Jelenleg 382 vendég és 2 tag online

2020. március 5. 07:30

Top of the Tree: Kranvagn (03.05-03.20)

Írta:
(14 szavazat)
30 hozzászólás

Március első felében a svéd nehéz ág tankjaival tér vissza a TOTT.

Utoljára frissítve: 2020. március 20. 06:47
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  StraubZ · 8 hónapja
  Ma meglesz a Karnvagn, várom már. Emil 2-ből pont az a kis sebesség hiányzik, ami a 10-esnek megvan. Legalább is remélem
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Slandyke · 8 hónapja
  Azon lamentálok, hogy maradjak az Emil II -nél, ami nem rossz! Vagy megvegyem a Kranvagent? Jobb az annyival? Érdemes? A kettőt együtt nem tartom meg, szóval vagy-vagy. Ha megtartom az Emil II -t, akkor marad pénzem visszavenni a Type 5 heavy -t. Az a kedvencem. Fogós kérdés!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   charliefirpo_2018 · 8 hónapja
   A Kran csak mobilisabb kicsit,meg 1.5 mpel gyorsabban tölt,amúgy egál,én anno a a Krant dobtam el,szándékomban sem áll visszavenni
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Rohamnyuszi
   • Moderátor
   · 8 hónapja
   Ugyan a Kranvagennel csak próba szinten mentem egy kört megvétel óta, de már elsőre kellemesebb élményt nyújtott mint az Emil 2 a grind során. Szerintem ne engedd el a kedvezményt, mindenképp megéri, igazi kis kellemes short-range brawler.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Slandyke · 8 hónapja
    Akko' nekifekszem! Még 85.000 xp..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KamizZa · 8 hónapja
  Én még akkor szereztem meg, mikor bekerült. Kranvagen az egyik kedvenc 10-esem, buff után pedig még jobb lett.
  Maga az ág végig vitetel, én részemről élvezetes volt.
  Leo is kimaxolva elég szépen teljesít, 7-8 tierben.
  Emil 1 se rossz, elvégre minden tank jó csak tudni kell használni.
  Egy próbát megér az ág kifejlesztése.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PZoli
  • Moderátor
  · 8 hónapja
  Kb. fél éve fejlesztettem ki az Emil 1-el az Emil 2-t, de akkor azt nem vettem meg, mert az Emil 1 óriási csalódás volt, mert papíron erősnek tűnt, de gyakorlatban a tornya sem volt olyan erős, mint számítottam (tier 9-10 megoldotta) és nagyon lomha is volt, az ágyúval elvoltam.
  Most mivel kicsit "unatkozom" (értsd: nem fejlesztek semmi ágat), mondom megnézem azt az Emil 2-t, mert annak a toronynak tier 9-10 ellen is működnie kell... és valóban, ez működik is! Sokan már rám sem fordítják az ágyújukat (ha a test el van takarva), mert minek, úgy sem lövik be. Az ágyú a 3x440-el és a 24s-es újratöltéssel nekem fekszik, veszélyesnek és elrettentőnek érzem, csak egyértelmű túlerőben rontanak rám. Stock ágyúval nem használtam, azt egyből freeXP-ztem, de a motort és láncot nem. Mobilitása alapban szörnyű, komolyan versenyben voltam egy T95-el. Számomra ez nagyon szenvedős, nem értem oda sehova/vissza bázist védeni. Persze, aki VK100.01P-khez szokott, azt nem fogja meglepni. Elsőnek a motort fejlesztettem ki (420->550 LE) és egy teljesen más járművet kaptam, legalábbis ez a +30% növekedés nekem nagyon érezhető. Nyilván nem lesz fürge ettől, de ez már a bőven használható kategória. Érzetre olyan, mintha az eddigi super heavy tankból heavy tankká változna a mozgékonysága. Időközben meglett a lánc is, nyilván az is dobott rajta valamit, de a motor az, ami nagyon érzékelhető szerintem.
  Én egy felderítő, bokorharcos játékos vagyok (nem unikum, de egész ügyes), emiatt a nehéz tankok állnak tőlem a legtávolabb és ezért ezekben noob-nak érzem magam (az is vagyok), mert a szemtől-szemben közelről harc eléggé megizzaszt. Ennek ellenére ezzel a tankkal még bénán is boldogulok, mert úgy érzem, hogy hull down-ban OP és noob friendly. Persze nem annyira, mint egy Defender, mert ezzel azért úgy kell helyezkedni, hogy a tested sehogyan se lássák (ami persze erősen pálya/tereptárgy függő), de ha ezt megcsinálja az ember, akkor a csata kimenetelétől függetlenül 2k sebzést nagy erőlködés nélkül ki tud osztani, én épp ennyinél járok és látom, hogy ebben még nagyon-nagyon sok van, csak gyakorolnom és tapasztalnom kell, hogy hova, mikor és hogyan.
  Az már egyértelmű, hogy meg fogom tartani, mert ez nekem kiváló tanulós tank lesz, hogy ismerkedjek a nehéz tankok világával (mobilitás, gyenge pontok szemből, lassabb szűkülés, pontatlanabb ágyú, pályák nehéz tankos részei, a nehezek spotolási és rejtőzési képességeinek megszokása, határok kitapasztalása, stb.), persze tudom, hogy egyszer majd egy másik lépés lesz a nem hull down specialista nehezek kitapasztalása, amikkel azután tényleg face-to-face-ban közelről kell küzdeni, de azok még nagyon kényelmetlenek, így inkább apránként haladok.
  Míg az Emil 1 óriási csalódás, addig az Emil 2 óriási pozitív csalódás számomra. Az előbbit azért még visszaveszem és miután az Emil 2-be beleraktam néhány száz csatát, akkor majd a tapasztalataimmal felvértezve újra próbálkozom vele, mert bár a tank nem fog megváltozni, de én valószínűleg jobbá válok majd addigra a játékstílust illetően.
  A Kranvagen-t is meg fogom venni, mert még a ToT lejárta előtt ki fogom fejleszteni, de előjáróban úgy sejtem, hogy azzal nehezebb boldogulni a tier10-es mezőnyben, mint ezzel a tier9-esben, de majd meglátjuk.
  Eddig a legtöbb sebzésem ezzel a tankkal jött össze, arty nélkül, hulldown pozícióban, megerőltetés nélkül. Én egy noob vagyok vele. Vajon egy hozzáértő miféle mészárlást tud intézni?!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hecienda · 9 hónapja
  Nekem is kicsit fura ez az emil I.
  Közelharchoz nincs páncélod, távolságihoz nem jók az ágyústatok.
  Meneküléshez/átpozicionáláshoz nincs sebességed, mozgékonyságod.Kemény talajon még csak-csak oké, de puhábbon mintha valami rágóban mennél olyan nyúlós.

  A legjobb hogy hulldownozni kéne vele, de nem bír felmászni a domboldalra
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HUNknight · 9 hónapja
   Nekem is ez a problémám. Nincs meg a feeling,mert megöli az a vánszorgó tempó.
   A svéd med ág nagyságrendekkel kellemesebb. Tárasokból is van jobb,mozgékonyabb.

   Aki csak támogatni akar annak jó ez. Aki mindig a tűz közelébe akar lenni annak van jobb választás is.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hecienda · 9 hónapja
    Ahogy nézem szerencsére pont a mobilitás és az ágyú az ami ami szintről szintre javulni fog.
    Emil II-t még az akció alatt behúzom, aztán meglátjuk milyen lesz, de lehet picit parkolópályára kerül az ág.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Hecienda · 9 hónapja
     Hát ez lett a vége.

     Nem jó de nem is targikus, a végére egész jól összeszoktunk, de a szívembe azért nem lopta be magát.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MarktheHero · 9 hónapja
  Az Emil I sokakat elriaszthat, mert stock modulokkal pocsék vele játszani, az alap ágyú kb kőhajító szinten van (olyan pontos és úgy is üt át), viszont a fejlesztett ágyúval már sokkal könnyebb lesz a játék. A másik a sebesség. Tény, hogy nem egy villámgyors EBR, de nem is nagyon van rá szükség. Ahová kell, odaérsz vele. Mivel hulldown tank, csak így érdemes használni, nem kell okvetlen a többi nehéz után gyalogolni, az Emil I nem frontharcos. 1-2. sor, főleg magasabb tierben kell támogató tank szerepkörben használni (egyébként is erre a legjobb). Ezt a célt szolgálja a pontos főlöveg és a torony kialakítása is. Azoknak, akiknek fekszik a támogató szerepkör, nagyon ajánlom, mert mindent egybevéve nagyon jó kis tank
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Lidercnyomas · 9 hónapja
   Köszi! Bár részemről inkább hypo véleményét osztom, de próbálom megszeretni. van majd 2 hetem... hátha sikerül. Az Emil 2 vagy a Kranvagn jobb lesz azér'?
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MarktheHero · 9 hónapja
    Emil II és a Kranvagn is jobb lesz Toronyban és ágyúban is erősödik mindkettő, tény, hogy én ég nem húztam ki őket, de volt alkalmam kipróbálni ezeket a vasakat és tetszettek Mint minden tankkal ezekkel is meg kell tanulni játszani és akkor nem lesz gond
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     charliefirpo_2018 · 9 hónapja
     Az Emil II és a Kranvagn között alig van különbség véleményem szerint,ugyanaz az ágyú van mindkettőn,Emil 21,54 a töltésidő, Kran 21,05.. egyszer megvettem a Kranvagnt,de el is adtam,viszont az Emil IInek van feelingje, ha kidugod a búrádat egy domb mögül akkor az Ememy úgy menekül el mint a riadt verebek a sólyom elől,nincs attól szebb hang mikor úgy kopog a lövedék a tornyon mint a jégeső
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _Potip_ · 9 hónapja
  Korábban kifejlesztettem az Emil 1-et, csak nem vettem meg, mert vártam a TOT-ra. Viszont most megnéztem pár visszajátszást és eléggé elkeserítettek a látottak... Iszonyatosan lomhának tűnik + nagyon lassan szűkül. Tudom, tudom, előbb kellett volna gondolkodni, de akkor is csalódott vagyok, hogy ennyi időt és energiát belefeccöltem. Már bánom, hogy nem az UDES 14 Alt 5-öt nyitottam ki elsőnek...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   HUNknight · 9 hónapja
   Az Alt 5 szerintem jobb. Kellemes játszani vele. Nincs az a vánszorgó tempó(Emil I, Emil II) amitől agyf*szt kapok.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  hypo · 9 hónapja
  Emil I:
  Kíváncsi voltam rá, mit tud ez a papír testű kemény kobakú tank, most kipróbáltam.
  Az első csalódás: tetű lassú. Minden nehéz tank otthagy, kivéve a szupernehezek.
  Fejlesztett motorral elviselhető, de még így is lassú.
  A páncélt egyszerű használni, mindig szembe kell állni a lövéssel, a tank testét elrejtve, mert belövik. Hulldownban, nagyon jó a torony, csak legyen elég domb. Illetve ne lőjenek oldalról, mert onnan könnyen belőhető. A jobb egérgombbal körbenézést még szoknom kell.
  Alap ágyúval használom, így 10 csatából maximum T8-volt. Kb átlagos játékos vagyok, ma átlag feletti szerencsével, így 10 csatából nyolcat nyertem vele, átlagsebzés 1640, 1,4 megsemmisített tank. Illetve nem akartam szívni, így ha szükséges volt, a nehezek ellen azért lőttem az apcr-t.
  Az ágyú szűkülése nagyon lassú (pedig fejlesztett célzórendszert és vertikális stabilizátort, + ventit is raktam rá), de a teljes szűkülést nem vártam be, közepes távolságra is meglepően pontos, lehet lőni, csak átüssön.
  A rádiót felesleges megvenni, a hatótávolsága így is bőven elegendő, a kranvagn-el amúgy is fel lesz oldva.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   hypo · 8 hónapja
   Pár nap után további tapasztalatok. A következő napokon már berakott T9-10-be, ezért megvettem a nagy löveget, nem akartam goldozni, bár a 22mp-es töltésidő a nagy ágyú asszem 28 másodpercével szemben, picit elriasztott (a DPM megegyezik). Arra mindenképpen vigyázni kell, hogy töltés közben fedezzenek. A pár nap alatt a kedvenc nehéz tankom lett, amivel eddig a legsikeresebb vagyok. Ennek oka az egyszerű páncélhasználat. Top tierként lehet óvatosan menni a nehezek közé, az alsó lemezt elrejtve, ebben segít az apró mérete. Ha van domb, akkor mindenképpen hulldownt használni. T9-10-ben már mindenképpen hulldownba kell menni, mert prémiummal átüthetik a tornyot is, ha nem autobounce szögben van. De ha beálltunk egy jól védhető helyre és van kis segítség is, már csak az artytól kell tartani.
   T9-10-ben már inkább támogató szerepben kell tolni a mediumokkal, ahogy mások is írták, ügyelve arra, hogy ne flankeljenek, és lehetőség szerint tornyozni.
   Inkább türelmesen kell vele játszani, követve a frontot, még ha le is maradunk, és figyelni kell rá, hogy ne maradjunk egyedül.
   41 csata után 70%-os winrate, tegnap 2200-as átlag sebzés és egy 5500 sebzéses tank ász : )
   Kíváncsian várom az Emil 2-t : )

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.