már egy külön posztot megérne). Ugyanígy értelmetlen az e25-tel példálózni, ami már bőven nem meta, köszönhetően a WG kertészek hatékony munkájának (nekem még ilyen gyors bokornyírókat nem sikerült alkalmaznom), illetve nyílt pályák mellőzésének. A duda meg baromság, de az aztán végképp nem lehet a fenti konteók alapja. Olyan érzésem van, mintha beültél volna az időgépedbe, pár évet visszautaztál volna az időben, és egy mostani konteót az akkor aktuális (???) érvekkel próbálnád alátámasztani.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    AMD5 · 6 hónapja
    "az általa "komolynak" tartott, tizenévesek szintjén kommunikáló Kvikibébit sem tartom annak"

    -Quickybaby tanár. Azt tanulta, hogyan kell 10-en évesekkel megismertetni dolgokat. Pont az a lényege a tanításnak/tutorialsoknak, hogy teljesen kezdőknek el kell tudni magyarázni egy komplex rendszert. Az hogy nem hallgatnak rá, még nem ok arra, hogy ne lenne igaza. Harkonen & Quickíbaby is sok évet megélt tapasztalt wotos

    " miért érdeke egy Euro milliókból gazdálkodó játékfejlesztő cégnek szándékosan elsüllyeszteni a saját zászlóshajóját. "

    -Fene tudja. Sok oka lehet. Nekik nem jön be a tankok világa. Nem is játszanak vele. Lehet ugródeszkának szánták ezt a játékot. Viszont más játékaik nem lettek sikeresek, amikre jobban építettek és most így vezetik le adühöt. Nem igazán tudni mi lehet a háttérben. Lehet már eleget kerestek. Nem akarják fenntartani a szervereket, azt akarják ne játszunk ezzel.

    " A tier 8 terén történt a legtöbb pozitív változás az elmúlt 1-1,5 évben: ezüstért és bondért vehető (kifejezetten jól farmoló) prém tankok,"

    -nem. egyik sem jó tank bondért, csak a hulladékokat lehet megvenni. Liberté, szemből 180 pennel átlövöd a kupolát, oldalt mindenhol. Lassan szűkül. STG is hulladél a Patriotról már nem is beszélve. A 10-esek közt pedig mind semmittérő tankok. Sokkal jobbak a kifejleszthetőek. Nem érdemes ma bondért tankot venni

    " többségében full 8-as csaták, visszatért a frontline, 8-as maratonok nyakra-főre."

    -Ne felejtsük el, hogy az első MM változtatások, amik a fejlesztőktől jöttek az az volt, hogy minden 8-as tankot feldobott +2 tierbe. Évekig ment a sírás, hogy hiába OP a defender, ha 10-es közé megy. Telespammolták a 8-as tiert p2w prémekkel. Mindenki free xp-ből ugrotta ár azt a tiert. Aztán sokára, rengeteg toltakozásra változtattak rajta. Mindazonáltam ma is sokat dob fel 8-asból, míh 7-esekkel alig találkozól. 6-osról ami a nagyon régi limites tankok ellenfele volt, már nem is beszélek. Kinyírta a 8-as tiert a wg

    Az hogy a meta tankok 100%-a reward tank szintén a kiláthatatlan mókuskerék felé hajszolja a játékosokat és eléggé unfair
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Sezamme · 6 hónapja
     "...és most így vezetik le adühöt. Nem igazán tudni mi lehet a háttérben. Lehet már eleget kerestek. Nem akarják fenntartani a szervereket, azt akarják ne játszunk ezzel." Mind a közszférában, mind a magánszektorban érdekelt vagyok több ágon is üzletileg, hidd el nekem, nem így működik az üzleti élet. Egyébként ha a "rossz" dolgok mellé odatennéd a WG "jó" fejlesztéseit mondjuk az elmúlt egy évből már látszódna, hogy a WG igen is foglalkozik a játékkal - a maga balf@sz módján persze, tegyük hozzá. Csak ez valahogy minden hozzászólásodnál elmaradt, azért hiszel a szándékos-tönkretevős rémmesében. Mind a Liberté, mind a Patriot használható. Egyik sem meta, de farmolásra tökéletes mindkettő, a mostani kedvező 8-as MM bőven kiegyenlíti a hátrányaikat. Nyilván nem ezekkel húzod a véennyócat, de nem is arról volt szó. "Az hogy a meta tankok 100%-a reward tank..." Itt is azt érzem, hogy más játékkal játszunk mi ketten: szépen nyugodtan nézzél körül a tech tree-ben lesz ott bőven meta tank randomra és CW-re is."Kinyírta a 8-as tiert a wg" - számodra lehet, a játékosok nagy része azonban még mindig itt játszik (köszönhetően a maratonból szerezhető király tankoknak, a normalizálódott 8-as MM-nek és a havonta dobált ingyen prémium napoknak), ezért sem értem továbbra sem az általánosítást. Kvikibébiről szíved joga mit gondolsz, még akár igazad is lehet (sose fogjuk megtudni). Bár úgy vélem ő inkább a követések, feliratkozók, donate-k és like-ok nagy vadásza, mint sem a fiatalok önzetlen Wot tanára. Ez meg is nyilvánult már párszor amikor nála komolyabb (tudást és viselkedést értem ez alatt) streamerekkel került összetűzésbe, ott aztán semmi szükség nem volt a gyerekes viselkedésre mégis csak annyi jött ki belőle. Ezen kívül attól, hogy fiataloknak streamel valaki még nem kell magából a nézettség kedvéért hülyét csinálni, vagy ha igen akkor tessék elfogadni, hogy mostantól hülyének is kezel a többség. Persze lehet csak régimódi helikopter vagyok és minden jól van úgy, ahogy van.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Matt__Kirby · 6 hónapja
     Quickiről és Harkonnenről nem mondok semmit, nem ismerem őket annyira.
     Nézze, hallgassa őket akinek jó ez a maga dolga.

     A játék elsüllyesztéséről szőtt elmélet nevetséges.
     Soha nem volt még ennyi event, ennyi változtatás ennyi program mint most, és ennyi fejlesztés sem. Lassan már követhetetlen. Nem hiszem, hogy egy feledésre ítélt játékkal ennyit foglalkoznának, logikátlan, és ésszerűtlen lenne.
     Az való igaz, hogy amikor elömlesztették a 8as tiert prémtankokkal, az megváltoztatta a metát, de nem ez a probléma, hanem az, hogy a meglévő állományt (ami akkor meglévő volt) nem "kezelték utó" vagyis nem növelték fel a szinthez.

     "egyik tank sem jó bondért" ????
     Ne már! A Liberté még mindig jó, igen be lehet ütni, persze, de ha nem lehetne akkor meg "powercreep" lenne. Minden tank annyira jó mint a játékosa, kivétel amivel senki sem tud normálisan játszani. Ugyanígy a Patriot is népszerű és ütőképes tank, speciál nekem jobban bejön mint a C. AX.

     Abszolute egyetértek Sezamme vélményével.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      AMD5 · 6 hónapja
      "Soha nem volt még ennyi event, ennyi változtatás ennyi program mint most, és ennyi fejlesztés sem. Lassan már követhetetlen."

      -Szerinted a kerekesek fejlesztésnek minősülnek. A játékosok szerint pedig koporsószegek.
      Most is raknak be új ágat, de ezzel is csak a sírt ássák. ott a berlin mod. Nem elég, hogy +2-be mnész randomba még szedd itt is ki a Mausokat, Tiger 2-őket 7-8-assal. Mindenki útálta, csak a kötvnyes szűktőért játszották ki.

      Ez a sok event....nézd meg ma is milyen a random a fl miatt. Szégyentelen. Játszahatatlan! A liberté pedig egy fos. Keresztülhugyozzák szemből a nagy kupoláját, oldalt teljesen papír. A kupola is 175-el vihető, hiába van frontpáncélja. Az STG, patriotról már jobb ha nem is beszélünk. Egy forintot sem érnek
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Matt__Kirby · 6 hónapja
       Ne haragudj, de kinevetlek csak nincs hozzá emotion.
       1. nem a kerekesekre gondoltam, de példádnál maradva az is egy fejlesztés. Hogy kinek mennyire tetszik, az már egy másik kérdés.
       2. Berlin mod tök jó volt, semmi gond nem volt a botokkal. Az emberi botokkal annál inkább.
       3. a random nem az FL miatt olyan amilyen, hanem az olyan emberek miatt, akik azt sem tudják merre az előre. Lehetőleg úgy ülnek X-es tankba hogy fogalmuk sincs mit kellene keresni a térképen. Erről miért a játék tehetne?
       Nem értem miért a fejlesztőktől várod a megoldást, hogy pistikének legyen már egy kis agya hozzá, hogy végigolvassa legalább azt az 5 oldalt ami a játékról szól.
       Én személy szerint nem szeretem az FL-t, de a randomra igazán minimális a hatása.
       4. Liberté, Patriot.
       Nézd a közkedvelt Defenderen is van 100mm-es páncél. minden tanknak van gyenge pontja. Nem értem miért várod egy 8as hevitől, hogy beüthetetlen erőd legyen. A sokak által kedvelt Renegát-on is alig van páncél, mégis szuper tank. Neked nem fekszik, ezt megértem, de a tank attól még nem lesz szar.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rust · 6 hónapja
  Valaki megosztaná velem, hogy ez miért fun? A játékosok többsége szerint úgy néz ki k...ra nem az. XD Mivel senki se használja kb. Lehet, hogy nem T-modell szintű hanggal kéne kürtölnie egy több tíz tonnás dögnek?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Tiger7373 · 6 hónapja
  A retek artykat vennék már ki végre,csak egy hétre. Mennyivel jobb mik nincsenek,sokkal élvezetesebb a játék főleg T 10 ben
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   LisztQkac · 6 hónapja
   Ezt a WG sohasem fogja megtenni még egy hétvégére sem kipróbálás céjából. Kiderülne mennyire jobb a játék Arty és MOD nélkül ha ez is szünetelne pár napra.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tiger7373 · 6 hónapja
    Sajnos igazad van "klánvezérem"
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Cake2my · 6 hónapja
  Index mikor várható ?? ??
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   gomes · 6 hónapja
   a véletlenszerüen változó idöjárási körülmények okozta eltérö talajviszonyok váltakozását is beletehetnék a játékba.
   a dudánál szerintem többet dobna a játékon.
   jó lenne a tankkal a sárban elakadni
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  petigeri12 · 6 hónapja
  hát ha nagyobb lenne a hangereje akkor érne is valamit
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gomes · 6 hónapja
  az értelmetlenül kempelöknek nyomhatná a rendszer automatikusan a dudát
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Marcus · 6 hónapja
  Én a tankon elhelyezett reflektor / lámpa villogtatását várom. Jelezzek az ellenségnek spot, nélkül is hogy hol vagyok.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   gomes · 6 hónapja
   reflektoros csata a sötétben az érdekes lenne
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   mimis · 6 hónapja
   Inkább villognak, hogy a bokorban álcahálóval ül a Yard trafival és felspotolásnál már jön is majd a fotó....

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.