Jelenleg 491 vendég és nincs tag online

2019. november 26. 14:39

[Sandbox] SPG-k és lőszereik újraegyensúlyozása

Írta:
Értékelés:
(25 szavazat)
65 hozzászólás

Tegnap indult újra a Sandbox szerver és egészen december 9-ig tesztelhetőek rajta az SPG-k legfrissebb módosításai. Az előző iterációban egy új sebzési mechanizmust tesztelhettünk, most azonban a lőszereket gyúrja át kicsit a WG:

Három SPG lőszertípus lesz:

 • Normál lőszerek: Olyan HE lőszerek, melyek kábítanak és relatíve kis sebzést okoznak. A sebzések mértéke az élő szerverrel megegyezik (miközben a tankok HP-ja megnőtt ugye a SB-on).
 • Speciális lőszerek: Olyan HE lőszerek, melyek sebzése nagyobb ugyan mint a normál lőszereké, azonban mindezt kábítási effekt nélkül. Magasabb átütés és robbanási sugár, valamint a normál lőszerekénél kb. 15%-kal magasabb sebzés jellemzi őket.
 • Alternatív lőszerek: Ezeknek a lőszereknek magas az átütési értéke, de jóval alacsonyabb, viszont "stabilabb" sebzésre képesek, ha a lövedék átüti a páncélt. Alapjában véve tehát olyanok lesznek mint az AP lőszerek, kis HEAT beütéssel. Kábítani ezek sem fognak.

Egyéb tudnivalók:

 • Az SPG lőszerek átdolgozása Tier VI-nál kezdődik.
 • Ha egy SPG ágyúja nincs használva Tier V felett vagy az ágyúnak nincs normál HE lőszere, akkor az adott ágyú nem lesz módosítva (nem kap új lőszert).
 • Ha egy ágyú speciális lőszert használ, akkor simán csak elveszíti a kábítási képességét. Minden ilyen lőszer többi paramétere érintetlen marad, kivéve a sebzést, ami +15%-ot kap a normál lőszerhez képest.
 • A prémium SPG-k speciális lőszere HEAT (105 leFH18B2) és AP (Sexton I) lőszer lesz. Ezen lőszerek paraméterei érintetlenek maradnak.
 • Minden egyéb lőszer paraméter (átütés, robbanási sugár, torkolati sebesség) változatlan marad.
Utoljára frissítve: 2019. november 26. 15:08
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bandras32 · 7 hónapja
  Hmmm. Az alap lőszer marad a mostani, a spec meg lényegében a régi alap és visszajön az AP. Tehát tulajdonképpen visszatérünk a régi rendszerhez. Amikor átmókolták az arty-kat azt mondták, hogy ha nem jön be az új rendszer, akkor megfontolják az arty-k eltávolítását, hát úgy néz ki nem jött be a változtatás. De kivenni nem fogják soha! Pedig csak az oldaná meg a helyzetet, semmilyen átalakítással nem lehet megoldani az arty problémát.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Matt__Kirby · 7 hónapja
  Eszembe jutott egy ötlet.
  Mi lenne, ha az FL-es légicsapást, és tüzérségi támadást megkapná minden tank azonnal feltöltve 1x használatosan. És ezzel mindenki tudná counterezni az artykat. Hogy érezné magát a sok féreg ha kapna 15 artytüzet?

  Válasz az előző kommentekre:

  1. nem, az arty osztály nem az ALAPJA a játéknak. Hanem egy olyan osztály mi kihasználja az emberi gyengeségeket. Ezért van annyi artysta. A mások csesztetése, a sunyi módon való beleköpés mások levesébe, az érinthetetlen pozícióból való beleszólás mások dolgába, stb. Erre épít ez az osztály. Nagyon jól kitalálta ezt a WG. LE a kalappal. Megszólította ezeket az embereket.

  2. én is játszom olykor artyval. Mert szeretném a kapánytankot. Szégyellem is magam olyankor. Nem érzem magam hátul kempelős szarnak, mert mozgok a csapattal,hogy olyan helyet is be tudjak lőni ahová az alap pozikból nem látok. De szívesen feladom a kampányt, sőt odaadom az összes prémiumtankomat ha a clickereket kiveszik. De legyünk korrektek, legyen az artystáknak is játékélmény, menjenek be 1 pályára, és lőjék egymást 30-an. Vagy lőjenek random mozgó célpontokra, dróton húzott tankokra ilyesmik. Ugye akkor már nem is lenne akkora élmény?

  3. A többit meg már sokan sok helyen leírták, hogy miért undorító ez a "osztály", ne merüljünk bele.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   A_N_T_R_A_X · 7 hónapja
   Ezek szerint a tüzérség sosem volt 1 háború része sem...
   ( Már hogyha tényleg a történelmi részeket nézzük ami valamilyen szinten a játék indulásakor alap elv volt. )

   A másik hogy, látod látod te is használsz artyt, és attól mert mozogsz vele még nem kell szégyellned magad, hisz egy értelmesebb játékos artyval lövés után elmegy másik pontra hogy ne kapjon ellen tüzér támadást, vagy esetleg ahogy írtad jobb pozíciót keresel hogy segítsd a csapatod. De ettől még "férdezed" őket...
   Akár tetszik, akár nem....egy értelmesebb arty player nagyon sokat tud segíteni a csapatnak, csak az a szégyen hogy amikor ellened van akkor férgezed őket, ha veled van akkor meg OK minden. (gondolom csata után nem írsz rá hogy te féreg arty palyer) ..

   Akkor én is féreg lennék, mert szeretek artyval játszani hogyha úgy tartja a kedvem ?


   Az ötletedet viszont támogatnám ha rajtam múlna. Kaphatnának a játékosok FL-es légicsapást, de azt is úgy lehetne csinálni hogy tenni kellene érte valamit, ( amivel fejleszted) nem random mindenkinek járna..

   Legyünk korrektek... az már korrektség lenne szerintem ha minden meccsen MAX 1-1 db arty van. Ennyi, szerintem ezt nem kellene túl ragozni.
   Viszont a kerekes szarokra is érvényes lehetne ez a kritérium, vagy menjenek be 15vs15 kerekes és Forma 1-ezenek egymással.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Matt__Kirby · 7 hónapja
    Nem arról volt szó, hogy a háborúban nem szerepeltek. A játék ALAPJÁT írtad, és hát az nem. De, meg szoktam dícsérni artystákat, de ez kb 500 csatából 1-2. Mert annyian érdemlik meg.

    Ismétlem magam: Odaadom az összes prémtankomat, a játékbeli előrehaladásomat, bármit ha kiveszik őket. Ennyire utálom is őket megérdemelten.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     A_N_T_R_A_X · 7 hónapja
     Azért az amcsi ágon tier 6-tól felfelé mindegyik artyval közel 300 vagy több csatád van.

     A LEFH artyról nem is beszélve a maga kis szopatós töltés idejével.

     Értelek.....bort iszik, vizet prédikál ismerős mondás ?

     Gondolom azóta utálod az artykat amióta bejöttek a kábítási dolgok.
     Bevallom én is szerettem amikor a T92-es artyval prém lőszerrel a MAUS oldalába közel 3k dmg belement.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Proletar_Kukutyin · 7 hónapja
      Hagyd rá, csak gyűlölködik és fröcsög. Ne várj tőle se racionalitást, se taktikai érzéket.
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       Matt__Kirby · 7 hónapja
       Of course

       De azért ha nem zavar, privátban megbeszéltük a témát Antraxal...
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        Proletar_Kukutyin · 7 hónapja
        Nem zavar, mert nem érdekel.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Matt__Kirby · 7 hónapja
      Igen, mert kell a küldihez. És egyéb okok miatt amit itt nem részleteznék, nem csak én használtam az accom. Szóval nem olyan biztos az amit gondolsz
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  A_N_T_R_A_X · 7 hónapja
  Amúgy tegyétek a szívetekre a kezeteket, akik sírnak éjjel-nappal az artysok miatt.

  1. Melyikőtök nem játszott még artyval ? ( akkor te is hátul kempelős kis bot voltál ?


  2. Volt már rá példa hogy az artyt (csapattársad) szidtad hogy miért nem segített? (akkor nem zavart hogy ott az arty player akik sokak szerint egy féreg sunyi patkány? Mégis rá voltál szorulva.


  3. Ha a játék alapja az arty, miért kell fikázni azokat az embereket akik szeretnek vagy szeretnének vele játszani ?

  4. A speciális tankok ( obj.260, obj 279e ) küldetések miatt volt aki nem vett vagy fejlesztett ki artyt ? ( ilyenkor nem érzed magad hátul kempelős bot szarnak ? )


  Csak azért kérdezem mert annyira megy a sírás mindig az artyk miatt hogy esküszöm rossz olvasni.

  Jöhetnek a mínuszok, nem érdekel, de ami tény az tény, sokan nem látják a fától az erdőt...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KSA___ · 7 hónapja
  Gyenge. 2016os állapotához képest 3x kevesebbet sebez. HE átütés 0-val egyenlő, AP/HEAT új sebzése vicc. Mikor a 240milis gunnak 580avg-je van 45seces töltéssel és ~0.80as szórással, akkor az sem ér semmit. Az is nevetséges, hogy 370es penjét elvették a T92nek és 338körül van, ami nem túl erős érték, úgy hogy nem lehet weakspotot lőni artyval. Legalább a robbanó régi 100körüli penjét adják vissza a tüzéreknek. Jelenleg 10es bc arty sandboxon 90eket lő heavykbe a buffolt prém lövedékkel...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   ragnar95 · 7 hónapja
   érdekes,hogy pont a T92-t hozod fel példának, ami most a legopbb arty, ami jelenlegi állapotában megérdemel némi nerfet.. nevetséges,hogy HE ammoval a pálya másik feléről 45 másodpercenként 600-800-akat kattingat és nem ritkán megvan neki a 900-1000+ is..
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    FZRPUPU
    • Tiszteletbeli tag
    · 7 hónapja
    1431
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     KSA___ · 7 hónapja
     240 milis gunja van. Jó hogy nem 200-akat lő már.
     Ha jelenleg nem lenne stun, akkor nem lenne ilyen brutál idegesitő az arty.
     +1000dmg aha persze... max akkor ha vmi könnyű tankot lő meg.
     Ahhoz viszonyitva, hogy szórása hatalmas, hosszú reload, pályafüggő stb. egyáltalán nem "OP". Maximum broken lehet a stun miatt.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ragnar95 · 7 hónapja
      ott van a képen,hogy belevágott egy heavy tankba 1400-at.. akkor miről beszélünk?.. jól mondtad, akkor lenne balanceolva a hátulról kattingatás,ha maximum 2-300akat sebezhetnének azok a f@sok.. hatalmas skill kell ahhoz,hogy leghátul ülj és 45 másodpercenként megnyomdd a gombot.. már megszámolni se tudom hány olyan fekete/vörös játékost láttam aki normális 10-es tankkal 600-800 átlag dmg-et lőtt több ezer csata alatt artyval meg majdnem 2000-ret.. ha valami balanceolva van akkor a gyengébb játékosok gyengébben játszanak vele, nem 2x meg 3x olyan jól,mint egy normál tankkal
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       KSA___ · 7 hónapja
       Vegyél fel egy szemüveget, mert a 25 éves fejeddel nem látod, hogy T100 lt-re van húzva az egere.
       Artyk miatt meg mehet a szokásos hátul kempelő sirás. Logikus megoldást úgy is képtelen lennél kitalálni a problémára.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        ragnar95 · 7 hónapja
        jaaj bocsánat, ember vagyok benéztem, te biztos soha életedbe nem hibáztál még a 25 éves fejeddel se

        1) A logikus megoldás az lenne,ha kivennék, vagy annyira lenefernék,hogy, ha már te nem tudod normális tankkal counterözni, akkor ne sebezhessen az arty a saját tierjébeben lévő legalacsonyabb hp-val rendelkező tank hp-jának az 1/5-énél nagyobbat semmibe..

        egyébként sincs ennek egy tankos játékban az ég világon semmi értelme.. ennyi erővel összeköthetnék az airplanes-szel és máris nem kattingatnának büntetlenül hátulról..

        2) de mivel a wg ezt képtelen megoldani, ezért egyszerűen lehetne javítani a problémán,ha már nem akarják kivenni.. el kell venni a műhold nézetet.. egyik játékban lévő artynak se volt a valóságban műhold nézete.. egyszerűen úgy kellett volna megoldani, ahogy a valóságban is volt, a csapattársaknak kell xy koordinátát leadni (kb egy olyan karikát látna az arty,mint ahogy jelzi a térképen,mint ahogy most jelzi,hogy hova céloz) az artynak az pedig arra a koordinátára lő és vagy talál vagy nem

        nah még mindig nagy az arcod és lenézel, vagy mostmár visszábveszel kicsit?
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         ragnar95 · 7 hónapja
         edit: jah bocs, nem láttam,hogy te 2000-be születtél és még anyuci szoknyája mögül vagy csak vagány szóval bocs azért,mert azt hittem,hogy te is vagy legalább 25
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          KSA___ · 7 hónapja
          Egyik megoldásod sem logikus. Nem vehetnek ki egy ágat,ami a játék eleje óta bent van. Különlegessége olyan, mint pl strv-nek a siege modja. Használhatatlan lenne nélküle.
          Amúgy kezdőknek sem "könnyű" érvényesülni vele. Azért van 49% winratejük. Semmi behatása nincs egy csatára az artynak az idegesítő stunon kívül.
          Nem véletlenül nincsenek arty playerek +60% wr-el. Map igényes tankok és nem kompetitivek.
          Jelenleg az összes arty érzésre ugyan az. Viszonylag keveset sebez, idegesítő stun, túl nagy splash, használhatatlan.
          Stunt ki kéne venni, splasht régi állapotra visszaállitani, régi lőszereket visszaadni kicsit gyengébb sebzésekkel 580AP dmg helyett, ami most van sandboxon simán kaphatna 1050-et az a 240 milis gun, mivel a szórása hatalmas, nem lenne képes betalálni vele mindig.
          HE löszer penjét régi 100 körülire visszatennék és megtartanák a mostani alpha dmg-et.
          Francia artyk jelenleg 100akat lőnek a kis HE átütés + alig 900 alpha kombó miatt. Az az átütés buff meg is oldaná a sebzést, mert a járék mechanikájában sokat számít egy HE lőszernek az átütése.

          Smoke shell meg ezek a hülyeségek értelmetlenek 40sec reload és 10 sec célzás mellett szerintem. Az megint csak az idegesités faktort emelné.

          Viszont egymás ellen könnyebben kéne az artyknak countereznie egymást.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Freepunk_Hun · 7 hónapja
  Hosszabb idő után kezdtem ismét játszani. Régen is excellben vezettem némi statisztikát, és most néztem a régi táblázatokat. 2018 elején még kb 10.000 játékos volt hétköznap hajnal négy körül. Délután 150-200 ezer. Nem a játékot akarom temetni, de mostanság kb harmadára esett vissza. Ezt a WG-nél is észrevették, ez egészen biztos. Mindezek mellett azt is észre lehet venni, hogy leginkább a piros, valószínűleg nem fizető játékosok koptak el jobban. A srácok megunták a szopatást. Ez az arty buff nem sokat fog segíteni a dolgon. Többek között az artyk miatt is hagytam abba a játékot. Érdekes kérdés, hogyha csak a szuperjó játékosok maradnak, akkor kit fognak olyan ügyesen mészárolni?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   nagyzsolt · 7 hónapja
   Elég beteg az is, hogy a kezdők most megnézték a clanrivals döntőket látták a sok "csodajárgányt" Chiften, 907-eseket és majd nézegetik melyik fából húzzák ki


   A nem fizetősöknek iszonyú nehéz haladni azt meg kell hagyni. Nagy a szakadék a prémesek és normálok közt. Míg nekünk ott a napi 5*3XP addig ők a mókuskerékben ülnek stockos tankokkal ezer csatákat áganként. Még töltésgyorsítóra sem telik nekik. Most gondolj bele ilyen tankot már 8-as szinten összedob egy Chiftenes 5 skilles tokenes felszerelésűvel mi lesz annak a vége? Még jó hogy kopnak az emberek.Senki nem szeret sz*ni. Most ezeknek egy gesztus az arty rebalance.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Ludverc · 7 hónapja
    Én jó pár évig prémeztem. Valamikor úgy egy éve jutottam el oda, hogy játszani ugyan még játszom, de nem fejlesztek. Leálltam a prém acc előfizetésével is. Ami van, azt tolom, de nem húzok ki új tankot, amit kihúzok véletlenül azt nem veszem meg .... Igazából a buff-nerf hullámok és a játék állandó változtatgatása miatt döntöttem így. ( elindul az ember egy ágon, mire odaérne, már vagy megváltozott jócskán a tank, vagy a meta, vagy nincs is ott az tank, vagy jócskán nerfelték, stb. ... Német táras X-es TD, Mouse oda-vissza, Type5, orosz TD, svéd nehéztank ... De felemlegethetném az artykkal való szórakozásukat is. Vagy amit most "lőszerújragyensúlyozás" címen művelnek. Szórakozzanak mással.


    Ha elindulok egy ágon, az egy döntés. Aztán sok belerakott idő, netán pénz is. És a végén nem az vár, amiért elindultam?!


    Hát, akkor ennyi volt, fiúk ott a WG-nél. Engem többször nem szopattok meg, nem indulok el semmiét. Nem fejlesztek...

    Akkor viszont .. mivel ez egy pay-to-fejlődj játék, minek fizetni.


    Hisz a garázs fejlesztése számomra többé nem cél.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     ragnar95 · 7 hónapja
     a waffentróget nagyon OP volt, a type 5 a he ammos hülyesége szintén (+,hogy az armorját még mindig csak golddal lehet átütni, az alap lőszer 10/9x pattan), a svéd nehéz tank buffot kapott, a maus egy jó tank, csak tudni kell forgatni, az artyk még mindig nerfre szorulnak,ha orosz td alatt a 268 4-re gondolsz, akkor még mindig heavy tankokat megszégyenítő op armorja van.. tényleg az a bajod,hogy próbálják balancolni a játékot? Egyedül a lőszer újraegyensúlyozással értek egyet, az valóban nevetséges
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Ludverc · 7 hónapja
      Nem érted eszerint mi a problémám. Nyilván nem a balanszolás. Hanem az, hogy előbb behoznak valamit a játékba ami vonzó .. majd nerfelik. Akkor hozzák be átgondoltan, kiegyensúlyozottan .. és akkor tudok döntést hozni, hogy melyik felé induljak el. De ez hogy elindulok valamerre, és a mire odaérnék már nem az van a végén, számomra nem elfogadható.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      ReszElek · 7 hónapja
      Az nem baj ha próbálják egyensúlyozni, de ezt nem az éles szerveren kéne.
      Pont erre szolgál a sandbox aztán a tesztszerver.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ReszElek · 7 hónapja
  Hát én voltam fent a sandboxon, és azért attól nem kell félni hogy AP-val egylövéseznek.
  A tier 6 AMX arty valami 420 körül sebez HEAT-tel, ha jól emlékszem. És volt hogy pattantam az ellenről.
  Medeket is próbáltam, de nem zavart jobban az arty mint a normál szerveren.
  De lehet hogy csak nem voltam eléggé fókuszban
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Wick · 7 hónapja
  Előző arty variálásnál -állítólag a nagy elégedetlenség miatt- elvették az AP-t tőlük és behozták ezt a kábítós baromságot. Akkor azt mondta a WG, hogy juj de jól sikerült ez az átdolgozás, mindenki full elégedett. Most meg vissza akarják adni nekik és még szabadon választhatnak is, hogy milyen módon akarják szétszívatni a játékosokat.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   KSA___ · 7 hónapja
   Már akkor sem volt elégedett senki sem.
   Stunt szerintem mindenki baromságnak tartotta akkor is. Idegesítés faktort emelték csak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  miszterq · 7 hónapja
  Most már válogathat is a pidár, hogy milyen módon szopatja az ellent.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.