Jelenleg 254 vendég és nincs tag online

2019. október 26. 09:48

IV. Morphelo Emlékverseny: FŐKIHÍVÁS győztes kör

Írta:
Értékelés:
(33 szavazat)
72 hozzászólás

Utoljára frissítve: 2019. október 26. 09:50
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  tigrisking2014 · 8 hónapja
  Úr isten mennyi komment amióta nem voltam.Még egyszer köszönöm ,hogy megszerveztétek a versenyt köszönöm a nyereményt mindent megkaptam tökéletes a teknős amit választottam.Itt az első "M" is vele :
  https://wot-record.com/replay/153060/tigris_king2006_turtle_mk_i
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sezamme · 9 hónapja
  "Végig olvastam a hozzászólásokat, és a jövőre nézve, hogy ne legyenek ilyen viták nem lehetne egy versenyt úgy megrendezni amin mindenki egyenlő eséllyel indulna?" Elolvasva a komment cunamit kitaláltam számodra valamit Kőparittya, ami neked is hasznos lehet és az egész közösség profitálhat belőle. Itt a feladat: írd ki te a versenyt fiktíven, mintha az V. emlékversenyt te rendeznéd és kommenteld ide. Nincs ennél jobb módja, hogy megértesd itt mindenkivel, mit értesz a "mindenki egyenlő eséllyel indul" dolgon. Szeretném látni, te hogyan írtad volna ki a versenyt. Ott a legutóbbi versenykiírás linkje, belinkeltem egy másik kommentelőnek, ott eléred a korábbi versenykiírásokat is. Deal? Hajrá, várom soxeretettel.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Balog · 9 hónapja
  Nem a jatekos hibaja az,hogy a WG "pont ilyen mechanizmust" vezetett be a gamenel.Valszeg ez az uzletpolitika resze a bevetelszerzes miatt.Igazad van abban,hogy lehetne valami "fair"-ebb jatekmechanizmus,de azzal sokat veszitene a WG.Az eventek errol szolnak.Goldspamming orrba-szajba a jobb eredmeny miatt. Na meg a csunya MM.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  • Kiképző
  · 9 hónapja
  Kőparittya Kérlek FIGYELMESEN olvasd el a verseny kiírását és próbáld meg ÉRTELMEZNI!!!
  Ennél nagyobb esély egyenlőséget nem lehet adni a nyerésre egy versenyben!! Még csak nem is kellett, hogy a legjobb legyél hogy akár 20.000 Huf értékű nyereményt nyerhessen valaki! Mi lenne szerinted az esély egyenlőség????
  Kezdek komolyan mérges lenni!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   · 9 hónapja
   .
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bodzy
    • VIP
    • Kiképző
    · 9 hónapja
    Eh hagyjuk.... nincs mit nincs kinek!
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     Vagyígyvagysehogy · 9 hónapja
     Jó magam nem vettem rész a versenyben. Szégyen, de még az apropóját sem tudtam eddig. Végigolvasva ezt az értelmetlen "vitacunamit" egyetlenegy gondolat fogalmazódott meg bennem, inkább kérdés. Mi az Ist*n agaráról ír Kőparittya? Itt állok értetlenül mint Noé előtt a harmadik teve!
     Milyen "esélyegyenlőtlenség micsoda" égett be az egójába? ...és miért?

     Ja ez már kettő vagy három kérdés... Bocsi, de még mindig az olvasottak hatása alatt vagyok!

     A kérdés költői! Kőparittya kérlek ne válaszolj rá!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Vagyígyvagysehogy · 9 hónapja
  Üdv. Mindenkinek!

  Vessetek meg, de nem tudom, hogy ki vagy mi az a Morfhelo és milyen okból létezik ez az emlékverseny? Nem vettem részt benne és a lustaságom meggátolt abban, hogy utána nézzek. Csak pár sorban vázolja valaki a emlékverseny okát, miértjét. Köszönöm!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  · 9 hónapja
  .
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Matt__Kirby · 9 hónapja
   Ujjjjj. Végigolvastam az egészet.
   Alapvetően el lehetne intézni egy sorral hogy nincs igazad, de mégis teszek egy kísérletet hátha megérted. Azért teszem, mert néhányan talán emlékeznek rá, hogy valamikor én is ilyen voltam. (Dobilaci, veled is jó sokat vitáztam, emlékszel? ) Esélyegyenlőség egy versenyen? Ennél a versenynél egyenlőbbet még nem láttam. Miért?
   Én egy kis karimmal szerepeltem, V-VI.-os tankkal, prémfiók, és etc. nélkül, mégis sikerült - igaz sorsolás útján - nyernem. Megjegyezném tavaly még ebben a számban is rangsor volt,én is csodálkoztam a sorsoláson. (úgy látszik a szervezőknek lágyul a szíve, öregszenek vagy ilyesmi. )
   Ha versenyre készülsz, nyilván a legjobb formádat akarod hozni, Ha futó vagy speciális cipőt veszel, ha focista, olyan stoplist amit nem mindennap hordasz. Így van ez a goldlőszerrel, pótkajával is. Van aki mindenre mindig használja van aki nem, egyéni döntés. Nekem is rosszul esik amikor a toptier tank széthugyozza golddal a tankom, nem is erről van szó, vagyis a verseny tekintetében ennek semmi köze a témához. De az egyenlőségről volt szó!

   Mi lehet annál egyenlőbb ha minden szereplő a maga választott eszközökkel harcolhat egy közös feltételeken alapuló rendszerben? Netán már az is kapjon nyereményt, aki megjelenik a báziskörben? Mindenkinek volt esélye akármilyen tankkal akármilyen pályán akármilyen lőszert ellődözni. Sőt, még arra is volt esély, hogy annyi nevezést küldj be amennyit csak akarsz. Azért ez a legtöbb versenyben nem így van ám komám. Csináltad a versenyszámot, aztán vagy hoztad a formád, vagy nem. Némelyeknél van 3 lehetőséged. De nem tudok korlátlanról.


   Ne bántsd ezt a versenyt. A nyilvánvaló nemes tartalmon kívül az egyetlen, és a legnagyobb magyar wotos verseny. (Tudomásom szerint) Elég sok támogatóját ismerem erről az oldalról, néha magam is megteszem, ha tehetem. Mindannyiunk lelkesedését, és hozzáállását vonod kétségbe az átgondolatlan
   szavaiddal, hogy kicsit sarkosan fogalmazzak, mindannyiunk trombitájába beleszarsz. Nem kell elrontani a kevés jó dolgot.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 9 hónapja
    .
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   Sezamme · 9 hónapja
   Egyébként a verseny ideje alatt a WG Németország újraegyesítési küldetéseivel pont kaphatott volna a haverod 4 nap prémfiókot tökingyen, amivel annyi goldot lőhetett volna amennyit csak akar
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 9 hónapja
    .
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   RockyRuciano · 9 hónapja
   Mindenkinek egyenlő esélye volt.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 9 hónapja
    .
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     RockyRuciano · 9 hónapja
     Egyenlő esély itt az, hogy a játék és a versenykiírás szabályai szerint mindenkinek van lehetősége helyezést elérni, netán nyerni. A játékhoz nincs mindenkinek egyforma tehetsége, de szerintem nem ezen vitatkozunk.
     Nyerni szerencse is kellett, Tigris_King2006-nak sem egy átlagköre volt (szerintem ezt Ő is elismeri/elismerné), de nem ezen vitatkozunk.
     Amiket lentebb felhoztál, mint esélyegyenlőtlenségi kifogást, azokról a következő a véleményem:
     prémfiók - a prémfiók versenyelőnyt nem ad (remélem, a konteót nem kell cáfolnom), és abba is gondolj bele, hogy a prémfiókkal rendelkezők kizárása pedig nemcsak indokolatlan, de borzasztó méltánytalan lett volna azokkal szemben, akik 3 hónap/1év prémfiókot megvettek (netán kedvezményesen)

     prémtank - itt a nyertes egy olyan (nem-prémium) tankkal játszott, ami a legtöbbek szerint "szar ócskavas". Az esélyegyenlőség jegyében ki lehetne jelölni, hogy mondjuk csak Is-3-al (v. Panther-ral) lehetne indulni/nevezni. Remélem, egyetértünk, hogy ez kirekesztő lenne és pont nem az esélyegyenlőség irányába vinné a versenyt.

     gold:
     a prémiumlőszer a játék része (mint előttem páran már rámutattak) és néhány gold használatát mindenki és simán megengedheti - tehát nem okoz esélyegyenlőtlenséget. Az, hogy mikor célszerű, netán KELL goldot (avagy HE-t) használni, az meg már a játékhoz való hozzáértésről szól - azaz "nyerjen a legjobb". A goldspam más kategória, arról más a véleményem.
     A konkrét esetben látható, hogy a győztes váltogatta a normál és a goldlőszert, sőt a goldról visszaváltott, azaz nem a gold miatt érte el az eredményt. Azt, hogy miért váltott goldra, nem tudom. Úgy sejtem, hogy az IKV90-val harcra készülve/miatta, de ezt kommentár hiányában csak Ő tudná megmondani (de nyilván nem a Tigris popsiját kívánta aranyozni ). Ha valaki, amikor szükségét érzi, goldra vált, az számomra az "etikus goldhasználat" kategóriájába esik - és a versenyző onnan visszaváltott, ami külön a céltudatosságról szól (és nem a pénztárca méretéről vagy a goldnoobságról).
     Más megközelítésben: a versenyző olyan mértékben dominálta a meccset, hogy szinte egymaga hozta le (annyi sebzést hozott, mint az őt követő 5 v 6 másik játékos --- ebbe rossz belegondolni). Ez olyan eredmény, ami engem akkor se zavarna, ha goldspammal hozta volna össze (de nem azzal hozta).

     Ezúton is utólagos gratulációm Tigris_King2006-nak. (ha netán olvasná...) És a helyezetteknek is!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 9 hónapja
      .
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       RockyRuciano · 9 hónapja
       Eredeti kérdésedben a verseny esélyegyenlőségét firtattad. Erre többünktől (ha jól számoltam, 5-ünktől) megkaptad az egyértelmű választ, hogy tévedsz, a verseny esélyegyenlőséget biztosított (máshogy fogalmazva, eredeti feltett kérdésedre NEM a válasz és ez nem változott).

       Azzal meg saját magad mellett beszélsz el, hogy a prémfiók/prémtank/gold játékbeli előnyeit ecseteled és összemosod a játékbeli előnyöket a versenybeli előnyökkel/esélyegyenlőséggel. Az, hogy ez az összemosás véletlen, mert nem látod át a különbséget vagy szándékos, nem tudom - de kezdek arra hajlani, hogy szándékosan próbálod összemosni.
       Hogy tiszta és félre nem érthető legyen:
       - a prémfiók/prémtank/gold játékbeli előnyeit mindenki elismeri/senki nem vitatja,
       - a prémfiók/prémtank/gold a verseny esélyegyenlőségére (mely eredeti kérdésed volt) befolyást nem gyakorolt.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        · 9 hónapja
        .
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         RockyRuciano · 9 hónapja
         Látom, nem tetszik, hogy nem adtam/adtunk neked igazat. Felőlem besértődhetsz, attól még nem lesz igazad.
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          · 9 hónapja
          .
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       dobilaci · 9 hónapja
       A legnagyobb elonyt tudod mi adja? Ha valaki gondolkozik.
       Az eselyegyenloseg neveben legkozelebb a jobb jatekosoknak kikapcsolt monitorral kell jatszaniuk? Megfelel?

       Azert reklamalni mert valaki hasznal goldot... Aki nem hasznal egyaltalan az nem hiszem, hogy ertene a jatekhoz. A gold a jatek resze, igen elonyt jelent ahogy egy jol skillezett tapasztalt legenyseg is vagy a gyenge pontok ismerete, palyaismeret.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        · 9 hónapja
        .
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
         dobilaci · 9 hónapja
         Ez az egesz mire volt jo reszedrol? Elegedett lettel? Bebizonyitva erzed az igazad? Ha nem lehetett volna csak mondjuk normal loszert hasznalni akkor a te vagy a haverod csatajat nezhetnenk a videoban?
         • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          · 9 hónapja
          .
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           dobilaci · 9 hónapja
           Radhagyom de meg mindig nem erted meg, gyanitom troll vagy (99%-ban biztos vagyok benne).

           Elonyt jelent a jatekban: gold ammo/premium fiok (+a gondolkodas, palyaismeret, tankok gyenge pontjainak ismerete, jo helyzetfelismeres)

           A versenyben elonyt jelent: igen

           Mindenki egyenlo esellyel indult: IGEN

           Mivel a premium fiok + gold ammo mindenki szamara elerheto ezert mindenki ugyanannyi esellyel indult. Szoval a trollkodasod, hogy nem voltak egyenloek az eselyek teljesen felesleges.

           Sot, rohadtul gusztustalan! Ez egy emlekverseny volt, valakinek az emlekere aki a magyar WoT kozosseg egyik kimagaslo alakja volt es rengeteg epito/segito hozzaszolasa volt itt az oldalon is. Az o emlekere megrendezik Bodzyek minden evben az emlekversenyt ami annyira sikeres lett, hogy a WG es beszallt a tamogatasaba es eleg sok nyeremeny van. Mindenki indulhat, sot mivel van olyan kategoria ahol sorsolas utjan valasztanak nyerteseket, ezert azt sem lehet mondani, hogy csak az unicumoknak lett kiirva. hogy mit kell erte tenni (I. kategoria)? Loni egy nagy kalibert + 4 killt? Meg lehet csinalni gold ammo nelkul is? Meg szep!

           Kerlek kicsit gondolkozz el, mielott folytatod a trollkodasodat, hogy milyen erzes ez nekunk, akik ismertek, jatszottunk Morphelo-val egyutt, hogy te itt nonszensz dolgokon kotozkodsz a versenyhez kapcsolodoan termeszetesen a jatekbeli nekvedet sem vallalva...


           En reszemrol lezartam, mar az elozore sem akartam neked valaszolni mert vagy ertetlen vagy vagy troll, kar rad idot pazarolnom.

           Halasnak kene inkabb lenned a szervezoknek es megkoszonni nekik, hogy megadjak az eselyt a nyeresre mindenkinek, egyszeruen gusztustalan amit csinalsz.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            · 9 hónapja
            .
          • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
           Matt__Kirby · 9 hónapja
           Ne haragudj, de a jobb játékosok gold nélkül is keresztülhugyozzák a tankodat még alacsonyabb tierrel is. Felesleges lenne goldhasználatot tiltani a versenyben, mindenkinek adott, így előny nincs, hiszen aki jobb az golddal/gold nélkül is jobb. Ezt próbálják megértetni veled, csak sajnos nem megy.
           • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
            · 9 hónapja
            .
            • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
             Matt__Kirby · 9 hónapja
             Te egyedül nem lehetsz ennyire hülye. Segít valaki?
             • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
              perretz · 9 hónapja
              Túlzott önérzetnek, a hibák be-ismerése kepésségének teljes hiányának hívják a segítőt. Van hogy az ember belép egy hülyeségspirálba, ki nem tud lépni, visszalépni meg nem akar.


              (#eztjobonyolultanmondtammi?)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   dobilaci · 9 hónapja
   Nem ertem a hozzaszolasodat. Mindenki egyenlo esellyel indult...
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 9 hónapja
    .
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     dobilaci · 9 hónapja
     A gold ammo a jatek resze, mindenki szamara elerheto. Sot szukseges is hasznalni, vannak szituaciok amiket nem lehet megoldani nelkuluk, Az, hogy a haverod nem hasznal gold ammo-t az az o egyeni dontese volt.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 9 hónapja
      .
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     AssistKing · 9 hónapja
     Normál fiókkal talán tilos a "gold lőszer" (mitől gold?) használata?
     Akkor jövőre javaslom szállj be te is, és indíts egy versenyt külön a normál accountosoknak.
     Kezd kilógni a lóláb!
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 9 hónapja
      .
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 9 hónapja
      .
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       geekt hing · 9 hónapja
       Persze, hogy a gold előnyt jelent, ez nem vitás. Viszont akkor nem lett volna esélyegyenlőség, ha megmondták volna, hogy te lőhetsz golddal a barátod viszont nem.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        · 9 hónapja
        .
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
       perretz · 9 hónapja
       Ne mosd össze a prémet a golddal. A prémium fiók nélkül játszó is használhat bármennyi goldot, csak előtte többet kell farmoljon, mind a free player, de amikor a csatát indítja, pláne hogy tudja, hogy annak tétje van, ha jól sikerül nevez vele versenyre, akár győzhet is, akkor teljes az egyenlőség.

       Azt ne felejtsd el, hogy azért van játék, mert van aki fizet érte.
       • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        · 9 hónapja
        .
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
   perretz · 9 hónapja
   Így van, és az olimpián a sprintben legyen esélye a sántáknak is.
   • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    · 9 hónapja
    .
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
     perretz · 9 hónapja
     Az olimpiai hasonlatot továbbvíve (továbbkínozva). Van sportoló aki a helyszínen lakik, ott edzett és vannak akik máshonnan hetekre, hónapokra oda kellett költözzenek, hogy akklimatizálódjanak. Az utóbbiaknak bár többe került mint a helyinek, de ugyanakkora erőbedobásba kerül, hogy nyerjen.

     Akinek nincs prémium fiókja, azoknak nehezebb a kreditszerzés, de pontosan ugyanannyi az átütés valószínűsége (mindkettőnek golddal vagy mindkettőnek sima lőszerrel), mint a prémiumfiókosoknak.
     • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      · 9 hónapja
      .
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  tankocsk · 9 hónapja
  Nagyon szép csata, remek helyzetfelismerő képességről tettél benne tanúbizonyságot.
  Csak azt nem értem mit vétett neked az az Ikv 90, hogy heatet lőttél rá?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Szete58 · 9 hónapja
  Élmény volt nézni! Köszönet!

Kapcsolódó elemek

 • IV. Morphelo Emlékverseny: Wargaming Virága győztes kör

 • IV. Morphelo Emlékverseny: MORPHELO HŐSE győztes kör (1.859 alap XP)

 • Szuperteszt: Minszk version ?

  A mostani módosításokról elvileg még decemberben írtunk: A térkép második verziója kisebb lesz (900x900) és a fő összecsapási zóna is áthelyezésre kerül. A változtatások célja, hogy növeljék a felderítés fontosságát és hogy növeljék a pálya nyitott részein gyorsabb járművek aktivitását. Emellett a rombolható objektumok szám is jelentősen csökkentve lesz, mi által a terek még nyitottabbá válnak a tűzharcok tekintetében. A kisebb távolságok rákényszerítik majd a csapatokat az összehangolt, egy irányba történő mozgásra, még több taktikai lehetőséget és kimenetelt teremtve ezáltal. A városi blokkok mérete és helye még egyáltalán nem végleges, ezek még további vizsgálatok tárgyait képezik.


KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.